IVF po IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ninkali Przytulam :*3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
A jakie sa objawy hiperki? Bo ja nic poza lekkim bolem w pidbrzuszy po wczorajszej punkcji nie czuje. No i strasznie bola mnie piersi. siedze jak na szpilkach i czekam na tel z kliniki. Chyba zniose dzus jajo... Ehhh
Ninkali przutulaki, jest mi bardzo przykro. -
Motylek1313 wrote:A jakie sa objawy hiperki? Bo ja nic poza lekkim bolem w pidbrzuszy po wczorajszej punkcji nie czuje. No i strasznie bola mnie piersi. siedze jak na szpilkach i czekam na tel z kliniki. Chyba zniose dzus jajo... Ehhh
Ninkali przutulaki, jest mi bardzo przykro. -
Motylek1313 wrote:A jakie sa objawy hiperki? Bo ja nic poza lekkim bolem w pidbrzuszy po wczorajszej punkcji nie czuje. No i strasznie bola mnie piersi. siedze jak na szpilkach i czekam na tel z kliniki. Chyba zniose dzus jajo... Ehhh
Ninkali przutulaki, jest mi bardzo przykro.
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
nick nieaktualnyMotylek1313 wrote:A jakie sa objawy hiperki? Bo ja nic poza lekkim bolem w pidbrzuszy po wczorajszej punkcji nie czuje. No i strasznie bola mnie piersi. siedze jak na szpilkach i czekam na tel z kliniki. Chyba zniose dzus jajo... Ehhh
Ninkali przutulaki, jest mi bardzo przykro.
Ja miałam wzdęty brzuch kilka dni, a do dzisiaj ciężko mi się oddycha, zwłaszcza po zjedzeniu -
nick nieaktualny
-
gosia1992 wrote:U mnie straszny bol brzucha plus problemy z chodzeniem. Przejście 1 km to jest koszmar dla mnie plus do tego mam brzuch jak w 4-5 miesiącu ciąży, wczoraj Pani ustąpiła mi miejsca w autobusie myślałam ze padnę ze śmiechu. I od dnia punkcji mam 3 kg na plusie. Tylko u mnie już była widoczna woda wczoraj. Co do piersi to chyba normalne jak się bierze zastrzyki na stymulację ze tak bolą plus u mnie są o ponad rozmiar większe, wiec to jest jakiś plus bo dużego biustu nie mam. Spokojnie pewnie po 10 zadzwonią i już o wszystkim Cię poinformują bądź dobrej myśli
Gosia cały czas jestem dobrej myśli, ale z tymi moimi 3 to nie ma co szaleć.
Piersi zaczęły mnie bolec w trakcie stymulacji po zwiększeniu dawki menopuru.
Chodzić mogę spokojnie, oddycham normalnie, boli mnie mniej podbrzusze niż wczoraj. 3 kg więcej na wadzę to ja już miałam przed punkcją bo sobie pozwoliłam na trochę odejście od diety hehe
Ja chciałabym się umówić na sob i do mojej pani dr, wtedy na spokojnie pojadę z NM obejrzeć nasze zarodki. -
mamaporaz2 wrote:Ja mialam brzuch jak w 5mcu ciazy cos podobnego do wzdęcia, w usg byly kilkunastocentymetrowe jajniki...i mało sikalam...i ciezko sie oddychalo troche
ja to siusiam dużo bo dużo pije hehe
Brzuch mam w normie choć w czasie stymulacji czuję większe wzdęcie, jakieś gulgotanie miałam i więcej gazów hehe przepraszam za szczegóły. -
Motylek1313 wrote:Gosia cały czas jestem dobrej myśli, ale z tymi moimi 3 to nie ma co szaleć.
Piersi zaczęły mnie bolec w trakcie stymulacji po zwiększeniu dawki menopuru.
Chodzić mogę spokojnie, oddycham normalnie, boli mnie mniej podbrzusze niż wczoraj. 3 kg więcej na wadzę to ja już miałam przed punkcją bo sobie pozwoliłam na trochę odejście od diety hehe
Ja chciałabym się umówić na sob i do mojej pani dr, wtedy na spokojnie pojadę z NM obejrzeć nasze zarodki.
09.04.2018 punkcja
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Klinika Novum kwiecień 2017. -
gosia1992 wrote:Bol podbrzusza po punkcji jest chyba normalny, dobrze ze nie masz innych objawów. Na oglądanie zarodków/transfer bedą do Ciebie dzwonić, nie musisz się sama umawiać.
A czy ogladanie zarotkow jest rownoznaczne z transferem? Bo wolalabym by moj NM tez je mogl obejrzec czyli wole sob. Pani dr mowila ze transfer moze byc pt/sob wiec jak zadzwonia to umowie sie na sob.
Chyba ze wczesniej dostane zawalu hihi -
Dziewczyny mam nadzieje ze dolegliwości szybko miną.
Motylek z niecierpliwością czekam na informacje
Gosia widzę, ze masz PCOS, a jakie masz AMH? Jestes teraz na zwolnieniu? Przy takich objawach chyba ciężko normalnie funkcjonować.
Zastanawialam się jak stymulację znoszą dziewczyny z pcos i wysokim amh, bo ryzyko hiperki jest wtedy chyba większe, a sama jestem w takiej sytuacji... czy któraś z was wie coś na ten temat ?
Motylek1313 lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Gaja88 wrote:Dziewczyny mam nadzieje ze dolegliwości szybko miną.
Gosia widzę, ze masz PCOS, a jakie masz AMH? Jestes teraz na zwolnieniu? Przy takich objawach chyba ciężko normalnie funkcjonować.
Zastanawialam się jak stymulację znoszą dziewczyny z pcos i wysokim amh, bo ryzyko hiperki jest wtedy chyba większe, a sama jestem w takiej sytuacji... czy któraś z was wie coś na ten temat ?
Gaja dzięki, ja też czekam tak niecierpliwie że zaraz padnę na zawał a oni nadal nie dzwonią nie dość że tylko 3 komórki to jeszcze cisza o nich. Czemu na każdym etapie tego wszystkie człowiek musi się tak denerwować choć to nie wskazane. -
Druga stymulacja, AMH ponad 6, pobrali 16oocytów/9dojrzalych. W dniu punkcji czulam sie fatalnie, plakalam jak mialam usiasc. Po punkcji problemy z oddawaniem moczu, bol brzucha i problemy z oddychaniem - nie bralam metforminy, dawki lekow do stymulacji byly takie same. -
nick nieaktualnyJa po punkcji czułam ból podbrzusza, w sensie jakby faktycznie ktoś tam coś robił. Miałam lekko powiększony brzuch. Żeby źle nie zabrzmiało, ale mój jest wklęsły i potem miałam wrażenie że balonik. Ogolnie to czułam od 2dnia ogromny ból żołądka przez tydzień. I jakby ktoś założył mi pas,tak ból podbrzusza się układał. Nie było to dla mnie mocne, za to ten żołądek tak. Schudłam od momentu punkcji do transferu z 2.5kg. czyli inaczej zupełnie. Piłam mnóstwo wody, siemię lniane. Przez dwa dni jakby szyjkę czułam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 12:03
-
Dziewczyny dzwonili z kliniki, z 3 komórek 2 były tylko dojrzale i ładnie się zapłodniły:-) Zaproponowali mi transfer jutro o 9.30 i miałam do nich oddzwonić czy mi pasuje i niestety się nie udało. Przekazałam wszystko na rejestracji, wpisała niby w moja kartotekę i maja oddzwonić, ale póki co cisza. Teraz się denerwuję czy to na pewno jutro będzie. Po pracy jeszcze spróbuje się do niech dodzwonić by jutro nie jechać na pusto, tym bardziej że NM się z roboty musi zerwać.
Czyli nadal stres...masakraHalszka112, Gaja88 lubią tę wiadomość
-
Halszka112 wrote:Dziewczyny a ja mam prośbę do Was czy możecie ustawić sobie awatarki jakieś, wtedy łatwiej jest połapać się co która pisze ??
Proszę bardzoGrosiaa, ninkali, Halszka112 lubią tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Zastanawialam się jak stymulację znoszą dziewczyny z pcos i wysokim amh, bo ryzyko hiperki jest wtedy chyba większe, a sama jestem w takiej sytuacji... czy któraś z was wie coś na ten temat ?Motylek1313, Gaja88 lubią tę wiadomość
09.04.2018 punkcja
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Klinika Novum kwiecień 2017.