IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti32 wrote:Dziewczyny dziś 8 dzien po transferze do tej pory nie miałaz zadnych krwawień. Czytałam w poprzednich postach ,że lekkie krwawienie oznacza zagniezdzenie sie zarodka czy brak tego krawienia oznacza,ze sie nie udało?2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Marti32 wrote:Dziewczyny dziś 8 dzien po transferze do tej pory nie miałaz zadnych krwawień. Czytałam w poprzednich postach ,że lekkie krwawienie oznacza zagniezdzenie sie zarodka czy brak tego krawienia oznacza,ze sie nie udało?
Nie zawsze plamienie występuje więc nie przejmuj się tylko bądź dobrej myśliProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
http://www.invimed.pl/kliniki/invimed-wroclaw/#cennik
pierwsza wizyta 150zł no to ok... a nie 350!!
INVICTA
Wizyta kwalifikacyjna
W jej trakcie lekarz ocenia przedstawioną dokumentację, wyniki badań oraz sytuację medyczną pary. Na tej podstawie podejmuje decyzję o zakwalifikowaniu pary do Programu. Wizyta jest obowiązkowa i nie jest płatna. Decyzja o zakwalifikowaniu lub niezakwalifikowaniu pary jest ostateczna
ZARAZ MNIE H*J STRZELI ŻE POJECHALISMY WCZORAJ DO TEGO SZCZECINA !!
wypełniłam formularz w invicta i czekam az się skontaktujaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 19:05
Justine lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wasze udane transfery. Sama czekam do wtorku na wizyte i zobaczymy co dsalej?
Kava, Sansivieria, czarownica_tea, Mimbla, Justine lubią tę wiadomość
transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
Marti32 wrote:Dziewczyny dziś 8 dzien po transferze do tej pory nie miałaz zadnych krwawień. Czytałam w poprzednich postach ,że lekkie krwawienie oznacza zagniezdzenie sie zarodka czy brak tego krawienia oznacza,ze sie nie udało?
-
ania14 wrote:http://www.invimed.pl/kliniki/invimed-wroclaw/#cennik
INVICTA
Wizyta kwalifikacyjna
W jej trakcie lekarz ocenia przedstawioną dokumentację, wyniki badań oraz sytuację medyczną pary. Na tej podstawie podejmuje decyzję o zakwalifikowaniu pary do Programu. Wizyta jest obowiązkowa i nie jest płatna. Decyzja o zakwalifikowaniu lub niezakwalifikowaniu pary jest ostateczna
A ja jestem zdania że lepiej pojechać najpierw na wizytę konsultacyjną do innej kliniki albo w tym samym miejscu tylko u innego lekarza (sama to przeszłam i w tej samej klinice jeden lekarz na nie a drugi na tak) bo co jeśli was zdyskwalifikują ? nie masz wtedy możliwości starać się gdzieś indziej, co do waszej wizyty to dziewczyny bardzo dobrze to skomentowały a jeszcze cena za wizytę 350 to cena z kosmosuania14 lubi tę wiadomość
-
ania14 wrote:to poczytam dzisiaj o tych klinikach z Wrocławia i w poniedziałek bede dzwonić
która jest w klinice we Wrocławiu i poleca swoją? i swojego lekarza?
Ja należę do tej zadowolonej części klientów Invimed - z wiadomej przyczyny, pierwsza procedura, pierwszy transfer i od razu sukces. Choć zdaję sobie sprawę, że zależy to od wielu czynników
Ja leczę się u dr Żórawskiego, jest małomówny, co może być irytujące, szczególnie jak nie wiesz co on tam wypisuje i co chodzi mu po głowie. Z czasem się rozkręcił, w sumie zdecydowany facet i specjalista.
Miałam też styczność z dr Wickiewicz (ta kompletnie milcząca, jakoś nie zrobiła na mnie jakiegoś super wrażenia) i z dr Lachowskim (wcześniej o nim nie słyszałam) - kontaktowy od samych drzwi, bardzo sympatyczny, wszystko omawia w szczegółach robi świetne wrażenie i napawa energią.
Z opinii wynika,że dr Gizler jest najlepszy, ale do niego niestety trzeba trochę zaczekać (w sumie przez cały czas leczenia, ani razu go nie widziałam w klinice - to dziwne).
Dużo dobrego też czytałam o lekarzach z Polmedisu, ale jak się kwalifikowałam, to nie byli realizatorm programu, więc nie brałam ich pod uwagę. http://www.polmedis.pl/
Invicta jest nowa, ale już zbiera dobre opinieania14, kotkapc lubią tę wiadomość
-
ja już chyba nie pojade wiecej do szczecina...
we wrocku mam 3 kliniki do wyboru, wizyta pierwsza darmowa (chyba)
teraz się bede tam kierować
prof ze szczecina kazał mi zrobić przed laparo chlamydia igg i igA
ktoś wie ile to kosztuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 19:21
MisiaMisia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Był temat stymulacji. Do IVF podchodziłam 3 razy. AMH miałam w okolicach 1,2
Nie pamiętam dawek z zeszłego roku (Na pewno nie brałam Cetrotide) (był tylko jeden zarodek który z nami nie został i w dojrzałych komórek jajowych było jakoś 2 chyba)
ale w tym roku:
II podejście nieudane
3-5 dc Fostimon 300
6-10 dc Menopur 225
8-10dc Cetrotide
11 dc Ovitrelle
13 dc rano pick-up - 4 cumulusy, 3 się nadawały.
Wynik - 2 zarodki wysokiej klasy. 1 Podany w 3-ej dobie - nie został z nami, drugi zamrożona blastocysta podana w 2 cyklu po stymulacji - nie został z nami.
W tym cyklu ani zeszłorocznym nie jadłam ananasa
III podejście udane
3-4 dc Fostimon 300
5-9 dc Menopur 150 i Fostimon 150
8-10 dc Cetrotide
10 dc Ovitrelle
12 dc rano pick-up - 8 cumulusów w tym 1 atypowy, 1 niedojrzały.
Wynik - 5 zarodków. W tym 1xA4 i 4xA2.
Podano w piątej dobie blastocystę AA4 i mamy w brzuszku Synka.
Zostały zamrożone 4 blastusie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 19:47
Tosia 1981, Kala 1980, Beata.D, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:Hej dziewczyny... nie pisałam trochę bo nic się nie działo po tym moim łyżeczkowaniu (30.10.2014).. ale ...
Od wczoraj mam okres... ale w zasadzie taki zdecydowanie bardziej obfity niż zwykle, bo miewałam raczej skąpe @ Czy myślicie ze po zabiegu tak ma by? i mniej więcej ile czasu trwa @ krócej czy dłuzej ... nie wiem na co mam się nastawiać.
Dzisiaj byliśmy w poradni genetycznej, bo mieliśmy od rodzinnej skierowanie na kariotyp. Bałam się jak ognia tej wizyty... Były duże przesłanki ku temu aby nas nie zakwalifikowali, bo w zasadzie należy się kariotyp na NFZ po 2 poronieniach, natomiast u mnie było poronienie w 10tyg ciąży a w marcu przeszłąm ciążę biochemiczną... i tak było napisane na zaświadczeniu z kliniki...
No i biochemiczna nie zalicza się do przebytych ciąż według ginekologów. Tym samym obawiałam się że nie zostanie zaliczona do kariotypu jako poronienie.
Ale już miałam nawet regułkę przygotowaną do powiedzenia dla genetyka w razie odmowy badania.
Żeby podał mi definicję ciąży biochemicznej... i tyle że jest to bardzo wczesne poronienie i.t.p... że często wywołane jakimiś wadami genetycznymi zarodki ulegają wczesnemu poronieniu i takoo
ale na szczeście lekarz nic nie kręcił nosem... Od razu wysłał nas na badania
I za miesiąc wyniki. Trochę się boję, ale jestem raczej dobrej myśli
Monia pierwszą @ po zabiegu miałam obfitą trwała ok 5-6 dni, bolał brzuch. -
nick nieaktualny
chcialam tylko pokazac mojego szkraba, wazy juz 2070 gram i mierzy okolo 45 cm...za tydzien wychodzi ze szpitalaAnatolka, Kala 1980, Sysiaaaaa, MisiaMisia, agniesia2569, kapturnica, Asienka1184, KMK, Madziara, Konwalia, czarownica_tea, Justine, Tosia 1981, Griszanka, Lenuś, Beata.D, aszka, libellula83, Sky, Sansivieria, mycha28, GabiK, Giussta, Mimbla, Ania_84, niecierpliwa, Elfik, mala29_, Libra, kotkapc lubią tę wiadomość
-
ania14 wrote:http://www.invimed.pl/kliniki/invimed-wroclaw/#cennik
INVICTA
Wizyta kwalifikacyjna
wypełniłam formularz w invicta i czekam az się skontaktuja
Jestem w tej samej klinice ale u innego lekarza, od samego początku mam dobre zdanie o nim i niego nie zmienię, podczas pierwszej wizyty zanim jeszcze była mowa o in vitro zapłaciłam 120 zł, wizyta kwalifikująca była już bezpłatna. Na koniec powiedział, że jakby ktoś chciał od tego momentu od nas jakieś pieniądze, to mamy się z nim kontaktować, bo to jest niezgodne z regulaminem.MisiaMisia, czarownica_tea, Justine, Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
Asienka1184 wrote:Jestem w tej samej klinice ale u innego lekarza, od samego początku mam dobre zdanie o nim i niego nie zmienię, podczas pierwszej wizyty zanim jeszcze była mowa o in vitro zapłaciłam 120 zł, wizyta kwalifikująca była już bezpłatna. Na koniec powiedział, że jakby ktoś chciał od tego momentu od nas jakieś pieniądze, to mamy się z nim kontaktować, bo to jest niezgodne z regulaminem.
Jak widać są porządni lekarze, którzy chcą pomóc, a nie tylko upychać portfel.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/