IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa wrote:Ja w przyszlym cyklu lecę na cyklu sztucznym i zapładniamy mrożone oocyty. Także bez stymulacji.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Mam nadzieje, ze w ogole beda robic transfery. Zalecenia najnowsze eschre sa takie, zeby nie transferowac. Invimed podaza za zaleceniami eschre...
-
Mum2b wrote:Ja bede w srode to zapytam
Przypomnijcie mi proszę przed zapłodnieniem oocytow czas abstynencji musi być taki sam jak w przypadku normalnego badania nasienia ? -
Morwa wrote:Ja mam we wtorek wizytę, dzień przed Tobą... ale już coraz bardziej utwierdza się w tym ,że przełożą transfery.. Jak byłam na wizycie 9 Października to pani doktor mówiła mi ,że zrobimy wszystko w Grudniu a ja zaczęłam się upierać nad Listopadem , bo w Grudniu u nas ciężko z wygospodarowaniem czasu. Zapisała mnie więc na wizytę 20 Października w celu sprawdzenia czy nie powstały żadne torbiele i ustaleniu dalszego planu działania. Mam wrażenie, że będzie to wizyta ,na której stracę tylko kasę bo o ile rozmrozą i zapłodnią komórki o tyle odwołają transfer Ale nie byłabym sobą gdyby w mojej głowie nie urajał się już inny plan...
Przypomnijcie mi proszę przed zapłodnieniem oocytow czas abstynencji musi być taki sam jak w przypadku normalnego badania nasienia ?Corka - 2018
Syn - 2021 -
Hej
Nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze pamięta... Wracam znowu do gry
Nie wiecie może jak wygląda sytuacja w Czechach z agolutinem i utrogestanem?lipcowka86, Dani, Morwa, Asia_88, Kotowa, Cccierpliwa, Madagaskar, zizia_a, Mum2b, Bella93, sisi lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Przypomnijcie mi proszę przed zapłodnieniem oocytow czas abstynencji musi być taki sam jak w przypadku normalnego badania nasienia ?
Chyba nie, przed zapładnianiem oocytom lepiej żeby czas abstynencji nie był zbyt długi. Bo wtedy plemniki mało żywotne. 2 dni najlepiej.
Morwa lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Mag85 wrote:Hej
Nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze pamięta... Wracam znowu do gry
Nie wiecie może jak wygląda sytuacja w Czechach z agolutinem i utrogestanem?
Hej
W Czechach nie wiem ale...
Ultrogestan kupisz już w Polsce. Na apteline.pl 40 zł z darmowa dostawa do aptek w całej Polsce.
Pozdrawiam :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 16:27
Yoselyn82, Mag85 lubią tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Dani jak sytuacja u Ciebie? Usg już miałaś?
Yoselyn82, Dani lubią tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Basia92 wrote:Witajcie 😊 transfer miałam 15.10 2-3dni po transferze bóle jak na okres ( bóle pleców brzucha piersi) bóle ustąpiły wczoraj powinna pojawić się @. Testować mam 27.10 myślicie ze są jakieś szans żeby się udało ????Corka - 2018
Syn - 2021 -
Morwa wrote:Ja mam we wtorek wizytę, dzień przed Tobą... ale już coraz bardziej utwierdza się w tym ,że przełożą transfery.. Jak byłam na wizycie 9 Października to pani doktor mówiła mi ,że zrobimy wszystko w Grudniu a ja zaczęłam się upierać nad Listopadem , bo w Grudniu u nas ciężko z wygospodarowaniem czasu. Zapisała mnie więc na wizytę 20 Października w celu sprawdzenia czy nie powstały żadne torbiele i ustaleniu dalszego planu działania. Mam wrażenie, że będzie to wizyta ,na której stracę tylko kasę bo o ile rozmrozą i zapłodnią komórki o tyle odwołają transfer Ale nie byłabym sobą gdyby w mojej głowie nie urajał się już inny plan...
Przypomnijcie mi proszę przed zapłodnieniem oocytow czas abstynencji musi być taki sam jak w przypadku normalnego badania nasienia ?Corka - 2018
Syn - 2021 -
Madagaskar wrote:Dani jak sytuacja u Ciebie? Usg już miałaś?
Hej, kochana! Wszystko dobrze u mnie, USG jeszcze nie miałam. Mój lekarz powiedział mi przyjść dopiero w Polowie przyszłego tygodnia. Jestem w szóstym tygodniu , bede w Polowie siódmego jak bede mieć wizytę. Tak myślałam ze to dosyć pozno , ale friendka mi powiedziała ze to ok bo wtedy juz napewno musi być widać serduszko.
No wiec w sumie nie wiem czy wszystko dobrze....Bo żadnych badan dotąd nie robiłam. Ale "przegnant until proven not Bet nie robiłam bo wogole nie spodziewałam nie tej ciazy , to była taka niespodzianka ze test sikany zrobiłam dopiero 3 dni po terminie miesiączki . Potem byłam tak oszołomiona ze nie miałam głowy napisac do lekarza z prośba o skierowanie , mieszkam w kraju ze trzeba mieć Skierowanie na bete . Jak juz w końcu do lekarza napisałam i dostałam skierowanie to stwierdziłam ze juz nie ma sensu robić bete tak pozno .
Mecze mnie juz pewne typowe objawy ciążowe, jak nudności które mam codziennie, no wiec wydaje mi nie ze nadal jestem w ciazy skoro żadnych plamien, krwawień nie miałam. Moje poprzednie wszystkie piec ciazy juz na tym etapie na jakim jestem były zakończone .....Wiec to mnie cieszy ze juz przeszłam krytyczny moment dla mnie.
A Ty jak sie czujesz?
Madagaskar lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani, to jestesmy na podobnym etapie, bo ja tez jestem w 6tc (skonczony 5, dokladnie 5+4 z terminu zaplodnienia a 5+3 z OM)
Madagaskar, Dani, sisi lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dani wrote:Hej, kochana! Wszystko dobrze u mnie, USG jeszcze nie miałam. Mój lekarz powiedział mi przyjść dopiero w Polowie przyszłego tygodnia. Jestem w szóstym tygodniu , bede w Polowie siódmego jak bede mieć wizytę. Tak myślałam ze to dosyć pozno , ale friendka mi powiedziała ze to ok bo wtedy juz napewno musi być widać serduszko.
No wiec w sumie nie wiem czy wszystko dobrze....Bo żadnych badan dotąd nie robiłam. Ale "przegnant until proven not Bet nie robiłam bo wogole nie spodziewałam nie tej ciazy , to była taka niespodzianka ze test sikany zrobiłam dopiero 3 dni po terminie miesiączki . Potem byłam tak oszołomiona ze nie miałam głowy napisac do lekarza z prośba o skierowanie , mieszkam w kraju ze trzeba mieć Skierowanie na bete . Jak juz w końcu do lekarza napisałam i dostałam skierowanie to stwierdziłam ze juz nie ma sensu robić bete tak pozno .
Mecze mnie juz pewne typowe objawy ciążowe, jak nudności które mam codziennie, no wiec wydaje mi nie ze nadal jestem w ciazy skoro żadnych plamien, krwawień nie miałam. Moje poprzednie wszystkie piec ciazy juz na tym etapie na jakim jestem były zakończone .....Wiec to mnie cieszy ze juz przeszłam krytyczny moment dla mnie.
A Ty jak sie czujesz?
A dziękuję, czuje się trochę lepiej albo już przyzwyczaiłam się do tych objawów ciążowych I trymestru...ja jestem panikara i żyje od wizyty do wizyty 🙈
W tej chwili czekamy na wynik Sanco a pózniej usg genetyczne.
Dani lubi tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Cccierpliwa wrote:Dani, to jestesmy na podobnym etapie, bo ja tez jestem w 6tc (skonczony 5, dokladnie 5+4 z terminu zaplodnienia a 5+3 z OM)
To pewnie lada dzień masz wizyte? 🤞🤞🤞Morwa lubi tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Mum2b wrote:Morwa i jak?
Wstepnie bierzemy 2 zarodki jak oczywiście tyle uda nam się wyhodować. Ale to jeszcze chwilę ,aby prosić was o trzymanie za to kciuków 😉
Trzymam kciuki za Twoją wizytę jutro !!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 20:42
Madagaskar, Dani, Kotowa, Mum2b, sisi lubią tę wiadomość
-
Madagaskar wrote:To pewnie lada dzień masz wizyte? 🤞🤞🤞
Madagaskar lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700