Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann84 wrote:
    A tak wogóle to witam Was po dłuższej przerwie.
    Jak pamiętacie pierwszy transfer się nie udał. 15.01 mieliśmy transfer mrożaczka. Zostało mi czekanie do31.01 na zrobienie bety.

mam nadzieje, ze w koncu wam sie uda, kciukam <3

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny bardzo za każde słowo otuchy :) ale same wiecie jak to jest, kiedy obawy i strach biorą górę :/

Anko:-) lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko jest indywidualne. Teraz wiem ze musze zmienić nawyki w życiu i tyle....
    Być może maz-tego nie wiem.

dfe01f0225.png

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm,myślisz ze taka szansa pisząc do ministerstwa by była? Słyszałaś o podobnym przypadku?
    Ann84 wrote:
    Anko wrocławska invicta robi badania preimplantacyjne zarodków w gdańsku jeśli wyjdzie coś niepokojącego w kariotypach.Koszt takiego badania to 8000zł, ale trzeba mieć 8 zarodków. Problem jest tylko taki, że w rządowym programie można mieć 6 zarodków i trzeba by było pisać do MZ z prośbą o zgodę na pobranie i zapłodnienie większej ilości komórek.

dfe01f0225.png
  • Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyszła w kariotypach translokacja zrównoważona chromosomów 13c i 14. Genetyk z Pasteura we Wro. powiedział nam na wizycie, że invicta takie badania przeprowadza. Pytaliśmy o ich koszt,standardowe badanie to 8000zł. W naszym przypadku była by to kwota 15000 w związku z translokacją i zarodki były by badane pod tym kątem. Nasza ginka stwierdziła, że jest to za duża kwota i próbujemy bez badań preimplantacyjnych. Co ma być to będzie. Na wizycie w invicta embriolog powiedział nam że w naszym przypadku na 6 zapłodnionych zarodków 4 mogą mieć w sobie tą translokację.

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a czemu aż 15tys? Czemu wasz przypadek ma taką cenę?
    Wybacz słowo przypadek ale chyba na tym forum Już nikt za określenia się nie obraza:-*
    8tys to dużo pieniążków ale jeśli wyszloby coś w kariotypach to sama nie wiem. Rozwazalibysmy. Kariotypy robi się w określonych dniach? I prywatnie we Wrocławiu mogę je zrobić w invictcie lub invimedzie?
    Ogólnie jak masz chwile wytłumacz mi na czym ten wynik polega. Opisuje ze jesteś nosicielam wady, czy opisuje prawdopodobieństwo wad u dziecka? Z tym badaniem nie miałam stycznosci-jakbyś mogła w 2 zdaniach mi je opisać?
    Dzięki.

dfe01f0225.png

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czym jest wada znaleziona u was?

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 23:47

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuska mam plana w najblizszy poniedzialek zrobic bete bo w czwartek mam dentyste. Nasz ginka z klinki wyliczyla ze 31 mam sie zglosic na weryfikacje. Mam mieszane uczucia co do wyniku.

• Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko taka translokacja wiaze sie z tym ze moze dojsc do poronienia, znacznych wad u dziecka albo zakonczy sie martwa ciaza tsk jak tlumaczyl nam genetyk. Standardowy koszt badan preimlpantacyjnych to 8000 - badaja dwa standardowe chromosomy. W naszym przypadku to szukanie translokacji. Klinika musialaby napisac program badan tylko pod nasz przypadek

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ania. Ja miałam transfer 17tego a mam testować juz w poniedziałek...długo kazali Ci czekać. Ja myślę że jutro albo w ndz zrobię test z siusiu i jak będzie negatywny to myślę że po tylu dniach to już będzie wiarygodny wynik.
    Jak się czujesz po transferze?
    Mrożaki są najsilniejsze. Powodzenia:*

dfe01f0225.png

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź.

dfe01f0225.png
  • Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie inaczej niz po pierwszym transferze. Od czasu do czasu cos zakuje i jest ok

• Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko mam nadzieje ze uda nam sie obu :-)

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś niestety czuje się nieciazowo. Mam za sobą dwie stracone ciążę gdzie czułam bardzo piersi i cały czas spałam. Nie mając tych objawów-wątpię. Ale również trzymam kciuki.
    W jakiej klinice jesteś?

dfe01f0225.png
  • Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy rade. Jak to dziewczyny tutaj pisza jestesmy twardzielki. Ja sie lecze w invicta we wroclawiu

Anko:-), Mimbla lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 23:47

Anko:-) lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ja mialam podawana 5dniowa blastusie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki jestem nowa tym forum ogólnie na ovu jakis czas .w kwietniu dostane skierowanie na invitro czy mozecie mi powiedziec jak to wygląda jesli dostane skierowanie od gina i jest dofinansowanie rządowe ,jestem zielona jesli oto chodzi mam niedrozny jajowód bylo hsg i od czego ja ma zacząć ,ile to wogóle kosztuje to sakwoty 10 tys czy 1500 prosze pomózcie z ogarnieciem tematu dziekuje

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w głębokim, bardzo pozytywnym wręcz szoku, jeśli chodzi o cenę leków do stymulacji z dofinansowaniem w tym moim drugim podejściu. Pamiętam, że przy pierwszym podejściu, pół roku temu, za 2 opakowania gonapeptylu i gonalu na 8 dni stymulacji po 200j. zapłaciłam jakieś 600-700 zł. Teraz idę protokołem długim i za 3 opakowania gonapeptylu i 6 dni stymulacji puregonem zapłaciłam niecałe 25 zł (słownie: dwadzieścia pięć zł). Pewnie po pierwszym podglądaniu jeszcze dokupię puregon za kolejne 12 zł. Ja nie wiem, jak to możliwe.

MisiaMisia, Kasia *, Mimbla lubią tę wiadomość

‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ