IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
mar2śka wrote:Hej! Nie umknęło , jestem u rodzinki i nie zaglądam tak często. Ostatecznie po 8 dniach stymulacji ( zawsze było po ok 15,16 dni) były 4 pęcherzyki , 4 kom, zapłodniły się 3, w 3 dobie transfer 8 komórkowca, 2 też 8 kom na zimowisku. Ładne bez fragmentacji . Dla mnie to była magia!
trzymam mocno kcuki && kiedy beta? Juz w norwegi?
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Madagaskar wrote:No to super
trzymam mocno kcuki && kiedy beta? Juz w norwegi?
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5fa417f0ed7.jpg
Wszystkiego najlepszego kochane!! Zdrowych i Pogodnych ŚWIAT
niech sie spelnia wszystkie nasze zyczenia i marzeniaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Madagaskar wrote:Ale napewno nigdy amh nie robilam na poczatku cyklu tak jak teraz...
Wyczytałam że b12 obnizaja leki na jelita ktore biore inhibitory pompy protonowej...
Bodajze w 2014 roku w labolatoriach zostaly zmienione odczynniki do badania AMH.
Np przed zmiana AMH bylo 2 a po zmianie 3 i ten drugi wynik trzeba bylo podzielic przez 2, zeby moc je porownac. -
MisiaZ88 wrote:Hej
w poniedziałek mam punkcję, dzisiaj mam 2x gonapeptyl daily. Czy to lek na pęknięcie? Kojarzyły mi się inne, ovitrelle, pregnyl..
Masz ryzyko hiperki? -
Bella93 wrote:No to masz odpowiedz, bo wynik AMH koreluje z dniem cyklu
Bodajze w 2014 roku w labolatoriach zostaly zmienione odczynniki do badania AMH.
Np przed zmiana AMH bylo 2 a po zmianie 3 i ten drugi wynik trzeba bylo podzielic przez 2, zeby moc je porownac.
DziekiA ja byłam pewna z AMH robi się bez wzgledu na dzien cyklu. Czyli na poczatku cyklu jest wyzsze? To w ktorym dniu powinno się robić? Wszystkie wyniki były po 2014 r. Zawsze powtarzam przed kazda procedura.
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
mar2śka wrote:Bety nie robię bo w NO nie mam jak bez skierowania . Poczekam na normalny test. Wychodzę z założenia , że jak ma się udać to sie uda i beta tego nie zmieni. Kciuki zawsze się przydadzą !!! Mam nadzieję, że Ty też będziesz zadowolona z efektów !
A Ty jestes Maryska? Zawsze czytalam Twoj nick jako Martuska i myslalam ze Martamar2śka, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
Madagaskar wrote:Dzieki
A ja byłam pewna z AMH robi się bez wzgledu na dzien cyklu. Czyli na poczatku cyklu jest wyzsze? To w ktorym dniu powinno się robić? Wszystkie wyniki były po 2014 r. Zawsze powtarzam przed kazda procedura.
W Gamecie kaza robic razem z FSH 2/3dc.
Dzien cyklu ma duze znaczenie, widac to u kobiet z niskim AMH. Pod koniec cyklu moga miec wynik nieoznaczalny, a 2/3dc zalapuja sie nawet na refundacje -
Bella93 wrote:Bo to w miare nowa szkola
W Gamecie kaza robic razem z FSH 2/3dc.
Dzien cyklu ma duze znaczenie, widac to u kobiet z niskim AMH. Pod koniec cyklu moga miec wynik nieoznaczalny, a 2/3dc zalapuja sie nawet na refundacje
No własnie bo jeszcze szperam w internecie i wszedzie jest bez wzgledu na dzien cyklu... ale faktycznie u mnie by sie sprawdzilo odkopałam moje notatki te moje poprzednie wyniki 2 z 3 napewno było w drugiej fazie cyklu. Zapytam Lewandowskiego jak sie z nim dogadam co do wizyty. Bo ja sie juz zastanawialam czy ten polcystyczny jajnik sie sie rozbujał bo nie biore antykoncepcji a przy poprzednich procedurach brałam. Może bedzie trzeba go troche wyciszyć
A z Martuśka/ Maryśka to ja chyba zle napisalamWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 10:34
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar, przy policystycznym jajniku raczej nie stosuje sie wyciszania, bo przy stymulacji silniej pracuje.
Przynajmniej ja mam taka info, ze dlugiego sie nie stosuje, a jak chce sie anty to na protokole MILD. -
nick nieaktualnyBella93 wrote:Tak, jest to lek na ostateczne dojrzewanie i uwolnienie komorek.
Masz ryzyko hiperki?
Dzięki Bella, wczoraj estradiol 3800, ponad, dzisiaj czekam na wynik ale pewnie ponad 4 tys grubo,mam też ok 20 pęcherzyków. Dostałam także dostinex i niestety świeży transfer nie wchodzi w grę -
Bella93 wrote:Madagaskar, przy policystycznym jajniku raczej nie stosuje sie wyciszania, bo przy stymulacji silniej pracuje.
Przynajmniej ja mam taka info, ze dlugiego sie nie stosuje, a jak chce sie anty to na protokole MILD.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 10:49
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Ja sie martwiłam że amh po tej ostatniej procedurze na tych konskich dawkach i po laparo mi spadnie strasznie a tu taka sytacjaWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
-
MisiaZ88 wrote:Dzięki Bella, wczoraj estradiol 3800, ponad, dzisiaj czekam na wynik ale pewnie ponad 4 tys grubo,mam też ok 20 pęcherzyków. Dostałam także dostinex i niestety świeży transfer nie wchodzi w grę
To wcale nie jest niestety -
nick nieaktualny
-
MisiaZ88 wrote:Byłam pewna i naiwna, że skończy się to jednym cyklu. Ale mimo małych dawek leków urosło mi wszystko co mogło.
Niestety nie mam kasy na zamrożenie nadprogramowych komórek, chciałam być dawczynią, ale wyklucza mnie hbs+MisiaZ88 lubi tę wiadomość
-
Bardzo ciekawy artykuł... o fsh tez ciekawa informacja...
Ja mam wrazenie ze u nas cały czas kuleja badania na temat ivf, zaleznosci, hormonow, przy cp tez za granica zupelnie inaczej podchodza do tematu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 11:22
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Hej dziewczyny! Czytam ten wątek od pewnego czasu, ale nie spotkałam się z sytuacja która byłaby podobno do mojej, wczoraj miałam transfer i od wczoraj wieczora boli mnie brzuch jak na @, czy macie jakiś pomysł skąd takie bóle mogły się pojawić tak szybko? No i jak temu zapobiec przy ew. Kolejnych transferach? Będę wdzięczna za wszystkie radywiek ’89, początek starań ’15, AMH ’17 - 0,3
03.2018 IMSI cb
07.2018 IMSI09.2018 crio
10.2018 crio
12.2018 IMSI
03.2019 IMSI brak komórek
10.2019 IMSI -> 2 blastocysty
02.2020 crio
10.11.2020 urodziła się Maja
04.2022 crio
07.2022 IMSI -> 3 blastocysty
01.2023 crio
13.10.2023 urodził się Filip