X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy badania hormonów lh, Fsh, estradiol przed rozpoczęciem stymulacji koniecznie trzeba zrobić na czczo?

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie trzeba na czczo

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • ladyw Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi kilka opakowań utrogestanu, jakby ktoś był zainteresowany odsprzedam.

• duza Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Dzięki, upocilam się i jakoś dałam radę.

Dziewczyny , troche mi głupio o tym mówić ale w nocy miałam niekontrolowany orgazm aż sie obudziłam. Teraz sie martwie ze to mogło zaszkodzić groszkom.
    Raczej nie miewam takich atrakcji normalnie.
    Piggy - miałam dokładnie to samo w 5dpt,obudziłam się czując, że mam orgazm i też panikowałam czy przypadkiem maluszkowi nic się nie stało. Od razu wzięłam nospę i coś na uspokojenie no i dziewczyny mnie uświadomiły, że tak się zdarza i, że to nic strasznego. Najlepsze jest to, że człowiek się kontroluje, stara w miarę możliwości zachować spokój, o seksie nie ma mowy i zupełnie nieświadomie budzi się z orgazmem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 18:11

Anko:-), Piggy lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale czy wy po transferze lezycie?
    W sensie plackiem i nic nie robicie?
    Podziwiam taka cierpliwość i poświęcenie...ja chyba nie potrafię.
    Na dodatek przyplataly się zatoki i katar. Jak kichne to czuje ze lutinus wyplywa wiec bardzo się martwię o zarodka. Miałam tak super zdrowie i teraz się rozlozylam.
    Kuźwa...
    Kiedy testujecie? Moja klinika prosi o badanie 9 i 11 dni po transferze.

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Na dodatek przyplataly się zatoki i katar. Jak kichne to czuje ze lutinus wyplywa wiec bardzo się martwię o zarodka. Miałam tak super zdrowie i teraz się rozlozylam.
    Kuźwa...

Ja leżałam przez 4 dni, ale to dlatego, że dostałam relanium i po nim się tak dobrze spało :)

Konwalia lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Ja staram się przyjmować wszystko na chlodno ale nie zawsze się da. Zerkam co chwile na zdjęcia moich zarodkow I proszę by zostały ze mną. Boje się bo zarodek najwyższej klasy 5aa nie przeżył mrozenia. Najchętniej to bym przespała ten cały tydzień. A zwolnienie mam do świąt.
    Kochana ja też miałam podaną jedną blastusie 4AA w piątej dobie :-) no i udało się :-)a pani doktór która przeprowadzała transfer powiedziała że przy tak pięknej blastuni napewno się uda ,no i miała rację :-) także u Ciebie też maleństwa się zadomowią :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Kuźwa...
    Ja po transferze byłam na zwolnieniu dwa tygodnie ale ani razu nie leżałam :-)może dlatego że z natury jestem bardzo ruchliwa i nie wyobrażam sobie leżenia plackiem,no chyba że byłoby jakieś zagrożenie dla maleństwa no to wtedy co innego .

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestescie rozczulajace, ze swoimi wyrzutami sumienia za sny erotyczne i orgazmy przez sen :). Ja nie mialabym takowych, chyba jestem bardzo zepsuta....

dokonujac dzis inhalacji oparow mgly nad Tamiza odkrylam ze zgroza, ze dopadlo mnie przeziebienie. W tej chwili mam katar, tempka nie jest podwyzszona ale byl bol glowy ktory pol godziny temu zbilam 1 tabletka aspiryny. Siedze w hotelu, leze i tak rozkminiam, jak to ja:

Czy w dobie stymulki, taka infekcja moze mi zaszkodzic na jajka? :) Czy przez walke z przeziebieniem, one moga byc slabsze?

Punkcje mi planuja na czwartek/ piatek. Bardzo prosze o odpowiedzi

a przy okazji uprzejmie donosze ze na poklad WizzAir udalo mi sie przemycic 1 amuplostrzykawke gonapeptylu bez zadnych problemow oraz pena Puregonu z pelnym kartridzem. Celnik nie mrugnal okiem, przeszly rentgena w torebce na mrozonki.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    dziewczyny jestescie rozczulajace, ze swoimi wyrzutami sumienia za sny erotyczne i orgazmy przez sen :). Ja nie mialabym takowych, chyba jestem bardzo zepsuta....

dokonujac dzis inhalacji oparow mgly nad Tamiza odkrylam ze zgroza, ze dopadlo mnie przeziebienie. W tej chwili mam katar, tempka nie jest podwyzszona ale byl bol glowy ktory pol godziny temu zbilam 1 tabletka aspiryny. Siedze w hotelu, leze i tak rozkminiam, jak to ja:

Czy w dobie stymulki, taka infekcja moze mi zaszkodzic na jajka? :) Czy przez walke z przeziebieniem, one moga byc slabsze?

Punkcje mi planuja na czwartek/ piatek. Bardzo prosze o odpowiedzi

a przy okazji uprzejmie donosze ze na poklad WizzAir udalo mi sie przemycic 1 amuplostrzykawke gonapeptylu bez zadnych problemow oraz pena Puregonu z pelnym kartridzem. Celnik nie mrugnal okiem, przeszly rentgena w torebce na mrozonki.

Mimbla najlepiej nie bierz aspiryny. Jest niewskazana przed punkcją. Najbezpieczniejszy jest paracetamol i różne "domowe" sposoby. W hotelu o nie niestety ciężko.

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy zastrzyk Gonapeptylu za mną :)
    mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn - czy wystrzykiwałyście powietrze ze strzykawki z Gonapeptylem? I czy wbijałyście się do brzucha na całą długość igły? Niby jest ulotka ale nic na niej nie pisze :/ a do lekarza nie mam jak się dostać by mi pokazał...

zai2014 lubi tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn - czy wystrzykiwałyście powietrze ze strzykawki z Gonapeptylem? I czy wbijałyście się do brzucha na całą długość igły? Niby jest ulotka ale nic na niej nie pisze :/ a do lekarza nie mam jak się dostać by mi pokazał...

Ja zawsze stukam w strzykawkę, bąbelek powietrza unosi się ku strzykawce, po czym go delikatnie wypuszczam. Igła jest krótka i cienka więc spokojnie cała wchodzi w brzuch :)

mrth666, Mimbla, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    Usuwałam powietrze i wbijałam całą igłę
    A i trzymałam poza lodówka jakieś 20 min zanim zrobiłam zastrzyk.
    Strasznie był dla mnie bolesny jak był taki zimny.

mrth666, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:

Powietrze się wypuszcza. Igłę wbijałam całą.

mrth666 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Ja zawsze stukam w strzykawkę, bąbelek powietrza unosi się ku strzykawce, po czym go delikatnie wypuszczam. Igła jest krótka i cienka więc spokojnie cała wchodzi w brzuch :)
    Dzięki dziewczyny za info.
    Wystrzyknęłam trochę chcąc wypuścić powietrze, jednak troszkę leku poleciało z igły. Dobrze że to pierwszy zastrzyk a nie któryś z kolei więc chyba nic się nie stanie jak podałam troszku mniej...no ale na przyszłość będę wiedzieć.
    Trzymam za Was kciuki! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 20:43

Anko:-) lubi tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana Ma_pi dzieki za odpowiedz,oczywiscie juz zaczynam swirowac ze z tej mojej 2 procedury nic nie wyjdzie i zastanawialam sie czy nie upic sie z rozpaczy

punkcja ma byc czt/pt wiec mam nadzieje ze do tego czasu "zmetabolizuje" aspiryne i bede normalnie oddychac.. :( Ech

a co do gonapeptylu to ja zawsze wystukuje pecherzyki, a potem wyciskam powietrze tloczkiem az pokaze sie kropelka na koncu.

mrth666 lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    kochana Ma_pi dzieki za odpowiedz,oczywiscie juz zaczynam swirowac ze z tej mojej 2 procedury nic nie wyjdzie i zastanawialam sie czy nie upic sie z rozpaczy

punkcja ma byc czt/pt wiec mam nadzieje ze do tego czasu "zmetabolizuje" aspiryne i bede normalnie oddychac.. :( Ech

a co do gonapeptylu to ja zawsze wystukuje pecherzyki, a potem wyciskam powietrze tloczkiem az pokaze sie kropelka na koncu.

Myślę, że do tego czasu po aspirynie nie będzie śladu ;-)

Mimbla lubi tę wiadomość

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla- aspiryny nie będzie po kilkunastu godzinach, bardziej chodzi o przewlekłe branie bo aspiryna rozrzedza krew i może dojść do niekontrolowanych krwawień a nawet krwotoku.
    Przepraszam ale chichotałam jak durna z leków w torebce na mrożonki- oczywiście to był chichot pozytywny. Ciekawe czy celnik nie zauważył czy zignorował?

Gonapeptyl- stukałam w strzykawkę trzymaną igłą ku górze, przesuwałam tłoczek aż wypłynęła kropelka leku i całą igłę w fałd skóry. ja miałam straszne siniaki na brzuchu i dostałam pochwałę od lekarza, że robię sumiennie :)

Mimbla, yomegi lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla ja byłam chora przez całą stymulacje a wyhodowałam 9 dojrzałych komórek 6/6 się zapłodniła i tylko jedna przestała się dzielić ;)

Anko:-) lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarabiscie, dziewczynki, dziekuje za slowa otuchy !
    po aspirynie minal mi bol glowy, otwarlam oczy i chcialabym bardzo ja jeszcze jutro rano zazyc jakbyscie tak mi daly przyzwolenie ? Przeca do czwartku to chyba wyplucze. Ja ogolnie pije duzo i ciagle sikam.

Po rannym wkluciu ruszam back to Palend, leki beda juz w walizce - z brytyjskimi celnikami zadzierac nie zamierzam!

d51054bc0b.png
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ