IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania kciuki za betę &&&&&
Duża oby słoneczka dały rade
Stars to jutro razem do domu z kropkami w brzuszku wrócimyja mam transfer na 12
duza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykochane, a jeszcze takie pytanie organizacyjne, heh chodzi mi o to jak np placicie z wlasnej kieszeni za ivf - to kliniki chca przelew na konto calej kwoty, czy placicie gotowka? nie wiem jak to sie odbywa, bo jednak nie jest to mala sumka...
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
takasobieja wrote:Ginger to znalazłam na innym forum :
"Ból brzucha i takie uczucie napięcia mogą występować na poczatku ciąży. Jak pójdziesz do lekarza to koniecznie mu o tym powiedz. Myślę że jak pójdziedz w przyszłym tygodniou to będzie widoczny pęcherzyk i może juz zarodek z bijącym sercem . Powinnaś nadal brać duphasto i na moje 3 razy dziennie nospę i leżeć. Dodatkowo nie brać gorących kąpieli i prysznica, nie masowac brzucha i starac się nie dotykać piersi dokladnie sutków, bo wszytko to powoduje dodatkowe skurcze.
Jezeli beta tak urosła to super.
Ja będąc w ciąży miałam takie bóle i nakaz stosowania sie do powyższego. Mam juz 16 miesięczna córeczkę."
Zadzwoń na moje do ginadla własnego spokoju... !
Dzięki bardzo mam nadzieje że to faktycznie nic takiego.. dziś się rozsypałam totalnie.. musze się przestawić na pozytywne myślenie.. popłakałam sobie i jest trochę lepiej.. ale każda wizyta w toalecie aplikacja lutki jest dla mnie koszmarem.. tak ciężko jest myśleć że będzie dobrze.. sama jestem na siebie zła.. -
niecierpliwa wrote:Ginger mnie na poczatku bardzo pobolewal brzuch, ale nie byl ani napiety ani wzdety. Od wczoraj mam wlasnie uczucie, ze jest napiety i ze rosnie
No właśnie tylko ty już masz prawo czuć że jest napięty brzuch bo to już 16 tydz:) leci to szybko. A ja sie boję że w moim przypadku nie wróży nic dobrego. Leki mam brać dalej tak jak biorę. Niby są to normalne objawy ale.. właśnie jest to ale które mnie tak wbija w ziemię.. ku*** czemu to wszystko jest takie ciężkie.. zamiast się cieszyć ja panikuje. -
niecierpliwa wrote:Ginger ja zadzwonilam do mojej lekarki i powiedzialam, ze od wczoraj brzuch jest napiety i twardszy kazala mi lykac magnez 3x2 i nospe, a jak do wieczora nie przejdzie to podjechac
Łykam magnez i nospe. Prawie cały czas leże. Wiem że więcej nic zrobić nie mogę i to jest najgorsze.. u mnie jeszcze za wcześnie na cokolwiek bo na usg jeszcze nie będzie nic widać.. w pon powtarzam jedynie betę. -
GINGER jestem ciekawa ile bąbelków tam jestGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Ginger84 wrote:No właśnie tylko ty już masz prawo czuć że jest napięty brzuch bo to już 16 tydz:) leci to szybko. A ja sie boję że w moim przypadku nie wróży nic dobrego. Leki mam brać dalej tak jak biorę. Niby są to normalne objawy ale.. właśnie jest to ale które mnie tak wbija w ziemię.. ku*** czemu to wszystko jest takie ciężkie.. zamiast się cieszyć ja panikuje.
Niestety wiem co czujesz, ale pamietaj odpoczynek, brak stresu i na pewno'bedzie dobrze! -
Anna255 wrote:kochane, a jeszcze takie pytanie organizacyjne, heh chodzi mi o to jak np placicie z wlasnej kieszeni za ivf - to kliniki chca przelew na konto calej kwoty, czy placicie gotowka? nie wiem jak to sie odbywa, bo jednak nie jest to mala sumka...
Ja miałam pierwszą procedurę komercyjną. Płaciliśmy osobno za pick-up, osobno za transfer i wtedy jeszcze za leki. Możliwa była płatność gotówką lub przelewem. My płaciliśmy zawsze gotówką. Warto to ustalić wcześniej z kliniką.Anna255, Mimbla lubią tę wiadomość
-
aktualizuję swoje wyniki....
transfer 21.02.2015 - badanie dziś: bhcg 63mlU/ml i progesteron 205 ng/ml (muszę zmniejszyć dawkę prawda?)
beta spadła z 560 na 63 - co to może oznaczać....?10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
07.2014 prawdopodobne poronienie
12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
21.02.2015 transfer zarodka 4BB
07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm -
Tosia 1981 wrote:PaulinaK wysłałam Ci zaproszenie10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
07.2014 prawdopodobne poronienie
12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
21.02.2015 transfer zarodka 4BB
07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm -
Dziewuszki mam wynik mojej bety 300mlU/ml to dobry wynik chyba co?
W niedziele następnaAmelcia, niecierpliwa, Ginger84, Moniaa, Konwalia, roletka, duza, Lenuś, Anatolka, Tosia 1981, Danae, zai2014, kuciak, Anna255, Beata.D, iga 79, Kava, Justine, GabiK, PaulinaK, czarownica_tea, MisiaMisia, Sansivieria, takasobieja, Mimbla, renieczka, Madzia82, Marta1986, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anna255 wrote:kochane, a jeszcze takie pytanie organizacyjne, heh chodzi mi o to jak np placicie z wlasnej kieszeni za ivf - to kliniki chca przelew na konto calej kwoty, czy placicie gotowka? nie wiem jak to sie odbywa, bo jednak nie jest to mala sumka...
Nie wiem na ile aktualne są te informacje, ale wynika z tego, że każda klinika ma swoje ustalenia, dlatego najlepiej dopytać bezpośrednio w klinice.Anna255 lubi tę wiadomość