X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tym co się udało z całego serducha gratuluję :-* te co oczekują na testowanie życzę powodzenia i trzymam kciukasy :-)) Amelcia teraz Ci się napewno uda :-)!!!! ja dziś miałam punkcję 10 komórek jajowych :-) oczekiwanie do jutra i niepewność :-( tak się boję ....

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria tak kochana trzeci..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Aniesiack, Ty jesteś w Novum u Lewandowskiego??? Dobrze rozumiem, że w Kielcach nawet nie próbowałaś z ivf??

Martusiu, ogromne gratulacje, oby tak dalej!!! To był Twój trzeci transfer?

Tak ja jestem w Novum, ale u Starosławskiej. W Kielcach się już tyle razy przejechałam na lekarzach, że nawet nie chciałam podchodzić tu do ivf. Z tego co wiem to w Kielcach prowadzą tylko stymulację, a punkcja i transfer jest w Invikcie w Warszawie. Jak to nie aktualne to mnie poprawcie :)

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Tak ja jestem w Novum, ale u Starosławskiej. W Kielcach się już tyle razy przejechałam na lekarzach, że nawet nie chciałam podchodzić tu do ivf. Z tego co wiem to w Kielcach prowadzą tylko stymulację, a punkcja i transfer jest w Invikcie w Warszawie. Jak to nie aktualne to mnie poprawcie :)
    Chyba na Prostej tak jest, że tylko stymulują, ale jest jeszcze Gameta i tam już od dawna, długo przed rządówką, robią pełne ivf z wszystkimi jego wariantami. Nie jestem tak na 100% zadowolona i jeśli moje pozostałe Mrożaczki się nie przyjmą, to spróbuję się przenieść do Novum.

age.png
    age.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja osobiście polecam novum :-D miła obsługa zaczynając od recepcji ;-) lekarze mwiadomo są różni ale warto naprawdę tam być ;-) mi najlepiej pasuje pani doktor Anna Zygler bardzo fajna babeczka ;-)

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również polecam Novum. Tylko problem jest w tym, że mają już mało miejsc na program rządowy, albo wcale... Ja jestem u nich zakfalifikowana, a i tak martwię się, że do drugiej próby bedę mogła podejść dopiero w lipcu...

f2w3rjjg9i651cla.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi miejscami to prawda że mają ich niestety ale mało :-S ja teraz czekam na telefon z kliniki ile się zaplodniło komoreczek ;-) Aniesiack a w której dobie miałaś transfer?

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Sansivieria tak kochana trzeci..
    Martusia wychodzę z krzaczorów by pogratulować <3 zaciskam kciuki za cudowny finał :)

Marta1986, Kava lubią tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja polecam Novum :) moim dr prowadzącym jest szef kliniki dr L.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się jeszcze zastanawiam że od czego zależy termin transferu? Jednym podają fasolinkę w trzeciej dobie a drugim w piątej? Czemu tak jest?

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam transfer w 5 dobie. Niestety moje dwa zarodki były opóźnione(nie były jeszcze blastocystami). Następnym razem będę się kłócić, żeby transfer byłw 3 dobie.

f2w3rjjg9i651cla.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Tak się jeszcze zastanawiam że od czego zależy termin transferu? Jednym podają fasolinkę w trzeciej dobie a drugim w piątej? Czemu tak jest?

Niby jest większa szansa na ciążę jak podadzą blastocystę, ale jak ja miałam tylko dwa zarodki to było jednak duże ryzyko, żeby je trzymać do 5 doby. Ponoć też ministerstwo wymaga, żeby je trzymać do 5 doby, ale wiem, że jak wyprosisz to dostaniesz w 3 :)

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    Martusia wychodzę z krzaczorów by pogratulować <3 zaciskam kciuki za cudowny finał :)

Napisz kochana co u Ciebie jak się miewasz :) Jak nie chcesz tu to może być na Priv

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Dołączam do wątku :)
    Jestem w trakcie drugiego protokołu i dzisiaj 3 dzień cyklu po wyciszaniu ,1 dzień z Gonalem oraz kolejny z Gonapeptylem.W niedziele pierwsze USG
    Jestem pełna nadziei, ale i bardzo boję się porażki.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was wszystkie :)

Anko:-), Ginger84, Mimbla lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta z Novum, a co powiedzie o dr Wojewódzkim? Mam u niego konsultacje we wtorek i od niej dużo zależy, muszę postanowić czy sie przenoszę i kiedy podejść do kolejnej już ostatniej procedury

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Napisz kochana co u Ciebie jak się miewasz :) Jak nie chcesz tu to może być na Priv
    Ja porobiłam badania immunologiczne- wszystkie wyniki ok. 17.03 mam wizytę dopuszczającą do kolejnej (czwartej) stymulacji.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dziewczęta z Novum, a co powiedzie o dr Wojewódzkim? Mam u niego konsultacje we wtorek i od niej dużo zależy, muszę postanowić czy sie przenoszę i kiedy podejść do kolejnej już ostatniej procedury
    Ja byłam u Wojewódzkiego dla mnie ogólnie ok ale coś w nim mi trochę przeszkadzało :-o ja wolę osobiście doktor Annę Zygler fajna i miła kobietka ;-) ale powiem ze pp paru latach starania to ja już na drugim plan odsuwam czy lekarz jest miły czy nie on ma być dobry w tym co robi ;-)

• duza Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dużo nie jestem w stanie powiedzieć, ale właśnie ten dr robił mi punkcję i generalnie zrobił na mnie dobre wrażenie. Ja jestem pacjentką szefa, ale na pierwszą wizytę (tzw. startową) musiałam się umówić do któregoś z lekarzy i właśnie tego doktora rozpatrywałam w pierwszej kolejności (niestety nie miał wolnych terminów w dniu w którym musiałam odbyć wizytę). Ale przekonując net w poszukiwaniu lekarza, to on właśnie miał bardzo dużo pozytywnych opinii.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Dołączam do wątku :)
    Jestem w trakcie drugiego protokołu i dzisiaj 3 dzień cyklu po wyciszaniu ,1 dzień z Gonalem oraz kolejny z Gonapeptylem.W niedziele pierwsze USG
    Jestem pełna nadziei, ale i bardzo boję się porażki.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was wszystkie :)
    CZESC!:)

dfe01f0225.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przedłużający się okres (normalnie 2 dni krwawienia, 2dni plamienie) do 7 dni krwawienia. Zastanawiam się co może być przyczyną. Czy mój mięśniak mógł mieć na to wpływ? Bo znów zaczynam się martwić, że po resektoskopii coś wyskoczy i znów nie podejdziemy do ivf.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ