IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
..::Butterfly::.. wrote:Dziewczyny ,czy któraś z Was stosowała zamiennie fraxiparine i Neoparin ? Ja biorę Neoparin a koleżanka chce oddać mi 3 opakowania fraxiparine i tak się zastanawiam czy któraś z Was tak brała? Oczywiście będę to konsultować z lekarzem , ale chce rozeznać się jak to było u Was?. Wiem że zamiennikiem neoparinu jest clexane a fraxi jednak ma inna substancje czynną.
..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
Hej wszystkie starające się. Proszę napiszcie mi w który dniu cyklu najlepiej wykonać aktywność komórek nk. Wiem że w 2 połowie cyklu. Jednak Ja mogę wykonać to badanie w 27 poniedziałek. Będę w Łodzi, więc może poradzicie gdzie będzie najtaniej. I może wiecie ile to badanie kosztuje.Konktretne starania od 2015
2 wczesne straty
2017 In Vitro -niestety bez skutku
AMH -1
2018 In Vitro KD klapa:(
2019 Badanie gdzie leży problem..
Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
Komórki nk
Mąż Hla C C1 -
Dziewczyny czy do stymulacji dawali wam Encorton? Ja przy pierwszej nie miałam i komórki były o wiele lepszej jakości przy drugiej slaboooo to wyszło i właściwie nie wiem po co go dają. Teraz czeka mnie trzecia stymulacja i znow wciskają mi Encorton..34lat
niedoczynność tarczycy,hashimoto,hiperprolaktynemia, io, endometrioza do kompletu🥴
Przerost nadnerczy
01.2021-laparoskopia
10.2021 laparotomia z wycięciem jajowodów
10transferów za nami ..
1 poronienie w 8tc
1cp
W końcu Zmiana kliniki!
06.2024 zaawansowana operacja endometriozy
Cdn..
„Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe.” -
Witam, poszukuję lek Rekovelle pilnie i Gonapeptyl, jeśli którejś został to proszę o kontakt, najlepiej mailem [email protected]
-
Witam wszystkich
Podczytuję forum po cichu, nie udzielając się. Mam jednak pytanie do dziewczyn, które miały kilka stymulacji do in vitro.
Czy w cyklu po stymulacji opóźnia się okres?
Ja przeszłam dwie stymulacje pod rząd, bez transferów. Jedną w maju (długi protokół) drugą w czerwcu (krótki). Po każdej dość szybko (11 dnia po pick-upie) pojawiał się okres.
Teraz po czerwcowej miesiączce u mnie cisza, a powinna już być. Ok 25 dc pobolewał mnie brzuch jak na okres (nawet mialam przy tym gorączkę jakby mnie grypa łamała), a potem przestał boleć brzuch i tempka wróciła do normy.
Miałam zacząć w następnym cyklu brać antyki, do długiego protokołu, a jak na złość okresu brak. Czy mogło mi się poprzestawiać wszystko od leków i organizm świruje? W tym cyklu mialam dosć długo płodny śluz, ale nie wiem, czy wystąpiła owulacja.
Czy któraś z Was miała taką sytuację, że musiała sztucznie wywoływać miesiączkę w cyklu po stymulacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 10:09
Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
One jak po histero?Od 2017 starania o 2 dziecko
2x ciąża pozamaciczna,
Brak jajowodów
6xhisteroskopia
Zespół Ashermana
Hashimoto
08.2019 I IVF -4 transfery-nieudane
07.2020 II IVF-4 transfery-nieudane
07.2021 III IVF
08.2021 - cb
09.2021- cb
12.2021 😔
02.2022 😔
04.2022 transfer blastki 4.1.1
8dpt - beta 55,1
9dpt - beta 106,3
12dpt - beta 528,0
14dpt- beta 1132,0
18dpt - beta 5071,0 prog 37
23dpt- beta 19450, prog 36
27dpt - serduszko ❤
16.05 - usg - 8w3d 1,9 cm 170 fhr 😍
🙏 -
Hej, został mi Rekovelle około 9mgr oraz 1 Gonapeptyl. Jeśli którejś potrzeba proszę pisać na [email protected]
-
Ostatnie wpisy z początkiem Sierpnia ? Wątek spadł na 4 stronę w wyszukiwarce .... kurde gdzie stara gwardia ? Ktoś tu jeszcze zagląda? Jak mam rozpocząć kolejną procedurę bez najlepszych cheerleaderek !? Tylko ja zostałam na placu boju ?
Kotowa, Asia_88, sisi lubią tę wiadomość
-
Morwa, kciuki!!!
Ja oczekuje na wynik transferuMorwa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Morwa jestem jeszcze ja, niezmiennie od 3 lat. Tylko miałam nick Milka. Teraz w przyszłym tyg, jak bd ok wymazy i wirusologia itd zaczynam 4 procedurę ale już u dr W w krakovi
Najptaedopodobnej ok 17/19 punkcjaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 09:56
Morwa lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Z tej strony 40 latka z niskim AMH 0,658. Bylam 2 cykle na letrozol, w pierwszym w 18dc torbiel krwotoczna, w drugim w 11dc pęcherzyk dominujący 23mm i ovitrelle ale się nie udało. Prowadziła mnie moja ginekolog, ktora skierowała mnie do specjalisty. Zbadał, popatrzył na pozostałe wyniki jakie do tej pory zrobilam, badanie nasienia. Wszystko ok ale wiek i amh więc tylko in vitro. Zdaję sobie sprawę, że ciekawie nie jest w tym wieku. Zapytalam o koszty bo wszystko mam płatne 100% i powiedział, że procedura około 8 tyś +zastrzyki w moim przypadku 10 dni po 3 ampułki ×100zl/ampułka czyli 3 tyś + oczywiście wszystkie badania przed procedura. Macie doświadczenie już w całej procedurze więc proszę Was o pomoc, co jeszcze może dojść do tych kosztów dodatkowo? Czy dostaję receptę na 30 zastrzyków od razu? Co jeśli dobrze nie zareaguje na stymulacje danym lekiem i trzeba będzie przerwać? Czy można kupować po kilka ampułek w razie czego żeby nie wywalać jednorazowo calej kwoty gdyby okazalo się, że nie działają albo wystarczy mniejsza ilość? Czy może w klinice będę dostawała te zastrzyki?Ja:
40 lat
AMH 0,66
LH 8,4
FSH 7,02
On:
40 lat
koncentracja 140 mln
morfologia 2% -
Dziewczyny mam do Was pytanie, bo nigdzie nie moge na forum znalezc odp na to pytanie. Zakonczylam dlugi protokol, pamiatka po nim nie byly zarodki, a 1 torbiel jajnika (nie wiem jak duza, lekarz mi nie powiedzial). Lekarz stwierdzil, ze sie wchlonie jak zacznie mi sie miesiaczka i od razu bez przerwy zaczelam kolejny protokol, tym razem krotki. Mialam kontrole w 8 dniu stymulacji i co sie okazuje? Torbiel sie nie wchlonela, nadal jest, na oko ma ok 4 cm. Mam dalej brac leki na stymulacje, bo komorki sa jeszcze za male do pobrania, ale martwie sie ta torbiela czy nie uszkodzi mojego jajnika i nie wplynie na efekt in vitro. Pytalam lekarza przed rozpoczeciem czy nie lepiej poczekac z kolejnym protokolem az sie wchlonie calkowicie, on stwierdzil, ze taka torbiel to nie przeciwskazanie do in vitro.starania od: lipiec 2019
ONA:
badania lab. - ok
AMH-5,1
hsg-drożne
ON:
asthenotheratozoospermia (morfologia 0%, ruch A+B-2%)
niskie HBA -
Marita80 wrote:Hej Dziewczyny. Z tej strony 40 latka z niskim AMH 0,658. Bylam 2 cykle na letrozol, w pierwszym w 18dc torbiel krwotoczna, w drugim w 11dc pęcherzyk dominujący 23mm i ovitrelle ale się nie udało. Prowadziła mnie moja ginekolog, ktora skierowała mnie do specjalisty. Zbadał, popatrzył na pozostałe wyniki jakie do tej pory zrobilam, badanie nasienia. Wszystko ok ale wiek i amh więc tylko in vitro. Zdaję sobie sprawę, że ciekawie nie jest w tym wieku. Zapytalam o koszty bo wszystko mam płatne 100% i powiedział, że procedura około 8 tyś +zastrzyki w moim przypadku 10 dni po 3 ampułki ×100zl/ampułka czyli 3 tyś + oczywiście wszystkie badania przed procedura. Macie doświadczenie już w całej procedurze więc proszę Was o pomoc, co jeszcze może dojść do tych kosztów dodatkowo? Czy dostaję receptę na 30 zastrzyków od razu? Co jeśli dobrze nie zareaguje na stymulacje danym lekiem i trzeba będzie przerwać? Czy można kupować po kilka ampułek w razie czego żeby nie wywalać jednorazowo calej kwoty gdyby okazalo się, że nie działają albo wystarczy mniejsza ilość? Czy może w klinice będę dostawała te zastrzyki?
Nie wiem w jakiej klinice bedziesz robic. Srednio 8 tys to sam koszt in vitro, do tego dochodzi koszt wizyt lekarskich, za kazdym razem USG i badania krwi. Ja idac dlugim protokolem mialam ok 5 wizyt. Do tego koszt lekow-ja dostalam na kilka dni, potem wizyta i decyzja czy dalej czy juz wystarczy. Dodatkowe procedury jesli nasienie jest gorszej jakosci to tez dodatkowy koszt. Za konsultacje anestezjologiczna przed punkcja tez sie placi, przed punkcja trzeba zrobic duzo badan z krwi ktore tez sporo kosztuja. Te 8 tys plus cena lekow to tylko niestety ladnie brzmi. Tez sie nastawialismy ze tyle wydamy, a wyszlo inaczej, a na dodatek sie nie udalo i musimy zaczynac od nowa. Mysle ze trzeba liczyc ok 15 tys spokojnie za to wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 15:58
starania od: lipiec 2019
ONA:
badania lab. - ok
AMH-5,1
hsg-drożne
ON:
niskie HBA -
Szarlottka wrote:Nie wiem w jakiej klinice bedziesz robic. Srednio 8 tys to sam koszt in vitro, do tego dochodzi koszt wizyt lekarskich, za kazdym razem USG i badania krwi. Ja idac dlugim protokolem mialam ok 5 wizyt. Do tego koszt lekow-ja dostalam na kilka dni, potem wizyta i decyzja czy dalej czy juz wystarczy. Dodatkowe procedury jesli nasienie jest gorszej jakosci to tez dodatkowy koszt. Za konsultacje anestezjologiczna przed punkcja tez sie placi, przed punkcja trzeba zrobic duzo badan z krwi ktore tez sporo kosztuja. Te 8 tys plus cena lekow to tylko niestety ladnie brzmi. Tez sie nastawialismy ze tyle wydamy, a wyszlo inaczej, a na dodatek sie nie udalo i musimy zaczynac od nowa. Mysle ze trzeba liczyc ok 15 tys spokojnie za to wszystko.
Też mi się wydaje,że to tylko wierzchołek góry lodowej i będzie znacznie więcej. Będę podchodzić w Invimed we Wrocławiu. Mi powiedział, że całość zajmie ok 2 tygodnie to chyba ten krótki protokół. Pisząc, że musisz zacząć od nowa, czyli cała procedura od nowa i kolejne 15 tys.?Kurcze, jestem zielona w temacie więc sorrki za te pytania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 16:14
Ja:
40 lat
AMH 0,66
LH 8,4
FSH 7,02
On:
40 lat
koncentracja 140 mln
morfologia 2% -
Marita80 wrote:Też mi się wydaje,że to tylko wierzchołek góry lodowej i będzie znacznie więcej. Będę podchodzić w Invimed we Wrocławiu. Mi powiedział, że całość zajmie ok 2 tygodnie to chyba ten krótki protokół. Pisząc, że się nie udało to chodzi o yo, że nie pobrali jajeczek? Czy się nie zapłodniły? Kurcze, jestem zielona w temacie więc sorrki za te pytania.
starania od: lipiec 2019
ONA:
badania lab. - ok
AMH-5,1
hsg-drożne
ON:
niskie HBA -
Szarlottka wrote:Pobrali, ale nie uzyskalismy zarodkow w ogole, wiec nie bylo to transferowac. Cala kwota i 2 miesiace Poszly na marne Teraz zaczynamy podejscie nr 2, oby bylo lepsze, bo to naprawde nieprzyjemne dla organizmu dostawac taka duza dawke hormonow, ale czego nie robi sie dla dziecka. Niestety po nieudanej procedurze oprocz zalu pojawia sie zlosc, ze inne pary chuchna i zachodza w ciaze, a ktos kto liczyl ze in vitro okaze sie sposobem na uzyskanie upragnionego dziecka okazuje sie klapa. To boli bardzo. Ale nie poddaliśmy sie tylko walczymy dalej trzymam kciuki zeby i Wam sie udalo!Ja:
40 lat
AMH 0,66
LH 8,4
FSH 7,02
On:
40 lat
koncentracja 140 mln
morfologia 2% -
Marita80 wrote:Czyli kolejne 15 tys?starania od: lipiec 2019
ONA:
badania lab. - ok
AMH-5,1
hsg-drożne
ON:
niskie HBA -
Szarlottka wrote:Nawet wiecej, bo doktor zalecil nam dodatkowe procedury. Tym razem z lekami, wizytami itd. Wyjdzie ok 19 tys. Cale nasze oszczednosci na to przeznaczamy, ale nic nie jest wazniejsze w tej chwili.Ja:
40 lat
AMH 0,66
LH 8,4
FSH 7,02
On:
40 lat
koncentracja 140 mln
morfologia 2%