X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniacicha wrote:
    Dziewuszki mam wynik mojej bety 300mlU/ml to dobry wynik chyba co?
    W niedziele następna

Gratulacje! Życzę spokojnej ciąży :) <3

justa1234 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro 5dpt a ja już nie mogę doczekać się testowania... Może gdyby były bliźniaki to sikaniec już by wyszedł?:P jestem strasznie niecierpliwa, wiem :) Jestem od transferu na L4 i strasznie mi się dłuży. Dookoła wszystkie zachodzą w ciążę, a mnie się wydaje to abstrakcją, że w końcu się uda:(

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza, czemu punkcja na cyklu niestymulowanym jest drozsza? Bo co, wiecej razy musieli usg zrobic, zeby wyczaic naturalna owulacje? Czy o co chodzi?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Jutro 5dpt a ja już nie mogę doczekać się testowania... Może gdyby były bliźniaki to sikaniec już by wyszedł?:P jestem strasznie niecierpliwa, wiem :) Jestem od transferu na L4 i strasznie mi się dłuży. Dookoła wszystkie zachodzą w ciążę, a mnie się wydaje to abstrakcją, że w końcu się uda:(

idziemy równo od poniedziałku:) a jak się czujesz?

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile się czeka na punkcję od ostatniego usg podglądowego?

• duza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Duza, czemu punkcja na cyklu niestymulowanym jest drozsza? Bo co, wiecej razy musieli usg zrobic, zeby wyczaic naturalna owulacje? Czy o co chodzi?
    Podejrzewam, że tak, ale z ciekawości planuję zapytać przy okazji następnej wizyty, bo też się zastanawiałam.
    Albo wiesz jak to jest - nic w przyrodzie nie ginie - nie wydasz na leki, to Cię gdzieś indziej skasują :-)

Anatolka lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Mi lekarz powiedział, że program MZ wymaga, żeby w ostatni dzień stymulacji była wizyta usg (stąd miałam usg dwa dni po kolei, bo po pierwszym okazało się, że lekarz chciał jeszcze jeden dzień podać leki stymulujące). A w ostatni dzień stymulacji dostaje się zastrzyk na dojrzewanie / pęknięcie pęcherzyków i od zastrzyku w ciągu 24-36 godzin jest punkcja. U mnie za każdym z 3 razy punkcja była 36 godzin po zastrzyku.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Mi lekarz powiedział, że program MZ wymaga, żeby w ostatni dzień stymulacji była wizyta usg (stąd miałam usg dwa dni po kolei, bo po pierwszym okazało się, że lekarz chciał jeszcze jeden dzień podać leki stymulujące). A w ostatni dzień stymulacji dostaje się zastrzyk na dojrzewanie / pęknięcie pęcherzyków i od zastrzyku w ciągu 24-36 godzin jest punkcja. U mnie za każdym z 3 razy punkcja była 36 godzin po zastrzyku.
    dziękuję serdecznie za odpisanie:-))

duza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:

Mi test wyszedł z jasną ale wyraźną kreską 6 dpt. 5 dpt beta była 17,1

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    dziękuję serdecznie za odpisanie:-))
    Duża a w jakiej klinice jesteś?

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniacicha gratuluje!!! :))) spokojnej ciąży! miałaś crio?

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • PaulinaK Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    ja mam tak samo, w towarzystwie zachodzą po kolei w ciążę, jakby rozdawali ją w gratisie w biedronce....

10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
    07.2014 prawdopodobne poronienie
    12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
    21.02.2015 transfer zarodka 4BB
    07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaK nieźle to ujęłaś:) Tylko my się nie możemy dopchać po te gratisy...

Iga_79 Ja czuję się zupełnie normalnie. Pierwsze dwa dni leżałam, ale wreszcie stwierdziałam, że jak ma się udać to się poprostu uda i zaczęłam wszystko robić, ale oszczędnie. A Ty Kochana jak się czujesz? Jakieś pierwsze objawy?;)

Danae zrobiłam wczoraj test, ale druga kreseczka pojawiła się dopiero po jakimś czasie, więc postanowiłam się nie nastawiać. W najbliższą środę pójdę na betkę :) Może jakoś wytrzymam :)

PaulinaK lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:

ja ostatnie usg miałam w poniedziałek, a w środę już punkcja:)

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre wiesci - lekarz wypisal mi zaswiadczenie na rok leczenia + 6 cykli stymulowanych, wiec na 99% bedzie rządówka, no chyba, że w marcu sie okaże, że juz wszystkie miejsca zajęte... wszystko jedno - byle by już zacząć stymulację... teraz mam jeszcze jeden problem jeśli chodzi o rządówke - chodzi mi o to ubezpieczenie potrzebne do programu, bo jak my w uk, to w pl nie mamy żadnego ubezpieczenia - gdy wykupie takie prywatne w jakiejs placówce (niekoniecznie ZUS) - to będzie ono ważne, czy potrzebne jest takie z Urzędu Pracy?

sisi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to dobre wieści. Super :)

Anna255 lubi tę wiadomość

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack -czuje się normalnie,niestety nie mam żadnych objawów.piersi mam wrażliwe i brzuch trochę czuje,ale to pewnie przez leki i zastrzyki,nie robię testu żeby humoru sobie nie psuć..

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • duza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Duża a w jakiej klinice jesteś?
    Novum w Warszawie, a Ty?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po telefonie do laboratorium - moje 3 zapłodnione okruszki na razie ładnie się dzielą - podobno są klasy A, więc zdecydowali, że transfer zostaje tak jak było ustalone, na wtorek. Czwarty okruszek jest na razie jeszcze ospały i na razie się nie dzieli, ale może jeszcze zacznie. Teraz do wtorku nie będą do nich zaglądać, żeby ich nie stresować i dopiero we wtorek rano obejrzą i jak wszystko będzie ok, to będzie transfer.
    Trzymajcie kochane kciuki, żeby maluchy dzielnie walczyły do wtorku, żeby wszystko odbyło się zgodnie z planem.

iga 79, Anna255, Konwalia, Amelcia, Anatolka, yomegi, czarownica_tea, Beata.D, justa1234, Mimbla, Lenuś, PaulinaK lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza mocno trzymam kciuki za Twoje dzieciaczki:* Mamuśka przesyłaj im teraz dobre fluidy, żeby ładnie się dzieliły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 09:54

duza, Mimbla lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ