IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Dani, to jestesmy na podobnym etapie, bo ja tez jestem w 6tc (skonczony 5, dokladnie 5+4 z terminu zaplodnienia a 5+3 z OM)
Wow, ja tez jestem 5+4 🙂😊
Ale fajnie.
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Morwa wrote:Miałam dzisiaj wizytę. Nie mam torbieli i nie ma przeciwwskazań by ruszyć w kolejnym cyklu. Także czekam na @ i ruszamy z estrofemem. Od 3 dc 2x1 estrofemu, od 8 dc 3x1. I mam się umówić na wizytę 12-14 dc. Wtedy będzie podgląd Endo i ustalimy kiedy włączamy progesteron i zapładniamy komórki;) Także jak na dzień dzisiejszy jest kolorowo , a jak będzie dalej to czas pokaże Nawet steryd mi normalnie przepisali, nie musiałam się dopominać. Pani dr stwierdziła, że w moim przypadku muszę brać leki tak jak mam zapisane. Dzisiaj też strzeliłam sobie subpopulacje limfocytów z nk i ocenę cytoklin Takze ponad 750 zł poszło się..... badać
Wstepnie bierzemy 2 zarodki jak oczywiście tyle uda nam się wyhodować. Ale to jeszcze chwilę ,aby prosić was o trzymanie za to kciuków 😉
Trzymam kciuki za Twoją wizytę jutro !!!!!!Corka - 2018
Syn - 2021 -
Dani wrote:Wow, ja tez jestem 5+4 🙂😊
Ale fajnie.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mum2b wrote:Super! Czyli nie mowila nic o odwolywaniu? A badanie mialas w invimedzie? Tez chcialam nk zbadac
Subpopulacje limfocytów z nk 380zl
Ocena cytoklin 375zl
Subpopulacje limfocytów z nk powinno się badać w 2 fc wtedy kiedy zarodek może trafiać do macicy.. cytokliny bez znaczenia na dc. Nie pytałam o ceny w imvimedzie. Warto spytać. Bo oni mają spore zniżki mimo tego ,że badania i tak wysyłają do nich, do synevo . Np katiotypy w imvimedzie 390zl a w synevo 460zl według ich strony , ale jak jest naprawde to nie wiem bo jak jak badalam to w to nie wchodziłam za badzo
Co do transferu to nic nie mówiła. Powiedział tylko, że ruszamy pełną parą bo nie ma na co czekać -
Cccierpliwa wrote:😍 ekstra! To tp wypada tez 18.06? Ale jajca😂
Tak, 18 czerwca. Wow niesamowite <3<3
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Morwa wrote:Na samym dole jest laboratorium synevo (po prawej stronie od wejścia do kliniki) . Tam badałam:)
Subpopulacje limfocytów z nk 380zl
Ocena cytoklin 375zl
Subpopulacje limfocytów z nk powinno się badać w 2 fc wtedy kiedy zarodek może trafiać do macicy.. cytokliny bez znaczenia na dc. Nie pytałam o ceny w imvimedzie. Warto spytać. Bo oni mają spore zniżki mimo tego ,że badania i tak wysyłają do nich, do synevo . Np katiotypy w imvimedzie 390zl a w synevo 460zl według ich strony , ale jak jest naprawde to nie wiem bo jak jak badalam to w to nie wchodziłam za badzo
Co do transferu to nic nie mówiła. Powiedział tylko, że ruszamy pełną parą bo nie ma na co czekaćCorka - 2018
Syn - 2021 -
Hej dziewczyny, zwracam się z prośbą o poradę.
Jestem właśnie po drugiej IUI i plan jest taki, że jeśli się nie powiodło, to następny krok to IVF.
Testuję w piatek, więc nadal trzymam kciuki, że IUI się udała, ale też myślę do przodu.
Lekarz wspomniał, żeby przyjśc po @ i omówiomy całość do IVF.
Czy jeśli będę miała wynik bety jeszcze przed @ to myślicie, że jest sens umawiać się na wizyte wcześniej, przed @?
Zastanawiam się, czy to by nie pomogło w szybszym działaniu? Mam obawy, że jeśli będę na wizycie po @, to listopad będzie już stracony. Nie mam pojęcia jak wygląda przygotowanie do IVF, stąd pytanie do Was -
Mum2b wrote:Super Morwa to odliczamy! Ja dzis miałam scratching i test UMA. Zrobilam tez komorki nk ale trzeba czekac 20 dni roboczych, mam nadzieje ze do transferu dostane. Mam sie zglosic w przyszlym cyklu w 8-10 dc. Lecę na naturalnym
Morfologia :
Subpopulacje limfocytów z nk :
-
forget-me-not wrote:Hej dziewczyny, zwracam się z prośbą o poradę.
Jestem właśnie po drugiej IUI i plan jest taki, że jeśli się nie powiodło, to następny krok to IVF.
Testuję w piatek, więc nadal trzymam kciuki, że IUI się udała, ale też myślę do przodu.
Lekarz wspomniał, żeby przyjśc po @ i omówiomy całość do IVF.
Czy jeśli będę miała wynik bety jeszcze przed @ to myślicie, że jest sens umawiać się na wizyte wcześniej, przed @?
Zastanawiam się, czy to by nie pomogło w szybszym działaniu? Mam obawy, że jeśli będę na wizycie po @, to listopad będzie już stracony. Nie mam pojęcia jak wygląda przygotowanie do IVF, stąd pytanie do Wasforget-me-not lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Kiedy ruszcie w temacie ? Na kiedy przewidziany ewentualny transfer?
Czekam na wynik IMK, powinien byc pod koniec tygodnia, to by bylo niezle, ale mam jeszcze zrobic ANA i przezylam wczoraj szok ze wynik za 2 tygodnie . Nie wiem co tam wyjdzie i co drPasnik zaleci, od tego zalezy czy nie bede musiala wszystkiego przesunac.
Kiedys mialam fatalny wynik testu CBA a w sumie IMK nie najgorszy. Nie wiem czemu dr kazal to IMK powtorzyc...... -
Morwa a czemu robilas morfologie? Doktor mowil mi ze do transferu nie trzeba. A co do nk to bardzo ladne!Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Morwa a czemu robilas morfologie? Doktor mowil mi ze do transferu nie trzeba. A co do nk to bardzo ladne!
-
Mag85 wrote:Mialam miec 10 listopada histeroskopie i transfer z poczatkiem grudnia, ale jakos zaspalam i za pozno wzielam sie za immunologie.
Czekam na wynik IMK, powinien byc pod koniec tygodnia, to by bylo niezle, ale mam jeszcze zrobic ANA i przezylam wczoraj szok ze wynik za 2 tygodnie . Nie wiem co tam wyjdzie i co drPasnik zaleci, od tego zalezy czy nie bede musiala wszystkiego przesunac.
Kiedys mialam fatalny wynik testu CBA a w sumie IMK nie najgorszy. Nie wiem czemu dr kazal to IMK powtorzyc...... -
Morwa wrote:Robisz Ana 1 ? Specjalnie poszłam sprawdzić ile czekałam na wynik. Krew pobrali 15 a wynik miałam do odebrania na stronie 23 , czyli czekałam krócej niż 2 tygodnie na pozytywny wynik (robiłam w diagnostyce). Kiedy masz wizytę u dr Paśnika?
Morwa lubi tę wiadomość
-
Jestem tez na siebie zla bo zawalilam z tym Pasnikiem, nie mam tez lekow skompletowanych (utro i agolutin), a widzicie co sie dzieje wszedzie. Jechac teraz do Czech..... slabo.
Ale przyznam, ze odwlekalam ten temat staran i chcialam jak najdluzej cieszyc sie takim zwyklym zyciem bez kliniki i z lekka glowa. A teraz sie na siebie wsciekam, ze bede musiala przwsunac te histeroskopie. No nie dogodzisz -
Mag85 wrote:Jestem tez na siebie zla bo zawalilam z tym Pasnikiem, nie mam tez lekow skompletowanych (utro i agolutin), a widzicie co sie dzieje wszedzie. Jechac teraz do Czech..... slabo.
Ale przyznam, ze odwlekalam ten temat staran i chcialam jak najdluzej cieszyc sie takim zwyklym zyciem bez kliniki i z lekka glowa. A teraz sie na siebie wsciekam, ze bede musiala przwsunac te histeroskopie. No nie dogodzisz18’córka❤️ -
Witam kochane dziewczęta 😁
W 2018 roku troszke tutaj pisałam i na bierząco śledziłam wpisy, później przestałam bo szczęśliwie zostałam mamą. Dzisiaj piszę bo po leczeniu zostały mi tabletki ktore jak sobie przypominam wcale nie były tanie Lutinus i Estrodem może któraś z Was by ich potrzebowała jeszcze są z ważną datą. Proszę o kontakt na email [email protected]. Mam zdjęcia ale juz zapomniałam jak tu sie wstawia zdjęcia heheMadagaskar lubi tę wiadomość