X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🕸 🍁 🌻 IVF LISTOPAD 2024 🌻 🍁 🕸
Odpowiedz

🕸 🍁 🌻 IVF LISTOPAD 2024 🌻 🍁 🕸

Oceń ten wątek:
  • Miwka Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Miła27 i Miwka - u mnie również nieudany transfer. W 8dpt beta <2,3. Na razie sama zainwestowałam w KIR i HLA-C zanim pojawię się u doktor na konsultacji co dalej. Czy robiliście biopsje endometrium przed swoimi 1.transferami?

Przykro mi 💔 Nie robiłam. Teraz planuje zrobić, ale najpierw muszę zmienić klinikę. Podejrzewam, że znajdzie się u mnie jakiś polip to przy okazji zrobię biopsje.

To był Twój pierwszy transfer ?

♀ 35 lat
    niedoczynność tarczycy
    ♂ 36 lat
    oligospermia
    🐕‍🦺 7 lat
    pudel 🤪

📅 17.06.2024 wizyta kwalifikacyjna ✔️
    📅 27.06 histeroskopia polipa (kolejna 🥲) ✔️
    📅 09.07 początek stymulacji [Mensinorm 150+75, Ganirelix 0,25] ✔️
    📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
    📅 23.07 transfer ❌
    📅 18.09 transfer ❌ (ciążą biochemiczna)
    📅 25.10 transfer ❌
    📅18.11.2024 zmiana kliniki
  • Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Popieram w 100%.
    Może już wystarczy tych dyskusji. Podnoszą nam wszystkim ciśnienie a nie powinnyśmy się przeciez stresować:)
    Spokojnej niedzieli życzę wszystkim :)
    Tak proszę skończmy już temat o papierosach 👍

❄️3bb
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miwka wrote:
    Hej, chyba mamy podobna sytuację. Dziś 9 dpt i biel. Jutro robie betę, ale raczej się nie nastawiam. Zapisałam się do Jarosz i czekam na konsultacje immuno. Zmieniam tez klinikę na bociana w Warszawie [bo badają zarodki]. Gdzie się teraz leczysz ?
    Teraz lecze sie w Białymstoku. Właśnie na Warszawę chce zmienić. Naprawdę potrzebuje dobrego lekarza i ciągle analizuję, która klinika w Warszawie

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Miła27 i Miwka - u mnie również nieudany transfer. W 8dpt beta <2,3. Na razie sama zainwestowałam w KIR i HLA-C zanim pojawię się u doktor na konsultacji co dalej. Czy robiliście biopsje endometrium przed swoimi 1.transferami?
    U mnie bylo już wiele transferów,wyników
    Biopsja też.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Teraz lecze sie w Białymstoku. Właśnie na Warszawę chce zmienić. Naprawdę potrzebuje dobrego lekarza i ciągle analizuję, która klinika w Warszawie

Ze swojej strony mogę polecić INVICTA i dr Pałaszewskiego. Mam za to kiepskie doświadczenia z Warszawskim GynCentrum i omijam to miejsce szerokim łukiem.

• alittle Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aries94 wrote:
    Ze swojej strony mogę polecić INVICTA i dr Pałaszewskiego. Mam za to kiepskie doświadczenia z Warszawskim GynCentrum i omijam to miejsce szerokim łukiem.

Invicta ciągnie za wszystko niesłusznie dodatkowy hajs od Pacjenta, trzeba uważać.

Na pewno nie bierz u nich dodatkowych weryfikacji bety po transferze, same Ci skonsultujemy 😏

Werka96 lubi tę wiadomość

Starania od 2019
    👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
    👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
    🟢 Kariotypy
    05.2021 - laparoskopia, cp
    2022 - start w klinice
    💔 3x IUI
    11.2022 punkcja 3 ❄️
    01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
    03.2023 punkcja 5 ❄️
    04.2023 histeroskopia, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
    06.2023 laparoskopia, wodniak, usunięcie jajowodu,
    💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban - beta 10dpt < 5mlU/ml
    💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton - beta 8dpt 0,68 mIU/ml
    💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
    💔 12.07.2024 FET 411 CN - beta 10dpt < 5mlU/ml
    08.2024 histeroskopia
    🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
    7-115,5; 9-245,51; 11-441.47; 13-692.78; 15-1475; 17-3077,34
    18dpt CRL 2.5mm
    25dpt (5w6d) CRL 6.1mm ❤️ 149
  • Lampart66 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Mówisz, masz 😆 co prawda o 5 byłam siku więc to z 8 ale nadal ten cień jest 😆

2c367aaea3a85.jpghttps://zapodaj.net/plik-gJbfGF40dW
    Fajne uczucie spoglądać na pozytywny test, mimo że nie jest mój. Wróciły te fajne uczucia, ale też obawy jak padnie na moje testowanie. Pozdrawiam i fajnej niedzieli w rozkminkach 🙃.

ezra lubi tę wiadomość

❄️3bb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dallia wrote:
    Piętnować? A co to średniowiecze?
    Uczepiłsyscie się tych palaczek niesamowicie. Jeśli ktoś nie był nigdy uzależniony nie wie jak silny to jest nałóg i jak trzeba z nim walczyć. A powiedzenie lekarzowi o tym jest najlepsza rzeczą jaką można w tej sytuacji zrobić.
    Niech mi nikt nie mówi że jak ktoś zapali jednego papierosa przed transferem to dziecko będzie chore. Same Matki Teresy. Ale winko codziennie na endo i ustalanie sobie dawek accofilu samemu bez zaleceń lekarza to już spoko. A walne se strzykawe accofilu więcej po transferze co mi tam moze zarodek to wytrzyma a mój szpik kostny? A walić go niech produkuje te białe krwinki jak glupi. Mozg mi się wypala jak to czytam. Już nie raz chciałam to skomentować bo to jest niedopuszczalne. I namawianie innych dziewczyn do tego. Czytał ktoś ulotkę tego? No właśnie. Wgl to nie ma wplywu na zarodek ktory jest w macicy. Wylewacie żale bo się nie udaje. Palenie jest niezdrowe to jest chyba oczywiste. Ale niezdrowe jest tak jak alkohol syf w jedzeniu spaliny samochodowe czy pestycydy ( to chyba największe swinstwo). Już kij z tym czy uważam że należy się refundacja czy nie. Uważam że palenie jest niezdrowe ale nie podoba mi się to że zostało tutaj potraktowane jakby te dziewczyny przynajmniej brały ciężkie nakrotyki. Mozna pomoc takim osoba rzucić napisac dlaczego warto a nie od razu się rzucać a nic Ci się nie należy Twoje dziecko bedzie chore Ty wstrętna palaczko.

Edit sorki miała być skończona dyskusja ale chyba nie mogę przejść obojętnie 😆

Chyba z żadnym postem tutaj nie zgadzałam się tak jak z Twoim. To zachęcanie do zmiany dawek leków przepisanych przez lekarza to też jest mega słabe. Jak ktoś chce sobie zaszkodzić i bierze więcej niż zaleca specjalista to jego problem, ale zachęcanie innych do tego to mega słabe. Mam tylko nadzieję, że większość ludzi ma swój rozum i słucha się lekarzy, a nie randomów z internetu w sprawie dawkowania jakichkolwiek leków, zwłaszcza, tych na receptę.

🐞, Ścigacz, KateM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alittle wrote:
    Invicta ciągnie za wszystko niesłusznie dodatkowy hajs od Pacjenta, trzeba uważać.

Na pewno nie bierz u nich dodatkowych weryfikacji bety po transferze, same Ci skonsultujemy 😏

Nie wiem skąd ta opinia o INVICTA. Zostawiłam u nich raptem 60 zl za oznaczenie grupy krwi. Ani razu nie musiałam za nic dopłacać przy wizycie.

• Ścigacz Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia19 wrote:
    Co wy mówicie? Czy to trzeba w gabinecie coś mówić że ma być z refundacją? Albo w aptece? Czytałam o refundacji leków ale doczytałam, że tylko leki do stymulacji są refundowane. Możecie mi podrzucić źródło tej informacji o refundacji jakbym miała pokazywać lekarzowi?

Poprzednim razem zapłaciłam jakieś 800 zł ale miałam też wtedy dwa opakowania heparyny, dwa opakowania prolutexu, Duphaston i właśnie Utrogestan. Czy to możliwe, że heparyna i prokutex tyle kosztują? Bo wiem, że duphaston nie jest drogi.

Teraz też mam wypisany Utrogestan ale doktor w ostatniej chwili zmienił na Cyclogest i za 3 opakowania płaciłam ponad 200 zł.

Utrogestan kosztuje 3.20. Nie musisz nic lekarzowi pokazywać, bo do transferu i pozniej po i do pozytywnej bety te leki są refundowane.

19.08 TRANSFER 💪❤️
    5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
    11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
    23dpt krwotok/szpital beta 21700
    27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786
    33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm

event.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miwka wrote:
    Przykro mi 💔 Nie robiłam. Teraz planuje zrobić, ale najpierw muszę zmienić klinikę. Podejrzewam, że znajdzie się u mnie jakiś polip to przy okazji zrobię biopsje.

To był Twój pierwszy transfer ?

Dziękuję za wsparcie. U nas diagnoza niepłodności idiopatycznej czyli żadna diagnoza. Teoretycznie jesteśmy zdrowi, ale praktycznie chyba nie w pełni przebadani. To był mój pierwszy transfer, nie podchodziliśmy do iui, bo chcieliśmy od razu zwiększyć swoje szanse ivf. Ale i tu rozczarowanie. Mamy na szczęście jeszcze 4 zarodki, ale nieprzebadane, więc też loteria.

magda87 lubi tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Ścigacz Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Ja miałam refundację na cyclogest, najpierw płaciłam jakieś 7zl za opakowanie, a jak miałam kod ciąża na recepcie to miałam go za darmo. Niestety tylko to miałam z ryczałtem, za neoparin i besins nadal musiałam zapłacić miliony monet.

Neoparin też może być w jakiejś części tańszy, ja po ciąży płaciłam 30%, więc wydaje mi się, że w ciąży też powinien tyle kosztować. Besins jest pelnoplatny, ale też nie kosztuje niewiadomo ile. U mnie 52 zł

19.08 TRANSFER 💪❤️
    5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
    11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
    23dpt krwotok/szpital beta 21700
    27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786
    33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm

event.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    U mnie bylo już wiele transferów,wyników
    Biopsja też.

Miła27 - przepraszam, że pytam ale czy odnaleziono jakaś uchwytną przyczynę niepowodzeń?

IVF - 12🥚, 5❄️
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Dziękuję za wsparcie. U nas diagnoza niepłodności idiopatycznej czyli żadna diagnoza. Teoretycznie jesteśmy zdrowi, ale praktycznie chyba nie w pełni przebadani. To był mój pierwszy transfer, nie podchodziliśmy do iui, bo chcieliśmy od razu zwiększyć swoje szanse ivf. Ale i tu rozczarowanie. Mamy na szczęście jeszcze 4 zarodki, ale nieprzebadane, więc też loteria.
    U nas jest taka sama diagnoza. Mamy słabsze nasienie u męża ale lekarze twierdzą że nie ma tyle żeby z tego były kłopoty z zajściem w ciążę. Jednak tyle lat a nadal tej ciąży brak.

👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
    👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy

Starania z kliniką od 03.2024
    03.2024 podejrzenie hpv szyjki macicy
    04.2024 kolposkopia ✅
    06.2024 IUI ❌
    07-08.2024 dieta, suplementy

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1
    9 dpt 88,3
  • Nanako Debiutantka

Wysłany: 3 listopada, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Witajcie. Dziś zrobiłam test 8 dpt i biel 🤦‍♀️
    Piszę do Was,bo potrzebuje naprawdę kliniki i lekarza godnego polecenia. Może polecicie kogoś? Warszawa najlepiej. Gdzie badaja zarodki. Proszę dajcie namiary na kogoś do takich trudnych przypadków.
    Mam już za sobą długie leczenie, dużo transferów- bylam u Paśnika nie wyszlo nic, wyszło zapalenie endometrium przeleczone. Po leczeniu jeden transfer się udał,ale biochemiczna. Teraz nic...
    Raz w życiu udał mi się transfer,ale poroniłam w 18 tyg. Na razie wychodzi na to,że u nas problem z ruchliwością i ten moj stan zapalny. Lekarz nie zlecił badania zarodków,a myślę że to potrzebne u Nas.
    Bardzo proszę Was o pomoc i szczere odpowiedzi. Jestem już tak załamana,że nie wiem co robić.
    Polecam Invictę. Ja korzystałam w Gdańsku, a przyjaciele w Warszawie. Tam badają zarodki genetycznie (wynik jest w tydzień).
    Nam się udało przy pierwszym transferze, chociaż po 2 protokołach dopiero udało się uzyskać 1 prawidłowy zarodek. Przyjaciołom za pierwszym razem udało się uzyskać 4 zarodki i pierwszy transfer był od razu udany.

Ona (42 l.)💃
    Niedoczynność tarczycy, astma oskrzelowa, depresja
    AMH wysokie
    Kariotyp OK
    On (39 l.)🕴️
    Nasienie Ok
    Kariotyp OK
    2008:2012 starania naturalne ☹️
    2013 - rak piersi; chemia, naświetlania i hormonoterapia do 2016

2017 3x inseminacja bez powodzenia

IVF 02.2022 12 komórek pobranych: 5 dojrzałych; 0 zarodków: zła jakość komórek jajowych 😑

IVF 03.2022 IVF 23 komórki:10 dojrzałych; 2 blastocysty ET
    Badania genetyczne PGD-A:
    1 zarodek prawidłowy (chłopiec)
    2 zespół Patau (dziewczynka)😢
    08.2022 transfer ET
    04.2023 urodziny synka ❤️

IVF 07.2024 12 komórek pobranych: 4 dojrzałe; 0 zarodków 😔

IVF 09.2024 12 komórek pobranych: 4 dojrzałe; 1 blastocysta
    PGD-A: zarodek prawidłowy (dziewczynka)

IVF 10.2024 20 komórek pobranych. 2 zarodki 5.2.2 i 5.2.2
    Wynik PGD-A: (1) nieprawidłowy (trisomia genu 16), (2) nieprawidłowy (trisomia genu 18)
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    U nas jest taka sama diagnoza. Mamy słabsze nasienie u męża ale lekarze twierdzą że nie ma tyle żeby z tego były kłopoty z zajściem w ciążę. Jednak tyle lat a nadal tej ciąży brak.

Widzę w stopce, że przed Tobą transfer. Trzymam mocno kciuki, żeby był udany 🤗🤗

IVF - 12🥚, 5❄️
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Widzę w stopce, że przed Tobą transfer. Trzymam mocno kciuki, żeby był udany 🤗🤗
    Dziękuję ☺️ ale nie nastawiam się. Troche jest ten transfer na wariackich papierach. No ale może mnie zaskoczy efekt 😊

👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
    👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy

Starania z kliniką od 03.2024
    03.2024 podejrzenie hpv szyjki macicy
    04.2024 kolposkopia ✅
    06.2024 IUI ❌
    07-08.2024 dieta, suplementy

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1
    9 dpt 88,3
  • Nanako Debiutantka

Wysłany: 3 listopada, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miwka wrote:
    Hej, chyba mamy podobna sytuację. Dziś 9 dpt i biel. Jutro robie betę, ale raczej się nie nastawiam. Zapisałam się do Jarosz i czekam na konsultacje immuno. Zmieniam tez klinikę na bociana w Warszawie [bo badają zarodki]. Gdzie się teraz leczysz ?

W Invicta też badają zarodki.

Ona (42 l.)💃
    Niedoczynność tarczycy, astma oskrzelowa, depresja
    AMH wysokie
    Kariotyp OK
    On (39 l.)🕴️
    Nasienie Ok
    Kariotyp OK
    2008:2012 starania naturalne ☹️
    2013 - rak piersi; chemia, naświetlania i hormonoterapia do 2016

2017 3x inseminacja bez powodzenia

IVF 02.2022 12 komórek pobranych: 5 dojrzałych; 0 zarodków: zła jakość komórek jajowych 😑

IVF 03.2022 IVF 23 komórki:10 dojrzałych; 2 blastocysty ET
    Badania genetyczne PGD-A:
    1 zarodek prawidłowy (chłopiec)
    2 zespół Patau (dziewczynka)😢
    08.2022 transfer ET
    04.2023 urodziny synka ❤️

IVF 07.2024 12 komórek pobranych: 4 dojrzałe; 0 zarodków 😔

IVF 09.2024 12 komórek pobranych: 4 dojrzałe; 1 blastocysta
    PGD-A: zarodek prawidłowy (dziewczynka)

IVF 10.2024 20 komórek pobranych. 2 zarodki 5.2.2 i 5.2.2
    Wynik PGD-A: (1) nieprawidłowy (trisomia genu 16), (2) nieprawidłowy (trisomia genu 18)
  • włosy barwy zboża Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścigacz wrote:
    Neoparin też może być w jakiejś części tańszy, ja po ciąży płaciłam 30%, więc wydaje mi się, że w ciąży też powinien tyle kosztować. Besins jest pelnoplatny, ale też nie kosztuje niewiadomo ile. U mnie 52 zł
    Jak ktoś ma stwierdzona trombofilie dostanie neoparin na ryczałt, ja mam zapobiegawczo więc lekarka mi nie chciała przepisać i płaciłam pełną kwotę. Jak się besinsa łyka 5 tabletek dziennie to wychodzi mimo wszystko drogo.

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Starania od: ~sierpień 2021
    2023: 3 x IUI ❌
    uNK CD56bright 78%
    uNK CD56dim 22%
    AMH 4,23 ng/ml
    Genotyp KIR Bx
    2023 lipiec: stymulacja do IVF ✔️
    2023 sierpień: punkcja: 3 zarodki 5-6 dniowe ✔️
    2023 wrzesień: biopsja - przewlekły stan zapalny endometrium ❌
    Sumarycznie biopsja x 5
    2024 marzec: transfer ❌
    2024 sierpień: ostatnia biopsja - brak zapalenia endometrium ✔️
    2024 wrzesień: transfer ✔️
    2024 listopad: 😇 8tc 💔
    Został 1❄️
    Transfer styczeń 2025???
  • Alma Znajoma

Wysłany: 3 listopada, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o symptomy podczas stymulacji. Dzisiaj mój 9 dzień, od środy biorę Menopur. Wczoraj i w piątek mocno czułam jajniki do tego stopnia, że niekomfortowe były podejścia pod małą górkę na spacerze. Dzisiaj z kolei czuję się dużo lepiej i zaczynam się przejmować, że mi już pęcherzyki zaczęły pękać. Monitoring jutro.
    Czy możliwe, że po prostu mniej odczuwam ten dyskomfort? Z tego co czytałam, z reguły jest odwrotnie - im bliżej punkcji tym gorsze samopoczucie. :(

👩🏼 30 lat
    AMH czerwiec 2023: 0,78 - 0,95
    AMH październik 2024: 1,37 (po suplementacji)
    Poronienie zatrzymane grudzień 2023
    Jajowody drożne, początki adenomiozy
    3x IUI

🧑🏻 32 lata
    badania ok

1 IVF 2024
    Priming estrogenowy 7 dni
    26.10 Elonva
    30.10 Menopur + Ganirelix
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ