IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
agness.aa24 wrote:Cierpliwość poplaca
Obys miała racjętransfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
Losy mojego transferu w tym miesiącu są nieprzewidywalne. Już się nastawiłam, że trzeba ten cykl odczekać, gdy wczoraj na kontroli okazało się, że jednak wszystko zmierza ku owulacji i jest szansa na pobranie Zarodka.
Agness, widzisz, wszystko idzie we właściwym kierunku. To musiało być przeżycie nieporównywalne z niczym!!! Masz pod sercem nowego CzłowieczkaTosia 1981, czarownica_tea, Justine, Fedra lubią tę wiadomość
-
Hejo.. dziewczynki powiedzcie mi spóźnia mi się okres już 6 dni. okres powinnam mieć w 30 dniu cyklu. a dziś 36 dzień i cisza. Piersi mnie bolą jak na okres a tu nawet upławów nie ma..;/ to może być spowodowane nie udanym in vitro w poprzednim cyklu ?? i mam taki biały gęsty śluz.
Dodam że kochałam się z mężem ale to chyba nie realne by zajść w ciąże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 11:58
Mała Mi -
Mała Mi 1 wrote:Hejo.. dziewczynki powiedzcie mi spóźnia mi się okres już 6 dni. okres powinnam mieć w 30 dniu cyklu. a dziś 36 dzień i cisza. Piersi mnie bolą jak na okres a tu nawet upławów nie ma..;/ to może być spowodowane nie udanym in vitro w poprzednim cyklu ?? i mam taki biały gęsty śluz.
Mialam tak samo i zgłosiłam się do lekarza. Okazało się, zr cykl bezowulacyjny. Dostałam leki na wywołanie @
Dodam że kochałam się z mężem ale to chyba nie realne by zajść w ciąże.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Mała_Mi- pierwszy cykl po nieudanym transferze jest mocno nieprzewidywalny dłuższy, krótszy, bezowulacyjny itp. Zrób test a nóż widelec, jak @ się nie pojawi skocz do gina niech zajrzy co się dzieje. Może był bezowulacyjny i @ trzeba będzie wywołać?
Sansivieria- no to kciuki żeby było okiSansivieria lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki a miał ktoś taki przypadek?? bo wyczytałam na forum że okres może się spóźniać nawet 60 dni.. piersi mnie bolą i w ogole i mam czekac na okres tyle czasu..;/;/ a miałam mieć drugi transfer teraz w grudniu.. a jak nie dostane okresu to dupa zbita.Mała Mi
-
Magda79 wrote:Marti ja też dostałam 2 maluchy tydzień temu:)
Trzymam kciuki!!
PS. co kwalifikowało was do podania 2 zarodków, 35+ ?
Magda 79
20 mim przed ransferem lekarz zapytał się czy wolimy 1 czy 2 zarodki. Powiedził ,ze podanie dwoch zwieksza szanse na ciaze o dodatkowe 10% i mogą tez byc blizniaki a to moje marzenie. Mam 32 lata.DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI -
Konwalia wrote:Justine to skoro miałaś diagnostyczna i zdaniem lekarza polip nie będzie przeszkadzać i reszta endometrium jest ok, to chyba trzeba zaufać lekarzowi, że wie co mówi. Tylko wiesz, jak się tfu tfu nie uda to będziesz zastanawiala czy to nie przez miesniaka a jak się uda (czego Ci życzę) to będziesz bała się o ciążę - w ciąży się nie usuwa takich zmian.
Jeden lekarz co robić badanie mówił, że nie przeszkadza, lekarz od ivf zaleca usunięcia, ale sam zaproponował, że można 1 cykl spróbować.
MisiaMisia wrote:Miałam przed wszelkimi procedurami i IUI i IVF usuwane polipy histeroskopowo. Rzeczywiście mięśniak może okazać się trudny do tej formy zabiegowej.
Ja, gdybyśmy miały zrobić głosowanie, nie podchodziłabym do IVF ani z polipami ani z mięśniakiem. Wierzę też, że jak się porządnie zakręcić, to usunięcie mięśniaka może nastąpić dużo wcześniej niż za parę miesięcy. Przypomnij tylko z jakiego Jesteś miasta?
Jestem z Katowic. Zapisałam się na zabieg w Provicie, bo jakoś mi tam dobrzeJeszcze nie wiem dokładnie kiedy ten zabieg miałby się odbyć, bo czekam na telefon od nich.
Fedra wrote:Ja mialam miesniak n przedniej scianie macicy i mi go nie usuwali a w ciazy sam sie wchlonal...
Wiem ze dziewczyn z ginami czesto nie decyduja sie na usuwanie miesniakow jesli sa male i nie wadza...
Ja tez bym zaufala lek ktory robil badanie...
Mój jest niby mały bo 1cm, ale nie wiem czy nie urośnie po stymulacji. Najwyżyj przerwię procedurę.
czarownica_tea wrote:Justine- czyli mięśniak, to zależy gdzie położony i jakiej wielkości? Często jest tak, że nie ma problemu z zajściem ale jest też tak, że kobietki zachodzą po usunięciu. Ilu ginekologów tyle opinii. Jeśli masz zaufanego lekarza to jego zapytaj i posłuchaj tego co on powie
Żadnemu lekarzowi nigdy nie wierzę w ślepoZawsze sprawdzam, zawsze analizuję z każdej strony. Moja logika podpowiada mi, żeby zacząć procedurę i ewentualnie ją przerwać jak mięsniak bedzie rósł- bo pojawił się przy stymulacji do inseminacji i od tamtego czasu nie rośnie. Jak będzie rósł to będzie wiadomo z czego się pojawił i co zrobić inaczej przy kolejnym podejściu. A szkodnika oczywiście usunąć
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Mala Mi z tego co mi sie tli w glowie to chyba Aaana tak byla w ciazy
Reki nie dam se uciac ale cos mi tak świta
Jak nic rob testa-moze ujrzysz dwie kreski,czego Ci bardzo zyczePowodzenia
czarownica_tea, Viki26, Konwalia, Fedra lubią tę wiadomość
-
MalaMi, to trzymamy mocno kciuki za dobre wiadomosci, zeby to jednak byla niezwykla niesodzianka
U mnie 14 dpt - dzisiejsza beta 284. Przyrasta pieknieczarownica_tea, Moniaa, Viki26, Konwalia, Tosia 1981, Beata.D, Justine, GabiK, Kala 1980, Sansivieria, Fedra, Giussta lubią tę wiadomość
-
Beata.D wrote:Mala Mi z tego co mi sie tli w glowie to chyba Aaana tak byla w ciazy
Reki nie dam se uciac ale cos mi tak świta
Jak nic rob testa-moze ujrzysz dwie kreski,czego Ci bardzo zyczePowodzenia
zatem Mala Mi rób test i daj znać!Beata.D, czarownica_tea lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Mała Mi, oczywiście, że możesz być w ciąży. Pielęgniarka, u której robiłam betę potwierdziła, że cykle po stymulacji są bardzo płodne i już miała wiele takich niespodzianek, że nie trzeba było robić kolejnych procedur
Po pierwszym nieudanym transferze cykl mi się wydłużył o tydzień, a też czekałam na kolejne podejście i bardzo się niecierpliwiłam. Tydzień później niż zwykle pojawił się okres i ruszyłam dalej.
Życzę Ci pozytywnego testu!!!!czarownica_tea lubi tę wiadomość
-
Jak się czujesz Ginger?05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na
28.11 beta 25280; jest
09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu(8 tydz. 2 dzień ciąży)
15.12 Szkrab mierzy 20 mm,bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
-
Robilam wczoraj test.. ale wyszla jedna kreska.. wiec chyba to nie ciaza. Tylko nie mam nic upławów jak zawsze mam. Bola mnir jedynie piersi jak przed okresem. Nie wiecco robic. Czy jutro dzwonic do lekarza. Czy isc na bete. Nir mam pojecia...Mała Mi
-
Kochane jakie miałyście objawy po transferze?
Jakie objawy wskazują, ze wszystko idzie w dobrym kierunku , a jakie objawy nie powinny być przez nas ignorowane. Ja jestem 3 dpt 2 zarodków ogólnie czuje sie dobrze leże i odpoczywam nie mam zadnych plamień jedynie taki przeżroczysty śluz podolewa mnie dół brzucha? Czy to normalne objawy? Powiedźcie jak było u Was.
Zastanawiam się czy, którejś z Was lub Waszym znajomym udało się za pierwszym razem?DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI