IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
CarPer wrote:Meli to świetnie. 8 dobry wynik. Teraz czekamy ile się zapłodni. Teraz odpoczywaj. Ja tez krwawiłam i to bardzo długo, miałam nawet raz takie wielgaśną skrzep i dostałam nawet antybiotyk przez welfron. Poza tum plamienie miałam aż do soboty. Później w środę, dzień po transferze w pracy zobaczyłam na wkładce taka pomarańczowa maz. Nie przyszło mi do głowy ze implantacją nastąpi tak szybko i pomyślałam ze to resztki z transferu ale teraz z czasem myśle ze to były początki implantacji bo to wtedy miałam okropny ból brzucha i na drugi dzień te bezdechy.
Teraz czekamy na transfer, u mnie transferu wcal dnie poczułam jedyne co to ten wziernik mnie uwierał.
Informuj nas na bierząco! Jesteśmy z Tobą myślami!!!
NieJa dziękuje, chętnie bym skorzystała bo okna wewnętrzne mam umalowane w psie nosy. Ale już teraz to raczej nie będę myła na razie.
Stiffi a daleko masz do kliniki żeby podejść zapytać? Łatwiej by było pewnie niż dzwońic.
1 dzien ostatniej miesiaczki w obydwu ciazach
Już pytałam Was ale nadal nie wiem... wg ovufriend wyznacza mi ciąże starsza o tydIen niż wg tych kalkulatorów z internetu. Powiedzcie mi proszę od którego dnia liczyli Wam lekarze ciąże na pierwszym USG. Od 14dni przed punkcja czy dokładna ilość dni od pierwszej miesiączki?
Z tego wychodzi ze mi ta stymulacja przedłużyła pierwsza fazę o cały tydzień.,nieplodnosc idiopathic,niedoczynnosc tarczycy,Lipiec 2016 ivf udane w Uk
corka 2017 marzec ,najszczesliwsi na swiecie
Ciaza po raz drugi wrzesien 2017 cud naturalny
22/6-8:36-synus;)) -
Dzien dobry,
mamy na chwile obecna 4 blastki, reszta jest troche w tyle i chyba sa morulami. Z wrazenia nie zrozumialam Mysle, ze to dobry wynik. Mamy rozmawiac dzisiaj na wizycie o tych slabszych.
Carper ja nie pomoge jakie tutaj sie robi prezenty, bo nigdy nie bylismy na " angielskiej" imprezie.
Milka my czekalismy rok od momentu wizyt w gp do stymulacji w klinice. Teraz wiem, ze mogloby to byc szybciej gdybym od poczatku wiedziala, ze tutaj trzeba samemu wydzwaniac i im dupe truc za przeproszeniem, zeby cos przyspieszyc.
Co slychac u Was dziewczyny? -
Hej Meli. To super wynik!
Kiedy transfer? Myślałam że planowo miał być dzisiaj?
Jak samopoczucie?26.12.2013- ciąża naturalna [*] 13 tc
Lipiec 2015 - Niedoczynność tarczycy (lekka)
Październik - Laparoskopia + Histeroskopia (niewielkie ogniska endometriozy)
Luty 2017 - HSG (pełna drożność)
19.08.2017 - 1sze ICSI (ciąża biochemiczna)
18.12.2017- Endo scratch
12.01.2018- Kriotransfer ❄️❄️
08.06.2018-histeroskopia + hegarowanie szyjki m
18.07.2018-Kriotransfer
13.11.2018- PICSI 8A
04.09.2020- Kriotransfer -
NieJa wrote:Hej Meli. To super wynik!
Kiedy transfer? Myślałam że planowo miał być dzisiaj?
Jak samopoczucie?
Dzisiaj o 13 mam transfer. Doczekac sie nie moge ale w srodku jakis tam strach jest, ale staram sie tylko pozytywnie myslec. Juz w glowie mam zakodowane, ze jestem w ciazyStiffi, NewAgeMissK lubią tę wiadomość
-
Meli super podejście trzymam kciuki.
Mi w sobotę dostarczyli leki i nie mogę doczekać sie nowego roku żeby ruszyć i wrócić po sniezynki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 13:03
Meli92 lubi tę wiadomość
16.01.18 FET, 27.01.18- pozytywny
30.09.17 transfer blastocysty- negatywnie :... (
09.09.2017 start stymulacja, mamy 6 blastocyst -
Dziewczyny wyszły mi 2 mutacje nieprawidłowe : MTHFR 677C T układ homozygotyczny i PAI 4G układ heterozygotyczny. Matko co to znaczy ? Dopiero jak w wrócę z pracy o 23 to poczytam dokładnie ale na daną chwilę bardzo się zmartwilam help !
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Stiffi wrote:Dziewczyny wyszły mi 2 mutacje nieprawidłowe : MTHFR 677C T układ homozygotyczny i PAI 4G układ heterozygotyczny. Matko co to znaczy ? Dopiero jak w wrócę z pracy o 23 to poczytam dokładnie ale na daną chwilę bardzo się zmartwilam help !
Powinnas brac metylowamy kwas foliowy i wit b12 i b6, heparyne przy crio.
Wiecej info na watku MTHFR -
Misi13 wrote:Stiffi jakie badania pokazały ci te mutacje?
-
Dziękuję bella a wiesz może ile się czeka na wynik? Mam mieć crio transfer i będę w Polsce na święta i tak się zastanawiam ze może warto by było zrobić tez te badania.
16.01.18 FET, 27.01.18- pozytywny
30.09.17 transfer blastocysty- negatywnie :... (
09.09.2017 start stymulacja, mamy 6 blastocyst -
Misi Trombofilia wrodzona 6 mutacji
Czekam jeszcze na kariotypy i się boję
Meli super niech się kropek zadomawia trzymamy kciuki:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 21:46
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Misi13 wrote:Dziękuję bella a wiesz może ile się czeka na wynik? Mam mieć crio transfer i będę w Polsce na święta i tak się zastanawiam ze może warto by było zrobić tez te badania.
-
Meli ❤️❤️❤️Cudownie, opisuj nam jak sie czujesz! I jeszcze masz mrozaczki na za rok . Kiedy planujesz testować?
Stiffi kontaktowałas to juz z lekarzem? Czy czekasz na kolejne wyniki i wtedy? Moze juz warto zmienic ten kwas foliowy teraz jak Bella wspomniała. Tylko czy Ty go dostaniesz bez recepty tutaj?
Ale zmęczona chodze i mi ciagle zimno. Wczoraj przysypiałam w pracy. No nie daje rady.
Dziewczyny mam juz dzwonić do GP czy czekac az do pierwszego skanu? Pielęgniarka powiedziała ze zalezy ode mnie. Czy oni w szpitalu mi cokolwiek powiedzą jesli ciąża nie jest nawet potwierdzona przez lekarza? Wiem z z drugiej strony moze lepiej nie bo jelsi cos ne wyjdzie to nie bede musiała odwoływać i sie tłumaczyć. Ale jesli jednak bedzie ok to czy nie bede przez to czekała dluzej na skan w szpitalu?