IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sysiaaa to koniecznie idz na konsultacje do innej kliniki2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny proszę was o mocne kciuki, modlitwy wszystko..
Od wczoraj mam dokładnie takie same bóle objawy jak przy pierwszym poronieniu.. wszyscy mi mówią że mam myśleć pozytywnie ale k**** nie idzie.. od wczoraj wogóle nie wstaję tylko siku.. do szpitala na razie nie jadę bo tam i tak te same leki mi dają i każą czekać.. rozmawiałam z moim ginem.. ja tego drugi raz nie przejde.. siadam.. -
nick nieaktualny
-
czarownica_tea wrote:Sysiaa- a jest taka możliwość żeby zrobić tą procedurę aktywacji oocytów? Bo jeśli zostajesz w Inviccie to chyba nie (ja nie widziałam, żeby oferowali coś takiego). Może zadzwoń do MZ i dopytaj o platność??
Sysiaaaaa, czarownica_tea lubią tę wiadomość
10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
07.2014 prawdopodobne poronienie
12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
21.02.2015 transfer zarodka 4BB
07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm -
nick nieaktualnyaniacicha wrote:Nikt nie potrafi wytłumaczyć jak to jest z tym obliczaniem ciąży??
Na mój rozum, to chyba powinno się liczyć od dnia punkcji, bo wtedy nastąpiło zapłodnienie
A teraz widzę, że chyba miałaś transfer mrozaczka. A ilu dniowy zarodek Ci podano? Wtedy trzeba chyba liczyć od dnia transferu plus wiek zarodka, czyli 11 dni (tydz+4 dni jak Ci wyszło) plus X(wiek zarodka)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 17:11
-
Amelcia wrote:Na mój rozum, to chyba powinno się liczyć od dnia punkcji, bo wtedy nastąpiło zapłodnienie
Liczy się tak samo jak w przypadku naturalnej ciążyczyli od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 17:02
Anatolka, Moniaa, BISCA lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyJustine wrote:Liczy się tak samo jak w przypadku naturalnej ciąży
czyli od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
Wiek ciąży zwykle oblicza się od momentu ostatniej miesiączki. Jest to najpopularniejsza metoda obliczania wieku ciąży, nazywana regułą Naegelego. Wiek ciąży w tym przypadku nie jest rzeczywistym wiekiem płodu, który można byłoby wyliczyć od momentu zapłodnienia. Moment zapłodnienia tak naprawdę bardzo trudno stwierdzić, chyba że ciąża jest przez in vitro, wtedy znamy datę zapłodnienia. Między jedną a drugą metodą jest jakieś dwa tygodnie różnicy (przy cyklach 28 dniowych)
Ja się sugerowałam właśnie obliczaniem ciąży wg wieku płodu
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi ile czasu trwa punkcja i czy partner oddaje nasienie w dniu punkcji czy wcześniej?
Partner oddaje nasienie w dniu punkcji. U nas to wygląda tak, że jednocześnie biorą na tapetę babę i chłopa
Sama punkcja trwa około 10 minut, ale wcześniejsze przygotowania (m.in. wywiad,anestezjologa, rozmowa z embriologiem) a potem leżakowanie po zabiegu to razem daje nawet kilka godzin. Ja ostatnio wchodziłam około 7:00 rano, a opuszczałam klinikę koło 11:30 - i to na głodniaka
-
Justa1234, a jak nasionka są mrożone np po biopsji to partner tylko siedzi przy recepcji i gra w pasjansa. Przynajmniej w czasie mojej punkcji tak było. Ja spałam, gin kłuł moje jajowody, a mąż tylko walczył z nudą.
-
U nas tez w dniu punkcji maz musial byc obecny,bo w tym samym czasie oddawal nasienie.
A co do wieku ciazy, oczywiscie kazdy gin bedzie liczyl od dnia ostatniej miesiaczki,ale musze Wam powiedziec,ze za kazdym razem przy badaniach prenatalnych itd, informuje lekarza,ze to ciaza ivf i lekarz zapisuje sobie date transferu.