X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta z dzisiaj to 162 <3

Konwalia, Amelcia, aniesiack, agniesia2569, Justine, duza, holly golightly, Griszanka, renieczka, niecierpliwa, Tosia 1981, Anatolka, czarownica_tea, iga 79, kuciak, sisi, Mimbla, Sansivieria, Kava, justa1234, kapturnica, Ginger84, pinezka, BISCA, PaulinaK, Beata.D lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:

Gratuacje! :* Który to dzień po transferze?

Marta1986 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dpt dopiero :)

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:

Gratulacje, udało Ci się <3 <3 <3<3

Zazdroszczę ;)

Marta1986 lubi tę wiadomość

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam 10dpt i tez idę na betę, ale mnie testy nie wychodzą i nie mam już złudzeń. Tak czy siak też dam znać jutro jak moja beta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 15:40

Amelcia, Mimbla lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia, a Ty kiedy obwieścisz jakąś nowinę? :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Amelcia, a Ty kiedy obwieścisz jakąś nowinę? :)

Właściwie mogę w każdej chwili.... ;)

Jakoś nie mam przeczucia że się udało, chociaż pozostała mi jeszcze taka tyci-tyci iskierka nadziei.
    Coraz bardziej boli mnie brzuch - w sensie nie na @, tylko mam bardzo napięty i twardy, czasami coś zakłuje, mam zakwasy w mięśniach i ogólnie to czuję się jak przy stymulacji - ale już pod sam koniec przed punkcją, kiedy wszystko jest napuchnięte i mam problemy z chodzeniem i siedzeniem.
    Obiecałam sobie, że dotrwam z testowaniem do 14dpt (czyli do środy za tydzień), no chyba że wcześniej przyjdzie @. Mąż mnie namawia na testowanie już w piątek.
    Ogólnie to jest mi jakoś smutno.....

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekałam, byłam na becie w 12 dpo, a wcześniej wolałam sobie myśleć, że jestem w ciąży :)

Amelcia <3 https://www.youtube.com/watch?v=K61RH8Ga4M8

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, Gratuluje pieknej bety, zycze Ci zeby slicznie przyrastala i okruszek pieknie sie rozwijal :)

Aniesiak, dlaczego uwazasz, ze to bledne kolo? Kochana, to ze ksieza sprzysiegli sie przeciwko tej metodzie poczecia i uwazaja ja za "grzech" nie oznacza wcale, ze tak jest. To sa w koncu tylko ludzie, a gdyby Bog nie chcialby, zebysmy mialy dzieci, to nie dalby nam tej mozliwosci. Czy darowanie komus zycia moze byc odbieranie w kategorii zla? Kazdy z nas ma swoj umysl i nie musimy slepo wierzyc, w to co sprzedaje nam kler, bo to tylko ich zdanie, a nie cos co wynika z Biblii i zalozen religii.
    Nasze modlitwy w koncu sa wysluchane, tylko musimy wierzyc, ze robimy dobrze, ze sie uda, a radosc z rodzicielstwa nas nie ominie :) Nasza droga nie jest latwa, niesiemy swoj krzyz, rozpaczamy, watpimy, ale to wszystko po to, zebysmy docenily cud, ktory w koncu nas spotyka :)

Trzeba muslec pozytywnie i niezaleznie od tego w co sie wierzy, nie watpic w to, ze bedzie nam dane tulic i wychowywac dzieci, a czy poczete w ten czy inny sposob, to juz nie ma najmnieszego znaczenia ♡
    Pozdrawiam i z calych sil trzymam za Was wszystkie kciuk :)

Amelcia, czarownica_tea, Marta1986, Konwalia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny ja już w domku po puncji. Przeszłam ją źle. Wymiotowałam i czuje się bardzo słabo. Bóli brzucha nie mam , męczy mnie tylko osłabienie i nudności. Kupiłam całą torbę leków i znowu zastrzyki :/ . Wyjęli 21 jajeczek. W poniedziałek mam transfer o ile wszystko będzie w porządku. A wyciąganie 2m ligniny niezbyt przyjemne . Wszystko do przeżycia. Jutro zapewne będzie lepiej

Amelcia lubi tę wiadomość

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, u mnie nie było żadnej ligniny...

Asiamar, ja też koszmarnie wymiotowałam, z doświadczenia - nie jedz nic co nie ma postaci płynnej. Zabrzmi to okropnie - ale łatwiej jest to zwrócić w razie konieczności... Mniej się umęczysz...

asiamar lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Marta, Gratuluje pieknej bety, zycze Ci zeby slicznie przyrastala i okruszek pieknie sie rozwijal :)

Aniesiak, dlaczego uwazasz, ze to bledne kolo? Kochana, to ze ksieza sprzysiegli sie przeciwko tej metodzie poczecia i uwazaja ja za "grzech" nie oznacza wcale, ze tak jest. To sa w koncu tylko ludzie, a gdyby Bog nie chcialby, zebysmy mialy dzieci, to nie dalby nam tej mozliwosci. Czy darowanie komus zycia moze byc odbieranie w kategorii zla? Kazdy z nas ma swoj umysl i nie musimy slepo wierzyc, w to co sprzedaje nam kler, bo to tylko ich zdanie, a nie cos co wynika z Biblii i zalozen religii.
    Nasze modlitwy w koncu sa wysluchane, tylko musimy wierzyc, ze robimy dobrze, ze sie uda, a radosc z rodzicielstwa nas nie ominie :) Nasza droga nie jest latwa, niesiemy swoj krzyz, rozpaczamy, watpimy, ale to wszystko po to, zebysmy docenily cud, ktory w koncu nas spotyka :)

Trzeba muslec pozytywnie i niezaleznie od tego w co sie wierzy, nie watpic w to, ze bedzie nam dane tulic i wychowywac dzieci, a czy poczete w ten czy inny sposob, to juz nie ma najmnieszego znaczenia ♡
    Pozdrawiam i z calych sil trzymam za Was wszystkie kciuk :)

Dziękuję za te słowa :* Nikt dawno mnie tak nie pocieszył i naprawdę to co mowisz to święta racja... Może kiedyś przyjdzie ten dzień, w którym ludzie nie będą gadać takich głupot, że in vitro to klonowanie itp. i że rodzice wybierają sobie kolor oczu, włosów i płeć przyszłego dziecka. A jeszcze gorzej jak ktoś mi mówi, że ludzie pracujący w klinikach niepłodności mieszają się w kompetencje Boga... Dziwne, że takie bzdury gadają tylko ci ludzie, którzy mają naturalnie dzieci.....

Amelcia, Mimbla lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Dziękuję za te słowa :* Nikt dawno mnie tak nie pocieszył i naprawdę to co mowisz to święta racja... Może kiedyś przyjdzie ten dzień, w którym ludzie nie będą gadać takich głupot, że in vitro to klonowanie itp. i że rodzice wybierają sobie kolor oczu, włosów i płeć przyszłego dziecka. A jeszcze gorzej jak ktoś mi mówi, że ludzie pracujący w klinikach niepłodności mieszają się w kompetencje Boga... Dziwne, że takie bzdury gadają tylko ci ludzie, którzy mają naturalnie dzieci.....

Najwięcej do powiedzenia mają zawsze ci, którzy najmniej na ten temat wiedzą
    Smutna prawda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 18:18

Sansivieria, Kava, justa1234 lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Ale skarbie nie sluchaj takich glupot, bo to istny ciemnogrod. Dlaczego nikt nie mowi, ze uzywajac nawozow sztucznych, budujac drogi, domy, budujac samochody, samoloty i inne dobrodziejstwa owczesnego swiata, nikt sie nie oburza, ze ktos wchodzi w kompetencje Boga. Tak samo, moznaby powiedziec, ze gdyby Bog chcial, zebysmy latali dalby nam skrzydla... Jakby sie dobrze zastanowic, to kazdy z nas w jakis sposob wchodzi w kompetencje Boga. Ale chyba mamy do tego prawo, w koncu Kosciol uczy, ze Bog jestbw kazdym czlowieku :)

Beata.D lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Gratulacje, udało Ci się <3 <3 <3<3

Zazdroszczę ;)

Kochana Ty zazdrościsz a ja się jednocześnie boję..Dwa poronienia mam za sobą więc niepokój każdy ból czy inny niepojący oznak to dla mnie strach..

Wierzę że każdej z nas się uda <3

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Piggy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się najbardziej boje poronienia :( Nie zniosę trzeciej porażki :(

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ale skarbie nie sluchaj takich glupot, bo to istny ciemnogrod. Dlaczego nikt nie mowi, ze uzywajac nawozow sztucznych, budujac drogi, domy, budujac samochody, samoloty i inne dobrodziejstwa owczesnego swiata, nikt sie nie oburza, ze ktos wchodzi w kompetencje Boga. Tak samo, moznaby powiedziec, ze gdyby Bog chcial, zebysmy latali dalby nam skrzydla... Jakby sie dobrze zastanowic, to kazdy z nas w jakis sposob wchodzi w kompetencje Boga. Ale chyba mamy do tego prawo, w koncu Kosciol uczy, ze Bog jestbw kazdym czlowieku :)

Masz rację Kochana! Im więcej wiem na temat in vitro tym wydaje mi się, że więcej ludzi udało mi się uświadomić, że to jest coś co pomaga i daje czasem jedyną nadzieję. Bo np. jak ktoś dowiaduje się, że ma nowotwór to znaczy, że taka jest wola Boga i ma się nie leczyć? Tak samo sobie tłumaczę moją niepłodność... Dla mnie ivf to lekarstwo na moją chorobę ;) i zrobię wszsytko, żebyśmy z mężem mogli tworzyć prawdziwą rodzinę :) <3

Amelcia, asiamar, Sansivieria, Kava, czarownica_tea, Beata.D lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniesiack, Ty jesteś w Novum u Lewandowskiego??? Dobrze rozumiem, że w Kielcach nawet nie próbowałaś z ivf??

Martusiu, ogromne gratulacje, oby tak dalej!!! To był Twój trzeci transfer?

age.png
    age.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    3 albo 5 dni. W zależności od tego co zdecyduje lekarz. Jak tylko możesz to wykłóć się o transfer 3dniowego zarodka. Ja dostałam dwa 5dniowe i nie rozwinęły się do blastocysty. A wiem, że do 3 doby rozwijały się prawidłowo i teraz jestem zła na siebie, że się nie zbuntowałam. Miałam z sześciu tylko dwa zarodki i to słabej jakości. Teraz muszę od nowa przechodzić stymulację, bo nie mamy zadnch mrożaczków :(
    Aniesiack dzięki za odp :-))jutro mają dzwonić więc będę pertraktować z nimi :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Trzymam kciuki!!

Ja miałam transfer w piątej dobie po punkcji, kiedy komórki rozwinęły się do stadium blastocysty. Kilka razy miałam w trzeciej dobie, raz w czwartej i się nie udało.
    To chyba zależy od kliniki i od tego jak się rozwijają zarodki.

Daj znać jaki wynik punkcji <3 <3 <3 <3
    Amelciu kochanie pobrali mi 10 komórek jajowych :-) jutro mają do mnie dzwonić z kliniki :-)

Asienka1184 lubi tę wiadomość

‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ