X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 ja testuje w piątek,boję się....
    a za Ciebie i fasolkę trzymam kciuki-zdrówka Wam życzę :)

Amelcia lubi tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • duza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Tak, nadal mam brać Encorton (1+1/2), Folik, do tego dostałam Estrofem 2x, Acard i Nospa 3x.
    Jeszcze zapomniałam o luteinie: Lutinus 100mg x2 (rano i wieczorem) i Luteina 50mg podjęzykowo 1x2tab

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie nadal nie dzwonią z kliniki, więc ten brak wiadomości biorę za dobrą wiadomość.

Kava, Justine, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Hmm, aż tak? Ja nic nie zauważyłam, ale z drugiej strony jakoś mocno nie skupiałam się na nie około ciążowych objawach :-) z drugiej strony zauważyłam, że na szczęście mnie raczej skutki uboczne nie chwytają i to nie tylko teraz przy stymulacjach, ale ogólnie, nawet wcześniej.

Niestety aż o 0,5 dioptrii mi się pogorszył wzrok więc moja wada to obecnie -6dioptrii ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • duza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Niestety aż o 0,5 dioptrii mi się pogorszył wzrok więc moja wada to obecnie -6dioptrii ;)
    Mamma mia, to mocno na Ciebie zadziałał :(

Justine, wysłałam Ci zaproszenie bo chciałam o coś zapytać

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia - kto Cię prowadził w Invicta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

długo mnie nie było. Co nowego? Jakieś dobre wieści? :-)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Sysia - kto Cię prowadził w Invicta?
    Mnie w pierwszej procedurze prowadził dr Kubicki, a przy drugiej dr Szpetnar. Dr Szpetnar szczerze nie polecam i jeżeli masz wybór, to nie zgadzaj sie na nią

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponują mi Pałaszewskiego z naciskiem na Pałaszewskiego. Być może w ogóle nie podejdę, bo raczej nie ma nawet cienia szansy w tej chwili aby dostać się do rządówki, ze względu na mocno pogorszone wyniki moich badań.

Podchodzisz 3 x w Invicta? Czy zmieniasz klinikę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:09

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palaszewskiego tez znam. Prowadził mnie przez pół roku podczas 4 IUI. Fajny dr, choć bardzo gadatliwy i często wizyta miała na plotach :) raczej zostaje w Inviccie chyba, ze za tydzień w Novum dowiem sie czegoś cennego i postanowię poczekać do lipca i się przenieść.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar tez sie balam narkozy.. kazdy mi mowil ze to najprzyjemniejsza rzecz w calej procedurze to ja nie wierzylam. a rzeczywiscie tak bylo :) dostaniesz srodek usypiajacy w wenflon i zaraz zaloza Ci maske i kazali mi liczyc wdechy do 5 :) przy 3 film mi sie juz urwal i obudzilam sie wypoczeta jak nigdy na lozeczku przykryta polarkiem :)
    asiamar wrote:
    Jutro mam punkcję. Jestem szczęśliwa, że już bliżej końca , ale obawiam się narkozy. Nie wiem jakich odczuć mam się spodziewać. Dziś pierwszy dzień bez jakiegokolwiek zastrzyku :P (już się przyzwyczaiłam) Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:34

Tosia 1981, asiamar lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa nie wiem czy inne dziewczyny to mialy po punkcji, ale mialam 1,5m gazy w srodku... to bylo nie przyjemne jak pielegniarka wyciagala :/ ale jakos specjalnie nie bolalo.
    ginger piekna beta!! sadze ze o usg zapytaj po prostu gina swojego... on chyba bedzie lepiej wiedzial czy to zaszkodzi czy nie :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Justine Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Mamma mia, to mocno na Ciebie zadziałał :(

Justine, wysłałam Ci zaproszenie bo chciałam o coś zapytać

Zaakceptowane :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję w czwartek... Ale nie mam ani objawów, ani nadziei, że się udało...

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 20.....
    wczoraj o tym pisałam. Juz sama nie wiem co dalej badać. Mam pcos....jest to z tym powiązane. Teraz jestem na antykoncepcji wiec może dlatego z 12 do 20 mi skończyło.
    nie wiem....
    mrth666 wrote:
    Kochane czy DHEA - 9.77 (1.30-9.80) jest dobre? Czy blisko górnej granicy nie pogarsza stanu jajeczek podobnie jakby było obniżone? Nie jest konieczne zażywanie sumplementów?

dfe01f0225.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my już odpoczywamy w dwupaku :-) jednak ostatecznie zabraliśmy ze sobą jednego Okruszka - 4AA (bardzo ładna blastocysta, dostaliśmy pierwsze zdjęcie Okruszka do albumu :-)) Oprócz niego, mamy jeszcze blastusia, który jedzie na zimowisko. A dodatkowo czekamy jeszcze na rozwój wydarzeń, bo jeden z zarodków rozwija się z opóźnieniem - dziś w 5 dobie jest na etapie 3 doby (ma 6 komórek) i lab w przeciwieństwie do mnie nie za bardzo w niego wierzy. No i nasz Okruszek śpioch się obudził i zaczął się dzielić i dziś wygląda lepiej niż ten 6-komórkowy, więc lab jeszcze podejrzewa, że on ten ma duże szanse na zimowisko.
    Dziewczyny, siedzę i oglądam zdjęcie i łzy mi płyną z oczu - pierwszy raz udało nam się dotrwać do 5 doby, do tego Okruszek pięknie wygląda i jeszcze co najmniej jeden (a może nawet 3) będzie na nas czekał :-) Dzięki za kciuki <3 i proszę o więcej :-)

Amelcia, Piggy, zai2014, Tosia 1981, iga 79, stars2345, Justine, Konwalia, kuciak, Lenuś, Sansivieria, Beata.D, sisi, agniesia2569, takasobieja, justa1234, kotkapc, Marta1986, czarownica_tea, Mimbla lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza gratulacje!!! Wiem, to wspaniałe uczucie wiedzieć, że wreszcie jesteście w komplecie:) Teraz sobie odpoczywaj i się nie przemęczaj kochana. Co najważniejsze dużo cierpliwości i pozytywnego myślenia przez conajmniej 10 najbliżych dni :)

duza lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza to super wieści. Oby tylko malec się ładnie zadomowił :)
    P.S. Aż Ci zazdroszczę tej foty :)

duza lubi tę wiadomość

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też dostałam takie zdjęcie przy transferze :)
    Duza teraz sobie leż w łóżeczku z okruszkiem ,a mąż niech się uwija :D

duza lubi tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a po kilku dniach po transferze miałyście uczucie jakbyście miały zakwasy w mięśniach brzucha? Ogólnie to mam napięty twardy baniak i od czasu do czasu kłuje mnie z jednej strony. No i dzisiaj mnie trochę bolało jak na @

‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ