IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anko:-) wrote:Ooo moja ukochana kapt tutaj:-)
To będziemy razem dzialac w 2015:-)
No bedziemy bedziemy jak sie mi uda wszystko zalatwic by mialo rece i nogi to podjade w styczniu..Jak nie ..Przesunie sie delikatnie ..Przeniose wizyte na kwiecien dopiero..Ty masz juz wtedy byc pregnant -
nick nieaktualny
-
kuciak wrote:dziewczyny mam jakies dziwna plamienia najpierw brazowe teraz czerwone leciec do lekarza?
Lec koniecznie...05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na
28.11 beta 25280; jest
09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu(8 tydz. 2 dzień ciąży)
15.12 Szkrab mierzy 20 mm,bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
-
pisalam smsa i dzwonilam do lekarza. narazie przeszlo, jak sie powtorzy mam jeszcze dzis przyjechac na wizytę i zrobic kolejna bete.
jak nie to na spokojnie jutro rano. bo zdazylam do pracy pojechac, a jeszcze nie mowilam i nie chce siac paniki.
to jest takie dziwne najwieksze ryzyko ze cos sie nie uda jest w pierwszych miesiacach ciazy i dlatego nie chwalimy sie ciaza, a wlasnie w tym czasie powinnysmy lezec w domu i odpoczywac.
nie wiem nie bylo tego duzo, nawet bielizna nie byla brudna i nie boli mnie brzuch jest taki napięty lekko, ale to jak zawsze.
trzymajcie kciuki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 10:22
-
kuciak wrote:pisalam smsa i dzwonilam do lekarza. narazie przeszlo, jak sie powtorzy mam jeszcze dzis przyjechac na wizytę i zrobic kolejna bete.
jak nie to na spokojnie jutro rano. bo zdazylam do pracy pojechac, a jeszcze nie mowilam i nie chce siac paniki.
to jest takie dziwne najwieksze ryzyko ze cos sie nie uda jest w pierwszych miesiacach ciazy i dlatego nie chwalimy sie ciaza, a wlasnie w tym czasie powinnysmy lezec w domu i odpoczywac.
nie wiem nie bylo tego duzo, nawet bielizna nie byla brudna i nie boli mnie brzuch jest taki napięty lekko, ale to jak zawsze.
trzymajcie kciuki...
Dobrze ze juz przeszlo
05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
28.11 beta 25280; jest
-
Kuciak kciuki zaciśnięte, a w pracy to może powiedź że masz grypę żołądkową albo coś innego i leć do domu poleżeć
-
kuciak wrote:grype juz "mialam" podczas transferu
teraz to raczej na zapalenie pecherza wyglada bo latam co 5 min sprawdzic czy cos sie dzieje
Ooo to tak jak ja05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
28.11 beta 25280; jest
-
Kobitki
Może już Wam o tym pisałam. Mój znajomy kolega gin, który ma pod opieką kobiety w IVF i w ciąży po IVF twierdzi, że spory odsetek plami w ciąży a nwet krwawi. Dopóki brzuch mocno nie boli istnieje spore prawdopodobieństwo, że to nic groźnego. Może to być krwiaczek, odklejające się kosmówka. W pierwszym trymestrze miałam 3 takie zdarzenia. Pierwsze 2 wyglądały jak mega @ więc najadłam się stracha.
Jeżeli jest plamienie silniejsze czy krwawienie zaleca się kontakt z lekarzem lub najbliższym szpitalem. Dobrze jest wykonać USG i zrobić badanie palpacyjne. Sprawdzić czy szyjka jest zamknięta. Zdarza się, że niektóre szpitale zatrzymują pacjentkę do leżenia na oddziale. Innym zaleca się leżenie w domu lub oszczędny tryb życia. Często zwiększa się też ilość podawanego progesteronu (nawet jak poziom z krwi jest wysoki) (duphaston, luteina). Co jeszcze? Dobrze pobrać magnez i no-spę forte.
Dbajcie o siebie i nie martwcie się na zapas. Jak mantrę powtarzam: 90% rzeczy których się boimy nigdy nie następuje
Ściskam Wszystkie staraczki invitrowe i te którym się udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:16
libellula83, kuciak, Tosia 1981, Viki26, GabiK, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Ja sie dowiedzialam, ze mam 4 mrozaczki - ale sie ciesze
Wyglada na to, ze jeden tylko nie przetrwal hodowli
Wiedzialam, ze bedzie dobrze
Teraz tylko czekam na wysoki wynik betykuciak, libellula83, Tosia 1981, Viki26, czarownica_tea, MisiaMisia, MIKOLAY, GabiK, Mimbla, paszczakin, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Ja sie dowiedzialam, ze mam 4 mrozaczki - ale sie ciesze
Wyglada na to, ze jeden tylko nie przetrwal hodowli
Wiedzialam, ze bedzie dobrze
Teraz tylko czekam na wysoki wynik bety
Super:-)!05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
28.11 beta 25280; jest
-
MisiaMisia wrote:Kobitki
Może już Wam o tym pisałam. Mój znajomy kolega gin, który ma pod opieką kobiety w IVF i w ciąży po IVF twierdzi, że spory odsetek plami w ciąży a nwet krwawi. Dopóki brzuch mocno nie boli istnieje spore prawdopodobieństwo, że to nic groźnego. Może to być krwiaczek, odklejające się kosmówka. W pierwszym trymestrze miałam 3 takie zdarzenia. Pierwsze 2 wyglądały jak mega @ więc najadłam się stracha.
Jeżeli jest plamienie silniejsze czy krwawienie zaleca się kontakt z lekarzem lub najbliższym szpitalem. Dobrze jest wykonać USG i zrobić badanie palpacyjne. Sprawdzić czy szyjka jest zamknięta. Zdarza się, że niektóre szpitale zatrzymują pacjentkę do leżenia na oddziale. Innym zaleca się leżenie w domu lub oszczędny tryb życia. Często zwiększa się też ilość podawanego progesteronu (nawet jak poziom z krwi jest wysoki) (duphaston, luteina). Co jeszcze? Dobrze pobrać magnez i no-spę forte.
Dbajcie o siebie i nie martwcie się na zapas. Jak mantrę powtarzam: 90% rzeczy których się boimy nigdy nie następuje
Ściskam Wszystkie staraczki invitrowe i te którym się udało
Kurcze jak bym dostala takich plamien to wpadlabym w taka panike ze hoho i pomyslalabym od razu o najgorszym05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
28.11 beta 25280; jest
-
Dziewczyny TYM RAZEM NIE PANIKUJE po prostu pytam
od dzis czuje sie ..mokro.. nie wiem jak to napisać - jakby cos ze mnie lecialo masakra jakas co chwile chodze do łazienki sprawdzać czy nie mam plamien. Od czego to?
05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
28.11 beta 25280; jest