X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aksa Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ucina mi wiadomości, co jest

aksa
  • aksa Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiądz powiedział mu że in vitro to zabawa w Boga. Nie dał mu rozgrzeszenia bo Mąż powiedział że nie żałuję swojej decyzji (Bo niby dlaczego ma żałować) powiedział tylko że będzie się za niego modlił bo jest wiele dzieci które potrzebują rodziców i można adoptować zamiast robić in vitro

aksa
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aksa wrote:
    Ksiądz powiedział mu że in vitro to zabawa w Boga. Nie dał mu rozgrzeszenia bo Mąż powiedział że nie żałuję swojej decyzji (Bo niby dlaczego ma żałować) powiedział tylko że będzie się za niego modlił bo jest wiele dzieci które potrzebują rodziców i można adoptować zamiast robić in vitro
    Ciekawe. Ja bym wrocila zapytac ksiedza o namiary gdzie tyle tych dzieci ;) my sie zglosilismy do Oa w styczniu 2017 a mamy maj 2018 i nadal bez dziecka.... Pozatym adopcja to wcale nie taki miod, nie jest dla kazdego, to spore wyzwanie. Nie adoptuje sie slodkich niemowlaczkow tylko dzieci z trauma, po przejsciach, ktore wymagaja wiele pracy i wysilku. Dlatego zeby sie zdecydowac na ten krok najpierw trzeba sie uporac ze soba i swoimi emocjami. Nie lubie takiej gadki jak nie mozesz zajsc to adoptuj. To oczywiscie nie do Ciebie, tylko do ksiedza, chociaz raczej nie zaglada na nasze forum

Asia_88, aksa, ana167, Bea77, Dani lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Madagaskar Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Nie panikuj, najważniejsze to mieć zarodki! Dobrze, że to kontrolują bo to ma wpływ na powodzenie transferu a na tym zależy nam przecież najbardziej :) Dopiero dzisiaj odpisuje bo miałam wrażenie, że mój maluch chciał mnie wczoraj zabić :P paskudna migrena i wymioty do wieczora. Jeszcze nie mogę do siebie dojść :P

Tak wiem jednostki jednostkami ale faktycznie jak jest wysoki progesteron to nie ma co naciskać moze to było przyczyna niepowodzen a ja sie zachowuje jak potłuczona po tych hormonach, moj maz mnie wczoraj ustawił do pionu :P
    Jutro kontrola wiec zobaczymy czy rosna jajka i jak progesteron :)

Tak Cie meczy maluszek? ❤️ Przyjezdzasz do Polski na jakas kontrole?

Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
    3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
    3 Kliniki;
    4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
    Ostani transfer 18.08.2020 r.
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
    2021 r. - córka mój cały Świat
  • Dysia_czewa Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie obawiam się, że nas też tak ksiądz potraktuje no ale cóż .... nie zrezygnujemy z dziecka zostaje ślub cywilny...

Dani lubi tę wiadomość

0d1yhqvkcygw2gat.png
  • Madagaskar Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia_czewa wrote:
    No właśnie obawiam się, że nas też tak ksiądz potraktuje no ale cóż .... nie zrezygnujemy z dziecka zostaje ślub cywilny...

Nam ksiadz nie chciał dac rozgrzeszenia przed slubem bo mieszkaliśmy razem :D
    A na kolendzie mi mowil ze przy in vitro zabija sie kilkatysiecy zarodków. Ehhhh

Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
    3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
    3 Kliniki;
    4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
    Ostani transfer 18.08.2020 r.
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
    2021 r. - córka mój cały Świat
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie cierpię tekstu w stylu jak nie możesz mieć swojego to adoptuj. I szczególnie mówią to osoby które problemów z zajściem nie miały a na temat adopcji wiedza zero.

Asia_88, aksa, ana167, Dani, emka29 lubią tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aksa wrote:

jak ja slysze takie gadanie od ksiedza to az mi sie cisnienie podnosi! ja tez niczego nie zaluje ani moj maz wiec opinia ksiedza mnie nie interesuje. Mam to gdzies ze on ma inne poglady na to. Niech kazdy patrzy na swoj tylek.

Wiara wiara ale bez przesady! co jak co ale ksiadz mi szczescia nie da ani dziecka! a ze ktos robi iui, in vitro to jest jego sprawa a ksiadz powinien dla mnie sie zamknac i nie komentowac swoich wywodow ktore dla mnie nie maja podstaw i patrzec na siebie.

Kosciol, wiara a księża to sa dwie rozne sprawy.

sylwia80, Asia_88, sylvuś lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madagaskar wrote:
    Nam ksiadz nie chciał dac rozgrzeszenia przed slubem bo mieszkaliśmy razem :D
    A na kolendzie mi mowil ze przy in vitro zabija sie kilkatysiecy zarodków. Ehhhh
    Mi ksiądz przed ślubem pół roku kazał się od męża wyprowadzić... Dopytywał całkiem niezdrowo o nasze pożycie i czy dotrzymałam czystości do ślubu... dodam, że wychodziłam za mąż w wieku 38 lat. Bynajmniej nie jako dziewica...

Nie mają czym się zająć i wykazują niezdrowe zainteresowanie. Jestem zdecydowanie przeciwna celibatowi w kościele katolickim. Dorosłym facetom się na głowę rzuca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 09:54

aksa, Dani, Asia_88 lubią tę wiadomość

• aksa Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Mi ksiądz przed ślubem pół roku kazał się od męża wyprowadzić... Dopytywał całkiem niezdrowo o nasze pożycie i czy dotrzymałam czystości do ślubu... dodam, że wychodziłam za mąż w wieku 38 lat. Bynajmniej nie jako dziewica...

Nie mają czym się zająć i wykazują niezdrowe zainteresowanie. Jestem zdecydowanie przeciwna celibatowi w kościele katolickim. Dorosłym facetom się na głowę rzuca.
    Zgadzam się z Tobą

aksa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Ciekawe. Ja bym wrocila zapytac ksiedza o namiary gdzie tyle tych dzieci ;) my sie zglosilismy do Oa w styczniu 2017 a mamy maj 2018 i nadal bez dziecka.... Pozatym adopcja to wcale nie taki miod, nie jest dla kazdego, to spore wyzwanie. Nie adoptuje sie slodkich niemowlaczkow tylko dzieci z trauma, po przejsciach, ktore wymagaja wiele pracy i wysilku. Dlatego zeby sie zdecydowac na ten krok najpierw trzeba sie uporac ze soba i swoimi emocjami. Nie lubie takiej gadki jak nie mozesz zajsc to adoptuj. To oczywiscie nie do Ciebie, tylko do ksiedza, chociaz raczej nie zaglada na nasze forum

Zgadzam się. Ja pracowałam kiedyś przy adopcjach. Większość dzieci w polskich domach dziecka jest z patologii. Głównie tam gdzie alkohol jest problemem. Bez poważnej przyczyny dziecko nie trafia przecież do domu dziecka. Te dzieci już od dziecka obarczone są różnymi problemami zdrowotnymi ale głównie psychologicznymi.

Ja bym nie dała rady się podjąć i czapkę z głów przed tymi, którzy się na adopcję decydują, bo to bohaterowie jak dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 10:00

Asia_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia_czewa wrote:

A po co się w ogóle przyznawać? Większość par robi ślub w kościele dla bardziej uroczystej oprawy. Hipokryzja w kościele jest z obu stron, zarówno księży jak i tzw. "wierzących". I chyba obie strony doskonale o tym wiedzą. U nas na ślubie był foch jak goście na tacę nie dali. Ja zapłaciłam za sakrament (a to jest w ogóle szczyt, że w Polsce za sakramenty się płaci), ale oni chcieli jeszcze od gości zebrać.

Mi ksiądz w UK powiedział prosto. Jeśli w swoim sumieniu nie uważasz, że popełniasz grzech to się z tego nie spowiadasz. W Polsce mówią tak (popracie polityczne i tradycja w narodzie robią swoje) a w UK biją się o każdego wiernego bo do kościołów już bardzo mało osób chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 10:08

lena7, Asia_88 lubią tę wiadomość

• pysia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scent trzymam kciuki żeby kropeczka byla tam gdzie powinna :)

Scent86 lubi tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3

Wysłany: 9 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 miałam taki plan, żeby nic nie mówić ale mój Tomasz mówi: dlaczego ja mam to ukrywać i się tego wstydzić przecież nic złego nie robimy... i tak wyszło ... Gdybym miała już ślub to też by mnie średnio obchodziło co księża mówia na nasze in vitro bo to jest kwestia mojego sumienia ale boli mnie bardzo fakt , że mogę tego ślubu nie dostać....

Jakoś nie to przygnębia tak , że aż zapomniałam Wam po majówce powiedzieć, że z moich 5 komórek z punkcji (30 kwietnia) 3 były prawidłowe i wszystkie 3 się zapłodniły i zamrozili je po 3 dobie ze względu na odroczony transfer z powodu płynu w macicy. @ jeszcze nie mam ale idę dziś na wizytę kontrolna po punkcji i mam nadzieje że jest ok i dowiem się kiedy criotransfer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 10:20

0d1yhqvkcygw2gat.png

Wysłany: 9 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Częstochowie i nie łudzę się już chyba że trafie na księdza o łagodnych poglądach

Bea77 lubi tę wiadomość

0d1yhqvkcygw2gat.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madagaskar wrote:
    Tak wiem jednostki jednostkami ale faktycznie jak jest wysoki progesteron to nie ma co naciskać moze to było przyczyna niepowodzen a ja sie zachowuje jak potłuczona po tych hormonach, moj maz mnie wczoraj ustawił do pionu :P
    Jutro kontrola wiec zobaczymy czy rosna jajka i jak progesteron :)

Tak Cie meczy maluszek? ❤️ Przyjezdzasz do Polski na jakas kontrole?
    Troszkę męczy ;) Mam zamiar ale trochę się waham. Chciałam ok 13-14tyg lecieć na badania prenatalne. Okazuje się, że mój szef uznał, że skoro miałam te 4 tyg bezpłatnego (na ivf) to teraz najszybciej mogę dostać urlop na koniec sezonu czyli koniec września -odpada czerwiec,lipiec sierpień. Musiałabym lecieć na koniec maja czyli ok 11 tyg i trochę się boję latać. Niby wiem, że jak ma być dobrze to będzie ale jakaś się przewrażliwiona zrobiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 10:36

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczny :) Mam pytanie - jak czułyście się na estrofemie? Od piątku biorę 3x1 tabletkę i jestem jak tykająca bomba zegarowa.. Wszystko mnie denerwuje i przygnębia. Miałyście takie objawy?

• Kotowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Hej Dziewczny :) Mam pytanie - jak czułyście się na estrofemie? Od piątku biorę 3x1 tabletkę i jestem jak tykająca bomba zegarowa.. Wszystko mnie denerwuje i przygnębia. Miałyście takie objawy?
    Ja się czułam cały czas podku*wiona, ale nie wiem czy to estrofem, czy mój podły charakter :-D

never_lose_hope, lipcowka86, mar2śka, aksa, Evaa, ana167, Asia_88, lena7 lubią tę wiadomość

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa rozbawiłaś mnie "podłym charakterem " ale nic się nie martw ja mam tak samo :)

aksa, Kotowa lubią tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Ja nie czułam zmiany, teraz jestem strasznie wybuchowa za to ;) to hormony, masz prawo tykać :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
‹‹ 5626 5627 5628 5629 5630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ