IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie mrozaczek był blastusią? Jeżeli u Ciebie mrożą tylko 5 dniowe zarodki, to polecam przeczytać to:
1dpt Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
3dpt Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywać” się w endometrium
4dpt Proces implantacji jest kontynuowany gdy and zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt Zarodek jest jucz zaimplantowany
6dpt Zaczyna być produkowane HCG
9dpt HCG jest na tyle dużo, ze można spokojnie zrobić sikacza
Ja miałam criotransfer blastusi - 7 dpt wyszedł pozytywny sikacz o czułości 25, a w 8 dpt pozytywna beta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:12
Kala 1980 lubi tę wiadomość
-
ania14 wrote:czesc dziewczyny
czy któras się orientuje czy sa jeszcze szanse zapisac sie na Polnej w poznaniu do rządovego programu in vitro?
czy są tu dziewczyny które czekały już na procedurę in vitro a zaszły naturalnie?
Ania - nie chce Cie martwic ale na Polnej nie masz szans sie dostac, jesli dopiero teraz bys skladala papiery. Lepiej szybciutko szukaj gdzies indziej. Tam dostali teraz b.malo kasy i nie ma szans zeby ruszyly nawet te pary, ktore czekaja powiedzmy 9-12 miesiecy.
-
Gratluje bet i przytulam te ktorym sie nie udalo...
Moja pierwsza beta to bylo 11 lub 13 wiec najwazniejszy jest przyrost po 48 godzinach
Trzymam kciuki by pieknie roslyzai2014, kuciak lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
martusia1986 wrote:Byłam u swojego gina na oddziale bo dzwoniłam żeby zapytać czy jutro będzie..
No i jest tylko pęcherzyk ciążowy..nie ma serducha..
Wygląda dobrze tylko że na młodszą ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 17:22
-
nick nieaktualny
-
Witam Was!
Dziewczyny czy ktoras z Was orientuje sie, gdzie na slasku mozna zrobic kariotypy na nfz w miare szybko, tzn. bez kilkumiesiecznego czekania na badanie?? W ogole jak to jest z tymi kariotypami, jesli po 2 nieudanych transferach w ramach programu lekarz zaleca zrobienie kariotypow to powiedzie czy powinien dac skierowanie na te badania czy musze sie udac do rodzinnego po skierowanie bo nie urusmiecha mi sie wydac znowu tyle kasy???? -
martusia1986 wrote:25 dpt niby coś tam jest...Aga17070 wiem co mnie czeka czuje to..
! Spinamy poślady, poprawiamy koronę i czekamy spokojnie
Konwalia, Beata.D, Madzia82 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Ja mialam amh 3.66 i spoko
tylko to dziwne, ze nie ma norm, bo teraz z tymi odczynnikami sie pozmienialo i nowe normy (dla badan wykonanych z nowymi odczynnikami sa od 1.5 do 8 czy jakos tak. A te stare normy ja mam taka, ze od 1 do 3 norma, a powyzej ze moze swiadczyc o pcos (ale nie musi).
AMH na poziomie 3 nie musi świadczyć o PCOS, ja mam AMH powyżej 8, lekarze mi mówili że PCOS jest na bank gdy AMH jest w okolicach 20tki.
Tak więc poziom 3 jest jak najbardziej w porządku - oczywiście Betty zawsze możesz zadzwonić do kierownika laboratorium gdzie robiłaś to badanie i zapytać go o zakres referencyjny jeśli na wyniku nie masz.
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga17070 wrote:a co Ty chciałaś zobaczyć dzisiaj serduszko i najlepiej płeć?? Kochana serducho widać między 6-8 tygodniem. Nie na darmo każą umawiać się na wizytę serduszkową co najmniej po miesiącu od transferu. Bez czarnowidztwa mi tutaj
! Spinamy poślady, poprawiamy koronę i czekamy spokojnie
Tak tylko wtedy gdy jest ok i ciąża wygląda na swój wiek a nie na młodszą -
czy ktoraś z was jest w programie w Invictcie w Warszawie? dlugo sie czeka po kwalifikacji? Za tydzien mam kwalifikacje i zastanawiam sie kiedy zaczniemy juz działac2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Ja jestem w Inviccie, ale ja bylam na kwalifikacji zaraz po tym jak dostali środki, więc podeszłam do stymulacji zaraz pi kwalifikacji, a teraz na koniec roku nie mam pojęcia jak jest ze środkami. Może będą kazali Ci czekać do stycznia. Nie jestem w stanie pow jak będzie.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualny
-
niecierpliwa wrote:Witam Was!
Dziewczyny czy ktoras z Was orientuje sie, gdzie na slasku mozna zrobic kariotypy na nfz w miare szybko, tzn. bez kilkumiesiecznego czekania na badanie?? W ogole jak to jest z tymi kariotypami, jesli po 2 nieudanych transferach w ramach programu lekarz zaleca zrobienie kariotypow to powiedzie czy powinien dac skierowanie na te badania czy musze sie udac do rodzinnego po skierowanie bo nie urusmiecha mi sie wydac znowu tyle kasy????
Wejdz sobie tutaj: http://kolejki.nfz.gov.pl/ wpisz poradnia genetyczna, pokaże się czas oczekiwania i adresy, telefony itp.niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPiggy wrote:czy ktoraś z was jest w programie w Invictcie w Warszawie? dlugo sie czeka po kwalifikacji? Za tydzien mam kwalifikacje i zastanawiam sie kiedy zaczniemy juz działac
Ja jak rozmawiałam z Invictą i zapytałam jaki jest czas oczekiwania to powiedzieli mi, że nie ma kolejek czy coś, że się czeka, tylko, że po kwalifikacji jedne góra dwa cykle w zależności od jego oceny i tyle. Czy to prawda nie wiem, ale pani która ze mną rozmawiała brzmiała całkiem rozsądnie. -
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Wejdz sobie tutaj: http://kolejki.nfz.gov.pl/ wpisz poradnia genetyczna, pokaże się czas oczekiwania i adresy, telefony itp.
Dzieki Anatolka, tylko cos mi sie wydaje, ze za kolorowa to tam wyglada...w wiekszosci niby nie ma zadnej kolejki...podejrzane
Ania_84 lubi tę wiadomość