X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Dziewczyny cała się trzęsę.. rano byłam na becie.. wyniki niestety dopiero jutro:( nie wytrzymałam i zrobiłam sikańca.. dziś 9dpt.. wyszły dwie kreseczki.. ale tak się boję cieszyć bo wiecie jak to jest z tymi testami.. ostatnie dwa dni przepłakałam bo byłam pewna że się nie udało..
    Co o tym myślicie? chyba zwariuje do jutra..:((

Ginger wyszły Ci dwie kreseczki!!!!! :) Ja nie wiem, ale ja bym się bardzo cieszyła. Uspokój się kochana, bo tylko maleństwu szkodzisz ;) Trzymaj pion!!!

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Dziewczyny cała się trzęsę.. rano byłam na becie.. wyniki niestety dopiero jutro:( nie wytrzymałam i zrobiłam sikańca.. dziś 9dpt.. wyszły dwie kreseczki.. ale tak się boję cieszyć bo wiecie jak to jest z tymi testami.. ostatnie dwa dni przepłakałam bo byłam pewna że się nie udało..
    testy mylą się tylko w jedną stronę :) dlatego czekaj cierpliwie i bądź dobrej myśli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    a jaką masz pewność kiedy maluch się zagnieździł? Ciąża po in vitro liczona jest inaczej niż naturalna.

Dzięki kochana <3

Bo właśnie wyczytałam że ciąża jest liczona o dwa tyg że jest starsza niż dzidziuś więc jak lekarz mi obliczył to tak wychodzi nawet na belly zgadza się z wiekiem płodu..
    To chyba dobrze jak myślisz ?

Konwalia lubi tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dzięki kochana <3

Bo właśnie wyczytałam że ciąża jest liczona o dwa tyg że jest starsza niż dzidziuś więc jak lekarz mi obliczył to tak wychodzi nawet na belly zgadza się z wiekiem płodu..
    To chyba dobrze jak myślisz ?

kochana ja spotkałam się z różnym obliczaniem wieku ciąży po ivf. Mojej koleżanki lekarz liczył jej wiek ciąży od dnia transferu. A drugiej dodawał do tego dwa tygodnie.

Konwalia, martusia1986 lubią tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:

Musi być dobrze :)
    A ja proszę o kciuki i modlitwę- dziś robiłam powtórkę bety

paszczakin, GabiK, Fedra lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tu po raz pierwszy chciałam się pochwalić, że wczoraj miałam pierwszy transfer tylko jednego zarodka klasy 8A w trzecim dniu po punkcji ponieważ resztę 3 zarodki obumarły :( nie wiem czy to wystarczy ale jestem pełna nadziei i już nie mogę doczekać sie testowania:)

libellula83, GabiK, Tosia 1981, Fedra, Katha81, Betty Boop, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    kochana ja spotkałam się z różnym obliczaniem wieku ciąży po ivf. Mojej koleżanki lekarz liczył jej wiek ciąży od dnia transferu. A drugiej dodawał do tego dwa tygodnie.

No właśnie mój też liczy od transferu a w klinice dodają dwa tyg tylko po cholerę jak wiek płodu jest inny myśląc logicznie..ja tak uważam

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    No właśnie mój też liczy od transferu a w klinice dodają dwa tyg tylko po cholerę jak wiek płodu jest inny myśląc logicznie..ja tak uważam
    dokładnie, to tak jakby liczyć od pierwszego dnia ostatniej miesiączki...głupota.

martusia1986 lubi tę wiadomość

• libellula83 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:

to w takim razie wszystko sie zgadza!Zobaczysz,ze bedzie dobrze kochana!!!

Ginger super!!!Zycze Ci,zeby ten czas do jutra jak najszybciej minal i pieknej betki &&&&&&&&&&
    Zai2014 trzymam kciuki z calych sil&&&&&&&&&&&&
    Tym17 witaj wsrod nas,jasne,ze wystarczy,trzymam kciuki za dwie kreseczki za kilka dni!!!! &&&&&&&&

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger gratuluje! Trzymam kciuki za bete. ZAI za Twoją również.
    Martusia wierzę, że ciąża jest po prostu młodsza ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:01

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się naczytałam,że ginekolodzy przyjęli po prostu taki sposób liczenia,że ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Ale lekarze wiedzą o tym,że de facto ciąża może być młodsza. W naszym wypadku my dokładnie wiemy jaki jest wiek ciąży, ale każdy lekarz ginekolog będzie liczył od ostatniej miesiączki. I wiadomo,że i u nas i w przypadku ciąż naturalnych to nie będzie się zgadzało z faktycznym stanem.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:03

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.
    Jak to jest z powtarzaniem procedury po niepowodzeniu - pod kontem dofinansowania? Czy może być taka sytuacja, że moja klinika nie ma już na ten moment pieniędzy z ministerstwa i będę musiała czekać na nowy limit, tak jak pary, które dopiero zaczynają? Bo może jest tak, że dla takich par ja i mój M, czyli po przejściu procedury, pieniążki są, że tak to nazwę, zaklepane?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już się zakwalifikowalas, to masz prawo do trzech podejść.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma pi wlasnie ja jestem w takiej sytuacji i czekam az klinice wplyna nowe srodki z ministerstwa.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia 82 Ty już miałaś jedna stymulację zakończoną niepowodzeniem czy czekasz na pierwszą? Tez szykuje sie na kolejną stymulację i mam nadzieję, ze Konwalia ma rację

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem, że są trzy podejścia i mam do nich prawo.
    Pytam troszkę o coś innego, mianowicie czy klinika od razu zaklepuje dla mnie pieniądze na wszystkie podejścia.
    Może podam na przykładzie moim, mianowicie mam zamiar powtórzyć procedurę w styczniu. Czy jest zagrożenie, że mi powiedzą tak: "Wyczerpał nam się limit, dostaniemy kolejną transzę za 2 miesiące, musi pani poczekać na marzec".

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Witajcie Dziewczyny po przerwie. Może niektóre mnie pamiętają jeszcze.
    Na początek jak zwykle gratuluję naszym Ciężarnym i łączę się w bólu z tymi, którym się nie udało.
    Moje pierwsze IVF było w czerwcu 2014. Udane :)
    Po zobaczeniu dwóch kreseczek uciekłam od Was. Ale nie dlatego, ze byłam już w ciąży.
    Okazało się, że koleżanka z realnego życia cały czas mnie tu obserwowała a nie przyznała się nigdy do tego. I nagle 3 dni po teście mi pogratulowała. Widocznie po rozmowach ze mną wydedukowała, ze ja to ja :( A my nie koniecznie chcieliśmy wszystkim opowiadać o IVF. Byłam taka zła że postanowiłam nigdy więcej nic nie pisać. Dlatego uciekłam i nie odzywałam się więcej.
    Oczywiście czytałam Was i obserwowałam :)

A co do mojej ciąży...
    Miesiąc temu w 19 tc urodziłam córeczkę. Nie chcę się rozpisywać o okolicznościach, bo mi ciężko (szczególnie na forum). Wybaczcie.
    Odwiedzam moją Antosię na cmentarzu i bardzo, bardzo tęsknię. Dziś byłabym w 24 tc a dostałam pierwszą @ po porodzie. To i tak dobrze.
    Jeszcze nie wiem co dalej. Zobaczymy.
    Na razie trzymam kciuki za Was wszystkie!!!

Aha, to co może jest ważne dla Was dziewczyny. To co nas spotkało mogło przytrafić się każdemu. Lekarze mówią, że przy ciąży naturalnej prawdopodobieństwo tego zajścia to 1% a po IVF 1,5%.
    Może te pół procenta to dużo a może mało. Zależy jak na to patrzeć...

Minuśka, bardzo mi przykro... nie wiedziałam, a jeszcze nie tak dawno zaglądałam w Twój wykres :(. Życzę Ci dużo siły do dalszej walki. Myślami jestem z Tobą Kochana...

• Justine Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Justine, trzymam :) Gdzie robisz zabieg?

Lenuś, w Częstochowie, w Combi-med. Zabieg dopiero o 16 mam, ale zaraz się zbieram bo jeszcze trzeba dojechać ;-)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ