X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokumenty we dwoje podpisywalismy w dniu wpisania sie na liste oczekujacych, ze oboje chcemy przystapic. Wpisac na liste mozna sie bez zadnej wizyty. Idziecie we dwoje i wpisujecie sie. Wwcale nie musicie sie tam leczyc. Mozecie sie wpisac i czekac az zadzwonia, ze np. Za 2 tyg zapraszaja na rozmowe kwalifikacyjna. Jak za 2 nie bedzie Ci pasowac to zaproponujesz, ze wolisz za miesiac a nie za 2q tyg i juz.

Masz pcos, czyli czynnik jajnikowy. Powinnas miec udokumentowane 6 cykli stymulowanych - to jest wymagane minimum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 19:40

kapturnica lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dokumenty we dwoje podpisywalismy w dniu wpisania sie na liste oczekujacych, ze oboje chcemy przystapic. Wpisac na liste mozna sie bez zadnej wizyty. Idziecie we dwoje i wpisujecie sie. Wwcale nie musicie sie tam leczyc. Mozecie sie wpisac i czekac az zadzwonia, ze np. Za 2 tyg zapraszaja na rozmowe kwalifikacyjna. Ja za 2 nie bedzie Ci pasowac to zaproponujesz, ze wolisz za miesiac a nie za 2q tyg i juz.
    Dzieki ...To juz mniej wiecej mam jasnosc sytuacji 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    juz.

Masz pcos, czyli czynnik jajnikowy. Powinnas miec udokumentowane 6 cykli stymulowanych - to jest wymagane minimum.
    6ty bede miec w grudniu ale moj wspanialy lekarz idzie 2giego grudnia na urlop juz i kartoteke musze odebrac wczesniej Ale moze tez byc kryterium ilosc miesiecy staran i wiek skonczone 35lat...Bede kombinowac zeby miec wpisane 6stymulacji,,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzieki ...To juz mniej wiecej mam jasnosc sytuacji 8)

Spoko :) ale z tym, ze Wy chcecie wtedy i wtedy przystapic to moze byc roznie - zalezy od transz z MZ jak beda dostawac. Uzupelnilam poprzedni post. Zobacz sobie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    6ty bede miec w grudniu ale moj wspanialy lekarz idzie 2giego grudnia na urlop juz i kartoteke musze odebrac wczesniej Ale moze tez byc kryterium ilosc miesiecy staran i wiek skonczone 35lat...Bede kombinowac zeby miec wpisane 6stymulacji,,,

To tak nie dziala, gdy jest diagnoza. Gdybys miala diagnoze pcos a nie miala 35 lat to musialyby byc 2 lata udokumentowane i 6 cykli stymulowanych w tym. Przekraczasz wiek 35 to spada Ci czas, ale liczba stymulacji obowiazuje. Tak mi sie wydaje. Tak czy siak bedzie 6 ,wiec nie masz co sie martwic.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Spoko :) ale z tym, ze Wy chcecie wtedy i wtedy przystapic to moze byc roznie - zalezy od transz z MZ jak beda dostawac. Uzupelnilam poprzedni post. Zobacz sobie.
    Ja to doskonale rozumiem..Chodzi mi o to,ze nie mam parcia by przystapic do in vitro juz , teraz,zaraz...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny mozecie napisac ile jest srednie oczekiwanie od 1szej wizyty u lekarza w klinice do spotkania z osoba kwalifikujaca ???Ile mniej wiecej zajmuje to czasu???

W gyncentrum k-ce znalazlam sie koniec lipca a we wrzesniu juz mialam punkcje i transfer czyli gdzie niecaly mc trwalo do kwalifikacji..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness sory ale nie dość że sama się nakrecasz to nakrecasz też negatywnie inne dzieczyny którym się udało.. ja też się boje ale mimo wszystko staram się myslec pozytywnie.. czytajac twoje spanikowane wpisy na kazdym kroku nie pomaga mi i mysle innym dziewczynom tez..
    dziewczyny dobrze pisza zajmij sie czyms bo zwariujesz dziewczyno a my razem z toba :)

Anatolka, martusia1986, Viki26, Sansivieria, GabiK, Beata.D, MisiaMisia, libellula83, Selena lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    W gyncentrum k-ce znalazlam sie koniec lipca a we wrzesniu juz mialam punkcje i transfer czyli gdzie niecaly mc trwalo do kwalifikacji..
    No wlasnie tak patrzylam kiedys na listy oczekujacych osob do in itro i w parensie w kraku bodajze bylo 3...Wiec jakichs wielkich korkow niema...Mysle ,ze duzo ludzi nie podchodzi nie znajac do konca czym ta cala procedura jest..A pewnie z drugiej strony boja sie ognia piekielnego heheh 8)
    Dzieki dziewczyny...To myslimy dalej co i jak 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Agness sory ale nie dość że sama się nakrecasz to nakrecasz też negatywnie inne dzieczyny którym się udało.. ja też się boje ale mimo wszystko staram się myslec pozytywnie.. czytajac twoje spanikowane wpisy na kazdym kroku nie pomaga mi i mysle innym dziewczynom tez..
    dziewczyny dobrze pisza zajmij sie czyms bo zwariujesz dziewczyno a my razem z toba :)

ok ok wiem- taka moja natura ;)
    już nie świeruję- lecę na moje seriale :D

05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
    22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na <3
    28.11 beta 25280; jest <3
    09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu <3 (8 tydz. 2 dzień ciąży)
    15.12 Szkrab mierzy 20 mm, <3 bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica jeżeli masz juz skończone 35 lat, to wystarczy Ci rok staran, a takowy masz, wiec nie musisz sie faszwrowac kolejny cykl. Zapisz sie na kwalifikacje w styczniu po tej konsultacji. Pamiętaj ze na kwali musicie byc oboje

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Kapturnica jeżeli masz juz skończone 35 lat, to wystarczy Ci rok staran, a takowy masz, wiec nie musisz sie faszwrowac kolejny cykl. Zapisz sie na kwalifikacje w styczniu po tej konsultacji. Pamiętaj ze na kwali musicie byc oboje

Kurka Syśka czyli jak to wreszciejest??? pogubilam sie ehh..Majac skonczone 35lat a skoncze 26listopada tyle wiec 2stycznia bede rocznikowo 36 nie musze miec 6stymulacji przy pcos??? Tylko ten rok staran???...Jak widzisz wyzej napisała jak dobrze kojarze Anatolka ,ze musze miec te 6stymulek.....
    Czytalam niby ze po 35roku zycia trzeba miec rok udokumentowanych staran , dobrze meic dodatkowo przeprowadzone laparoskopie czy hsg , badania nasienia i stymulacje ..

Na kwalifikacje wiem..Juz doczytalam bo oboje musimy wyrazic zgode i podpisac papiery...Najwyzej zjedzie na jakis niespodziewany pogrzeb(trudno usmierce kogos 8) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:17

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie do tych, które robiły kariotypy na NFZ... ile mniej więcej czekałyście w kolejce?

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz kilka wskazań do rządowego in vitro. Mogą Cie zakwalifikować ze względu na jajniki czyli PCO, ale wtedy musisz mieć 6 cykli stymulowanych, w twoim przypadku mogą Cię zakwalifikować jako niepłodność idopatyczna, bo bedziesz miala ukończone 35 lat i rok starań. Dla Ciebie to bez różnicy. Fakt moze lepiej będzie jak będziesz miala jeszcze jeden cykl na stymulacji, bo nie będą mieć wątpliwości o zakwalifikują Cię.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia, jak jest diagnoza to nie ma nieplodnosci idiopatycznej, a pcos to diagnoza wskazujaca na czynnik jajnikowy.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Masz kilka wskazań do rządowego in vitro. Mogą Cie zakwalifikować ze względu na jajniki czyli PCO, ale wtedy musisz mieć 6 cykli stymulowanych, w twoim przypadku mogą Cię zakwalifikować jako niepłodność idopatyczna, bo bedziesz miala ukończone 35 lat i rok starań. Dla Ciebie to bez różnicy. Fakt moze lepiej będzie jak będziesz miala jeszcze jeden cykl na stymulacji, bo nie będą mieć wątpliwości o zakwalifikują Cię.
    Ok rozumiem..
    Moge byc kwalifikowana ze wzgl na wiek i rok bezskutecznych udokumentowanych starań i/lub dodatkowo z czynnika jajnikowego majac 6stymulacji przy Pcos..Pewnie lepiej papiery beda wygladac majac te stymulacje rowniez oprocz wieku i roku staran..

A czynnik jajowodowy brany jest pod uwage jedynie przy obu niedroznych lub o uposledzonym dzialaniu??...Czy brana jest rowniez pod uwage jednostronna droznosc bo drugi jajnik tworzy konglomeracjezrostoww z jajowodem (efekt uboczny laparotomii) ?? Wie moze ktoras z Was???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica- jeśli masz stwierdzone PCOS to nie możesz mieć niepłodności idiopatycznej. Idiopatyczna jest wtedy gdy nie ma uchwytnej przyczyny. Jeśli Twoim problemem jest czynnik jajnikowy a tak jest w PCOs to powinnaś mieć 6 cykli stymulacji

KOBIETA

leczenia kobiet w ramach Programu jest:
    a) czynnik jajowodowy niepłodności:

trwałe uszkodzenie jajowodów,
    brak szansy na powodzenie leczenia operacyjnego niepłodności,
    upośledzona funkcja jajowodów przy zachowanej drożności lub po nieskutecznej operacji mikrochirurgicznej,

b) czynnik jajnikowy niepłodności:

brak ciąży po co najmniej sześciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania,

c) endometrioza:

I, II stopień, tak jak w niepłodności idiopatycznej,
    III, IV stopień, tak jak w czynniku jajowodowym,

d) niepłodność niewyjaśnionego pochodzenia (idiopatyczna):

u kobiet do ukończenia 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 24 miesiące,
    u kobiet powyżej 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 12 miesięcy,

kapturnica, Anatolka lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny w takim razie jesli gin moj mi ujmie w karcie ,ze mam 6cykli stymulowanych clo to podjade teraz..A jak nie to jak juz w dokumentacji bedzie wszystko... 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, siedzę nad ulotkami, które mi przypisano po punkcji. Jakie dostałyście leki? Mi przypisano:
    luteinę dopochwową, duphaston i PROGYNOVA21
    Luteina dopochwowo, pamiętam ze któraś z was wspominała wcześniej że bierze to, więc ok, duphaston też zrozumiałe, ale PROGYNOVA21? Jest napisane że po zajściu w ciążę należy lek odstawić, przecież po transferze to tak jakby się było już lekko w ciąży.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo moja ukochana kapt tutaj:-)
    To będziemy razem dzialac w 2015:-)

dfe01f0225.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ