IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
mar2śka wrote:Szczerze to lekarz stwierdził ,,na oko” w trakcie transferu, że śluzówka jest trochę przerośnięta i następnym razem przygotowanie powinno być zmodyfikowane ...jeśli się nie uda. Ja też się obawiałam przerośnięcia bo podgląd miałam 12dc i grubość 11,5 a ze względu na Święta ustawili mi transfer dopiero na 18dc. I tak się zastanawiam czy w ogóle był sens żeby to robić i ryzykować niepowodzenie. Nie może mi ta myśl wyjść z głowy 😔
Musisz niestety spokojnie czekać na test, już nic nie zrobisz. Wiesz jak to jest czasami endometrium może być idealne a czasami dziewczyny miały 6 i się udawało.
U mnie wogóle było tak dziwnie, że w novum miałam duży problem bo zawsze za cieńskie endomtrium i transfery takie na styk i bardzo późno. Za to w Gamecie te same leki a endometrium rosło bez problemy i transfery bardzo szybko miałam 🤷🏽♀️
Może ten progesteron miał wpływ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 21:11
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Madagaskar wrote:Musisz niestety spokojnie czekać na test, już nic nie zrobisz. Wiesz jak to jest czasami endometrium może być idealne a czasami dziewczyny miały 6 i się udawało.
U mnie wogóle było tak dziwnie, że w novum miałam duży problem bo zawsze za cieńskie endomtrium i transfery takie na styk i bardzo późno. Za to w Gamecie te same leki a endometrium rosło bez problemy i transfery bardzo szybko miałam 🤷🏽♀️
Może ten progesteron miał wpływ...Mum2b, Bella93, Yoselyn82, sylvuś, Milkowiec lubią tę wiadomość
-
mar2śka wrote:Poszłam na betę 7dpt 4 dniowca - zakres 0 do 1 negatywny . Wyszło 9,46 niby mało ale zobaczymy dalej. Coś się przynajmniej dzieje😉
Może dopiero się rozkręca 🤞🤞
mar2śka lubi tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
mar2śka wrote:Poszłam na betę 7dpt 4 dniowca - zakres 0 do 1 negatywny . Wyszło 9,46 niby mało ale zobaczymy dalej. Coś się przynajmniej dzieje😉
Mooocne kciuki za maluszka!! 💪🥰
Wiesz 4 dniowy to jeszcze nie był blastka więc potrzebował więcej czasu niż gdybyś już miała blastke z 5 czy 6 doby bardzo rozwinięta.
mar2śka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Mooocne kciuki za maluszka!! 💪🥰
Wiesz 4 dniowy to jeszcze nie był blastka więc potrzebował więcej czasu niż gdybyś już miała blastke z 5 czy 6 doby bardzo rozwinięta.Yoselyn82, Madagaskar lubią tę wiadomość
-
Madagaskar wrote:Może dopiero się rozkręca 🤞🤞
Co u was? Ja wtedy źle popatrzyłam. Byłam tydzień do przodu niż byłaś. 🥰 Ale już bliżej niż dalej
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Co u was? Ja wtedy źle popatrzyłam. Byłam tydzień do przodu niż byłaś. 🥰 Ale już bliżej niż dalej
A dzięki za pamięć. Już strasznie mi ciężko. Brzuch mi się stawia non stop. Mała napiera. Jest bardzo duża. W środe idę do szpitala i albo tego samego dnia będę miała CC albo zostanę na obserwacji i w piątek Cc. Wczoraj jeszcze mi kiepsko wyszły wyniki krwi na krzepniecie pomimo brania heparyny. Jutro musze powtórzyć. Narazie mnie lekarza uspokajał, że w okresie okołoporodowym tak może być ale ja już mam swoje teorie o zakrzepicy. Tym bardziej że mam zespół antyfosfolipidowy.
A jak wy jak się czujecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 18:36
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Witajcie, wstyd mi ze proboje znaleść pomoc i tu ale bardzo proszę o pomoc. Leczenie juz nie przyniosło skutku na 3 procedury tylko dwa zarodki. Nie wiem juz co robić. Przeniosłam się do kliniki w Czechach tam mam jakieś szanse..
Proszę , prosze o pomoc
https://zrzutka.pl/ubp7y7?utm_medium=mail&utm_source=postmark&utm_campaign=payment_notification&fbclid=IwAR0bto3eBsc3DYYnckS0gBdSl40_ZAs6b1RB0grrhNWK9jG7gSuOTDmdrBU5 lat starań
Endoemtrioza, Brak kirów, niedoczynność tarczycy
-
Hey, głupio mi i wstyd ze muszę prosić o pomoc ale już sama nie daje rady. Ostatnia procedura mnie zniszczyła.
Proszę , prosze o pomoc
https://zrzutka.pl/ubp7y7?utm_medium=mail&utm_source=postmark&utm_campaign=payment_notification&fbclid=IwAR0bto3eBsc3DYYnckS0gBdSl40_ZAs6b1RB0grrhNWK9jG7gSuOTDmdrBU5 lat starań
Endoemtrioza, Brak kirów, niedoczynność tarczycy
-
mar2śka wrote:Też sobie tak tłumaczę , szału nie ma ale było bardzo wcześnie i nigdy do końca nie wiadomo jakie jest tempo rozwoju i kiedy dochodzi do implantacji. Najważniejsze, że nie wyszło okrągłe 0 😉 Okaże się w piątek w którą stronę to pójdzie.
Ja tu cały czas trzymam 🤞🤞 za dzisiejszą bete ☺️mar2śka lubi tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Udało mi się dostać wynik po konsultacji telefonicznej. Zalogować dalej się nie mogę ale na szczęście znam wynik . Dziś jest 51,26 więc mam nadzieję, że będzie dobrze 🤗
Cccierpliwa, Yoselyn82, Milkowiec, Madagaskar, Bella93, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
mar2śka wrote:Udało mi się dostać wynik po konsultacji telefonicznej. Zalogować dalej się nie mogę ale na szczęście znam wynik . Dziś jest 51,26 więc mam nadzieję, że będzie dobrze 🤗
Ładny wynik , ładny przyrost 👍 kolejne kciuki za przyrosty 🥰mar2śka lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
Mum2b wrote:Hej dziewczyny! Co u Was slychac? U nas poki co na 90 % syn:)
Gratuluję synusia ♥️Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
shooa wrote:dzień dobry
nie chce robić nadziei, ale ja tez nie mogłam się 5lat temu otrząsnąć po informacji o niedrożnych jajowodach. moja samoocena jako kobiety-potencjalnej matki była równa - 1000.
a na jesieni zaliczyłam wpadkę dosłownie i w przenośni. bo kto się zabezpiecza mając niedrożne jajowody..
życzę Ci podobnej historii. sciskam cieplutko
Ooo widzę że też synuś w drodze ♥️🥰 gratulujęMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Moje Drogie Koleżanki ☺️ chciałam dać znać, że wczoraj po wielu latach czekania i walki przyszła na świat z wagą 3240g moja córeczka Antonina 🐣
Trzymam kciuki za reszte weteranek które jeszcze czekają na ten cud 🤞🤞
Warto czekać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 17:47
Yoselyn82, mar2śka, Alrauna1987, One, Mum2b, anakonda, wombi, Milkowiec, Bella93, sylvuś, jane789, lipcowka86, Sierściucha, Dani, Asia_88 lubią tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:Moje Drogie Koleżanki ☺️ chciałam dać znać, że wczoraj po wielu latach czekania i walki przyszła na świat z wagą 3240g moja córeczka Antonina 🐣
Trzymam kciuki za reszte weteranek które jeszcze czekają na ten cud 🤞🤞
Warto czekać...