Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dzień dobry :)
    Przychodzę po poradę... ja weteranka zapomniałam wszystko i teraz próbuje odświeżyć swoją wiedzę.
    Transfer mamy zaplanowany na przełomie czerwca/lipca i przydałoby się zacząć przyjmować jakieś suplementy i witaminki.
    I teraz pytanie pada do Was, co przyjmować? Wczoraj zakupiłam Folik, wit B6 i B12, wit D. Jakieś rady?
    Ja zawsze brałam i biorę dalej magnez i żelazo. Skurcze nie są mile widziane ;) Nie wiem jaki masz poziom żelaza, ja zawsze miałam problem z utrzymaniem, gdzieś mi ucieka ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Ja zawsze brałam i biorę dalej magnez i żelazo. Skurcze nie są mile widziane ;) Nie wiem jaki masz poziom żelaza, ja zawsze miałam problem z utrzymaniem, gdzieś mi ucieka ;)
    Magnez chyba ciut później, nie? Będę miała wlewy z Atosibanu na skurcze, wiec może pomoże

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa magnez cały czas, bo niedobory nie uzupełnią się odrazu, minimum 2 tygodnie przed transferem bym powiedziała :)

Mam nadzieję, że Atosiban pomoże :)
    Kiedy transfer??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 12:43

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Sysiaaa magnez cały czas, bo niedobory nie uzupełnią się odrazu, minimum 2 tygodnie przed transferem bym powiedziała :)

Mam nadzieję, że Atosiban pomoże :)
    Kiedy transfer??
    Nie mam jeszcze wyznaczonego dnia transferu, tak jak wspomniałam wyżej przełom czerwca/lipca. Mam trochę badan do zrobienia i Histero

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Poza tym mala ilosc wina polepsza ukrwienie, macicy rowniez. Decyzja indywidualna kazdej z nas :)
    Nie wiem jeszcze czy będę miała transfer w tym cyklu ale chyba czas zacząć pić wino przegryryzając orzechami.

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Magnez chyba ciut później, nie? Będę miała wlewy z Atosibanu na skurcze, wiec może pomoże
    Mam nadzieję, że wlewy będą skuteczne. Ja bym brała magnez wcześniej i kontynuowała po transferze również. Jak zaskoczy, czego życzę Tobie bardzooo to magnez też będzie potrzebny. Z doświadczenia wiem, że później też mogą występować różne dziwne bóle w podbrzuszu.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę mieć do Was pytanie o Atosiban. Podchodzę do drugiego in vitro. Dopiero zaczęłam gonapeptyl ale rozmawiałam z moją Dr na temat transferu. I tak w dniu transferu mam dostać wlew z Atosibanu. Jak długo działa taki wlew? To jest efekt na parę godzin czy działa jakość dłużej. Czy pomogło? Chcę zrobić wszystko by zwiększyć szanse, ale nie ukrywam, że cena jest spora.

• Evaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przy udanym transwerze,pilam wino az do testu pozytywnego ;) wytrawne oczywiscie.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Ja tez przy udanym transwerze,pilam wino az do testu pozytywnego ;) wytrawne oczywiscie.
    Jak ja ;)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja pilam podzas stymulacji również. Codziennie 1 lampkę
    A moze nie powinno sie pic, trzeba pytac swojego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 14:49

iv09i09katk65tr1.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 14:08

ef36 lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja transfer jak endometrium urośnie mam mieć ok 4.06. ech. Czyli ja może winko. Chyba nie zaszkodzi jak rano encorton biorę.
    A czy polecacie coś przed transferem, co ja jeszcze mogę zrobić? Biorę dwa kropki blastki (innych parametrów już nie pamiętam).
    Skurcze macicy-, ten wlew,a to tak profilaktycznie czy na podstawie wyników? Totalnie nie znam się

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na żelazo polecam buraki i sok. Serio. Słabo niby je przyswajam. A od kiedy jem buraki w każdej wersji wynik jest przeeeeee ekstra!

Dani lubi tę wiadomość

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dnia przed transferem do pozytywnej bety brałam Nospe Max 3x1 zapobiegawczo na skurcze. Nie czulam żadnych skurczy ani nie miałam nigdy ciazy pozamacicznej ale tak profilaktycznie to brałam i może właśnie to pomogło... tego się nigdy nie dowiem ☺

ninkali, Dani lubią tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Ja od dnia przed transferem do pozytywnej bety brałam Nospe Max 3x1 zapobiegawczo na skurcze. Nie czulam żadnych skurczy ani nie miałam nigdy ciazy pozamacicznej ale tak profilaktycznie to brałam i może właśnie to pomogło... tego się nigdy nie dowiem ☺
    Ja też brałam na wszelki wypadek

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, chciałam się Was poradzić - mam długie nieregularne cykle, nie wiadomo czy w ogóle owulacyjne, okazało się, że mam problem z tarczycą, biorę euthyrox i zaczynam pierwszy cykl z CLO. Chciałam się podpytac, czy z InVitro jest tak, że można po prostu zacząć procedurę, czy najpierw jednak próbuje sie innych sposobów? czyli tak jak u mnie np. CLO. mąż ma teratozoospermię, morf. 2% ale lekarka powiedziała, że jest to do podrasowania suplementami. a ja się zastanawiam, czy żeby nie tracić czasu mogę po prostu powiedziec lekarce, że chcę invitro..? wiem, że to może nie brzmi najlepiej i jest to powazna sprawa, ale nie chce znowu czekac.. (leczę się w invimed poznań).

ef36 lubi tę wiadomość

• ef36 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili_E wrote:
    hej Dziewczyny, chciałam się Was poradzić - mam długie nieregularne cykle, nie wiadomo czy w ogóle owulacyjne, okazało się, że mam problem z tarczycą, biorę euthyrox i zaczynam pierwszy cykl z CLO. Chciałam się podpytac, czy z InVitro jest tak, że można po prostu zacząć procedurę, czy najpierw jednak próbuje sie innych sposobów? czyli tak jak u mnie np. CLO. mąż ma teratozoospermię, morf. 2% ale lekarka powiedziała, że jest to do podrasowania suplementami. a ja się zastanawiam, czy żeby nie tracić czasu mogę po prostu powiedziec lekarce, że chcę invitro..? wiem, że to może nie brzmi najlepiej i jest to powazna sprawa, ale nie chce znowu czekac.. (leczę się w invimed poznań).
    U mnie inne opcje nie były brane pod uwagę, tylko invitro..

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili_E wrote:

Ja miałam 3 inseminacje (INVIMED BYDGOSZZCZ) i 8 lat starań, na pierwszej wizycie w klinice ( WARSZAWIE ) lekarz zapytał po co przyjechaliśmy a my, że po invitro i nie było dyskusji ;-)

Ja myślę, że ty się za długo nie zastanawiaj tylko wal śmiało czego oczekujesz od nich, Ty płacisz i stawiaj sprawę jasno.

ef36 lubi tę wiadomość

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • japonka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    Ja miałam 3 inseminacje (INVIMED BYDGOSZZCZ) i 8 lat starań, na pierwszej wizycie w klinice ( WARSZAWIE ) lekarz zapytał po co przyjechaliśmy a my, że po invitro i nie było dyskusji ;-)

Ja myślę, że ty się za długo nie zastanawiaj tylko wal śmiało czego oczekujesz od nich, Ty płacisz i stawiaj sprawę jasno.
    A ja bym jednak próbowała innych sposobów przed IV, przecież to jest drogie i mega obciążające. Nam się udało w drugiej inseminacji, więc w zasadzie w 2 miesiącu zabiegów, na naturalnym cyklu z bardzo lekką stymulacją Clostilbegytem przez 5 dni. Nie było happy endu ale równie dobrze mógł być. 3 inseminacje można zrobić w 3 kolejnych cyklach i przynajmniej sytuacja jest jasna...

mar2śka lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    A ja bym jednak próbowała innych sposobów przed IV, przecież to jest drogie i mega obciążające. Nam się udało w drugiej inseminacji, więc w zasadzie w 2 miesiącu zabiegów, na naturalnym cyklu z bardzo lekką stymulacją Clostilbegytem przez 5 dni. Nie było happy endu ale równie dobrze mógł być. 3 inseminacje można zrobić w 3 kolejnych cyklach i przynajmniej sytuacja jest jasna...
    Też tak uważam. Jeśli jest możliwość uniknięcia IVF to trzeba spróbować. Oczywiście jeśli jest dobra diagnostyka i wiadomo, że problemem nie są np jajowody. In vitro to ostateczność i nie jest lekarstwem na wszystko.

ef36 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
‹‹ 5664 5665 5666 5667 5668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ