IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro 5dpt a ja już nie mogę doczekać się testowania... Może gdyby były bliźniaki to sikaniec już by wyszedł?
jestem strasznie niecierpliwa, wiem
Jestem od transferu na L4 i strasznie mi się dłuży. Dookoła wszystkie zachodzą w ciążę, a mnie się wydaje to abstrakcją, że w końcu się uda:(
-
aniesiack wrote:Jutro 5dpt a ja już nie mogę doczekać się testowania... Może gdyby były bliźniaki to sikaniec już by wyszedł?
Jestem od transferu na L4 i strasznie mi się dłuży. Dookoła wszystkie zachodzą w ciążę, a mnie się wydaje to abstrakcją, że w końcu się uda:(
idziemy równo od poniedziałku:) a jak się czujesz?23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Anatolka wrote:Duza, czemu punkcja na cyklu niestymulowanym jest drozsza? Bo co, wiecej razy musieli usg zrobic, zeby wyczaic naturalna owulacje? Czy o co chodzi?
Albo wiesz jak to jest - nic w przyrodzie nie ginie - nie wydasz na leki, to Cię gdzieś indziej skasująAnatolka lubi tę wiadomość
-
justa1234 wrote:dziewczyny ile się czeka na punkcję od ostatniego usg podglądowego?
-
duza wrote:Mi lekarz powiedział, że program MZ wymaga, żeby w ostatni dzień stymulacji była wizyta usg (stąd miałam usg dwa dni po kolei, bo po pierwszym okazało się, że lekarz chciał jeszcze jeden dzień podać leki stymulujące). A w ostatni dzień stymulacji dostaje się zastrzyk na dojrzewanie / pęknięcie pęcherzyków i od zastrzyku w ciągu 24-36 godzin jest punkcja. U mnie za każdym z 3 razy punkcja była 36 godzin po zastrzyku.
duza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaniesiack wrote:Jutro 5dpt a ja już nie mogę doczekać się testowania... Może gdyby były bliźniaki to sikaniec już by wyszedł?
Mi test wyszedł z jasną ale wyraźną kreską 6 dpt. 5 dpt beta była 17,1 -
Aniacicha gratuluje!!!
)) spokojnej ciąży! miałaś crio?
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
aniesiack wrote:Jutro 5dpt a ja już nie mogę doczekać się testowania... Może gdyby były bliźniaki to sikaniec już by wyszedł?
10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
07.2014 prawdopodobne poronienie
12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
21.02.2015 transfer zarodka 4BB
07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm -
PaulinaK nieźle to ujęłaś
Tylko my się nie możemy dopchać po te gratisy...
Iga_79 Ja czuję się zupełnie normalnie. Pierwsze dwa dni leżałam, ale wreszcie stwierdziałam, że jak ma się udać to się poprostu uda i zaczęłam wszystko robić, ale oszczędnie. A Ty Kochana jak się czujesz? Jakieś pierwsze objawy?
Danae zrobiłam wczoraj test, ale druga kreseczka pojawiła się dopiero po jakimś czasie, więc postanowiłam się nie nastawiać. W najbliższą środę pójdę na betkęMoże jakoś wytrzymam
PaulinaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydobre wiesci - lekarz wypisal mi zaswiadczenie na rok leczenia + 6 cykli stymulowanych, wiec na 99% bedzie rządówka, no chyba, że w marcu sie okaże, że juz wszystkie miejsca zajęte... wszystko jedno - byle by już zacząć stymulację... teraz mam jeszcze jeden problem jeśli chodzi o rządówke - chodzi mi o to ubezpieczenie potrzebne do programu, bo jak my w uk, to w pl nie mamy żadnego ubezpieczenia - gdy wykupie takie prywatne w jakiejs placówce (niekoniecznie ZUS) - to będzie ono ważne, czy potrzebne jest takie z Urzędu Pracy?
sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aniesiack -czuje się normalnie,niestety nie mam żadnych objawów.piersi mam wrażliwe i brzuch trochę czuje,ale to pewnie przez leki i zastrzyki,nie robię testu żeby humoru sobie nie psuć..23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Jestem po telefonie do laboratorium - moje 3 zapłodnione okruszki na razie ładnie się dzielą - podobno są klasy A, więc zdecydowali, że transfer zostaje tak jak było ustalone, na wtorek. Czwarty okruszek jest na razie jeszcze ospały i na razie się nie dzieli, ale może jeszcze zacznie. Teraz do wtorku nie będą do nich zaglądać, żeby ich nie stresować i dopiero we wtorek rano obejrzą i jak wszystko będzie ok, to będzie transfer.
Trzymajcie kochane kciuki, żeby maluchy dzielnie walczyły do wtorku, żeby wszystko odbyło się zgodnie z planem.iga 79, Anna255, Konwalia, Amelcia, Anatolka, yomegi, czarownica_tea, Beata.D, justa1234, Mimbla, Lenuś, PaulinaK lubią tę wiadomość