X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza beta = 0,1 ehh... na razie odpuszczam... ;(

f2w3rjjg9i651cla.png
  • yomegi Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:

Kochana, odpocznij... Prędzej czy później musi się udać ! Na pewno się uda! A tym czasem przesyłam uściski, trzymaj się dzielnie :*

Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
    2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
    05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
    21.02.2015 -początek IVF
    3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
    3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój :((
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Dużo nie jestem w stanie powiedzieć, ale właśnie ten dr robił mi punkcję i generalnie zrobił na mnie dobre wrażenie. Ja jestem pacjentką szefa, ale na pierwszą wizytę (tzw. startową) musiałam się umówić do któregoś z lekarzy i właśnie tego doktora rozpatrywałam w pierwszej kolejności (niestety nie miał wolnych terminów w dniu w którym musiałam odbyć wizytę). Ale przekonując net w poszukiwaniu lekarza, to on właśnie miał bardzo dużo pozytywnych opinii.
    justa1234 wrote:
    Ja byłam u Wojewódzkiego dla mnie ogólnie ok ale coś w nim mi trochę przeszkadzało :-o ja wolę osobiście doktor Annę Zygler fajna i miła kobietka ;-) ale powiem ze pp paru latach starania to ja już na drugim plan odsuwam czy lekarz jest miły czy nie on ma być dobry w tym co robi ;-)
    Dziękuję bardzo :)
    Jeszcze jest jedna rzecz, która interesuje mnie najbardziej. Czy Novum nie musicie się prosić o dodatkowe usługi, np ICSI? Jak to u was wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:56

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • triss Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia przepraszam ze się wtrące w rozmowę, ale czy to nie jest tak ze za trzecim podejsciem już robią ICSI bez łaski i proszenia?
    rozmawiałas na ten temat w Invikcie?
    Bo Ty miałas 2 razy klasyczne IVF?
    u mnie na kwalifikacjach w Invikcie lekarz powiedział ze bedziemy miec IMSI z racji tego że plemniki bardzo słabe

yomegi, Mimbla lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Sysia przepraszam ze się wtrące w rozmowę, ale czy to nie jest tak ze za trzecim podejsciem już robią ICSI bez łaski i proszenia?
    rozmawiałas na ten temat w Invikcie?
    Bo Ty miałas 2 razy klasyczne IVF?
    u mnie na kwalifikacjach w Invikcie lekarz powiedział ze bedziemy miec IMSI z racji tego że plemniki bardzo słabe
    Tak rozmawiałam i teraz zapładniają wszystkie przez iniekcje , ale ja pytam z ciekawości jak to wygląda. Przy kwalifikacji z czynnikiem męskim IMSI jest nawet przy pierwszej procedurze.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jutro transfer mojej śnieżynki 3AA. Bardzo się boje że się nie rozmrozi prawidłowo. znacie takie przypadki?

bhywanlil4ktaodk.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam telefon z kliniki :-D z 10komorek 8 było dojrzałych a zaplodniło się 5 sztuk :-D jestem mega szczęśliwa :-D teraz oczekiwanie na poniedziałkowy transfer :-D
    A jeszcze mam takie pytanie otóż jak mam się dowiedzieć jaka metoda miałam robione ivf? Niby jak podpisywał dokumentu o zarodkach to zaznaczalismy okienko icsi ale niewiem czy to świadczy że to metoda były zapaładniane komórki :-o?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:21

Ginger84, duza, Amelcia, Justine, czarownica_tea, Mimbla, PaulinaK, Marta1986 lubią tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Moja beta z dzisiaj to 162 <3

Super wyynik:) to teraz ci życzę ładnego przyrostu i nudnych 9 miesięcy :)

Marta1986 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • triss Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Tak rozmawiałam i teraz zapładniają wszystkie przez iniekcje , ale ja pytam z ciekawości jak to wygląda. Przy kwalifikacji z czynnikiem męskim IMSI jest nawet przy pierwszej procedurze.
    ok, myslalam ze za trzecim podejsciem robią Ci problemy z ICSI...

ja jeszcze ze swojego doświadczenia mogę polecić Klinikę Bocian. Póki co tu w Warszawie nie wykonują biopsji i transferów - trzeba jeździć do Białegostoku. Ale porównując atmosferę i podejscie do klienta z Invictą - to na prawde niebo a ziemia. Rozważałam też opcję Bociana ale tam jest kolejka na lipiec/sierpień w tej chwili, dlatego przede wszystkim zdecydowałam się na Invictę.

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Kochana Ty zazdrościsz a ja się jednocześnie boję..Dwa poronienia mam za sobą więc niepokój każdy ból czy inny niepojący oznak to dla mnie strach..

Wierzę że każdej z nas się uda <3

Jakbyś pisała o mnie.. też bardzo się boję.. każda wizyta w toalecie.. aplikacja lutki czy zakłucie to dla mnie ogromny strach.. oczywiście staram się myśleć pozytywnie ale sama wiesz jak jest.. jeszcze się boję cieszyć..
    ale jakoś przez to przejdziemy i mam nadzieje ze święta BN spędzimy już w powiększonym gronie:)
    byłam wczoraj u gina.. ciąża się rozwija pęcherzyk 8mm na serduszko jeszcze za wcześnie..
    wypisał L4 ciążowe a ja staram się jak najwięcej odpoczywać..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:

Tulę mocno:*
    Na razie odpocznij od wszystkiego i wracaj do nas jak nabierzesz nowych sił.. wierzę w ciebie:*

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    dziewczyny, jutro transfer mojej śnieżynki 3AA. Bardzo się boje że się nie rozmrozi prawidłowo. znacie takie przypadki?

Kuciaczku drogi nie martw się na pewno wszystko będzie w porządku.. musisz wierzyć z całych sił w swoją śnieżynke:)
    wracajcie jutro razem do domku i odpoczywaj. powodzenia kochana:*

kuciak lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • duza Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dziękuję bardzo :)
    Jeszcze jest jedna rzecz, która interesuje mnie najbardziej. Czy Novum nie musicie się prosić o dodatkowe usługi, np ICSI? Jak to u was wygląda?
    Przy 3 podejściu (a Ty również jesteś na tym etapie) sami mi zaproponowali icsi. Powiem więcej, jak zapytałam o imsi, to powiedzieli mi, że podpisuje się papiery na icsi, a oni i tak każdy jeden plemnik dokładnie oglądają i wybierają najlepsze.

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Właśnie miałam telefon z kliniki :-D z 10komorek 8 było dojrzałych a zaplodniło się 5 sztuk :-D jestem mega szczęśliwa :-D teraz oczekiwanie na poniedziałkowy transfer :-D
    A jeszcze mam takie pytanie otóż jak mam się dowiedzieć jaka metoda miałam robione ivf? Niby jak podpisywał dokumentu o zarodkach to zaznaczalismy okienko icsi ale niewiem czy to świadczy że to metoda były zapaładniane komórki :-o?
    Gratulacje, super wynik - niech teraz się ładnie dzieła &&&
    A co do zapłodnienia, to jest dokładnie tak jak piszesz - taką metodą jaką wybraliście zostały zapłodnione. U nas przy punkcji ktoś zapomniał mam dać ten dokument do podpisu i lab nic nie robił z jajeczka mi dopóki nie dostał od nas podpisanych wytycznych na metodę zapłodnienia.

PaulinaK lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Gratulacje, super wynik - niech teraz się ładnie dzieła &&&
    A co do zapłodnienia, to jest dokładnie tak jak piszesz - taką metodą jaką wybraliście zostały zapłodnione. U nas przy punkcji ktoś zapomniał mam dać ten dokument do podpisu i lab nic nie robił z jajeczka mi dopóki nie dostał od nas podpisanych wytycznych na metodę zapłodnienia.
    Duża kochanie a powiedz mi jeszcze czy ta metoda co była u mnie to jest dobra?powiem szczerze że tak za bardzo to mało wiem o tych metodach i dzieleniu się zarodeczków, myślisz że do poniedziałku dotrwają? A kiedy mi powiedzą jak się podzieliły zarodeczki i jakiej jakości są?

• duza Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Duża kochanie a powiedz mi jeszcze czy ta metoda co była u mnie to jest dobra?powiem szczerze że tak za bardzo to mało wiem o tych metodach i dzieleniu się zarodeczków, myślisz że do poniedziałku dotrwają? A kiedy mi powiedzą jak się podzieliły zarodeczki i jakiej jakości są?
    W wielkim skrócie, to klasyczne ivf polega na tym, że jest sobie jajeczko i plemnik i plemnik sam "musi" sobie poradzić z dotarciem do jajeczka. Przy icsi, plemnik jest wstrzykiwany do jajeczka (odpada więc wysiłek jaki plemnik musi wykonać, żeby "znaleźć" i się dostać do komórki), natomiast przy imsi plemnik również jest wstrzykiwany, natomiast zanim lab to zrobi, to najpierw starannie badają i selekcjonują plemniki i wybierają te najlepszej jakości - poprawcie mnie dziewczyny jeśli coś pokręciłam.

Czy myślę, czy zarodeczki dotrwają do poniedziałku? Zabraniam myśleć inaczej - myśl pozytywnie i wysyłaj im pozytywne wibracje, a na pewno wszystko będzie dobrze.

A co do etapów rozwoju i jakości zarodków to pewnie dowiesz się dopiero w poniedziałek na wizycie przed transferem. Mnie samą korciło, żeby zadzwonić do laba i zapytać co i jak, ale jak wiesz, każde podglądanie stresuje maluchy więc im rzadziej to robią tym lepiej dla nich.
    Ja w sumie z obawy przed ich przedwczesną degeneracją (bo w dwóch poprzednich próbach stało się to w 3 dobie), byłam umówiona z labem na telefon w 2 dobie w celu oszacowania jakości i ewentualnego przyspieszenia transferu. Okazało się jednak, że maluchy były na tyle silne, że lab zdecydował, że powinny dorwać do 5 doby - i tak się stało. Wiem też, że lab miał nie przeszkadzać maluchom po 2 dobie (aż do rana 5 doby) - wydaje mi się, że 3 doba jest najbardziej krytyczna, więc wtedy się do maluchów nie zagląda, żeby ich nie stresować.

justa1234 lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka - właśnie skończyłam czytać "Twoje poziomki" (http://www.empik.com/gdy-zakwitna-poziomki-walczak-chojecka-agnieszka,p1099731811,ksiazka-p?gclid=CNLUhdyakcQCFeIGcwod0D8AYA) :-) książka lekka i przyjemna i gdyby nie to, że wczoraj wieczorem byłam mocno śpiąca, to łyknęłabym w jeden dzień :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:27

Anatolka lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jeszcze nie dotarły te wygrane "Poziomki" - Bocian się opier***a ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A mi jeszcze nie dotarły te wygrane "Poziomki" - Bocian się opier***a ;)
    Poślizg z książką może zostać mu wybaczony, aby bocian był na czas w jedynej słusznej sprawie ;-)

Anatolka, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co piszecie, ja w invimedzie nie podpisywalam zadnych dokumentow, jaka metoda ma byc zaplodnienie. U nas nieplodnosc idiopatyczna - wyniki meza calkiem przyzwoite, ze mna raczej tez ok. O tym, ze beda zapladniac metoda ICSI dowiedzialam sie z karty zwrotnej do recepcji, chyba, ze bylam na tyle oszolomiona, ze nie dotarlo do mnie, jak lekarz mowil.
    Ciekawe dlaczego niektore kliniki robia takie ceregiele. Chyba im tez powinno zalezec, zeby sie powiodlo. Jedyne co mi przychodzi do glowy, to chec wyciagniecia jak najwiekszej kasy z NFZ, bo jednak placa wtedy za 2-3 proby. Z drugiej zas strony swietne statystyki, to zacheta do korzystania z ich uslug przez kolejne pary...
    Sysia, Ty sie z nimi ciagle szarpiesz juz od czasu tej nieszczesnej kwalifikacji i odwolania. Moze jednak warto zmienic klinike i troche zaczekac... Ciekawa jestem, co powiedza Ci na tej konsultacji. Trzymam kciuki, zeby to wnioslo cos pozytywnego do Waszego leczenia. :*

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ