IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
ma_pi wrote:Tak, wiem, że są trzy podejścia i mam do nich prawo.
Pytam troszkę o coś innego, mianowicie czy klinika od razu zaklepuje dla mnie pieniądze na wszystkie podejścia.
Może podam na przykładzie moim, mianowicie mam zamiar powtórzyć procedurę w styczniu. Czy jest zagrożenie, że mi powiedzą tak: "Wyczerpał nam się limit, dostaniemy kolejną transzę za 2 miesiące, musi pani poczekać na marzec". -
Ja jestem po jednej procedurze z rządowego dofinansowania. Nie mam nic zamrożonego, wiec planowalismy z mezem podejsc do drugiej procedury w kwietniu nastepnego roku. Zaczelam juz tym sie interesowac wczesniej bo same wiecie jak to jest. I dowiedzialam sie, ze klinika dostaje pieniadze w styczniu i w lipcu i wtedy najlatwiej podejsc, gdyz nikt mi nie jest w stanie przewidziec czy w kwietniu jeszcze klinika bedzie miala na to srodki. Kazda z nas ma mozliwosc skorzystania z 3 procedur, ale klinika musi miec na to srodki. I realizuje procedury wg kolejnosci zglaszania sie par.
-
Aga17070 wrote:tak mogą. Ja miałam taką sytuację, że przeniosłam się do innej kliniki dostałam zgodę na start. I mogłam startować kiedy chciałam (przynajmniej tak mi się wydawało), a nagle dostałam telefon że muszę rozpocząć procedurę bo kończą się środki i musiałabym startować dopiero po nowym roku.
Aga no Ty też może jesteś tzw. inny przypadek, bo zmieniłaś klinikę. Ja zostaję w tej samej.
Poczekam, może po południu znajdzie się jakiś "mój przypadek" -
Wiecie co, zastanawia mnie to, ze wzielam juz 4 razy gonal 187,5j i menopur po 75j i mam co prawda lekko powiekszony brzuch. Do swobodnego zapiecia jeansow brakuje mi jakies 1.5cm, ale w zasadzie nie czuje jakos specjalnie pracy jajnikow... Cos czasem ciut ciut zakluje, ale bardzo niewiele. To normalne? Spodziewalam sie, ze te prace bede czula jakos bardziej, a moze to po prostu jeszcze za wczesnie na jakies spektakularne odczucia? W pt popoludniu podgladam.
Justine, 3mam kciukibedzie dobrze
mialas kiedys narkoze jakas?
-
Dziewczyny z nereow zapomnialam hasla do mojego poprzedniego konta agness.aa.23. Dzis robilam bete w 7 dpt i wynosi 95. W 3dpt 1.9 byla. Czy to dobrze???
Anatolka, Konwalia, Tosia 1981, martusia1986, GabiK, Fedra, Sansivieria, libellula83, Beata.D lubią tę wiadomość
05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na
28.11 beta 25280; jest
09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu(8 tydz. 2 dzień ciąży)
15.12 Szkrab mierzy 20 mm,bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
-
Aga17070 wrote:jest bardzo dobrze
gratuluje
estradiol 5880 a prpgesteron 46.14 czy to nie za duzo jak na 7 dpt?
Fedra, MIKOLAY lubią tę wiadomość
28.11 beta 25280; jest
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMinuśka wrote:Martusiu, wiem że to może marne pocieszenie. Sprawdziłam jak to było u mnie. 26 dpt był pęcherzyk ciążowy. Co do zarodka to lekarze nie byli pewni. Mówili, że ciąża wygląda na dużo młodszą. A serducho widziałam już kilka dni później bo 32 dpt.
Wiem, ze pocieszenie słabe, bo nie skończyło się u mnie dobrze, ale może będzie jeszcze ok.
Bardzo trzymam kciuki (choć rozumiem co oznacza mieć przeczucie - szczególnie złe)
Trzymaj się mocno!!!
Dziękuję kochana staram się wierzyć do samego końca..Chociaż ciężko mi jak cholera
Tulę Cię mocno kochana -
nick nieaktualnyGabiK wrote:Ja się naczytałam,że ginekolodzy przyjęli po prostu taki sposób liczenia,że ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Ale lekarze wiedzą o tym,że de facto ciąża może być młodsza. W naszym wypadku my dokładnie wiemy jaki jest wiek ciąży, ale każdy lekarz ginekolog będzie liczył od ostatniej miesiączki. I wiadomo,że i u nas i w przypadku ciąż naturalnych to nie będzie się zgadzało z faktycznym stanem.
Bardzo mądrze napisałaś kochanaGabiK lubi tę wiadomość
-
Agnes wysoki poziom estradiolu będzie się jeszcze przez jakiś czas utrzymywał. Jak długo nie wiem, ale w 5tyg po transferze nadal miałam wysoki i lekarz uznał,że to normalne po stymulacji, bo jajniki jeszcze przez jakiś czas są powiększone i dochodzą do siebie. Jakiś czas to w moim i wielu innych dziewczyn przypadku kilka tygodni.
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 14:27
Konwalia, zai2014, Lenuś, Lena83, paszczakin, Viki26, Fedra, Kala 1980, Tosia 1981, Katha81, Kava, libellula83, Betty Boop, Justine, Giussta, Beata.D lubią tę wiadomość
-
GabiK wrote:Agnes wysoki poziom estradiolu będzie się jeszcze przez jakiś czas utrzymywał. Jak długo nie wiem, ale w 5tyg po transferze nadal miałam wysoki i lekarz uznał,że to normalne po stymulacji, bo jajniki jeszcze przez jakiś czas są powiększone i dochodzą do siebie. Jakiś czas to w moim i wielu innych dziewczyn przypadku kilka tygodni.
GabiK lubi tę wiadomość
28.11 beta 25280; jest