X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 ja testuje w piątek,boję się....
    a za Ciebie i fasolkę trzymam kciuki-zdrówka Wam życzę :)

Amelcia lubi tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • duza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Tak, nadal mam brać Encorton (1+1/2), Folik, do tego dostałam Estrofem 2x, Acard i Nospa 3x.
    Jeszcze zapomniałam o luteinie: Lutinus 100mg x2 (rano i wieczorem) i Luteina 50mg podjęzykowo 1x2tab

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie nadal nie dzwonią z kliniki, więc ten brak wiadomości biorę za dobrą wiadomość.

Kava, Justine, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Hmm, aż tak? Ja nic nie zauważyłam, ale z drugiej strony jakoś mocno nie skupiałam się na nie około ciążowych objawach :-) z drugiej strony zauważyłam, że na szczęście mnie raczej skutki uboczne nie chwytają i to nie tylko teraz przy stymulacjach, ale ogólnie, nawet wcześniej.

Niestety aż o 0,5 dioptrii mi się pogorszył wzrok więc moja wada to obecnie -6dioptrii ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • duza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Niestety aż o 0,5 dioptrii mi się pogorszył wzrok więc moja wada to obecnie -6dioptrii ;)
    Mamma mia, to mocno na Ciebie zadziałał :(

Justine, wysłałam Ci zaproszenie bo chciałam o coś zapytać

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia - kto Cię prowadził w Invicta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

długo mnie nie było. Co nowego? Jakieś dobre wieści? :-)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Sysia - kto Cię prowadził w Invicta?
    Mnie w pierwszej procedurze prowadził dr Kubicki, a przy drugiej dr Szpetnar. Dr Szpetnar szczerze nie polecam i jeżeli masz wybór, to nie zgadzaj sie na nią

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponują mi Pałaszewskiego z naciskiem na Pałaszewskiego. Być może w ogóle nie podejdę, bo raczej nie ma nawet cienia szansy w tej chwili aby dostać się do rządówki, ze względu na mocno pogorszone wyniki moich badań.

Podchodzisz 3 x w Invicta? Czy zmieniasz klinikę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:09

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palaszewskiego tez znam. Prowadził mnie przez pół roku podczas 4 IUI. Fajny dr, choć bardzo gadatliwy i często wizyta miała na plotach :) raczej zostaje w Inviccie chyba, ze za tydzień w Novum dowiem sie czegoś cennego i postanowię poczekać do lipca i się przenieść.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar tez sie balam narkozy.. kazdy mi mowil ze to najprzyjemniejsza rzecz w calej procedurze to ja nie wierzylam. a rzeczywiscie tak bylo :) dostaniesz srodek usypiajacy w wenflon i zaraz zaloza Ci maske i kazali mi liczyc wdechy do 5 :) przy 3 film mi sie juz urwal i obudzilam sie wypoczeta jak nigdy na lozeczku przykryta polarkiem :)
    asiamar wrote:
    Jutro mam punkcję. Jestem szczęśliwa, że już bliżej końca , ale obawiam się narkozy. Nie wiem jakich odczuć mam się spodziewać. Dziś pierwszy dzień bez jakiegokolwiek zastrzyku :P (już się przyzwyczaiłam) Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:34

Tosia 1981, asiamar lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa nie wiem czy inne dziewczyny to mialy po punkcji, ale mialam 1,5m gazy w srodku... to bylo nie przyjemne jak pielegniarka wyciagala :/ ale jakos specjalnie nie bolalo.
    ginger piekna beta!! sadze ze o usg zapytaj po prostu gina swojego... on chyba bedzie lepiej wiedzial czy to zaszkodzi czy nie :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Justine Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Mamma mia, to mocno na Ciebie zadziałał :(

Justine, wysłałam Ci zaproszenie bo chciałam o coś zapytać

Zaakceptowane :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję w czwartek... Ale nie mam ani objawów, ani nadziei, że się udało...

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 20.....
    wczoraj o tym pisałam. Juz sama nie wiem co dalej badać. Mam pcos....jest to z tym powiązane. Teraz jestem na antykoncepcji wiec może dlatego z 12 do 20 mi skończyło.
    nie wiem....
    mrth666 wrote:
    Kochane czy DHEA - 9.77 (1.30-9.80) jest dobre? Czy blisko górnej granicy nie pogarsza stanu jajeczek podobnie jakby było obniżone? Nie jest konieczne zażywanie sumplementów?

dfe01f0225.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my już odpoczywamy w dwupaku :-) jednak ostatecznie zabraliśmy ze sobą jednego Okruszka - 4AA (bardzo ładna blastocysta, dostaliśmy pierwsze zdjęcie Okruszka do albumu :-)) Oprócz niego, mamy jeszcze blastusia, który jedzie na zimowisko. A dodatkowo czekamy jeszcze na rozwój wydarzeń, bo jeden z zarodków rozwija się z opóźnieniem - dziś w 5 dobie jest na etapie 3 doby (ma 6 komórek) i lab w przeciwieństwie do mnie nie za bardzo w niego wierzy. No i nasz Okruszek śpioch się obudził i zaczął się dzielić i dziś wygląda lepiej niż ten 6-komórkowy, więc lab jeszcze podejrzewa, że on ten ma duże szanse na zimowisko.
    Dziewczyny, siedzę i oglądam zdjęcie i łzy mi płyną z oczu - pierwszy raz udało nam się dotrwać do 5 doby, do tego Okruszek pięknie wygląda i jeszcze co najmniej jeden (a może nawet 3) będzie na nas czekał :-) Dzięki za kciuki <3 i proszę o więcej :-)

Amelcia, Piggy, zai2014, Tosia 1981, iga 79, stars2345, Justine, Konwalia, kuciak, Lenuś, Sansivieria, Beata.D, sisi, agniesia2569, takasobieja, justa1234, kotkapc, Marta1986, czarownica_tea, Mimbla lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza gratulacje!!! Wiem, to wspaniałe uczucie wiedzieć, że wreszcie jesteście w komplecie:) Teraz sobie odpoczywaj i się nie przemęczaj kochana. Co najważniejsze dużo cierpliwości i pozytywnego myślenia przez conajmniej 10 najbliżych dni :)

duza lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza to super wieści. Oby tylko malec się ładnie zadomowił :)
    P.S. Aż Ci zazdroszczę tej foty :)

duza lubi tę wiadomość

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też dostałam takie zdjęcie przy transferze :)
    Duza teraz sobie leż w łóżeczku z okruszkiem ,a mąż niech się uwija :D

duza lubi tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a po kilku dniach po transferze miałyście uczucie jakbyście miały zakwasy w mięśniach brzucha? Ogólnie to mam napięty twardy baniak i od czasu do czasu kłuje mnie z jednej strony. No i dzisiaj mnie trochę bolało jak na @

‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ