IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusi24 wrote:Wszystkie podstawowe badania hormonalne mam zawsze dobre , mamy badanie nasienia ale napewno powtórzymy bo jest z lipca morfologia 4% , badanie HSG oba niedrożne na styczeń chce umówić się jeszcze na laparoskopię a gdy to nie pomoże a lekarz mówi ze może być średnio to zaczynamy przygotowania do in vitro , przerażają mnie koszta będziemy musieli albo jeszxZe odkładać albo wziąć kredyt ..Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b dziekuje😘
Nie znam dziecka nie znam mamy ale razem pracujemy w dużym zakładzie i każdy angazuje się w pomoc... Może kiedyś to zaplusuje bo jak to mówią karma wraca ale w tym dobrym sensie... Dobro rodzi dobro staram się w to wierzyć.
A tak powodzenia dla wszystkich walczących kiedyś i dla nas zaświeci słońce mocno w to wierzę 🙂Mum2b lubi tę wiadomość
Sylwia211987 -
Lusi24 wrote:Wszystkie podstawowe badania hormonalne mam zawsze dobre , mamy badanie nasienia ale napewno powtórzymy bo jest z lipca morfologia 4% , badanie HSG oba niedrożne na styczeń chce umówić się jeszcze na laparoskopię a gdy to nie pomoże a lekarz mówi ze może być średnio to zaczynamy przygotowania do in vitro , przerażają mnie koszta będziemy musieli albo jeszxZe odkładać albo wziąć kredyt ..
Warto też zbadać homocysteinę i ją zbić jak będzie taka potrzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 20:36
-
Badania jakie zleca klinika InviMed (nie wiem czy o czymś nie zapomniałam , jak tak to mnie proszę poprawić ):
Badania dla Pani:
Badania między 2-4 dniem cyklu
- FSH
- LH
W dowolnym dniu cyklu:
- AMH - badanie rezerwy jajnikowej (najlepiej badać razem z fsh na początku cyklu i najlepiej do 10 rano )
- Przeciwciała przeciwko Toksoplazmozie Igg/Igm
- Przeciwciała przeciwko cytomegalii IGG i IGM
- Przeciwciał w przeciwko różyczce igg i img
- Prolaktyna
-TSH
- Morfologia
- APTT
- Sód
- Potas
- HIV, przeciwciała HCV, antygen HBs, WR, anty HBC przeciwciała
- Kariotyp - badanie genetyczne
-usg piersi
Wymazy z kanału szyjki macicy :
- Wymaz w kierunku chlamydii trachomatis metodą PCR - 220 zł
- Wymaz w kierunku Mycoplazmy i Ureaplazmy - 95 zł
- Badanie czystości pochwy - 25 zł
- Wymaz ogólny z kanału szyjki macicy - 50 zł
- Cytologia - 40 zł
Badania dla Pana:
- HIV, HCV, HBs, WR, anty HBC
- Przeciwciała przeciwko Cytomegalii Igg/Igm
- Kariotyp
- Konsultacja urologiczna ( w Klinice dr Żychowicz )
- aktualne wyniki nasienia -
nick nieaktualny
-
Witajcie,
wpadam tylko na chwilę i uwaga pojawi się autoreklama
Chciałabym Was zaprosić na mojego IG, który jest tworzony w temacie adopcji.
Konto nazywa się adoptowac_milosc i będzie mi bardzo miło Was tam gościć.
Pozdrawiam Was gorąco!
Weteranka
Jusia 82, Yoselyn82, Madagaskar, Alrauna1987, Asia_88, Dani, zizia_a, sisi lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Witajcie,
wpadam tylko na chwilę i uwaga pojawi się autoreklama
Chciałabym Was zaprosić na mojego IG, który jest tworzony w temacie adopcji.
Konto nazywa się adoptowac_milosc i będzie mi bardzo miło Was tam gościć.
Pozdrawiam Was gorąco!
WeterankaCorka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:A na jakim etapie adopcji jestescie juz?
Trochę się proces wydłużyły prze pandemie i nie wyrobiliśmy się na jesienne szkolenie.
Mum2b lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Hej! Czy ktos z Was mial bolacy kregoslup w odcinku ledzwiowym po transferze? Jak mialam porod to mialam skurcze z krzyza, byly o wiele powazniejsze, ale chodzi mi o to czy ktos mial bole kregoslupa i czy to bylo jeszcze ok? Nie wiem czy to zle i wskazuje na jakies skurcze?Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mialam bole brzucha, kregoslupa, klucie i ciagniecie w pachwinach, tak samo w jajnikach i takie uczucie czasem jakby mnie i w pochwie klulo i ciagnelo...
Ogolnie sie czulam mega na @ i to bardzo wredna @Mum2b lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Agnes92 wrote:Dziewczyny, którym się udało z 2/3 dniowymi zarodkami - jakiej klasy były do transferu?
Hej 🙂 w dniu mrożenia dwudniowe 2x 4a w dniu transferu wskoczyły na 6a i 6b, efekt w suwaczku ♥️
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Sysiaaaaa wrote:Obecnie czekamy na kurs.
Trochę się proces wydłużyły prze pandemie i nie wyrobiliśmy się na jesienne szkolenie.
Ile mniej więcej trwa cała procedura? -
Mum2b wrote:Hej! Czy po nieudanym transferze schodzi sie stopniowo z progesteronu? Czy po cyklu naturalnym moge podejsc w następnym cyklu do transferu?
Jesli mialabys teraz crio to napewno mozesz, zreszta nawet jak stymulke to mysle ze bys mogla bez problemu po cyklu naturalnymMum2b lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mum2b wrote:Hej! Czy po nieudanym transferze schodzi sie stopniowo z progesteronu? Czy po cyklu naturalnym moge podejsc w następnym cyklu do transferu?
Od razu odstawiasz leki, jedynie sterydy w zależności od dawki stopniowo zmniejszasz.
A to już pewne że się nie udało? Miałaś blastke? Jaka masz betę?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Od razu odstawiasz leki, jedynie sterydy w zależności od dawki stopniowo zmniejszasz.
A to już pewne że się nie udało? Miałaś blastke? Jaka masz betę?Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Nie nie, mialam 3 dniowca. Dzis 7 dpt, ale nic nie czuje. Z cork od 5 dpt juz mialam bole okresowe. A Ty miałaś jakies objawy do tej pory z ciekawości?
Czuję brzuch , tym bardziej że do końca leżeć nie mogę przy młodym. Więc na pełnych obrotach jestem. Trochę leżę jak ma drzemkę.
W poprzedniej ciąży bóle okresowe miałam jakoś w 5dpt byłam pewna że nie udało się. W 7 dot robiłam betę o była dodatnia . Oczywiście magnez i nospa szły w ruch tak jak terazMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Czuję brzuch , tym bardziej że do końca leżeć nie mogę przy młodym. Więc na pełnych obrotach jestem. Trochę leżę jak ma drzemkę.
W poprzedniej ciąży bóle okresowe miałam jakoś w 5dpt byłam pewna że nie udało się. W 7 dot robiłam betę o była dodatnia . Oczywiście magnez i nospa szły w ruch tak jak terazCorka - 2018
Syn - 2021