🤰🤰🤰IVF LISTOPAD🍀🍍🤞
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu bardzo mi przykro …
Trzymajcie się i koniecznie idźcie do psychologa , to jest mega trudne to co my staraczki przechodzimy … ale dacie rady❤️🍀Kaśka Furiatka lubi tę wiadomość
Starania od 2016
1996+1989👩❤️💋👨
4 IUI nieudane
Histeroskopia 04.2021
I - III FET 14.05. 2021 - 25.01.2022- 😔
23.02.2022 - scratching endometrium
Ruszamy po zamrożone komórki 🤞☘️, Mamy ❄️❄️❄️
IV FET 31.03.2022 +Emryoglue - CB😢
Wizyta dr Paśnik
Leczenie immunologiczne
Torbiel
V FET 30.08.2022 - zabieramy ost. 2 ❄️❄️
8 dpt beta - 144 ;10 dpt beta - 334;20 dpt beta - 13 741🥰
21 dpt - mamy 2 ❤️❤️
9 tc - 2,47 i 2,58 cm😍 po 186 bmp❤️❤️
11+4 tc - prenatalne +pappa -OK
17 tc - Chłopaki💙💙
21 tc - połówkowe : 380 i 355 gr😍
26 tc - 856 i 866 gr😍
30+5 tc - III prenatalne - 1652g i 1614g🥰
34+4 tc - 2400 i 2390gr
37+1 🎂 2720, 54 cm i 2840, 53cm🎂 -
szkaradnyszkaradek wrote:Większość jest spoko, ale zdarzają się przypadki specjalne. Psycholog, matka czwórki dzieci do mojej koleżanki po poronieniu powiedziała : ale to pani chodziła do pracy, zamiast siedzieć na L4? 🤯
Polubilam przypadkiem
Nasza przygoda z psychogiem:
Pierwsze pytanie jakie wlasciwie otrzymal narzeczony od psycholog w osrdoku ochorny zycia prokreacyjnego przy szpitalu to czy nie czuje sie jak byk rozplodowy.
Drugie bylo stwierdzenie ze dzidziusie nie lubia stresu i powinnam sie mniej denerwowac (ch..j ze tsh blisko dolnej granicy).
Punkt kulminacyjny: "ja Pania zaprowadze na porodówkę, ze macierzystwo nie jest takie różowe, jak kobiety po porodach placza". Wtf
Takze niektore osoby w ogole nie powinny znalezc sie w okreslonych miejscachKrakowska, Kaśka Furiatka, Asante, L.aura lubią tę wiadomość
Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Kaśka Furiatka wrote:Będzie esej:
Beta 1020. Wydaje mi się, ze spadek jest spory. Lekarz naprawdę w porządku. Szkoda tylko, ze musiałam tyle czekać, ale ja chyba szybko niektóre rzeczy wybaczam.. Oznaczą betę jutro znowu, jak spadnie ponownie, idziemy na usg i dostanę wypis. Beczę jak dziecko, nie umiem się powstrzymać ani przy lekarzu, pielęgniarkach. Trzymałam się tylko jak był mąż z mamą.. Ale już na szczęście pojechali. Nie mam sumienia patrzeć nawet na nich, bo wiem, jak moja mama strasznie pragnie wnuka, jak chce, żebyśmy byli z mężem szczęśliwi, a jej dziecko leży w szpitalu i ciągle nie wie co dalej. A mój mąż.. To tez jego marzenie, chociaż dzień w dzień i po 300 razy dziennie powtarza mi jak mnie kocha, ze chce życia ze mną, szczęścia ze mną, jeśli dziecka, to tez tylko ze mną. A ja nie mogę patrzeć na to, ze tyle ludzi cierpi wokół mnie, niby nie przeze mnie, no ale jednak przecież tak. Bo wiecie same, ze kiedyś, całkiem niedawno przyszło mi na myśl, żeby go zostawić, bo myślałam, ze może wtedy założy normalną rodzinę, pełną, będzie szczęśliwy.. Wygadałam mu się, jak niemal ze wszystkim i dostałam straszną burę za to..
Mam mętlik w głowie, nie wiem co robić dalej, czy iść w immuno, jak tak to co robić, żeby znowu nie stracić pół roku i miliona monet, ale musze spróbować ustalić przyczynę moich strat..
Czuje się teraz tak pusta, jak popękane naczynie ze szkła.. Wiem, ze musze swoje wypłakać, dać ujście tym emocjom.. Wiem tez, ze jak wrócę to idziemy razem do psychologa. Obiecałam mężowi. Jeśli nie znajdziemy nikogo na miejscu, może uda nam się razem umówić w Ernescie. Tym razem chyba nie udźwignę.. Nie, wiem, ze udźwignę, ale ze strasznie dużą i krwawiącą blizną..
Nie potrafię nawet opisać Wam jak bardzo czułam Wasze wsparcie, o ile było mi lżej wierzyć.. To nic, ze spadłam na ryja, bo jestem z tych, którym nie robi różnicy wysokość z której spadam, wole mieć do końca nadzieję.. A potem nakurwia tak czy siak, bo tego bólem nie nazwę.. Jest mi znowu z drugiej strony bardzo złe, ze Wasze wsparcie jest tak potwornie szczere, tak trafione, empatyczne, a to dlatego, ze ono wynika z Waszych własnych doświadczeń. Ja mam wrażenie, ze mi tu serce dopiero się mocno rozrosło. Każdej Staraczce uchyliłabym nieba.. Nie chciałbym, żeby którakolwiek z Was czuła to moje dzisiejsze cierpienie, ale wystarczy zerknąć w stopki, ile z Nas nosi ten sam kurewsko ciężki plecak.
Nie wiem co dalej. Czy będę pracowała nad psychiką, robiła z mężem badania immuno i w międzyczasie spróbuje naturalnie znowu. Czy zacznę od razu podnosić się z gleby robiąc wszystko na raz. Nie wiem, co będzie dla mnie i mojego męża najlepsze.
Wiem jedno, nigdy Was nie opuszczę! Tak, marzy mi się gadka na temat smoczków i wózków na „udanym”, ale tu będę już zawsze. Właśnie po to, żeby spłacić swój dług. Bo Wy wspieracie mnie jak chyba nigdy nikt w życiu. Poza mężem i rodzicami, wiadomka.
Tymczasem poleżę, popłaczę, poczytam książkę i czekam na jutro. Mam nadzieje, ze beta będzie mniejsza jak 500.. Czaicie ironię z betą, co?
Dziewczyny, Wasza moc jest nieopisana, nie wierzcie tym goszczącym tu niekiedy trollom, musimy się wspierać, bo wiem po sobie jaką to robi robotę. Wszystkim Wam dziękuje!❤️ I marzę o tym, żeby Wasze nicki, jeżeli będą się tu pojawiały to tylko w obecności takich suwaczków jak ma nasza kochana Kamisia, takich, które liczą wiek tego największego Szczęścia, na które czekamy ❤️
Spokojnego wieczoru ❤️
Kaśka przykro mi strasznie 😪
Ja wiem, że się pozbierasz, że zrobisz immuno i znajdzie się przyczyna i w końcu się uda. Plusem tego wszystkiego jest to, że jednak Twoje jajowody dają radę i jest możliwe naturalne poczęcie. Wiem, że zabrzmi to teraz głupio, ale to i tak jest krok do przodu, krok do upragnionego dziecka.
Trzymam kciuki za przyszłość, powtórzę to co kiedyś powiedziała mi jedna ginekolog jak ja byłam w rozsypce „proszę pamiętać, żeby w tym wszystkim zachować zdrową głowę bo to jest najważniejsze” po jej słowach wzięłam się w garść i kolejne porażki już tak nie bolały. To wszystko jest do przepracowania w naszych własnych głowach, nie jest to łatwe, ale jest to możliwe.
Ściskam!Kaśka Furiatka lubi tę wiadomość
👩🦰kir AA, hashimoto, 56kg
AMH 2023 3,2
drożność ✅
🧔🏻Morfo 3%, ilość 235mln/ml, żywe 73%, ruchliwość 33%, HBA 56% IgG ok, DFI 11,6% ok (norma <12), HDS 22% (norma <15%) test HOS 50% norma (>58%)
Kariotypy mamy ok✅
Allo mlr 40%✅
Starania od 5 lat.
🧪3IUI 😔
💉1IVF 10.2021 Parens PICSI IMSI 13 komórek 10 dojrzałych>8 zapłodniło się prawidłowo>2 blastki 5AB 5CC
➡️ ET 5AB 5CC beta 9dpt <0,1😔 (metypred, accofil, embryoglue)
💉2IVF 10.2022 Parens PICSI IMSI ZyMot 13 komórek 8 dojrzałych>6 zapłodniło się prawidłowo >1❄️5BC
Hiperstymulacja
02.2023 histeroskopia - stan zapalny endometrium ❌ usunięcie mini przegrody macicy 🤯
04.2023 Teravid 2x2, metronidazol
➡️ 07.2023 transfer odwołany, zarodek zdegenerował
Zmiana kliniki => NOVUM WAWA
3IVF💉08.2023 IMSI, ZYMOT => 6 komórek>6 dojrzałych=>6❄️😍
➡️ 10.2023 FET M.1 cykl sztuczny beta 7dpt 39 10dpt 156 -
Co tu dodać, gdy już tyle pięknych słów wsparcia prosto z Waszych ❤️ padło..
Kasiu, chce tylko żebyś wiedziała, że moja energia też płynie do Ciebie w całej tej sytuacji.
Wzruszyłam się wcześniej Waszym maleńkim cudem, płacze teraz czytając jak Ci zle..zasypiam z niespokojna głową. Mam nadzieję, że Ciebie też zmozy sen i łzy z czasem się skończą. Mówią, że czas zagoi nieco rany, więc niech Twój czas teraz płynie troszkę szybciej dzięki ogromnemu wsparciu najbliższych❤️🙏
Nie myśl teraz o innych, bo będzie kolejna bura od męża! Czas zadbać w całej tej sytuacji o swoje zdrowie psychiczne i fizyczne!
A ja mocno wierzę w to, że jeśli stało się niemożliwe, to wszystko jest możliwe!!!!❤️
Kaśka Furiatka lubi tę wiadomość
💃'87 🕺'88
• I transfer 7.01.2021r.
- blastocysta 5.1.1. świeżaczek
5dpt = bhcg 21
7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
11dpt = bhcg 147,4
13dpt 💔🖤 bhcg 94
• II criotransfer 12.03.2021r.
- blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
7dpt = bhcg 96 II prog > 80
11dpt = bhcg 292 II prog >80
13dpt = bhcg 545
17dpt = bhcg 2889
26dpt = bhcg 35655 II prog >80
28dpt jest ♥️ 8mm miłości
...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️
• III criotransfer 1.12.2022r.
- blastocysta 4.1.1❄️🙏
7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
9dpt = bhcg 55
11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
13dpt = bhcg 251
21dpt = bhcg 3362
27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
32dpt 💔🖤 serduszka brak
Koniec walki. -
Kaśka Furiatka wrote:Będzie esej:
Beta 1020. Wydaje mi się, ze spadek jest spory. Lekarz naprawdę w porządku. Szkoda tylko, ze musiałam tyle czekać, ale ja chyba szybko niektóre rzeczy wybaczam.. Oznaczą betę jutro znowu, jak spadnie ponownie, idziemy na usg i dostanę wypis. Beczę jak dziecko, nie umiem się powstrzymać ani przy lekarzu, pielęgniarkach. Trzymałam się tylko jak był mąż z mamą.. Ale już na szczęście pojechali. Nie mam sumienia patrzeć nawet na nich, bo wiem, jak moja mama strasznie pragnie wnuka, jak chce, żebyśmy byli z mężem szczęśliwi, a jej dziecko leży w szpitalu i ciągle nie wie co dalej. A mój mąż.. To tez jego marzenie, chociaż dzień w dzień i po 300 razy dziennie powtarza mi jak mnie kocha, ze chce życia ze mną, szczęścia ze mną, jeśli dziecka, to tez tylko ze mną. A ja nie mogę patrzeć na to, ze tyle ludzi cierpi wokół mnie, niby nie przeze mnie, no ale jednak przecież tak. Bo wiecie same, ze kiedyś, całkiem niedawno przyszło mi na myśl, żeby go zostawić, bo myślałam, ze może wtedy założy normalną rodzinę, pełną, będzie szczęśliwy.. Wygadałam mu się, jak niemal ze wszystkim i dostałam straszną burę za to..
Mam mętlik w głowie, nie wiem co robić dalej, czy iść w immuno, jak tak to co robić, żeby znowu nie stracić pół roku i miliona monet, ale musze spróbować ustalić przyczynę moich strat..
Czuje się teraz tak pusta, jak popękane naczynie ze szkła.. Wiem, ze musze swoje wypłakać, dać ujście tym emocjom.. Wiem tez, ze jak wrócę to idziemy razem do psychologa. Obiecałam mężowi. Jeśli nie znajdziemy nikogo na miejscu, może uda nam się razem umówić w Ernescie. Tym razem chyba nie udźwignę.. Nie, wiem, ze udźwignę, ale ze strasznie dużą i krwawiącą blizną..
Nie potrafię nawet opisać Wam jak bardzo czułam Wasze wsparcie, o ile było mi lżej wierzyć.. To nic, ze spadłam na ryja, bo jestem z tych, którym nie robi różnicy wysokość z której spadam, wole mieć do końca nadzieję.. A potem nakurwia tak czy siak, bo tego bólem nie nazwę.. Jest mi znowu z drugiej strony bardzo złe, ze Wasze wsparcie jest tak potwornie szczere, tak trafione, empatyczne, a to dlatego, ze ono wynika z Waszych własnych doświadczeń. Ja mam wrażenie, ze mi tu serce dopiero się mocno rozrosło. Każdej Staraczce uchyliłabym nieba.. Nie chciałbym, żeby którakolwiek z Was czuła to moje dzisiejsze cierpienie, ale wystarczy zerknąć w stopki, ile z Nas nosi ten sam kurewsko ciężki plecak.
Nie wiem co dalej. Czy będę pracowała nad psychiką, robiła z mężem badania immuno i w międzyczasie spróbuje naturalnie znowu. Czy zacznę od razu podnosić się z gleby robiąc wszystko na raz. Nie wiem, co będzie dla mnie i mojego męża najlepsze.
Wiem jedno, nigdy Was nie opuszczę! Tak, marzy mi się gadka na temat smoczków i wózków na „udanym”, ale tu będę już zawsze. Właśnie po to, żeby spłacić swój dług. Bo Wy wspieracie mnie jak chyba nigdy nikt w życiu. Poza mężem i rodzicami, wiadomka.
Tymczasem poleżę, popłaczę, poczytam książkę i czekam na jutro. Mam nadzieje, ze beta będzie mniejsza jak 500.. Czaicie ironię z betą, co?
Dziewczyny, Wasza moc jest nieopisana, nie wierzcie tym goszczącym tu niekiedy trollom, musimy się wspierać, bo wiem po sobie jaką to robi robotę. Wszystkim Wam dziękuje!❤️ I marzę o tym, żeby Wasze nicki, jeżeli będą się tu pojawiały to tylko w obecności takich suwaczków jak ma nasza kochana Kamisia, takich, które liczą wiek tego największego Szczęścia, na które czekamy ❤️
Spokojnego wieczoru ❤️
Boże , jakie to jest niesprawiedliwe !!! Do końca wierzyłam …
Płakać się chce !!!
Trzymaj się kochana ! ❤️🥺❤️🥺❤️🥺❤️🙏
Kaśka Furiatka lubi tę wiadomość
Ja 🙋♀️
Wszystkie badania idealne . AMH 3,4
Owulacje występują naturalnie 😃
On🙋♂️
Czynnik męski🛑✋
20.04.2022 transfer 5AA🍀- Embrioglue nieudany 😞❤️🩹
04.02.2023 transfer 2AB🎈
👼9tc - poronienie zatrzymane👼
18.05.2023 Transfer 3CB(6 doba)Embrioglue , Atosiban , Acard ,NEOPARIN 🧸jakieś cuda 🤭🍀
15 dpt -beta 812 , GS - 3,1 mm🍀🙏
17 dpt - beta 2221 🍀🙏
19 dpt - beta 4047 🍀🙏
25 dpt GS 12 mm + YS 🍀🙏
32dpt ❤️CRL 7mm
10t3d- CRL 35,8 mm❤️
12t2d-CRL 62mm b.prena OK❤️
16t3d- 182 gr dzidziusia 80% dziewczynka
18t2d- 250 gr dziewczynki 🎀🎀🎀
19t5d-350 gr (połówkowe ) wszysko Ok 🎀🙏❤️
22t3d- 550 gr dziewczynki 🎀🎀🎀
29t3d- 1638 gr dziewczynki 💗💗💗
37t3d-3860 gr dziewczynki 💝💝💝 -
Kaśka💔💔💔 jeśli już leżymy to życie pokazuje że Ci może dojebac jeszcze gorzej. Proponuję żebyś sobie odpoczęła. Pomysl o sobie. Ta presją ktorą dźwigasz jest ponad ludzkie siły. To nie Twoja wina że jesteś jedynaczką a rodzice czekają na wnuka. Mąż jest cudowny i uwierz mu jak mówi że Cię kocha i chce Ciebie a nie dziecka ponad wszystko. Ty jesteś najważniejsza! Proszę zadbaj o siebie i nie obwiniaj się o to że znowu się nie udało i nie uszczęśliwisz wszystkich wokół. Martwisz się o wszystkich tylko nie o siebie...jak oni sobie z tym poradzą.. nie może tak być , to jest Twoje życie i jestes ważna ! Wyświechtane ale świat nie kończy się na dzieciach. Na pewno masz jeszcze inne marzenia. Ile można jeszcze znieść , jak bardzo się zatracić w tej walce.. jestem ogromnie rozgoryczona i na razie buntuje się ,ale wierzę nadal ,że zostaniemy kiedyś matkami. A jeśli nie to wierzę że dojrzeje do tego żeby odpuścić bez żalu.
Ściskam Cię kochana😘 ,wstań, otrzep się i popraw👑Kaśka Furiatka lubi tę wiadomość
33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
Kochane, witamy nowy dzień! 😊🍀🤞🤞
Trzymamy kciuki za początek drogi i rozpoczęcie stymulacji oraz za podgląd kurnika, niech jajka będą piękne, dojrzałe i będzie ich dużo! 🤞🤞✊️🥚🥚💉
27.11
Pauelka - start stymulacji 🤞💉🤞🍀
Kinder_niespodzianka - podgląd kurnika 🥚🤞🥚Aisak88, Cyg_Anka, Kaśka Furiatka, ABK, ........, kamisia, Atika, Rakieta_P🚀, Karenka, Gosia Samosia, Bazylia, Mati W., MaSza, Koniczynka_87, L.aura, KateM, Iseko, Mrs_dz0ana, Kasian lubią tę wiadomość
ONA i ON - 37 & 36 l.
✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56
❌ Zdiagnozowane problemy:
Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%
🍀Starania od 4.2021 (poważne od 12.2021)
08.22 - 1 IUI - ❌️
09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy
Immuno:
👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.
🔥I runda ICSI:
17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
4dpt - ⏸️ beta przyrasta jak rakieta do 18 dpt, 25dpt zarodek 2 mm, 32 dpt serduszko. Zarodek slabo rośnie, serduszko bije -> poronienie zatrzymane 9 tc, Jagoda, zdrowa dziewczynka 💔💔 Brak jednoznaczniej przyczyny. 🥺
Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
🔥Zmiana na Czechy Repofit
11.23 - II runda invitro🤞 -
Lierin2 wrote:Kochane, witamy nowy dzień! 😊🍀🤞🤞
Trzymamy kciuki za początek drogi i rozpoczęcie stymulacji oraz za podgląd kurnika, niech jajka będą piękne, dojrzałe i będzie ich dużo! 🤞🤞✊️🥚🥚💉
27.11
Pauelka - start stymulacji 🤞💉🤞🍀
Kinder_niespodzianka - podgląd kurnika 🥚🤞🥚
Kciukasy za wizyty ✊️🍀
I oczywiście za sikanie, jeśli któraś się skusi 😀
Niech ten dzień będzie choć trochę lepszy niż wczoraj...Lierin2 lubi tę wiadomość
-
Aisak88 wrote:https://zapodaj.net/d2cb36a96f369.jpg.html
Czy te testy się różnią? a jeśli tak to który test Waszym zdaniem jest jasniejszy?
Tak, ten na górze jest ciemniejszy niż ten na dole. Który jest z dzisiaj?Aisak88, Bazylia lubią tę wiadomość
ONA i ON - 37 & 36 l.
08.22 - 1 IUI - ❌️
09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy
Immuno:
👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.
🔥I runda ICSI:
17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
4dpt - ⏸️ beta przyrasta jak rakieta do 18 dpt, 25dpt zarodek 2 mm, 32 dpt serduszko. Zarodek slabo rośnie, serduszko bije -> poronienie zatrzymane 9 tc, Jagoda, zdrowa dziewczynka 💔💔 Brak jednoznaczniej przyczyny. 🥺
Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
Ech, dobra nie ma co walczyć, organizm nie spi od piątej i już chyba nie zasnie, wstaje się ogarniac i jadę na badania.
ABK, Atika, Bazylia, Mati W., Juka2018_1, KateM, Iseko lubią tę wiadomość
ONA i ON - 37 & 36 l.
08.22 - 1 IUI - ❌️
Immuno:
🔥I runda ICSI:
Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
Czy te testy się różnią? a jeśli tak to który test Waszym zdaniem jest jasniejszy?
Górny z dziś? Bo dla mnie ciemniejszyAisak88, Lierin2, Mati W. lubią tę wiadomość
-
Ok, bo już się zmartwiłam ze nie ma różnicy 🫣
Tak górny z dziś. Niestety w nocy obudził mnie pęcherz i rano nie miałam za bardzo czym testować (myślałam ze w ogóle nie wyjdzie)
trochę się uspokoiłam ☺️
Złapało mnie porządnie przeziębienie w pt niby tylko gardło, wczoraj katar i dziś czuje się totalnie rozwalona 🤧🤒 co najgorsze zarazilam mojego małego i teraz będą dwie marudy w domu 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2022, 06:57
Walka o trzeci cud
Czeka 7 ❄️ -
Aisak88 wrote:Ok, bo już się zmartwiłam ze nie ma różnicy 🫣
Tak górny z dziś. Niestety w nocy obudził mnie pęcherz i rano nie miałam za bardzo czym testować (myślałam ze w ogóle nie )
trochę się uspokoiłam ☺️
Złapało mnie porządnie przeziębienie w pt niby tylko gardło, wczoraj katar i dziś czuje się totalnie rozwalona 🤧🤒 co najgorsze zarazilam mojego małego i teraz będą dwie marudy w domu 😅
Ciemnieje, ciemnieje 😉
Współczuję przeziębienia, ale podobno to dobry objaw po transferze 😀 Zdrówka 😘Aisak88 lubi tę wiadomość
-
Aisak88 wrote:Ok, bo już się zmartwiłam ze nie ma różnicy 🫣
Tak górny z dziś. Niestety w nocy obudził mnie pęcherz i rano nie miałam za bardzo czym testować (myślałam ze w ogóle nie wyjdzie)
trochę się uspokoiłam ☺️
Złapało mnie porządnie przeziębienie w pt niby tylko gardło, wczoraj katar i dziś czuje się totalnie rozwalona 🤧🤒 co najgorsze zarazilam mojego małego i teraz będą dwie marudy w domu 😅
Ciemnieje kochana! Jak Cie łapie w nocy sikanie to rob test w nocy. Ja tak sikal albo o 2:30 albo w okolicach 5 bo tak mnie budzą leki i czasem pecherz.
A przeziębienia współczuję ale tak jak piszesz Cyg_Anka to dobry znak pp transferze, pilnuj tylko żeby zostało zwykłym przeziębieniem.Aisak88 lubi tę wiadomość
ONA i ON - 37 & 36 l.
08.22 - 1 IUI - ❌️
Immuno:
🔥I runda ICSI:
Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
Cyg_Anka wrote:Kasiu, daj znać jak się dziś czujesz...
Prawdę mówiąc lepiej.. Jest krwawienie, cycki przestają powoli boleć. Odstawiłam dupka, ale heparynę dzisiaj jeszcze zrobili 🤷♀️ Pomogło mi to, ze wylałam się tu Wam wczoraj i długa rozmowa z mężem przez kamerkę. Ustaliliśmy nowy plan, chcemy zapytać lekarza jutro na wizycie co on na to.. Bo jednak jest daleki od immuno.. Pomogło mi tez to, ze lekarz tu powiedział, ze mnie wypiszą, jeśli beta dzisiaj znowu będzie spadała..
Cały czas czuje, ze serce mam w kawałkach, czuje potworną niesprawiedliwość, wręcz, ze los ze mnie zakpił powodując cud, który momentalnie odebrał..
Ale wola walki trzyma mnie w pionie, pozwala wstać z łóżka.
CygAneczko kochana, a jak Ty się czujesz? Kiedy planujesz testować, albo betować?
Dziewczyny, mocne kciuki za dzisiaj 🤞🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2022, 07:24
Leonia, daria_92, Rakieta_P🚀, Aisak88, Bazylia, Mysza123, Jaszczureczka, Mati W., Juka2018_1, Asante, Koniczynka_87, Kotowa, L.aura, KateM, Iseko, luthienn lubią tę wiadomość
Obustr. niedrożność, PCOS
AMH 5,55 (10.22); FSH 8,42.
FV R2_4070A>G - hetero
MTHFR 677C>T - hetero
PAI-1 4G - homo
☀️ I proc:
03.22 - 11 komórek, ❄️❄️❄️❄️
🍀22.03 - 10dpt beta 3,52🍀18.04 ❄️ 7 dpt beta <1,10 🍀16.05 ❄️ 9dpt beta <0,1🩸19.08 scratching, histero z cd138;🍀19.09 ❄️ 5dpt 0,20; 7dpt-19,01; 9dpt-71,72; 11dpt-120,90; 14dpt-199,60; 18dpt-15,38 CB🍀naturals 13.11-70,58, 14.11-107,30, 16.11-261, 18.11-592,50, 21.11-1089 CP
☀️ II proc:
11.01.23 - 14 komórek, ❄️❄️❄️
🍀16.01 Świeżaczka (3bb)
23.01(7dpt)112,3; 25.01(9dpt) 250,6
27.01(11dpt)560,9; 30.01(14dpt)3324; 31.01 (15dpt)GS 5mm; 14.02 (29dpt) jest ❤️
28.03 (12+4) - pren - ok
23.05 (20+4) - połówk - ok
25.07 (29+4) - pren - ok - 1649g
28.09.23 (38+6) 🎂 Nasz Skarb jest z nami ❤️ 3740g, 56cm, 10pkt! ❤️ -
Ja wczoraj wieczorem wzięłam zastrzyk z bhcg (Zivafert) i teraz już tylko czekam na jutrzejszą punkcję. Ten zastrzyk w całej stymulacji jest wg najbardziej stresujący. Co miało urosnąć to urosło, a teraz musi do jutra nie popękać. To jest mój największy strach teraz.
Potem wiadomo kolejne etapy, ale do tej pory w ogóle się nie stresowałam, chodziłam do lekarza i po kolei robiłam co mi kazał, teraz jednak stres jest 😅
Lierin2 lubi tę wiadomość
38 lat
AHM 0,96
dwoje już jest 👶👶
starania o trzeciego 👶 -
One dziwne są, inne jakieś.🔸 86' 🔸10 lat starań🔸 Brak lewego jajnika, brak jajowodów 🔸insulinooporność 🔸PAI-1 4G hetero🔸
07.2019 - I procedura ICSI - 23.07 - pobrano 7 komórek - jeden zarodek 8B2 - beta 10dpt <1,1 ☹️
09/10.2019 - II procedura ICSI (zwiększona dawka metforminy + koenzym Q10 + Elonva na start stymulacji) - pobrano 7 komórek - mamy ❄️❄️❄️❄️(5.1.2, 4.1.1, 4.1.2, wczesna blastka)
12.11.19 - FET blastki 5.1.2 - prog 3,7 ☹️- beta 8dpt <1,1 ☹️
07.01.2020 - FET blastki 4.1.1 - prog 22,20 ➡️ 6dpt beta - 35,1 / prog - 6,3 ➡️8dpt beta - 87,4 / prog -24,2➡️10dpt beta- 173 / prog -8,0➡️14dpt beta- 880 / prog -30 .......... 27dpt jest
🔹mamy jeszcze ❄️❄️
Kubuś 38tc - 11.09.2020 - 5:30 - 4600g - 59cm 😊