IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pomyślałam że skoro mam w swojej historii napisane co mam przyjmowac to moze to zalatwic recepcjonistka i tylko podrzucic lekarzowi do podpisu. no nic ide w srode na badania to zapytam.
Co do programu o in vitro to ogladalam go jak lecial na TLC. Polecam2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Piggy wrote:pomyślałam że skoro mam w swojej historii napisane co mam przyjmowac to moze to zalatwic recepcjonistka i tylko podrzucic lekarzowi do podpisu. no nic ide w srode na badania to zapytam.
Co do programu o in vitro to ogladalam go jak lecial na TLC. Polecam
Powiedz mi tylko Piggy jak nastraja ten program, bo jeśli dołuje, to nawet nie patrzę -
MałaMi83 wrote:właśnie widziałam w tv reklamę programu dokumentalnego o in vitro (rządowym), który będzie leciał od pn- pt w tvp2 chyba o 17:20... zastanawiam się tylko czy mi ten program nie zaszkodzi na głowę...
Tez sie troche boje tych emocji... Mamy siebie na co dzien... Siebie same i siebie grupowo. -
no coż jak w życiu jednym sie udaje innym nie. program pojazuje i szczęscie i smutek. Wiec jak jesteście wrażliwe to lepiej nie ogladac2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
tak, mam endometriozę, a teraz jestem na drugim cyklu z antykoncepcją, żeby jak się skończy zacząć długi protokół- zastanawiam się tylko czy wystartuję z protokołem po tym opakowaniu antyków(tak było planowane)skoro teraz jestem w połowie opakowania i od tygodnia jestem na antybiotyku żeby zwalczyć anginę- to może pokrzyżować plany... Boje się, że wszystko może się odwlec ze względu na ten antybiotyk... A Ty Anatolka na jakim jesteś etapie?
-
Ja 5 grudnia odebralam negatywana bete po dlugim protokole. Mialam miesiac antykoncepcji, a pozniej gonapeptyl jeszcze troche, a pozniej gonapeptyl+gonal f+menopur. Grudniowy cykl mialam bez niczego zupelnie. Czekam na okres i w lutym, przed kolejnym okresem, mam sie pokazac w klinice i zaczne protokol ultra dlugi, bo dlugi nie dal rady. Mialam kilkanascie pecherzykow, w nich 8 jajeczek, 4 z nich dojrzale, 3 sie zaplodnily, jedna dostalam w 5dobie, a pozostale przestaly sie rozwijac... Tym sposobem nie mamy mrozaczka. Dzis robilam kariotypy.
-
Griszanka, a Ty jakim protokołem podchodziłaś do IVF? Tez miałaś wcześniejsze wyciszanie diphereliną?
Ja się dziś wnerw... bo w poprzednim cyklu na USG nie było nic, a teraz 9 dc i jest torbiel 17 mm. Trochę nie chce mi się wierzyć, żeby tak nagle z 1 @ zrobiła sie tej wielkosci torbiel endometrialna bo te co miałam przed laparo rosły sporo wolniej. Ciągle mam nadzieję, że to pozostałość po LUFie, ale jak porównuję stare zdjęcia USGi i to dzisiejsze to wygląda tak samo...Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
MałaMi83 wrote:Współczuję... Ja też robiłam kariotypy po ostatniej nieudanej próbie (protokół krótki, I próba nieudana, potem transfer 2 mrozaczków)i teraz czekam na wyniki.
Hmm chyba tak bylo: antykoncepcja 1opakowanie, 14dni gonapeptylu i pozniej 10 dni te wszystkie 3 razem (gonapeptyl+gonal+menopur).
Ja jeszcze histeroskopie robilam teraz po nieudanej probie.
Mialas fasolkowy klej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:28
Maka lubi tę wiadomość
-
Dzięki, bo tak szczerze to nie wiedziałam kiedy mogę się spodziewać ewentualnej punkcji
A histeroskopię to pewnie też będę musiała zrobić jeśli (odpukać) nie udałoby się w drugiej próbie (ostatnią histero miałam 11 cykli temu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:29
-
zielinka_97 wrote:Griszanka, a Ty jakim protokołem podchodziłaś do IVF? Tez miałaś wcześniejsze wyciszanie diphereliną?
Ja się dziś wnerw... bo w poprzednim cyklu na USG nie było nic, a teraz 9 dc i jest torbiel 17 mm. Trochę nie chce mi się wierzyć, żeby tak nagle z 1 @ zrobiła sie tej wielkosci torbiel endometrialna bo te co miałam przed laparo rosły sporo wolniej. Ciągle mam nadzieję, że to pozostałość po LUFie, ale jak porównuję stare zdjęcia USGi i to dzisiejsze to wygląda tak samo... -
Griszanka wrote:Anatolka ma racje, torbiel endometrialna w niczym nie przeszkadza przy IVF. Ja podchodzilam z taka 27 mm na lewym jajniku i wszystko poszlo jak po masle. A moj lek na endomende, teraz sobie spokojnie rosnie w brzuszku
Griszanka, jakos mi umknelo, ze jestes endo-kobitkafajnie, ze rosnie
-
Witajcie Dziewczyny,
postanowiłam do Was dołączyć, bo tylko czytam i czytam...
Jesteśmy w trakcie procedury z Rządowego Programu... Najwcześniej w piątek (9.01.2015 r.) mogę mieć punkcję. Czytam Wasze wpisy i w duchu wspieram oraz kibicuję. Sama nie wierzę, że TO się dzieje w moim życiu i chyba dlatego moje emocje są lekko przytłumione
Gratuluję tym którym się udało i oczywiście ściskam kciuki za nas wszystkie czekające!Anko:-), Kava, Tosia 1981, GabiK, czarownica_tea, Mimbla lubią tę wiadomość