IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hm,myślisz ze taka szansa pisząc do ministerstwa by była? Słyszałaś o podobnym przypadku?Ann84 wrote:Anko wrocławska invicta robi badania preimplantacyjne zarodków w gdańsku jeśli wyjdzie coś niepokojącego w kariotypach.Koszt takiego badania to 8000zł, ale trzeba mieć 8 zarodków. Problem jest tylko taki, że w rządowym programie można mieć 6 zarodków i trzeba by było pisać do MZ z prośbą o zgodę na pobranie i zapłodnienie większej ilości komórek.
-
U nas wyszła w kariotypach translokacja zrównoważona chromosomów 13c i 14. Genetyk z Pasteura we Wro. powiedział nam na wizycie, że invicta takie badania przeprowadza. Pytaliśmy o ich koszt,standardowe badanie to 8000zł. W naszym przypadku była by to kwota 15000 w związku z translokacją i zarodki były by badane pod tym kątem. Nasza ginka stwierdziła, że jest to za duża kwota i próbujemy bez badań preimplantacyjnych. Co ma być to będzie. Na wizycie w invicta embriolog powiedział nam że w naszym przypadku na 6 zapłodnionych zarodków 4 mogą mieć w sobie tą translokację.
-
Aniu a czemu aż 15tys? Czemu wasz przypadek ma taką cenę?
Wybacz słowo przypadek ale chyba na tym forum Już nikt za określenia się nie obraza:-*
8tys to dużo pieniążków ale jeśli wyszloby coś w kariotypach to sama nie wiem. Rozwazalibysmy. Kariotypy robi się w określonych dniach? I prywatnie we Wrocławiu mogę je zrobić w invictcie lub invimedzie?
Ogólnie jak masz chwile wytłumacz mi na czym ten wynik polega. Opisuje ze jesteś nosicielam wady, czy opisuje prawdopodobieństwo wad u dziecka? Z tym badaniem nie miałam stycznosci-jakbyś mogła w 2 zdaniach mi je opisać?
Dzięki. -
Anko taka translokacja wiaze sie z tym ze moze dojsc do poronienia, znacznych wad u dziecka albo zakonczy sie martwa ciaza tsk jak tlumaczyl nam genetyk. Standardowy koszt badan preimlpantacyjnych to 8000 - badaja dwa standardowe chromosomy. W naszym przypadku to szukanie translokacji. Klinika musialaby napisac program badan tylko pod nasz przypadek
-
O Ania. Ja miałam transfer 17tego a mam testować juz w poniedziałek...długo kazali Ci czekać. Ja myślę że jutro albo w ndz zrobię test z siusiu i jak będzie negatywny to myślę że po tylu dniach to już będzie wiarygodny wynik.
Jak się czujesz po transferze?
Mrożaki są najsilniejsze. Powodzenia:* -
nick nieaktualnyhej dziewczynki jestem nowa tym forum ogólnie na ovu jakis czas .w kwietniu dostane skierowanie na invitro czy mozecie mi powiedziec jak to wygląda jesli dostane skierowanie od gina i jest dofinansowanie rządowe ,jestem zielona jesli oto chodzi mam niedrozny jajowód bylo hsg i od czego ja ma zacząć ,ile to wogóle kosztuje to sakwoty 10 tys czy 1500 prosze pomózcie z ogarnieciem tematu dziekuje
-
Dziewczyny jestem w głębokim, bardzo pozytywnym wręcz szoku, jeśli chodzi o cenę leków do stymulacji z dofinansowaniem w tym moim drugim podejściu. Pamiętam, że przy pierwszym podejściu, pół roku temu, za 2 opakowania gonapeptylu i gonalu na 8 dni stymulacji po 200j. zapłaciłam jakieś 600-700 zł. Teraz idę protokołem długim i za 3 opakowania gonapeptylu i 6 dni stymulacji puregonem zapłaciłam niecałe 25 zł (słownie: dwadzieścia pięć zł). Pewnie po pierwszym podglądaniu jeszcze dokupię puregon za kolejne 12 zł. Ja nie wiem, jak to możliwe.
MisiaMisia, Kasia *, Mimbla lubią tę wiadomość