IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHelp! Byłam w 12dc monitoring i mojr endometrium tylko 6.5... zawsze mam małe i coś słabe jest. Mam estrofem 3x2od 8dc,bo od 2dc tylko 3x1. Teraz dołożył lenzetto jedno psik. Mówił,że mogę estrofem brać 3x1 doustnie i 3x1dowcipnie. Bo może inne wchłanianie przy różnych drogach podania. A jak sądzicie, czy brać dowcipnie, czy jednak połykać? Ja dopiero od niedawna dowcipnie, jak tu mnie oswiecilyscie. Szkoda mi żołądka, ale też chodzi o to co najlepiej się wchłonie... Ech. Ja nie wiem czy na mnie ten estrofem działa,skoro endometrium takie gówniane
-
Warto spróbować jak mówił.. już sobie nie zaszkodzisz.
Jeszcze czas może podrośnie ważne, że nie ma pęcherzykówninkali lubi tę wiadomość
-
ninkali wrote:Help! Byłam w 12dc monitoring i mojr endometrium tylko 6.5... zawsze mam małe i coś słabe jest. Mam estrofem 3x2od 8dc,bo od 2dc tylko 3x1. Teraz dołożył lenzetto jedno psik. Mówił,że mogę estrofem brać 3x1 doustnie i 3x1dowcipnie. Bo może inne wchłanianie przy różnych drogach podania. A jak sądzicie, czy brać dowcipnie, czy jednak połykać? Ja dopiero od niedawna dowcipnie, jak tu mnie oswiecilyscie. Szkoda mi żołądka, ale też chodzi o to co najlepiej się wchłonie... Ech. Ja nie wiem czy na mnie ten estrofem działa,skoro endometrium takie gówniane
Pij czeewone wino i jedz orzechy.mi jeszcze lekarka zaleciła Acc optima.ninkali lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem czy to moja głowa szwankuje po przeczytaniu ulotki od tego leku na wywołanie @. W ulotek jest napisane że nie powinny go przyjmować osoby z problemami zatokowa-zakrzepowymi a ja mam tą mutacje pai. O czym gin wie. Wczoraj miałam wziąć 2 tabletki wieczorem, jak kladlam się spać to mnie stopa bolała w środku. Tak jakbym miała tam ciągły skurcz ale trwało to bardzo długo więc wzięłam clexane tak na wszelki wypadek. Dzisiaj rano miałam taki skurcz jajnika że aż tchu brakło. Nie wiem czy to przypadek czy po tym leku.... Ehhhh
33 lata starania od lipca 2014
04.2016,05.2016- IUI
IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. 6.02.1bb
21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
20dpt 3873; 27dpt ♥
22.02.2019 jest mój mały cud
14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
28.02.2024 ⏸️
MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14% -
ninkali wrote:Help! Byłam w 12dc monitoring i mojr endometrium tylko 6.5... zawsze mam małe i coś słabe jest. Mam estrofem 3x2od 8dc,bo od 2dc tylko 3x1. Teraz dołożył lenzetto jedno psik. Mówił,że mogę estrofem brać 3x1 doustnie i 3x1dowcipnie. Bo może inne wchłanianie przy różnych drogach podania. A jak sądzicie, czy brać dowcipnie, czy jednak połykać? Ja dopiero od niedawna dowcipnie, jak tu mnie oswiecilyscie. Szkoda mi żołądka, ale też chodzi o to co najlepiej się wchłonie... Ech. Ja nie wiem czy na mnie ten estrofem działa,skoro endometrium takie gówniane
Nie martw się skoro lekarz dołożył Ci coś jeszcze do tego estrofemu to na pewno endo podrośnie jeszcze i spróbuj jeszcze tego co dziewczyny wcześniej pisały orzechy i winko...
A co do sposobu przyjmowania estrofemu to ja czytałam troche i dużo jest opinii że dopochwowo wchłania się lepiej tak jak pisały dziewczyny wczesniej tutaj także wcinaj co trzeba i niech endo rośnie trzymam kciuki
Aaaa i jeszcze olej z wiesiołka podobno pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 07:58
ninkali lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNinkali ja też praktycznie od początku cyklu piję czerwone wino wytrawne i jem orzechy. I mi endo spoko urosło. Ale jak czytam to ja ogólnie dobrze reaguję na leki i dobrze się po nich czuję.
A właśnie dziewczyny do którego momentu pić wino? Do transferu ?ef36, ninkali lubią tę wiadomość
-
ninkali, Dani lubią tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dysia_czewa wrote:A właśnie dziewczyny do którego momentu pić wino? Do transferu ?
no raczej to byłoby logiczne bo jak już będzie maluszek w środku to winko raczej chyba nie wskazane[/QUOTE]
Niektórzy lekarze po et zalecaja
Napewno nie mozna go laczyc z relaniumMisiaZ88 lubi tę wiadomość
-
Ja pilam w ogole lampke codziennie czerwone wytrawne lub polwytrwne odkad pamietam odstawilam po tescie ciążowym.
A kielichy mam takie spore pekate:dWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 10:43
MisiaZ88, lipcowka86, tolerancyjna, ef36, Dani, ninkali lubią tę wiadomość
-
Winko po transferze lepiej jednak odstawic.
Ninkali endo napewno jeszcze podrosnie, skoro dopiero we wtorek kolejny monitoring, nie martw sie.ef36, ninkali lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani wrote:Winko po transferze lepiej jednak odstawic.
-
Dzień dobry
Przychodzę po poradę... ja weteranka zapomniałam wszystko i teraz próbuje odświeżyć swoją wiedzę.
Transfer mamy zaplanowany na przełomie czerwca/lipca i przydałoby się zacząć przyjmować jakieś suplementy i witaminki.
I teraz pytanie pada do Was, co przyjmować? Wczoraj zakupiłam Folik, wit B6 i B12, wit D. Jakieś rady?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA