Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Partner oddaje nasienie w dniu punkcji. U nas to wygląda tak, że jednocześnie biorą na tapetę babę i chłopa ;D
    Sama punkcja trwa około 10 minut, ale wcześniejsze przygotowania (m.in. wywiad,anestezjologa, rozmowa z embriologiem) a potem leżakowanie po zabiegu to razem daje nawet kilka godzin. Ja ostatnio wchodziłam około 7:00 rano, a opuszczałam klinikę koło 11:30 - i to na głodniaka :)
    Amelcia i Mimbla dziękuję za odpowiedź :-)

• aniacicha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź:))

201510287051.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    U nas tez w dniu punkcji maz musial byc obecny,bo w tym samym czasie oddawal nasienie.
    A co do wieku ciazy, oczywiscie kazdy gin bedzie liczyl od dnia ostatniej miesiaczki,ale musze Wam powiedziec,ze za kazdym razem przy badaniach prenatalnych itd, informuje lekarza,ze to ciaza ivf i lekarz zapisuje sobie date transferu.

U mnie jest liczone z dnia OM jednak na USG genetycznym data mi wyszła o wiele wcześniejsza. Także rozstrzał co do terminu porodu to 30.08-11.09 i nie wiem, w którym tygodniu jestem :P

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Partner oddaje nasienie w dniu punkcji. U nas to wygląda tak, że jednocześnie biorą na tapetę babę i chłopa ;D
    Sama punkcja trwa około 10 minut, ale wcześniejsze przygotowania (m.in. wywiad,anestezjologa, rozmowa z embriologiem) a potem leżakowanie po zabiegu to razem daje nawet kilka godzin. Ja ostatnio wchodziłam około 7:00 rano, a opuszczałam klinikę koło 11:30 - i to na głodniaka :)
    u mnie było leżakowanie 1.5godziny po zabiegu, potem wypuścili mnie i kazali 2 godziny czekać... pod okiem pielęgniarek. Dostałam bułeczkę i herbatę :) w gamecie. jestem w MZ

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Dziewczyny proszę was o mocne kciuki, modlitwy wszystko..
    Od wczoraj mam dokładnie takie same bóle objawy jak przy pierwszym poronieniu.. wszyscy mi mówią że mam myśleć pozytywnie ale k**** nie idzie.. od wczoraj wogóle nie wstaję tylko siku.. do szpitala na razie nie jadę bo tam i tak te same leki mi dają i każą czekać.. rozmawiałam z moim ginem.. ja tego drugi raz nie przejde.. siadam..
    kochana! mocno trzymam kciuki! Staraj się o tym nie myśleć! daj znać jak będziesz coś wiedzieć! Pomodlę się za Ciebie! obiecuje! mimo, że ostatnio trochę odwróciłam się od Boga :/ albo raczej on ode mnie... :(

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Tylko czy ja jestem gotowa na parkę? :P Już jedno dziecko przewróci moje życie do góry nogmi. W sumie zawsze myślałam tylko o jednym dziecku, ale w pracy daję radę z 30-stką to z dwójką też dam radę :)

No pewnie żebyś dała radę :D :D My kobietki potrafimy dużo :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Dziewczyny proszę was o mocne kciuki, modlitwy wszystko..
    Od wczoraj mam dokładnie takie same bóle objawy jak przy pierwszym poronieniu.. wszyscy mi mówią że mam myśleć pozytywnie ale k**** nie idzie.. od wczoraj wogóle nie wstaję tylko siku.. do szpitala na razie nie jadę bo tam i tak te same leki mi dają i każą czekać.. rozmawiałam z moim ginem.. ja tego drugi raz nie przejde.. siadam..

Ginger84 myśl pozytywnie o swoim maluszku..Będzie dobrze powtarzaj to sobie non stop a musi i będzie dobrze :)
    Mówi Ci to największa panikara świata :P

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 to chyba tu jest zlepek najwiekszych panikar swiata, bo myslalam ze nie ma wiekszej panikary niz ja ;)

Ginger84 jak sie dzis czujesz???

Lenus co u Ciebie??? Jak maluszki??

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger- ściskam Cię mocno i trzymam najmocniej jak potrafię kciuki za to żeby było dobrze.

Co do wieku ciąży to ja też liczę od OM ale na USG podaję datę transferu. Na prenatalnym wiek z USG zgadzał się z wiekiem z OM :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Stare wygi i ciężarne poproszę podpowiedź.
    Czy któraś miała przed cyklem ivf histeroskopie w fazie lutealnej by podraznic sluzowke?
    Nie do końca chodzi mi o sam scratching(wybaczcie ewentualny blad) tylko o zabieg poprzedzający cykl. Macie jakieś opinie?
    I czy któraś miała nacinana otoczkę zarodka? Czy jest duże ryzyko ze coś może się stać fasolce?
    W wolnej chwili poproszę mądrzejsze koleżanki o informacje.
    Gratuluję nowych ciazy:-)

dfe01f0225.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja histeroskopie diagnostyczna mialam 3-4 miesiace przed 1 procedura

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wam bardzo za kciuki i modlitwy jesteście niezastąpione:*
    Dziś już lepiej te nieprzyjemne bóle na razie przeszły i mam nadzieje ze nie wróca bo oszaleje.. tak się zastanawiam czy też nie miały związku z terminem przypadającej @ ale były inne niż na @ niestety podobne do tych przy poprzednim poronieniu dlatego tak się boję.
    Jestem bardzo osłabiona wzięcie prysznica to nie lada wyczyn dla mnie. Chwilę na nogach i od razu zawroty głowy i brzuch się napina. Nie wiem jak będę funkcjonować dalej dziś spoko bo mąż w domu więc wszystko ogarnie ale w tygodniu:/
    Czy wy też takie osłabione na początku byłyście?
    Przeraża mnie ta bezsilność:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, postaraj się nie denerwować, wiem jakie to jest ciężkie, ale musisz się postarać. Odpoczywaj dużo, ja po potwierdzonym teście plamilam,a nawet krwawiłam, leżałam plackiem przez 2 tygodnie i wszystko jest ok. Kochana, musisz być cierpliwa i wierzyć, że dzidziuś (lub dzidziusie) są silne i sobie poradzą.

Konwalia lubi tę wiadomość

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa,
    ostatnio byłam u mojej lekarki w poniedziałek i wszystko było jak należy, mam nadzieję, że nic się nie zmieniło :) . Obiecałam sobie, że nie będę się denerwowała i staram się wytrwać w postanowieniu, choć to trudne ;).
    Jak się miewa Twoja dzidzia?

• PaulinaK Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z piątku 63 a dziś czyli 2 dni po 100 :-)
    Utwierdzcie mnie w przekonaniu, że rośnie prawidłowo :-) ???

Lenuś lubi tę wiadomość

10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
    07.2014 prawdopodobne poronienie
    12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
    21.02.2015 transfer zarodka 4BB
    07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaK ale się cieszę:) Zazdroszczę, że już U Ciebie wiadomo :) Niech betka dalej pięknie rośnie!

PaulinaK lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png

Wysłany: 1 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja histeroskopie miałam rok temu ale bardziej chodziło mi o celowe uszkodzenie sluzowki endometrium by lepiej się ukrwilo itd....
    Czy taka metodę któraś miała?

dfe01f0225.png

Wysłany: 1 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger Paulina....starajcie się wyluzować kochane! Wyobraźcie sobie ze dobrym samopoczuciem robicie dobrze dla fasolki. Każde dziecko chce zdrowej i wesołej Mamy:-*
    Powodzenia

dfe01f0225.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was po ivf brała zastrzyki fraxiparine??
    Jeśli tak to jak długo braliście
    Ja wczoraj dostałam kolejna receptę wybrałam 8 i mam jeszcze 12

201510287051.png
  • PaulinaK Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój entuzjazm narazie stude, żeby nie zapeszac, jeszcze beta w sobotę ta weryfikacyjna mnie czeka.

10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
    07.2014 prawdopodobne poronienie
    12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
    21.02.2015 transfer zarodka 4BB
    07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ