IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do pizzy to kiedyś po jednej z lżejszych narkoz (łącznie miałam ich w swoim życiu 11; 9 normalnych głębokich i dwie lekkie) tak mi się chciało pizzy, że pielęgniarka zamówiła mi ją do szpitala i dała w ramach kolacji. Mojemu szczęściu nie było końca
miałam wtedy z 15 lat.
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualnyTilka wrote:Dziewczyny mam pytanie o AMH - robiłam w czerwcu 2014 i wyszło mi 13,37ng/ml teraz na początku stycznia robiłam ponownie do kwalifikacji i wyszło mi 19,25ng/ml. Oba robiłam metodą Elisa na aparacie Euroimmun przy użyciu testu AMH Gen II Elisa firmy Beckman Culter. Oba w tym samym laboratorium (różne miejsca pobrania). Czemu mi aż tak wzrosło? Przecież to powinno maleć a nie rosnąć
No faktycznie dziwne, bo z tego co wiem, to moga takie wyniki byc wlasnie w roznych laboratoriach, ale w tym samym... hm az sama jestem ciekawa jak to jest... moze na kolejnej wizycie zapytaj po prostu lekarza -
ostre powiadasz....heheh w dniu punkcji miałam chcice na KFC i chłop musiał pojechać
Iwka lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Anna255 wrote:No faktycznie dziwne, bo z tego co wiem, to moga takie wyniki byc wlasnie w roznych laboratoriach, ale w tym samym... hm az sama jestem ciekawa jak to jest... moze na kolejnej wizycie zapytaj po prostu lekarza
Właśnie pytałam i lekarka sama nie wiedziała co powiedzieć ale w końcu stwierdziła, że i jeden i drugi wynik jest zły więc nie ma co nad tym dłużej myśleć.Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Sa dwie metody badania amh, nie iem ktora mialam ale te wlasciwA. Wiem ze to mialo znaczenie, bo pierwsze pytanie ze strony prof z gamety to jaka metoda mialam badanie. Bo jesli ta stara to powtorze badanie. Wydaje mi sie ze nazwa byla na B...ale nie jestem pewna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:01
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Tilka wrote:Właśnie pytałam i lekarka sama nie wiedziała co powiedzieć ale w końcu stwierdziła, że i jeden i drugi wynik jest zły więc nie ma co nad tym dłużej myśleć.
Przy PCOS może zmieniać się poziom AMH. Inny wynik może też być spowodowany np. innym odczynnikiem w ramach tego samego laboratorium.
No i wynik rzeczywiście nie jest dobry. -
takasobieja wrote:Dziewczyny ile kosztuje badanie na toxo? Bo tego nie zrobilam... nie zlecil mi, a mialam kiedys spore doczynienie z kotami... lepiej zrobic?
toxo możesz też zbadać na NFZ, ja robiłam ze skierowania od mojej ginekolożki "sprzed in-v", a kotami się nie przejmuj - ja też się bałam ale ta choroba zazwyczaj inaczej się przenosi, zdaje się przez zakażone mięso, brudne warzywa etc. -
Sysia, piggy współczuję wam
oby szybko wam przeszło &&&&
Ja tez juz po punkcji, było 11 komórek, podbrzusze boli jak po laparoskopii, leżę i pachnejutro będą dzwonić ile się zaplodnilo
Piggy, Kasia *, Lenuś, czarownica_tea, Iwka lubią tę wiadomość
-
edit 10
UMOWY RZADOWE IN VITRO:
Provita K-ce - ja nie mam umowy, Justine nie ma, Amelcia ma.
InviMed K-ce - Kuciak ma.
InviMed W-wa - GabiK nie ma, Madzia82 nie ma.
Macierzynstwo Krk - Mimbla ma umowe.
GynCentrum K-ce - Roletka, Niecierpliwa, Madzia85 i Ginger84 maja umowe.
Invicta W-wa - Piggy ma cos na ksztalt umowy-informatora, Czarownica_Tea i Sysiaaa - brak (zabrane w recepcji).
Invicta Gdansk - Tosia1981 - brak umowy.
Novomedica Myslowice - Amelcia ma umowe
-
Różyczka wrote:Witajcie dziewczyny,
5-ty dzień stymulacji puregonem ( 225), usg pokazało po 4 pęcherzyki na każdym jajniku( największy 10 mm ).
Endometrium 5mm. króraś z Was miała podobnie? Trochę się denerwuję, że mało ich...
Myślę, że w porządku wynik. Mi przy pierwszej procedurze po pierwszym podglądaniu w 5ds jeszcze kilka pęcherzyków podrosło i przy drugim podglądaniu było 3-4 więcej, takich nadających się. Ostatecznie miałam 11 pęcherzyków z czego 9 dojrzałych jajeczek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 21:22
Iwka lubi tę wiadomość
-
Anatolka...ja coś przegapilam. Ale na jakim etapie ty jesteś ze swoim ivf?
Jeśli mogę zapytać?
Anatolka wrote:edit 10
UMOWY RZADOWE IN VITRO:
Provita K-ce - ja nie mam umowy, Justine nie ma, Amelcia ma.
InviMed K-ce - Kuciak ma.
InviMed W-wa - GabiK nie ma, Madzia82 nie ma.
Macierzynstwo Krk - Mimbla ma umowe.
GynCentrum K-ce - Roletka, Niecierpliwa, Madzia85 i Ginger84 maja umowe.
Invicta W-wa - Piggy ma cos na ksztalt umowy-informatora, Czarownica_Tea i Sysiaaa - brak (zabrane w recepcji).
Invicta Gdansk - Tosia1981 - brak umowy.
Novomedica Myslowice - Amelcia ma umowe -
Anko:-) wrote:Czasami lepiej mniej niż 20 z czego zapalenia się później mniej niż połowa.
Nie ma reguły...przynajmniej czytając tu dziewczyny mam porównanie...
Myślę że to ładny wynik, niech spokojnie rosną. Jaki estradiol?Anko:-) lubi tę wiadomość