IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokumenty we dwoje podpisywalismy w dniu wpisania sie na liste oczekujacych, ze oboje chcemy przystapic. Wpisac na liste mozna sie bez zadnej wizyty. Idziecie we dwoje i wpisujecie sie. Wwcale nie musicie sie tam leczyc. Mozecie sie wpisac i czekac az zadzwonia, ze np. Za 2 tyg zapraszaja na rozmowe kwalifikacyjna. Jak za 2 nie bedzie Ci pasowac to zaproponujesz, ze wolisz za miesiac a nie za 2q tyg i juz.
Masz pcos, czyli czynnik jajnikowy. Powinnas miec udokumentowane 6 cykli stymulowanych - to jest wymagane minimum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 19:40
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Dokumenty we dwoje podpisywalismy w dniu wpisania sie na liste oczekujacych, ze oboje chcemy przystapic. Wpisac na liste mozna sie bez zadnej wizyty. Idziecie we dwoje i wpisujecie sie. Wwcale nie musicie sie tam leczyc. Mozecie sie wpisac i czekac az zadzwonia, ze np. Za 2 tyg zapraszaja na rozmowe kwalifikacyjna. Ja za 2 nie bedzie Ci pasowac to zaproponujesz, ze wolisz za miesiac a nie za 2q tyg i juz.
-
Anatolka wrote:juz.
Masz pcos, czyli czynnik jajnikowy. Powinnas miec udokumentowane 6 cykli stymulowanych - to jest wymagane minimum.
-
kapturnica wrote:6ty bede miec w grudniu ale moj wspanialy lekarz idzie 2giego grudnia na urlop juz i kartoteke musze odebrac wczesniej Ale moze tez byc kryterium ilosc miesiecy staran i wiek skonczone 35lat...Bede kombinowac zeby miec wpisane 6stymulacji,,,
To tak nie dziala, gdy jest diagnoza. Gdybys miala diagnoze pcos a nie miala 35 lat to musialyby byc 2 lata udokumentowane i 6 cykli stymulowanych w tym. Przekraczasz wiek 35 to spada Ci czas, ale liczba stymulacji obowiazuje. Tak mi sie wydaje. Tak czy siak bedzie 6 ,wiec nie masz co sie martwic. -
Anatolka wrote:Spoko ale z tym, ze Wy chcecie wtedy i wtedy przystapic to moze byc roznie - zalezy od transz z MZ jak beda dostawac. Uzupelnilam poprzedni post. Zobacz sobie.
-
kapturnica wrote:Dziewczyny mozecie napisac ile jest srednie oczekiwanie od 1szej wizyty u lekarza w klinice do spotkania z osoba kwalifikujaca ???Ile mniej wiecej zajmuje to czasu???
W gyncentrum k-ce znalazlam sie koniec lipca a we wrzesniu juz mialam punkcje i transfer czyli gdzie niecaly mc trwalo do kwalifikacji..kapturnica lubi tę wiadomość
-
Agness sory ale nie dość że sama się nakrecasz to nakrecasz też negatywnie inne dzieczyny którym się udało.. ja też się boje ale mimo wszystko staram się myslec pozytywnie.. czytajac twoje spanikowane wpisy na kazdym kroku nie pomaga mi i mysle innym dziewczynom tez..
dziewczyny dobrze pisza zajmij sie czyms bo zwariujesz dziewczyno a my razem z tobaAnatolka, martusia1986, Viki26, Sansivieria, GabiK, Beata.D, MisiaMisia, libellula83, Selena lubią tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:W gyncentrum k-ce znalazlam sie koniec lipca a we wrzesniu juz mialam punkcje i transfer czyli gdzie niecaly mc trwalo do kwalifikacji..
Dzieki dziewczyny...To myslimy dalej co i jak -
Ginger84 wrote:Agness sory ale nie dość że sama się nakrecasz to nakrecasz też negatywnie inne dzieczyny którym się udało.. ja też się boje ale mimo wszystko staram się myslec pozytywnie.. czytajac twoje spanikowane wpisy na kazdym kroku nie pomaga mi i mysle innym dziewczynom tez..
dziewczyny dobrze pisza zajmij sie czyms bo zwariujesz dziewczyno a my razem z toba
ok ok wiem- taka moja natura
już nie świeruję- lecę na moje seriale05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na
28.11 beta 25280; jest
09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu (8 tydz. 2 dzień ciąży)
15.12 Szkrab mierzy 20 mm, bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży) -
Kapturnica jeżeli masz juz skończone 35 lat, to wystarczy Ci rok staran, a takowy masz, wiec nie musisz sie faszwrowac kolejny cykl. Zapisz sie na kwalifikacje w styczniu po tej konsultacji. Pamiętaj ze na kwali musicie byc oboje
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Kapturnica jeżeli masz juz skończone 35 lat, to wystarczy Ci rok staran, a takowy masz, wiec nie musisz sie faszwrowac kolejny cykl. Zapisz sie na kwalifikacje w styczniu po tej konsultacji. Pamiętaj ze na kwali musicie byc oboje
Kurka Syśka czyli jak to wreszciejest??? pogubilam sie ehh..Majac skonczone 35lat a skoncze 26listopada tyle wiec 2stycznia bede rocznikowo 36 nie musze miec 6stymulacji przy pcos??? Tylko ten rok staran???...Jak widzisz wyzej napisała jak dobrze kojarze Anatolka ,ze musze miec te 6stymulek.....
Czytalam niby ze po 35roku zycia trzeba miec rok udokumentowanych staran , dobrze meic dodatkowo przeprowadzone laparoskopie czy hsg , badania nasienia i stymulacje ..
Na kwalifikacje wiem..Juz doczytalam bo oboje musimy wyrazic zgode i podpisac papiery...Najwyzej zjedzie na jakis niespodziewany pogrzeb(trudno usmierce kogos )Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:17
-
Masz kilka wskazań do rządowego in vitro. Mogą Cie zakwalifikować ze względu na jajniki czyli PCO, ale wtedy musisz mieć 6 cykli stymulowanych, w twoim przypadku mogą Cię zakwalifikować jako niepłodność idopatyczna, bo bedziesz miala ukończone 35 lat i rok starań. Dla Ciebie to bez różnicy. Fakt moze lepiej będzie jak będziesz miala jeszcze jeden cykl na stymulacji, bo nie będą mieć wątpliwości o zakwalifikują Cię.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Masz kilka wskazań do rządowego in vitro. Mogą Cie zakwalifikować ze względu na jajniki czyli PCO, ale wtedy musisz mieć 6 cykli stymulowanych, w twoim przypadku mogą Cię zakwalifikować jako niepłodność idopatyczna, bo bedziesz miala ukończone 35 lat i rok starań. Dla Ciebie to bez różnicy. Fakt moze lepiej będzie jak będziesz miala jeszcze jeden cykl na stymulacji, bo nie będą mieć wątpliwości o zakwalifikują Cię.
Moge byc kwalifikowana ze wzgl na wiek i rok bezskutecznych udokumentowanych starań i/lub dodatkowo z czynnika jajnikowego majac 6stymulacji przy Pcos..Pewnie lepiej papiery beda wygladac majac te stymulacje rowniez oprocz wieku i roku staran..
A czynnik jajowodowy brany jest pod uwage jedynie przy obu niedroznych lub o uposledzonym dzialaniu??...Czy brana jest rowniez pod uwage jednostronna droznosc bo drugi jajnik tworzy konglomeracjezrostoww z jajowodem (efekt uboczny laparotomii) ?? Wie moze ktoras z Was??? -
Kapturnica- jeśli masz stwierdzone PCOS to nie możesz mieć niepłodności idiopatycznej. Idiopatyczna jest wtedy gdy nie ma uchwytnej przyczyny. Jeśli Twoim problemem jest czynnik jajnikowy a tak jest w PCOs to powinnaś mieć 6 cykli stymulacji
KOBIETA
leczenia kobiet w ramach Programu jest:
a) czynnik jajowodowy niepłodności:
trwałe uszkodzenie jajowodów,
brak szansy na powodzenie leczenia operacyjnego niepłodności,
upośledzona funkcja jajowodów przy zachowanej drożności lub po nieskutecznej operacji mikrochirurgicznej,
b) czynnik jajnikowy niepłodności:
brak ciąży po co najmniej sześciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania,
c) endometrioza:
I, II stopień, tak jak w niepłodności idiopatycznej,
III, IV stopień, tak jak w czynniku jajowodowym,
d) niepłodność niewyjaśnionego pochodzenia (idiopatyczna):
u kobiet do ukończenia 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 24 miesiące,
u kobiet powyżej 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 12 miesięcy,
kapturnica, Anatolka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, siedzę nad ulotkami, które mi przypisano po punkcji. Jakie dostałyście leki? Mi przypisano:
luteinę dopochwową, duphaston i PROGYNOVA21
Luteina dopochwowo, pamiętam ze któraś z was wspominała wcześniej że bierze to, więc ok, duphaston też zrozumiałe, ale PROGYNOVA21? Jest napisane że po zajściu w ciążę należy lek odstawić, przecież po transferze to tak jakby się było już lekko w ciąży.2014 ISCI1 cp 2015 crio 05.2015 ISCI2 2017 ISCI3 02.2018 ISCI4 2018 ...?i co teraz?