Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet
    Postów: 4751 1373

    Wysłany: 5 marca 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe japonka żeby przy karmieniu tak się chudło byłoby super:-D

    Asia_88 lubi tę wiadomość

    iv09i09katk65tr1.png
  • Stiffi Autorytet
    Postów: 1611 616

    Wysłany: 5 marca 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Orgametril?

    Tak. Masz ?

    f2w3dqk3max66qq4.png

    allo mrl 0%
    KIR BX
    PAI 1 hetero
    MTHFR homo
    7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)
  • szatanka Autorytet
    Postów: 2551 1592

    Wysłany: 5 marca 2019, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta <0,2. I tyle w temacie.

    Nie wiem tylko, co teraz, bo ginka oczywiście chce, żebym dalej brała leki (a dziś prog miał żałosne 16,7), ja nie widzę sensu się dalej kłuć, tylko że jak dostanę za wcześnie okres, to mnie opieprzy oczywiście. Poza tym ona przyjmuje w poniedziałki, więc tak sobie wymyśliłam, że pobiorę tabletki, bez prolutexu, do piątku, w pt powtórzę betę albo i nie i powiem jej, że zerowa, w niedzielę dostanę okres i w pon pójdę na USG. Myślicie, że zadziała?

    klz9bd3m9oljt4xc.png

    13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • szatanka Autorytet
    Postów: 2551 1592

    Wysłany: 5 marca 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Od 2 lat nie jadłam pączka - zrobiłam sobie z twarogu w piekarniku :) cukru i glutenu radziłabym się pozbyć w pierwszej kolejności, serio nowa jakość życia :) i z tych 12 kg zostało mi 3,5 (chyba już zostanie ale schudnę jak będę karmić ;))

    Szczerze podziwiam osoby, które potrafią tak długo trzymać ścisłą dietę. Ja obecnie też powinnam, bo mam początki choroby refluksowej, ale jestem tym załamana.

    klz9bd3m9oljt4xc.png

    13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 5 marca 2019, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stiffi wrote:
    Tak. Masz ?
    Ja też chyba trochę mam po punkcji

    Stiffi lubi tę wiadomość

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Stiffi Autorytet
    Postów: 1611 616

    Wysłany: 6 marca 2019, 01:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Ja też chyba trochę mam po punkcji

    A odprzedaz prosze ? Jutro wysla mi recepty, zanim dojda do mamy a mama wysle za granicę to raczej nie dam rady wziac je od nowego cyklu . Jakby któraś mnie poratowala i wyslala to byłoby super :) oczywiście za opłatą :)

    f2w3dqk3max66qq4.png

    allo mrl 0%
    KIR BX
    PAI 1 hetero
    MTHFR homo
    7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 6 marca 2019, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Od 2 lat nie jadłam pączka - zrobiłam sobie z twarogu w piekarniku :) cukru i glutenu radziłabym się pozbyć w pierwszej kolejności, serio nowa jakość życia :) i z tych 12 kg zostało mi 3,5 (chyba już zostanie ale schudnę jak będę karmić ;))

    Też się staram robić zdrowe słodycze ale drobne grzeszki niestety się zdarzają;)
    Wiem, człowiek lepiej się czuje bez tego całego świństwa.
    Sama zrzuciłam 15 kg. Ćwiczę i staram się zdrowo odżywiać.

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 6 marca 2019, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie,
    robię badania i TSH mi wyszło 0,82. Zawsze miałam koło 2 - 2,5.
    Czy to nie za nisko ?

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • lipcowka86 Autorytet
    Postów: 2648 1815

    Wysłany: 6 marca 2019, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie,
    robię badania i TSH mi wyszło 0,82. Zawsze miałam koło 2 - 2,5.
    Czy to nie za nisko ?

    Nie za nisko :)
    Powinno być ok 1-1,5.

  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 6 marca 2019, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Nie za nisko :)
    Powinno być ok 1-1,5.

    To dobrze, bo już się zmartwiłam.
    Dzieki;)

    lipcowka86 lubi tę wiadomość

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • sisi Autorytet
    Postów: 4094 3857

    Wysłany: 6 marca 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie,
    robię badania i TSH mi wyszło 0,82. Zawsze miałam koło 2 - 2,5.
    Czy to nie za nisko ?
    Idealnie

    Ewka1700 lubi tę wiadomość

    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10159 6217

    Wysłany: 6 marca 2019, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stiffi, mam jedno opak. 30tabl

    Stiffi lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Dani Autorytet
    Postów: 1815 3209

    Wysłany: 6 marca 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka a czemu Twoja gin chce zebys brala dalej leki? Troche to dziwne, beta na tym etapie powinna byc wyzsza jesli cos sie zadzialo.
    I przykro mi kochana :( No ale moze to endo nie bylo w formie rzeczywiscie. Masz duzo pieknych mrozaczkow wiec nie masz sie co smucic. Ja mam tylko dwa mrozaczki ale one mnie bardzo pocieszaja.

    Ja musze wyrwac zeba na poczatku przyszlego tygodnia, ale jak sie szybko i ladnie zagoi to zaczynam estrofem do mojego FET crio za jakies ok 10 dni.

    sisi lubi tę wiadomość

    Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

    1usa9vvjrnodabqg.png

    6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • szatanka Autorytet
    Postów: 2551 1592

    Wysłany: 6 marca 2019, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Szatanka a czemu Twoja gin chce zebys brala dalej leki? Troche to dziwne, beta na tym etapie powinna byc wyzsza jesli cos sie zadzialo.
    I przykro mi kochana :( No ale moze to endo nie bylo w formie rzeczywiscie. Masz duzo pieknych mrozaczkow wiec nie masz sie co smucic. Ja mam tylko dwa mrozaczki ale one mnie bardzo pocieszaja.

    Ja musze wyrwac zeba na poczatku przyszlego tygodnia, ale jak sie szybko i ladnie zagoi to zaczynam estrofem do mojego FET crio za jakies ok 10 dni.

    Nie wiem, z jakiegoś powodu ona/oni uważają, że trzeba czekać przynajmniej te 12 dni i powiedziała mi, że głupio robicie tu na forum odstawiając leki w 7dpt. I tak sobie myślę, że ona raczej głupot nie powiela, więc jakiś powód musi ku takiej opinii być. Ja nie potrafię sobie wyobrazić, co zarodek może robić w macicy przez tydzień nie próbując się zagnieździć, ale może jest na to jakieś naukowe wyjaśnienie, a może po prostu takie są procedury, które mają chronić raczej kliniki przed ewentualnymi oskarżeniami o nakazanie przedwczesnego odstawienia leków.

    W każdym razie ja dziś po południu poczułam się tak charakterystycznie dziwnie i mam 37,3 temperatury, więc wezmę grzecznie ten prolutex dzisiaj i w piątek powtórzę betę.

    Dani, też rwałam zęba przed swoją pierwszą ciążą, bo się zastanawiałam, czy to nie przez niego nie mogę zajść. Kilka miesięcy temu zaś wyrwałam ósemkę, potem byłam na konferencji o odporności organizmu i chcę Ci poradzić, żebyś w razie przyjmowania antybiotyku koniecznie od razu brała priobiotyki i kontynuowała to przez całą ciążę i potem oraz dodatkowo colostrum i najlepiej jeszcze kwas masłowy. Wtedy zabezpieczysz dzidzię przed zaburzeniami flory jelitowej.

    No i trzymam kciuki :)

    klz9bd3m9oljt4xc.png

    13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Norwegian_forest Autorytet
    Postów: 711 795

    Wysłany: 7 marca 2019, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, w 13 dc będę miała punkcję. Biorę udział w badaniu klinicznym w którym hodowla trwa do 5 doby... czy w 18dc można jeszcze podać taka blastkę na świeżo??

    Właśnie o tym pomyślałam czy to nie będzie już za pozno, czy endo nie zacznie sie zmniejszać?

    jt44a76.png

    16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

    27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

    Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10159 6217

    Wysłany: 7 marca 2019, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian_forest wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, w 13 dc będę miała punkcję. Biorę udział w badaniu klinicznym w którym hodowla trwa do 5 doby... czy w 18dc można jeszcze podać taka blastkę na świeżo??

    Właśnie o tym pomyślałam czy to nie będzie już za pozno, czy endo nie zacznie sie zmniejszać?
    A ktorym dniu cyklu normalnie (naturalnie) mialabys blastocyste w macicy?

    sisi lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10159 6217

    Wysłany: 7 marca 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Nie wiem, z jakiegoś powodu ona/oni uważają, że trzeba czekać przynajmniej te 12 dni
    12dni po transferze i 5dni blastocysty to 17dni po owulacji. Ksiazkowo faza lutealna trwa 14dni, wiec ja nie rozumiem to co Pani dr na sile chce ja przedluzac, to takie nienaturalne dla organizmu.

    japonka lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • szatanka Autorytet
    Postów: 2551 1592

    Wysłany: 7 marca 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    12dni po transferze i 5dni blastocysty to 17dni po owulacji. Ksiazkowo faza lutealna trwa 14dni, wiec ja nie rozumiem to co Pani dr na sile chce ja przedluzac, to takie nienaturalne dla organizmu.

    No właśnie, niby to jest logiczne, a jednak z jakiegoś powodu się upierają, że 7dpt to zdecydowanie za wcześnie, żeby coś powiedzieć.

    klz9bd3m9oljt4xc.png

    13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 7 marca 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    No właśnie, niby to jest logiczne, a jednak z jakiegoś powodu się upierają, że 7dpt to zdecydowanie za wcześnie, żeby coś powiedzieć.
    Przy 2-3 dniowym może, przy blastocyście 6 dpt beta powinna podobno wyjść dwucyfrowa. Ja wytrzymałam do 9dpt (kazali robić 10 dnia), to był poniedziałek, test pozytywny, beta 315. Od czwartku wieczorem do niedzieli codziennie bóle brzucha i krzyża więc spokojnie wyszłoby wcześniej ale jakoś bałam się nakręcać.

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • szatanka Autorytet
    Postów: 2551 1592

    Wysłany: 7 marca 2019, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, to ty jesteś w ciąży?! Gratulacje!!!! Jakoś nie widziałam, żebyś się tu pochwalił. Czyli jednak się udało. Super :)

    Ja idę na te bete jutro jeszcze, dla świętego spokoju, bo też od jakiegoś czasu brzuch mnie nawala codziennie, i to dziwne samopoczucie wczoraj. Ale to by był chyba jakiś cud, gdyby jutro beta była pozytywna.

    klz9bd3m9oljt4xc.png

    13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
‹‹ 5879 5880 5881 5882 5883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego