X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🕸 🍁 🌻 IVF LISTOPAD 2024 🌻 🍁 🕸
Odpowiedz

🕸 🍁 🌻 IVF LISTOPAD 2024 🌻 🍁 🕸

Oceń ten wątek:
  • ad_ku Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka96 wrote:
    A jak u Ciebie transferowa siostro? Sikałaś już? 🤭

Taak, ale głupia byłam, sikałam wczoraj w ciągu dnia, czyli ledwo co 4dpt wybił i oczywiście bielutki :D Tylko się zraziłam i obraziłam na testy. Obym wytrzymała w takim fochu do bety, co by się bardziej nie stresować :(

🙋‍♀️ 🙋🏻‍♂️ 29 l.
    starania od początku 2023
    I IVF 03.2024: dwa zarodeczki

❌ endometrioza IV st., niski progesteron, heterozygoty V R2, MTHFR (C677 i A1298), AMH 0,7, brak 2DS3 i 2DS4 norm, teratozoospermia (1%)
    ✅drożność jajowodów, KIR Bx, biopsja endometrium, przeleczony helicobacter

06.24 I FET ❄️ 5.2.1 🙏 💔❌
    2x diphereline➡️ 31.10.24 II FET ❄️ 3.1.2 💪 ⏸️ 6 dpt, beta: 7 dpt - 46,6; 10 dpt - 157,2; 12 dpt - 414; 15 dpt - 1829
  • Ketsi Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka96 wrote:
    Jutro🥹🤞🍀
    Te dwie kropki to jednak mają moc !
    Zmienialiscie coś w tym cyklu ?

Werka96 lubi tę wiadomość

IUI ❌❌❌❌❌
    INV #1
    Pick up 08.24 ( menopur 150)
    FET #1 09.24❌ (cyclogest 3x2, prolutex 2x1, luteina 3x1, encorton 10)

FET #2

Kariotypy✅
    Kir ✅
    Cross match 20,4%
    NK 8,8%
    Homocysteina 4,6
  • Werka96 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketsi wrote:
    Te dwie kropki to jednak mają moc !
    Zmienialiscie coś w tym cyklu ?
    Pierwszy raz na cyklu naturalnym no i dwa kropki nic więcej 🤞🥹 ale ja bardzo chciałam na naturalnym, miałam jakieś przeczucie no i też miałam dość ładowania w siebie całej masy tabletek.

Ketsi, Musk lubią tę wiadomość

1 procedura - 2 próby 💔
    2 procedura - 14 pobranych komórek, 7 zapłodnionych ❄️

III Transfer 27.03.24
    Cb💔💔💔
    IV Transfer 04.07
    Puste jajo🖤
    20.08 poronienie samoistne
    30.09 histeroskopia, łyżeczkowanie..
    V transfer 31.10🤞🥹🍀
    2x 4.2.2

6dpt- 39mlU/ml
    8dpt- 119mlU/ml
    9dpt- 204mlU/ml
    12dpt- 834,0 mIU/ml
    15dpt- 3127 mIU/ml

„Nie możesz stracić nadziei – bo jeśli utrzymasz ją przy życiu, ona odwdzięczy się tym samym”
  • fleur Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Trzymam mocno!

Równocześnie denerwuje się swoim jutrzejszym transferem. Martwię się, że coś pójdzie nie tak i do niego nie dojdzie. 🤦🏼‍♀️ boli mnie od wczoraj brzuch jak na okres i jestem w nerwach ze natura znów chce mi splatac figla i zagrać mi na nosie. 🙈 czy ktoś jeszcze miał takie nerwy przed transferem ? Czy tylko ja tak to przeżywam 🙈🤦🏼‍♀️
    Hej,

Nie jesteś sama, mam podobnie, czekam na wynik proga, musi być ponad 20, już mi się śniło, że był poniżej 1 🙈
    Nawet piersi mnie nie bolą a zawsze w tych dniach to jakbym kamienie miała.
    Chyba psychika płata nam figle. Przed poprzednim transferem jakoś byłam spokojniejsza.

Optymistka90 lubi tę wiadomość

👩🏻 31
    🩺IO, Niedoczynność tarczycy, AMH 2,31

🧔32
    Wszystko ok

od 2023 - starania naturalne + stymulacja owulacji
    - 01/24 cb 💔
    - 02/24 cb 💔
    - 05/24 cp wraz z usunięciem jajowodu
    - 07/24 HSG → drugi jajowód niedrożny

Wrzesień '24 - kwalifikacja IVF 🥳🎉 Bocian Szczecin
    📆 19/09 - protokół krótki: 💉 Bemfola 225, Orgalutran 0,25 oraz Mensinorm 75 i 150
    📆 01/10 punkcja 10🥚→ ok 6🥚→ 2❄️(5.1.1 i 5.2.2)
    📆 05/10 - ET + EG❌
    📆 06/11 - FET 5.2.2 + EG 🤞🤞🤞
    - 7dpt ⏸️ → beta 76, prog 48
    - 9dpt → beta 293 🤞
  • Werka96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ad_ku wrote:
    Taak, ale głupia byłam, sikałam wczoraj w ciągu dnia, czyli ledwo co 4dpt wybił i oczywiście bielutki :D Tylko się zraziłam i obraziłam na testy. Obym wytrzymała w takim fochu do bety, co by się bardziej nie stresować :(
    Ja też wczoraj zrobiłam i zobaczyłam biel vizira, ale tylko po to żeby zobaczyć czy już nie ma ovitrelle, a dziś niespodzianka 🤭

ad_ku, ezra lubią tę wiadomość

1 procedura - 2 próby 💔
    2 procedura - 14 pobranych komórek, 7 zapłodnionych ❄️

III Transfer 27.03.24
    Cb💔💔💔
    IV Transfer 04.07
    Puste jajo🖤
    20.08 poronienie samoistne
    30.09 histeroskopia, łyżeczkowanie..
    V transfer 31.10🤞🥹🍀
    2x 4.2.2

6dpt- 39mlU/ml
    8dpt- 119mlU/ml
    9dpt- 204mlU/ml
    12dpt- 834,0 mIU/ml
    15dpt- 3127 mIU/ml

„Nie możesz stracić nadziei – bo jeśli utrzymasz ją przy życiu, ona odwdzięczy się tym samym”
  • Filiżanka8 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siuleczka. wrote:
    Nowe miejsce daje nieco mniejsze pole manewru. Ja mam niemal te same godziny pracy ale jestem u siebie juz raczej weteranka z dlugim stazem i stalym dogadanym zespolem. Dojazd do kliniki do Czestochowy to godzina w jedna strone plus czas na miejscu a gdy jakas punkcja czy inny zabieg musze jechac juz prawie dwie w jedna strone do Katowic. Staralam sie zawsze umawiac wizyty najwczesniej jak sie da. Lekarz sie zgadza na to i czasem nawet przyjmuje nas 7:50. Wtedy wpadalam do pracy po 9, czasami na 10 i odrabiam godziny przychodzac na 7 kolejnego dnia. Bralam tez L4 gdy schodzilo dlugo…
    Ta walka mocno determinuje nasze życie i wiele trzeba podporzadkowac. Poswiecamy sie temu mocno. Super, ze zdecydowalas sie robic to, co chcialas. Co wiecej, podziwiam za odwage. Ja tkwie w swojej pracy wlasnie ze wzgledu na bezpieczeństwo. Bylam bliska zmiany ale uznalam, ze tam nie bede miala tej elastycznosci juz.
    Mam nadzieje, ze wypracujesz jakas skuteczna metode
    W gyncentrum w Częstochowie?
    Ja chodzę do dr Gajewskiej a czasem do dr Jabłonskiego.

*Starania 2017
    *Punkcja 4 zarodki przebadane PGTA
    *Transfery 11.22 i 12.22 nieudane
    *Transfer3. Lipiec 2023❤️ Ciąża prawidłowa do 26 tyg💔😭
    *06.2024 stymulacja pierwsza- 0 zarodków
    *09.2024Stymulacja druga: 3 zarodki, po PGTA zero:(
    *listopad24 mial być transfer:moze zarodek warunkowy? Albo 3 stymulacja
  • ad_ku Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka96 wrote:
    Ja też wczoraj zrobiłam i zobaczyłam biel vizira, ale tylko po to żeby zobaczyć czy już nie ma ovitrelle, a dziś niespodzianka 🤭

Kurczę, to może skuszę się na test jutro rano... zobaczę czy starczy mi odwagi :D

Werka96, ezra lubią tę wiadomość

🙋‍♀️ 🙋🏻‍♂️ 29 l.
    starania od początku 2023
    I IVF 03.2024: dwa zarodeczki

❌ endometrioza IV st., niski progesteron, heterozygoty V R2, MTHFR (C677 i A1298), AMH 0,7, brak 2DS3 i 2DS4 norm, teratozoospermia (1%)
    ✅drożność jajowodów, KIR Bx, biopsja endometrium, przeleczony helicobacter

06.24 I FET ❄️ 5.2.1 🙏 💔❌
    2x diphereline➡️ 31.10.24 II FET ❄️ 3.1.2 💪 ⏸️ 6 dpt, beta: 7 dpt - 46,6; 10 dpt - 157,2; 12 dpt - 414; 15 dpt - 1829
  • Filiżanka8 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Dziewczyny muszę się zapisać do immunologa znowu, widzę, że często polecacie dr Sydora, ja wcześniej miałam wizyty u dr Padjas i teraz nie wiem, bo z jednej strony nie czuje, że ona się mną jakoś mocno zainteresowała, ale też ma lepszą opinie i moja lekarka ja poleca. Czy Sydor lepszy? Bo ma słabsza opinie na znanym lekarzy. Muszę dorobić v leiden i trombofilie, bo resztę mam zbadaną.
    Ja chciałam do Sydora, wg mnie wie ci robimy.
    opinie pewnie słabe bo kontakt między wizytami fatalny.
    Sciskam Cię bardzo, poczytaj co możesz teraz zbadac i kiedy. Współczuje i sciskam. Trafiłam na fajna opiekę w szpitalu jak rodziłam martwego synka i ta ich empatia była bardzo pomocna. W razie rozterek zgłos się do fundacji Ernesta. Jak któras napisała jesteś w tym z mężem i będziecie się wspierać mimo tego ze czasem Wasze emocje mogą być na innym etapie. Ściskam !

*Starania 2017
    *Punkcja 4 zarodki przebadane PGTA
    *Transfery 11.22 i 12.22 nieudane
    *Transfer3. Lipiec 2023❤️ Ciąża prawidłowa do 26 tyg💔😭
    *06.2024 stymulacja pierwsza- 0 zarodków
    *09.2024Stymulacja druga: 3 zarodki, po PGTA zero:(
    *listopad24 mial być transfer:moze zarodek warunkowy? Albo 3 stymulacja
  • Siuleczka. Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Wiesz co mój mąż był pewien ze tyle leków i stan zapalny wyleczony. Że czemu ma się nie udać. Nawet endometrium do transferu miało 12 mm ale ja wiedziałam że i tak nic z tego nie będzie. Mój mąż był zły że tak gadam. A ja tylko sobie w myślach mówiłam, że zobaczysz że tak będzie jak mówię. Że ten trzeci transfer się nie uda. I miałam rację. Nie udało się. Teraz to przyznał mi rację ze no faktycznie wiedziałaś że się nie uda. Nawet nie zdążyłam zrobić badania z krwi bo w 8 dpt dostałam okresu.
    Niestety wiem jaki mam problem 0% allo mlr i podwyższone komórki nk maciczne. Teraz chce podejść na immunoglobulinach i intralipidzie.

Tego badania jeszcze sama nie mialam… podejdziemy do transferu z tym co mamy i lekami, ktore maja szanse pomoc a zapisze immunulog przy juz zdiagnozowanych trudnościach. Musze wierzyć mimo wszystko, ze to wystarczy i dac szanse po prostu. To moj jedyny zarodek. Jesli nie wyjdzie od nowa cala procedura 😞

Pelen wachlarz emocji, nadzieja, wiara, realne spojrzenie, asekuarcyjne nastawianie sie na niepowodzenie… Ach…

Nieco mam obawy co do działań niepożądanych tych lekow. Jak pisza w ulotce, ze moga wystapic to u mnie sie pojawiają niemal zawsze. A czytam ze moze byc roznie

Ona: 35l AMH: 2,34 On: 33l
    Starania od 06.2022
    09.2022: 💔 zatrzymanie 8-9tc, koniecznosc zaindukowania farmakologicznego poronienia
    05.2023: I wizyta w Gyncentrum
    Jajowody drożne, kariotyp prawidłowy, cykle regularne
    11.2023: operacyjne usunięcie żylaków powrózka nasiennego u męża - poprawa parametrow, morfologia 3%
    04, 05. 2024: 2x cykl monitorowany stymulowany
    06, 07. 2024: 2x IUI
    08. 2024: stymulacja Gonal F 225j/d + Orgalutran 12/6/1 ❄️blastka AB
    09.2024: cykl sztuczny
    10.2024: biopsja endometrium: 61% cd(nk)56 bright, 39% cd(nk)56 dim; Endobiome 99,86% Lactobacillus spp; brak stanu zapalnego; genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
  • Maria_Christina Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Czy któraś wie jak się ma wizyta u dentysty w ewentualnym czasie po transferze? Czy to może w jakikolwiek sposób wpłynąć na zagnieżdżenie zarodka?

Mam od dawna umówioną wizytę u dentysty, która wypadnie mi w 6 dpt. Wiem, że e ciąży nie ma przeciwwskazań do wizyt i leczenia zębów. Tu miałam mieć wizytę kontrolną, ale co zrobić jeśli byłoby coś do przeleczenia? Odłożyć w czasie? Hmmm 🤔

Przeleczyć można a nawet trzeba. Natomiast jest kwestia znieczulenia czyli zastrzyku. Lepiej nie podawać znieczulenia. To dopiero od drugiego trymestru wolno i za zgodą pisemną ginekologa prowadzącego. Tak się składa że pracuję w tej branży i także z chirurgiem stomatologiem. On u pacjentek w ciąży usuwa zęby wyłącznie w drugim trymestrze i wyłącznie za pisemną zgodą ginekologa prowadzącego ciążę. Ja to rozumiem: nie będzie brał odpowiedzialności za ewentualne poronienie czy inne problemy. No i w ciąży nie wolno wykonywać zdjęcia rtg. Więc jest problem z leczeniem kanałowym, bo tutaj jest konieczność wykonania rtg.
    Są oczywiście dentyści, którzy na swoje ryzyko podejmą się i zrobią rtg w ciąży lub też podadzą znieczulenie zastrzyk na swoją odpowiedzialność. Ale tam gdzie pracuję nie robią tak i chcą pisemnego zaświadczenia od ginekologa - i ginekolodzy wystawiają takie zaświadczenia jak najbardziej, chirurg usuwa wtedy zęby oczywiście wyłącznie w drugim trymestrze ciąży.

Starania od lutego 2024.
    39 lat, AMH 2, 84
    czynnik męski oligospermia
    Kariotypy ✅

03.2024 stymulacja Menopur + Ganirelix
    03.2024 punkcja, 8 🥚, zapłodniło się 6 🥚.
    Przetrwały 2 ❄️❄️4BC i 5BC. Nieprzebadane.

Polip w macicy po stymulacji, wizyty u kilku lekarzy.
    Lekarz prowadzący radzi robić transfer na polip...
    06.2024 Histeroskopia w Novum z usunięciem polipa.
    Biopsja endometrium - brak stanu zapalnego.

07.2024 transfer 2 zarodów, nieudany, brak implantacji.

07.2024 zmiana lekarza, nowa stymulacja.
    Rekovelle + Oraglutran.
    31.07.2024 Punkcja. Pobrano 18 🥚, dojrzałych 18 🥚. Lekarz kazał zapłodnić wszystkie, zapłodniło się 11 🥚.
    Przetrwało 6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 4AB, 4AC, 4BB,4BB,4BB, 4CB.
    Badanie PGT: 1 zdrowa ❄️ 4AB.
    1 nieprzebadana ❄️4AC (nie dało się przebadać).

Transfer 6.09 - nieudany.
    Lekarz sugeruje zbadać immunologię.

27.09. - pierwsza wizyta u immunologa.
  • EwelaKrk86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was milutko ☺️
    Gratuluje kreseczek, pozytywnych bet i trzymam mocno kciuki za transfery 🤞
    My wracamy do drugiej rundy 😉
    Jutro wizyta po histeroskopi i mam nadzieje na rozpisanie II stymulacji 🤞

Werka96, Ewellinka30, Bambi28!, Yahu, Kasiak89, ezra, krakowiankq, Anulek84, domi_, Tinka8.7 lubią tę wiadomość

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    ( Gonal-f 300 ; Mensinorm 75 ;
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
    11.2024 - start II stymulacja
    (Rekovelle 18j + mensinorm 150j)

Suple: q10-600mg
    Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity

Wysłany: 5 listopada, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:
    Hejo,
    🫂 włosy barwy zboża przytulam mocno, przykro mi🥺
    Gratulacje dziewczyny, dobre wieści w poniedziałek 🥰 Oby listopad był dla nas łaskawy i przyniósł dużo szczęścia dla oczekujących ( nieważne czy to bety czy pozytywnych wieści z wizyt, badań itp.) 🌱🤞🏻☘️

Chciałam się zapytać co sądzicie o badaniach zarodków, czy robicie czy raczej idziecie na żywioł? Jeśli tak, to które badanie polecacie ewentualnie które byłoby najważniejsze? Kompletnie się nie znam i chciałabym dowiedzieć się jakie są opinie zanim się zdecydujemy🤓 z tego co nam powiedzieli, to przed badaniem powinniśmy zbadać kariotypy plus wizyta u genetyka

Kariotyp musisz zrobić i Ty i mąż przed rozpoczęciem procedury. To jest podstawa. Dalej: można zbadać zarodki badanie PGT - tutaj wskazaniem jest wiek 35 lat i powyżej lub wcześniejsze poronienia czy brak implantacji. My badaliśmy 5 zarodków PGTA: na 5 zarodków były 4 chore i 1 zdrowy. Mam 39 lat. Nie wyobrażam sobie robienia transferów kolejno 4 chorych zarodków gdzie najmniejszy problem to brak implantacji. Niestety taki zarodek też może się przyjąć i może być chore dziecko lub poronienie potem. Moim zdaniem lepiej unikać takich sytuacji: strata czasu, nerwów i pieniędzy. Na innej grupie pisałam z 3 dziewczynami gdzie chory zarodek się przyjął i przeżyły horror :/ teraz badają zarodki.

Byłam też u immunologa i ta immunolog powiedziała mi, że immunologię sprawdza się wtedy „jeśli przebadane zarodki nie dają implantacji”.

Anulek84, Filiżanka8 lubią tę wiadomość

Starania od lutego 2024.
    39 lat, AMH 2, 84
    Kariotypy ✅

Rekovelle + Oraglutran.
    31.07.2024 Punkcja. Pobrano 18 🥚, dojrzałych 18 🥚. Lekarz kazał zapłodnić wszystkie, zapłodniło się 11 🥚.

• Siuleczka. Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filiżanka8 wrote:
    W gyncentrum w Częstochowie?
    Ja chodzę do dr Gajewskiej a czasem do dr Jabłonskiego.

Tak samo jak ja 😊
    Czuje sie calkiem niezle zaopiekowana 🙃

Filiżanka8 lubi tę wiadomość

Ona: 35l AMH: 2,34 On: 33l
    Starania od 06.2022
    09.2022: 💔 zatrzymanie 8-9tc, koniecznosc zaindukowania farmakologicznego poronienia
    05.2023: I wizyta w Gyncentrum
    Jajowody drożne, kariotyp prawidłowy, cykle regularne
    11.2023: operacyjne usunięcie żylaków powrózka nasiennego u męża - poprawa parametrow, morfologia 3%
    04, 05. 2024: 2x cykl monitorowany stymulowany
    06, 07. 2024: 2x IUI
    08. 2024: stymulacja Gonal F 225j/d + Orgalutran 12/6/1 ❄️blastka AB
    09.2024: cykl sztuczny
    10.2024: biopsja endometrium: 61% cd(nk)56 bright, 39% cd(nk)56 dim; Endobiome 99,86% Lactobacillus spp; brak stanu zapalnego; genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
  • Marz91 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

A ja mam pytanie odnośnie opinii klinik w których jesteście. Czy tylko Gyncentrum urządziło sobie "centrum dowodzenia" w Katowicach, czy w Waszych klinikach przeprowadzają punkcje i transfery? I czy też tylko w Gyncentrum przez to wszystko idzie tak "taśmowo", że na dobrą sprawę nie macie żadnych informacji o hodowli, o transferze? Tylko jedno zdanie lelarza że transfer ok? Po punkcji też tylko jeden telefon co udało się uzyskać i później ile zarodków ale na dobrą sprawę nic więcej nie wiecie? Czy tylko z racji ze korzystam z finansowania tak to wygląda?
    Pytam bo nie mam od nich praktycznie żadnych informacji a że dopiero pierwsza procedura za mną nawet nie wiedziałam o co pytać. Liczyłam że o wszystkim co istotne informują sami...A tak czytam jakie Wy macie informacje i się dziwię...

Starania od 2020
    On lat 30 ok
    Ona lat 33
    Podwyższone tsh i prolaktyna - leki Letrox 75 i 50, Bromocorn 1/2 tabletki

AMH 2,89
    Hormony w normie, jajowody w porządku, nie stwierdzono niedrożności

12.08.24 punkcja - uzyskano 12 komórek, zapłodnionych 6, przetrwały 3, po punkcji Neoparin i Cyclogest

17.08.24 pierwszy transfer na naturalnym cyklu
    10 dbt beta ani drgnęła, progesteron 14,3

14.10.24 drugi transfer
    Leki Neoparin 1x1
    Esteofem 2x1
    Progesteron Besins 100mg 3x1
    Cyclogest 2x1
    Lenzetto 2x1
    2dpt progesteron 19,6. Zwiekszona dawka progesteron besins na 2x3
    4dpt progesteron 22
    10dpt progesteron 24,2
    beta nie drgnęła
  • Lunkaaway Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fleur wrote:
    Hej,

Nie jesteś sama, mam podobnie, czekam na wynik proga, musi być ponad 20, już mi się śniło, że był poniżej 1 🙈
    Nawet piersi mnie nie bolą a zawsze w tych dniach to jakbym kamienie miała.
    Chyba psychika płata nam figle. Przed poprzednim transferem jakoś byłam spokojniejsza.
    Ja też się stresuje..to mój pierwszy transfer i nie wiem czego się spodziewać...wszystko wydaje się takie nierealne.

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia

09.2024- start IVF,
    09.10.2024- punkcja→ 9🥚→4xMII→ 1❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    ? 11.2024- I transfer 4BB
    ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie 4BB
  • LoliM Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po telewizycie u dr Jarosz, w listopadzie immunosupresja i w grudniu transfer z accofilem (brak 4/5 kirów). 3 tygodnie temu byłam u doc. Paśnika, który nie przepisał mi tego leku, ale immunosupresje tak. Trochę inny schemat pomiędzy lekarzami, ale bardziej jestem zadowolona z wizyty u Jarosz i lecimy jej schematem 🙏🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 09:02

Ketsi, Valie05, Milagro ❤️‍🩹 lubią tę wiadomość

Mamy: ❄️5.1.1❄️5.1.1❄️5.1.1❄️6.2.1❄️4.1.1❄️4.1.1

09.24 transfer 5.1.1 💔

KIR Bx: ➕2DS2; ➖2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Allo 27,6%

11.24 Cross match 38.3% ⭢ immunosupresja
    12.24 / 01.25 transfer ? 🤞🥺
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siuleczka. wrote:
    Tego badania jeszcze sama nie mialam… podejdziemy do transferu z tym co mamy i lekami, ktore maja szanse pomoc a zapisze immunulog przy juz zdiagnozowanych trudnościach. Musze wierzyć mimo wszystko, ze to wystarczy i dac szanse po prostu. To moj jedyny zarodek. Jesli nie wyjdzie od nowa cala procedura 😞

Pelen wachlarz emocji, nadzieja, wiara, realne spojrzenie, asekuarcyjne nastawianie sie na niepowodzenie… Ach…

Nieco mam obawy co do działań niepożądanych tych lekow. Jak pisza w ulotce, ze moga wystapic to u mnie sie pojawiają niemal zawsze. A czytam ze moze byc roznie

Z tym allo mlr to mi immunolog mówił, że u większości jest 0 i to jest ok. Zmienia się to dopiero w momencie ciąży. Jeżeli wzrasta to w ciąży/jeżeli nie ma szczęśliwego finału to utrzymuje się na podwyższonym poziomie chyba do 6 miesięcy. Nie chce nikogo wprowadzić w błąd, więc jeżeli ktoś ma inne informacje niech mnie poprawi.

Wysłany: 5 listopada, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Hej dziewczyny

A ja mam pytanie odnośnie opinii klinik w których jesteście. Czy tylko Gyncentrum urządziło sobie "centrum dowodzenia" w Katowicach, czy w Waszych klinikach przeprowadzają punkcje i transfery? I czy też tylko w Gyncentrum przez to wszystko idzie tak "taśmowo", że na dobrą sprawę nie macie żadnych informacji o hodowli, o transferze? Tylko jedno zdanie lelarza że transfer ok? Po punkcji też tylko jeden telefon co udało się uzyskać i później ile zarodków ale na dobrą sprawę nic więcej nie wiecie? Czy tylko z racji ze korzystam z finansowania tak to wygląda?
    Pytam bo nie mam od nich praktycznie żadnych informacji a że dopiero pierwsza procedura za mną nawet nie wiedziałam o co pytać. Liczyłam że o wszystkim co istotne informują sami...A tak czytam jakie Wy macie informacje i się dziwię...

Niestety poziom usług bardzo spadł od kiedy jest program na nfz. Ja jestem komercyjnie w procedurze w bocianie Warszawa - już trzecia procedura teraz, w lutym zaczęliśmy. Nie dzwonią po punkcji (robię komercyjnie a nie na nfz), jak dzwonię do embriologów po 20 razy dziennie to nie odbierają - recepcja kliniki mnie informuje, że mają dużo pracy i dlatego też nie oddzwaniają. Kolejki do lekarza, nie ma gdzie usiąść na recepcji - tego wszystkiego nie było gdy nie było finansowania nfz. Ostatnio rozmawiałam z bardzo doświadczonym profesorem i on powiedział „zawsze jak wchodzi nfz to poziom usług spada. Zawsze”. No i dokładnie to się stało po refundacji. Klinika umawia po 2 pacjentki na ta sama godzinę, bo nie ma jak obrabiać takich ilości. Punkcje i transfery są wykonywane na miejscu, w klinice. Rozmawiałam z koleżanką o problemach, które są od czasu gdy wszedł nfz i u niej tak nie jest - ona jest w innej klinice, która nie jest sieciówka. A i bocian i gyncentrum to sieciówki i chyba dlatego tak jest.

W sierpniu u mnie po punkcji zero informacji ile zarodków uzyskano, dzwoniłam tam po 20 razy dziennie w szósty i siódmy dzień po punkcji. W końcu embriolog odebrał i mówi „ale pani niecierpliwa!” Okazało się oczywiście, że zarodki są już dawno zamrożone. Znajoma jest w bocianie i ma tak samo. Też dzwoniła tam jak oszalała po 20 razy. No cóż, poziom nfz. (Chociaż ja robię komercyjnie, ale też odczuwam te problemy).

Starania od lutego 2024.
    39 lat, AMH 2, 84
    Kariotypy ✅

Rekovelle + Oraglutran.

• domi_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później nadrobię forum (wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek), ale chciałam się tak z rana podzielić newsem.

Dzięki za wszystkie kciuki <3 Mamy jednego blastusia ❄️3BB. Będzie mrożony dzisiaj po południu. Drugi zarodek się zatrzymał.

Mam totalnie neutralne odczucia. Liczyłam na więcej, ale jestem wdzięczna, że mamy ten jeden <3

1-3 dc będę rozpoczynała przygotowania do transferu :)

Dziewiarka, evcix84, Werka96, Ketsi, Yahu, ezra, Nadzieja25, Bambi28!, Valie05, Valletta, Karolaaas, Optymistka90, Milagro ❤️‍🩹, Dzoana88, Tinka8.7 lubią tę wiadomość

👩 i 👦33 l. // starania od 2016
    Endometrioza 4 st., 2020 obszerna laparoskopia i drożność jajowodów. Znów niedrożne ❌
    AMH: 0,45 >> 0,66
    2023 - nawrót endo. oraz adeno.
    Trombofilia: ❌ MTHFR, PAI-1, Leiden, R2
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    Kariotypy ✔️
    Histero: hist-pat. ✔️CD138 (+) wyleczone ✔️

I procedura (IMSI) - 2023, krótki protokół
    💉 gonapeptyl daily, menopur, orgalutran
    📅 10.11.2023 punkcja. 5 komórek >> 4 zapłodnione >> ❄️❄️3AB, 5BC
    📅 06.12.2023 FET 3AB CS, endo. 12 mm
    12 dpt beta <0,1, prog. 14,43 ☹️❌
    📅 31.07.2024 - FET 5BC CS, endo. 12dc 11 mm, Embryoglue.
    6 dpt beta <0,2, prog. 30❌

II procedura (ICSI + fertile chip), długi protokół
    💉 Gonapeptyl daily 21 dni solo a potem z Menopurem i Rekovelle
    📅30.10.2024 - punkcja. 2 komórki >> ❄️3BB
  • Marz91 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria_Christina wrote:
    Niestety poziom usług bardzo spadł od kiedy jest program na nfz. Ja jestem komercyjnie w procedurze w bocianie Warszawa - już trzecia procedura teraz, w lutym zaczęliśmy. Nie dzwonią po punkcji (robię komercyjnie a nie na nfz), jak dzwonię do embriologów po 20 razy dziennie to nie odbierają - recepcja kliniki mnie informuje, że mają dużo pracy i dlatego też nie oddzwaniają. Kolejki do lekarza, nie ma gdzie usiąść na recepcji - tego wszystkiego nie było gdy nie było finansowania nfz. Ostatnio rozmawiałam z bardzo doświadczonym profesorem i on powiedział „zawsze jak wchodzi nfz to poziom usług spada. Zawsze”. No i dokładnie to się stało po refundacji. Klinika umawia po 2 pacjentki na ta sama godzinę, bo nie ma jak obrabiać takich ilości. Punkcje i transfery są wykonywane na miejscu, w klinice. Rozmawiałam z koleżanką o problemach, które są od czasu gdy wszedł nfz i u niej tak nie jest - ona jest w innej klinice, która nie jest sieciówka. A i bocian i gyncentrum to sieciówki i chyba dlatego tak jest.

W sierpniu u mnie po punkcji zero informacji ile zarodków uzyskano, dzwoniłam tam po 20 razy dziennie w szósty i siódmy dzień po punkcji. W końcu embriolog odebrał i mówi „ale pani niecierpliwa!” Okazało się oczywiście, że zarodki są już dawno zamrożone. Znajoma jest w bocianie i ma tak samo. Też dzwoniła tam jak oszalała po 20 razy. No cóż, poziom nfz. (Chociaż ja robię komercyjnie, ale też odczuwam te problemy).

Dziękuję za tak wyczerpująca odpowiedź. Tak myślałam że po części to jest tego wina. Właśnie koleżanka która nie ma nic wspólnego z INV jak jej powiedziałam o moich odczuciach sama skomentowała "a co się dziwisz znasz jakość usług na NFZ" i widzę że się sprawdza 😞 U mnie tyle dobrze że chociaż po punkcji wiedziałam ile pobrali później zadzwonili ile poszło do zapłodnienia i później ile przetrwało. Ale męczy mnie to podejście przy robieniu trsnsferu"szybko bo następna ", dla Nas to jest ważne i chciało by się czuć zaopiekowane. Tak samo z diagnostyką, gdyby nie to forum to dalej próbowałbym z transferami w ciemno. Już nie mówiąc, że na pierwszej wizycie lekarka wprost powiedziała że jej nie interesują moje wcześniejsze badania i jakie leki biorę po prostu mam być "wyprowadzona"

Starania od 2020
    On lat 30 ok
    Ona lat 33
    Podwyższone tsh i prolaktyna - leki Letrox 75 i 50, Bromocorn 1/2 tabletki

AMH 2,89
    Hormony w normie, jajowody w porządku, nie stwierdzono niedrożności

12.08.24 punkcja - uzyskano 12 komórek, zapłodnionych 6, przetrwały 3, po punkcji Neoparin i Cyclogest

17.08.24 pierwszy transfer na naturalnym cyklu
    10 dbt beta ani drgnęła, progesteron 14,3

14.10.24 drugi transfer
    Leki Neoparin 1x1
    Esteofem 2x1
    Progesteron Besins 100mg 3x1
    Cyclogest 2x1
    Lenzetto 2x1
    2dpt progesteron 19,6. Zwiekszona dawka progesteron besins na 2x3
    4dpt progesteron 22
    10dpt progesteron 24,2
    beta nie drgnęła
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ