X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam i dziś w 12dpt poszłam na betę
    ...wynik 46 !! ...
    trochę malutko
    no ale, chyba, się, udało!? :)
    Super Magda!!! trzymam kciuki za piękny wzrost &&&&&&

Viki26 lubi tę wiadomość

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudny <3

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jaki Marcel juz duzy!!! :D Silny z niego chlopak :) <3

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka,co tam u Ciebie jakies niusy?? :) <3,

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Anatolka,co tam u Ciebie jakies niusy?? :) <3,

Nie udalo sie. Wczoraj odebralam bete - 11dpt - jednoznacznie negatywna... :(

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    W styczniu podchodzę do in vitro.
    Nie mogę się już doczekać ;)
    Za 2 tyg zaczynam brac Estrofem. Potem USG i stymulacja. W styczniu transfer, w październiku poród ;)

Kava, Asienka1184, MisiaMisia, Tosia 1981, czarownica_tea, aszka, Beata.D, Justine, Viki26 lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    W styczniu podchodzę do in vitro.
    Nie mogę się już doczekać ;)
    Za 2 tyg zaczynam brac Estrofem. Potem USG i stymulacja. W styczniu transfer, w październiku poród ;)

No i powodzenia ! <3

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Mam pytanie do tych, którym niestety jeszcze się nie udało i czekają w kolejce. Powiedzcie jak wyglądają Wasze cykle po nieudanym IVF- czytałam że niektórym bardzo się wydłużyły. Jak to było u Was?

Bliźniaki są z nami :*
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolaa, śliczny ten Twój dzidziuś :*

Bliźniaki są z nami :*
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Mam pytanie do tych, którym niestety jeszcze się nie udało i czekają w kolejce. Powiedzcie jak wyglądają Wasze cykle po nieudanym IVF- czytałam że niektórym bardzo się wydłużyły. Jak to było u Was?

Ja przed stymulacją do ivf miał cykle 27 dniowe. Pierwszy cykl naturalny był 30 dniowy, drugi 28 dniowy, oba raczej owulacyjne. Teraz jestem w 12 dniu trzeciego cyklu. Juz czuję jajnik, ma dobry śluz, więc owu na dniach. Cykl pewnie będzie 27-28 dniowy.
    Zauważyłam bardzo dużą poprawę śluzu. Takiego dobrego przed stymulacją nie miałam. Dodam, że biorę inofem, bo bałam się właśnie wydłużenia cykli. Może trochę pomógł.

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Przykro mi.
    Cały czas miałaś cudowne nastawienie. Nie trać go kochana i do przodu.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Przykro mi.
    Cały czas miałaś cudowne nastawienie. Nie trać go kochana i do przodu.

Dziś już jest lepiej. Wczoraj był dzień ryczenia, dziś już nie :) chociaż standardowo dla mnie wymiotuje, bo to jednak stres. Cała ta procedura to był dla mnie nieznany do tej pory poziom stresu a teraz jest nieznany dotąd poziom rozczarowania :(

Nie ma się co użalać, choć bardzo żałuję, że nie mam zamrożonej fasolinki, bo znów wszystko od nowa. Zaraz zamawiam DHEA i Q10 i wcinam jak tylko odbiorę z apteki :) endomenda męczy moje jajeczka, więc muszę im pomóc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 20:17

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai- ja mam cykle 28 dniowe. Ten po nieudanym transferze był 36 dniowy owulacyjny z 7 dniową bardzo obfitą @. Ten cykl mam nadzieję skończy się porodem w sierpniu/wrześniu :)

Anatolka, Beata.D, Justine, Tosia 1981, zai2014, Giussta lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    zai- ja mam cykle 28 dniowe. Ten po nieudanym transferze był 36 dniowy owulacyjny z 7 dniową bardzo obfitą @. Ten cykl mam nadzieję skończy się porodem w sierpniu/wrześniu :)
    I tego Ci życzę :*

czarownica_tea lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • tyśka84 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich:) Dzisiaj jestem po wizycie i zmianie stymulacji w cyklu do IVF słabo rosną te moje pęcherzyki no i ilościowo szału nie ma ale zobaczymy, już się nie mogę doczekać kiedy nadejdzie moment pobrania nie mówiąc już o transferze, tak bym chciała mieć niezapomniane święta:)

Justine, Sansivieria, Viki26, Libra lubią tę wiadomość

• Marti32 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dziś już jest lepiej. Wczoraj był dzień ryczenia, dziś już nie :) chociaż standardowo dla mnie wymiotuje, bo to jednak stres. Cała ta procedura to był dla mnie nieznany do tej pory poziom stresu a teraz jest nieznany dotąd poziom rozczarowania :(

Nie ma się co użalać, choć bardzo żałuję, że nie mam zamrożonej fasolinki, bo znów wszystko od nowa. Zaraz zamawiam DHEA i Q10 i wcinam jak tylko odbiorę z apteki :) endomenda męczy moje jajeczka, więc muszę im pomóc :)
    Trzymaj się Kochana musi być dobrze!Ja też nie mam zadnego mrozaczka. Powiedz proszę co to za specyfik Q10 mozesz wkleic link?

DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Och Anatolka.........bardzo mi przykro,myslalam ze sie uda i do tego trzymalam kciuki :( :( :(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti32 wrote:
    Trzymaj się Kochana musi być dobrze!Ja też nie mam zadnego mrozaczka. Powiedz proszę co to za specyfik Q10 mozesz wkleic link?

Sysia kiedyś pisała o nim. Tu są różne na doz. Zaraz siadam i analizuję, który zamówić: http://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?search=q10

Edit: chyba ten się najbardziej opyla zamówić ;) http://www.doz.pl/apteka/p15083-Koenzym_Q10_kapsulki__witamina_E_30_mg_120_szt

A tu jest artykulik o DHEA http://www.leki-i-fakty.pl/node/88

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 22:22

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Och Anatolka.........bardzo mi przykro,myslalam ze sie uda i do tego trzymalam kciuki :( :( :(

Ja wierzyłam, ale intuicja nie działa, gdy oczekuje się tylko jednego wyniku... Jak poszłam do lab odebrać wynik to nawet nie musiałam zaglądać. Spojrzenie recepcjonistki powiedziało mi wszystko...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Tule mocno :*

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ