X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Partner oddaje nasienie w dniu punkcji. U nas to wygląda tak, że jednocześnie biorą na tapetę babę i chłopa ;D
    Sama punkcja trwa około 10 minut, ale wcześniejsze przygotowania (m.in. wywiad,anestezjologa, rozmowa z embriologiem) a potem leżakowanie po zabiegu to razem daje nawet kilka godzin. Ja ostatnio wchodziłam około 7:00 rano, a opuszczałam klinikę koło 11:30 - i to na głodniaka :)
    Amelcia i Mimbla dziękuję za odpowiedź :-)

• aniacicha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź:))

201510287051.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    U nas tez w dniu punkcji maz musial byc obecny,bo w tym samym czasie oddawal nasienie.
    A co do wieku ciazy, oczywiscie kazdy gin bedzie liczyl od dnia ostatniej miesiaczki,ale musze Wam powiedziec,ze za kazdym razem przy badaniach prenatalnych itd, informuje lekarza,ze to ciaza ivf i lekarz zapisuje sobie date transferu.

U mnie jest liczone z dnia OM jednak na USG genetycznym data mi wyszła o wiele wcześniejsza. Także rozstrzał co do terminu porodu to 30.08-11.09 i nie wiem, w którym tygodniu jestem :P

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Partner oddaje nasienie w dniu punkcji. U nas to wygląda tak, że jednocześnie biorą na tapetę babę i chłopa ;D
    Sama punkcja trwa około 10 minut, ale wcześniejsze przygotowania (m.in. wywiad,anestezjologa, rozmowa z embriologiem) a potem leżakowanie po zabiegu to razem daje nawet kilka godzin. Ja ostatnio wchodziłam około 7:00 rano, a opuszczałam klinikę koło 11:30 - i to na głodniaka :)
    u mnie było leżakowanie 1.5godziny po zabiegu, potem wypuścili mnie i kazali 2 godziny czekać... pod okiem pielęgniarek. Dostałam bułeczkę i herbatę :) w gamecie. jestem w MZ

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Dziewczyny proszę was o mocne kciuki, modlitwy wszystko..
    Od wczoraj mam dokładnie takie same bóle objawy jak przy pierwszym poronieniu.. wszyscy mi mówią że mam myśleć pozytywnie ale k**** nie idzie.. od wczoraj wogóle nie wstaję tylko siku.. do szpitala na razie nie jadę bo tam i tak te same leki mi dają i każą czekać.. rozmawiałam z moim ginem.. ja tego drugi raz nie przejde.. siadam..
    kochana! mocno trzymam kciuki! Staraj się o tym nie myśleć! daj znać jak będziesz coś wiedzieć! Pomodlę się za Ciebie! obiecuje! mimo, że ostatnio trochę odwróciłam się od Boga :/ albo raczej on ode mnie... :(

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Tylko czy ja jestem gotowa na parkę? :P Już jedno dziecko przewróci moje życie do góry nogmi. W sumie zawsze myślałam tylko o jednym dziecku, ale w pracy daję radę z 30-stką to z dwójką też dam radę :)

No pewnie żebyś dała radę :D :D My kobietki potrafimy dużo :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Dziewczyny proszę was o mocne kciuki, modlitwy wszystko..
    Od wczoraj mam dokładnie takie same bóle objawy jak przy pierwszym poronieniu.. wszyscy mi mówią że mam myśleć pozytywnie ale k**** nie idzie.. od wczoraj wogóle nie wstaję tylko siku.. do szpitala na razie nie jadę bo tam i tak te same leki mi dają i każą czekać.. rozmawiałam z moim ginem.. ja tego drugi raz nie przejde.. siadam..

Ginger84 myśl pozytywnie o swoim maluszku..Będzie dobrze powtarzaj to sobie non stop a musi i będzie dobrze :)
    Mówi Ci to największa panikara świata :P

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 to chyba tu jest zlepek najwiekszych panikar swiata, bo myslalam ze nie ma wiekszej panikary niz ja ;)

Ginger84 jak sie dzis czujesz???

Lenus co u Ciebie??? Jak maluszki??

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger- ściskam Cię mocno i trzymam najmocniej jak potrafię kciuki za to żeby było dobrze.

Co do wieku ciąży to ja też liczę od OM ale na USG podaję datę transferu. Na prenatalnym wiek z USG zgadzał się z wiekiem z OM :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Stare wygi i ciężarne poproszę podpowiedź.
    Czy któraś miała przed cyklem ivf histeroskopie w fazie lutealnej by podraznic sluzowke?
    Nie do końca chodzi mi o sam scratching(wybaczcie ewentualny blad) tylko o zabieg poprzedzający cykl. Macie jakieś opinie?
    I czy któraś miała nacinana otoczkę zarodka? Czy jest duże ryzyko ze coś może się stać fasolce?
    W wolnej chwili poproszę mądrzejsze koleżanki o informacje.
    Gratuluję nowych ciazy:-)

dfe01f0225.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja histeroskopie diagnostyczna mialam 3-4 miesiace przed 1 procedura

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wam bardzo za kciuki i modlitwy jesteście niezastąpione:*
    Dziś już lepiej te nieprzyjemne bóle na razie przeszły i mam nadzieje ze nie wróca bo oszaleje.. tak się zastanawiam czy też nie miały związku z terminem przypadającej @ ale były inne niż na @ niestety podobne do tych przy poprzednim poronieniu dlatego tak się boję.
    Jestem bardzo osłabiona wzięcie prysznica to nie lada wyczyn dla mnie. Chwilę na nogach i od razu zawroty głowy i brzuch się napina. Nie wiem jak będę funkcjonować dalej dziś spoko bo mąż w domu więc wszystko ogarnie ale w tygodniu:/
    Czy wy też takie osłabione na początku byłyście?
    Przeraża mnie ta bezsilność:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, postaraj się nie denerwować, wiem jakie to jest ciężkie, ale musisz się postarać. Odpoczywaj dużo, ja po potwierdzonym teście plamilam,a nawet krwawiłam, leżałam plackiem przez 2 tygodnie i wszystko jest ok. Kochana, musisz być cierpliwa i wierzyć, że dzidziuś (lub dzidziusie) są silne i sobie poradzą.

Konwalia lubi tę wiadomość

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa,
    ostatnio byłam u mojej lekarki w poniedziałek i wszystko było jak należy, mam nadzieję, że nic się nie zmieniło :) . Obiecałam sobie, że nie będę się denerwowała i staram się wytrwać w postanowieniu, choć to trudne ;).
    Jak się miewa Twoja dzidzia?

• PaulinaK Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z piątku 63 a dziś czyli 2 dni po 100 :-)
    Utwierdzcie mnie w przekonaniu, że rośnie prawidłowo :-) ???

Lenuś lubi tę wiadomość

10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
    07.2014 prawdopodobne poronienie
    12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
    21.02.2015 transfer zarodka 4BB
    07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaK ale się cieszę:) Zazdroszczę, że już U Ciebie wiadomo :) Niech betka dalej pięknie rośnie!

PaulinaK lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png

Wysłany: 1 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja histeroskopie miałam rok temu ale bardziej chodziło mi o celowe uszkodzenie sluzowki endometrium by lepiej się ukrwilo itd....
    Czy taka metodę któraś miała?

dfe01f0225.png

Wysłany: 1 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger Paulina....starajcie się wyluzować kochane! Wyobraźcie sobie ze dobrym samopoczuciem robicie dobrze dla fasolki. Każde dziecko chce zdrowej i wesołej Mamy:-*
    Powodzenia

dfe01f0225.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was po ivf brała zastrzyki fraxiparine??
    Jeśli tak to jak długo braliście
    Ja wczoraj dostałam kolejna receptę wybrałam 8 i mam jeszcze 12

201510287051.png
  • PaulinaK Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój entuzjazm narazie stude, żeby nie zapeszac, jeszcze beta w sobotę ta weryfikacyjna mnie czeka.

10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
    07.2014 prawdopodobne poronienie
    12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
    21.02.2015 transfer zarodka 4BB
    07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ