X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia - juz sie nie moge doczekac Twojego pozytywnego testu :)

Amelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Amelcia - juz sie nie moge doczekac Twojego pozytywnego testu :)

No ja nie jestem aż tak pozytywnie nastawiona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, po tylu nieudanych probach ci sie nie dziwie - ale mam nadzieje, ze tym razem wam sie powiedzie - bedziesz cudowna mamuska :) <3

Amelcia lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) U mnie póki co test wyszedł pozytywny dzisiaj..Najpierw zrobiłam 6 dpt taki głuptas ze mnie..widać cień cienia potem 7 dpt też cień cienia..

No i dzisiaj 9 dpt już nie cień tylko delikatna kreseczka..Może by była mocniejsza ale musiałam nad ranem wstać siusiu :)

Jutro pójdę na betę żeby mieć pewność że to nie pomyłka..

agniesia2569, Sansivieria, takasobieja, Amelcia, urocza, duza, Anatolka, Lenuś, Kava, iga 79, MisiaMisia, justa1234, Tosia 1981, Anna255, BISCA, niecierpliwa, Beata.D, Anko:-), Betty Boop, Konwalia, Justine, czarownica_tea, zai2014, Griszanka, kuciak, sisi, Ann84 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to już po cichutku gratuluję i trzymam kciuki za bete :)

Marta1986 lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo to lubię!!!
    Duża odpoczywaj teraz :) a mam nadzieje, że spełni się marzenie i zostaniesz mamą :)

duza, Marta1986 lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Witajcie :) U mnie póki co test wyszedł pozytywny dzisiaj..Najpierw zrobiłam 6 dpt taki głuptas ze mnie..widać cień cienia potem 7 dpt też cień cienia..

No i dzisiaj 9 dpt już nie cień tylko delikatna kreseczka..Może by była mocniejsza ale musiałam nad ranem wstać siusiu :)

Jutro pójdę na betę żeby mieć pewność że to nie pomyłka..

Super, no to gratulacje kochana <3 <3 <3

Marta1986 lubi tę wiadomość

• PaulinaK Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Dziewczyny, a po kilku dniach po transferze miałyście uczucie jakbyście miały zakwasy w mięśniach brzucha? Ogólnie to mam napięty twardy baniak i od czasu do czasu kłuje mnie z jednej strony. No i dzisiaj mnie trochę bolało jak na @
    Mnie za pierwszym nieudanym razem nic nie było, a teraz miałam kłucie w dole brzucha troszkę jak na okres, taki wzdety brzuch, trochę mnie mięśnie jakby bolą, ale to może przez te gazy, beta w 9 dniu 100 :-) także bądź dobrej myśli, kup sobie nospe i espumisan i

Anna255 lubi tę wiadomość

10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
    07.2014 prawdopodobne poronienie
    12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
    21.02.2015 transfer zarodka 4BB
    07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaK kiedy powtórka bety :)?

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Duża, a nie dzieje Ci się nic po encortonie? Ja w drugiej stymulacji już nie będę brała bo wada wzroku mi się bardzo pogłębia.
    justine a jaką masz wadę wzroku?bo ja mam minusową ale powiem szczerze że nic mi się nie dzieje..

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kobietki jutro mam punkcję trochę się boję że nic nie urośnie :-(((powiedzcie mi ile dni po punkcji czeka się na transfer?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 vel Martusia ;) bardzo się cieszę i szczerze gratuluję. Trzymam kciuki, żeby dzidziuś był silny i zdrowy. Wierzę, że teraz będzie dobrze.

Z utęsknieniem czekam na resztę dobrych wiadomości :) Kto teraz? Duza?

Marta1986, duza lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • PaulinaK Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    PaulinaK kiedy powtórka bety :)?
    To już była druga beta, pierwsza 63 a druga 100. Trzecia w sobotę w klinice

10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
    07.2014 prawdopodobne poronienie
    12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
    21.02.2015 transfer zarodka 4BB
    07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja kobietki jutro mam punkcję trochę się boję że nic nie urośnie :-(((powiedzcie mi ile dni po punkcji czeka się na transfer?

3 albo 5 dni. W zależności od tego co zdecyduje lekarz. Jak tylko możesz to wykłóć się o transfer 3dniowego zarodka. Ja dostałam dwa 5dniowe i nie rozwinęły się do blastocysty. A wiem, że do 3 doby rozwijały się prawidłowo i teraz jestem zła na siebie, że się nie zbuntowałam. Miałam z sześciu tylko dwa zarodki i to słabej jakości. Teraz muszę od nowa przechodzić stymulację, bo nie mamy zadnch mrożaczków :(

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    justine a jaką masz wadę wzroku?bo ja mam minusową ale powiem szczerze że nic mi się nie dzieje..

Obecnie -6D. Dwie stymulacje encortonem i z -5,5D zrobiło się własnie -6D.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:

Trzymam kciuki!!

Ja miałam transfer w piątej dobie po punkcji, kiedy komórki rozwinęły się do stadium blastocysty. Kilka razy miałam w trzeciej dobie, raz w czwartej i się nie udało.
    To chyba zależy od kliniki i od tego jak się rozwijają zarodki.

Daj znać jaki wynik punkcji <3 <3 <3 <3

• zaczar♥wana Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziękuję tym, które polubiły moje pytanie do eksperta ;-)
    Nie znamy się może za dobrze, ale Was podczytuję i mocno trzymam kciuki za oczekujące na testowanie i jestem z tymi, które dopiero czekają na swój szczęśliwy cykl.
    Na jutro umówiłam się na badanie ANA-okazało się, ze mam je w pakiecie w moim ubezpieczeniu medycznym w pracy tylko muszę iść po skierowanie do gina, okazało się,że przeciwciała antykardiolipinowe- IgG i IgM ma zrobione i są w porządku.
    Nie wiem czy możecie mi doradzić - czy wobec dobrego poziomu TSH powinnam zrobić profil tarczycowy, czy robi się tylko w przyp. podejrzenia problemu? I gdyby którą z Was mogła mi powiedzieć ile czeka się na wynik mutacji z pakietu niepłodność w Invicta przy zamówieniu internetowym? muszę przyznać, ze jestem bardzo sfrustrowana...

• duza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Z utęsknieniem czekam na resztę dobrych wiadomości :) Kto teraz? Duza?
    To mi się podoba :-) Nie chcę się wciskać komuś w kolejkę, więc w razie co, grzecznie zaklepuję sobie miejsce w kolejce na przekazywanie dobrych wiadomości :-) Zobaczymy ile czasu moja cierpliwość da mi czekać na testowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:33

justa1234 lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Urośnie, urośnie, a potem ładnie się zapłodni i będzie pięknie dzielić - grunt to pozytywne myślenie i zabraniam myśleć inaczej :-)
    Wszystko będzie dobrze - mocno trzymam kciuki za dzisiaj &&&

A co do Twojego pytania, to wpływa na to kilka czynników: ile jest dojrzałych komórek, ile się zapłodniło, jak się dzielą. W naszej klinice lab zrobił na mnie pozytywne wrażenie. W moich dwóch poprzednich próbach zarodki przeżywały tylko do 3 doby, więc dwa razy miałam podawany zarodek w 2 dobie. Teraz bojąc się powtórki (bo na transfer zapisali nas na 5 dobę), zapytałam panią z lab czy uważa, że dotrzymają do tego czasu. Pani stwierdziła, że skoro taka jest historia, to w 2 dobie obejrzy zarodki, oceni ich jakość i szanse przeżycia i zdecydujemy kiedy transfer. Jednak w 2 dobie 3 zarodki były na tyle ładne i silne, że pani z lab zdecydowała, że zostajemy przy transferze w 5 dobie. I miała rację, bo jak dziś patrzę na zdjęcie naszego Okruszka, to wygląda na bardzo ładnie rozwinięte maleństwo :-) Pierwszy raz udało się utrzymać maluchy do takiego etapu, więc ja bym zdała się laboratorium, bo uważam, że w naszej klinice wiedzą co robią.

yomegi, justa1234, Beata.D lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • yomegi Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczynki :) Wczoraj miałam punkcję, stres był nieziemski, związany raczej z tym jak będę się czuła po, bo jestem typem który baaaardzo źle znosi narkozę. Pan anestezjolog stanął na wysokości zadania i po moich opowieściach jak to bywało wcześniej, dał mi taką dawkę leków, że po wybudzeniu nie było mowy o żadnych mdłościach itp. Pobrano płyn z 9 pęcherzyków, z czego wyszło 7 komórek. Po kilku godzinach w klinice, spędzonych głównie na spaniu, znalazłam się w domku. Zjadłam lekki obiadek i odpoczywałam. Miałam chwilowe krwawienie, delikatne bóle brzucha, i wiadomo po narkozie byłam trochę otępiała, a poza tym czułam się świetnie :) Dziś spokojnie poszłam już do pracy. Czekam na telefon z kliniki ile komórek się zapłodniło, i to na chwilę obecną trzyma mnie w ogromnym napięciu... Mam nadzieję, że zapłodnią się wszystkie i będą się pięknie dzielić do stadium blastocysty - moje pobożne życzenie... :) Jestem pełna optymizmu, może znakiem że będzie dobrze była wczorajsza data i sam marzec, w którym się urodziłam ;)

Tym którym się udało gratuluję! :) Te które oczekują na testy życzę wysokiego przyrostu bety, a te które mają mieć punkcję - dziewczyny to nic strasznego, ale wiadomo, to się wie już po :)

Dobrego dnia wszystkim, buziale :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:53

justa1234 lubi tę wiadomość

Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
    2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
    05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
    21.02.2015 -początek IVF
    3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
    3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój :((
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ