IVF po IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHalszka112 wrote:Też dostałam encorton i acard. Estrofen też mam brać ale od 1dc.
A co z Paśnikiem ??
Jakie masz dawki leków? -
i bardzo dobrze oświadczę zaraz mojemu M, że nie tylko ja dmucham na zimne a wręcz, że nie jestem panikarą :p
tolerancyjna lubi tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Poczekalnia wrote:Lek na recepte wykonywany z przepisu od dermatolog. Niestety nie znam jego skladu- to bylo juz 10 lat temu. Ale wydaje mi sie , ze lysienie plaskowate latwiej wyleczyc kiedy wlasnie jest genetyczne tak jak u mnie. Bo jak slysze o osobach, ktore sa „pierwsze” w rodzinie - czyli typowo autoimmunologicznie gdzie wini sie no stres to ciezej u takich osob to wyleczyc.... Ale wydaje mi sie ze to nie wplywa na nasza plodnosc.... sama nie wiem.
My już przeszliśmy maści i płyny robione, trychologie i maski na głowę, krople oczne, lampy PUVa, sterydy i nic. Wiesz może się tego teraz złapałam bo pomogłabym i córce po 17 latach. O niczym innym nie marze jak o tym by miała włosy, bo dla dziewczynki to bardzo ważne. Podobno to badanie immunofenotyp pokazuje które krwinki białe ewentualnie są niegrzeczne i wszystko psują w organizmie. -
Grosiaa wrote:Mam takie podejście jak Ty
teraz chce na spokojnie wyleżeć w domku - nie chce mieć potem pretensji do siebie gdyby się nie udało.
Na razie wiem że po punkcji będę w domku, jeśli będziemy mieć zarodki i dojdzie do transferu to też będę na L4
Ja też od punkcji do 4 dni po transferze byłam w domku i odpoczywałam, nie uważam żeby to było przesadne.Motylek1313 lubi tę wiadomość
-
ninkali wrote:Ide do niego:-P skoro już zrobiłam badania (wyniki mają być przed wizytą). Ale z drugiej strony myślę czy nie przełożyć jego wizyty,skoro i tak mam encorton...
Jakie masz dawki leków?
Mój M wogule sceptycznie podchodzi do Paśnika,więc chyba do tego transferu podejdę jak tylko wyleczę tą bakterię. Myślę że będzie to dopiero lipiec, sierpień żeby nie powtarzać wirusówki. Jak wrócę do domu to Ci napiszę jaki dawki leków bo teraz jeszcze korzystam że słoneczkaninkali lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA właśnie miałam się Was jeszcze zapytać. Jutro mam zrobić sobie zastrzyk z ovitrelle, no i jak najbardziej to rozumiem 36 h przed punkcja. Ale pan doktor przepisał mi jeszcze jedno opakowanie Ovitrelle i mam zrobić przed transferem. Powiedzcie proszę czy wiecie po co robi się przed transferem??
-
Ninkali ja brałam estrofem (i to dużo), mi nic po nim nie dolegalo. Ale wiem że jego się bierze i dowcipnie i doustnie. Jaką Ty masz drogą to przyjmować? Rety za max 19 dni będziesz miała 2 kropki ahhh. Odliczam! ❤️
Grosiaa ja miałam tylko jeden zastrzyk, i ja miałam punkcje o 8 w poniedziałek więc dr kazał wziąć punktualnie o 20 w sobotę zastrzyk. Muszę cię pochwalić za te jajeczka. Brawo
A co u mnie i mojej do 87. Chyba troszkę nas jej ostatnie niepowodzenie ostudziło. Wiem,że badania jej się kończą i musi przed kolejna iui powtórzyć.ale namowie ją żeby się odezwała.
Mój Mikołaj ma już 13tygodni i 5dni. Jego matka rośnie jak na drożdżach w czwartek wybieram się na zakupy do Lidla bo mają być ciuszki ciążowe, bo dupa już nie ta sama odczuwam potrzebę, żeby już coś dla maluszka kupić,ale chciałabym pójść z moją sis. Wiem, że jak ogląda rzeczy dla maluszków to jej serce pęka.a ja nie chcę jeszcze jej pograzac.dzielnie będę czekać,a i ona będzie miała w brzuszku fasolkę i będzie gotowa żeby wpaść w wir zakupów.do z jednej strony cieszy się moim szczęściem,a z drugiej sama nie jest szczęśliwa.
Nie chcę was więcej zameczac opowiadaniami moimi, bo boję się że każdym moim wpisem niechcący Was ranie.
Motylek1313, Halszka112, ninkali lubią tę wiadomość
Plemniki-morfologia1%, liczba ok, hba83%
14.02.2017 punkcja,11 pęcherzyków,7komorek,6 zaplodnionych
19.02.2017 transfer1blastusi6dniowej4aa, (3krio6dn)
4dpt5,76 5dpt13,6 7dpt32,45 9dpt69 10dpt134 12dpt214 14dpt462 16dpt983 21dpt4823 -
Ninkali ja będę brała estrofem 2 mg od 1 do 3 dc 1 raz dziennie w tedy też naklejam sobie plaster systen 50 i będę go zmieniała co 3 dni
Od 4 do 6 dc estrofem x2
Od 7 dc x 3 a 10 dc kontrola i Pani dr mówiła że jak będzie ok to za 4-5 dni transfer. A co do encortonu i acardu to mi nie napisała a ja nie pamiętam.ninkali lubi tę wiadomość
-
Grosiaa wrote:A właśnie miałam się Was jeszcze zapytać. Jutro mam zrobić sobie zastrzyk z ovitrelle, no i jak najbardziej to rozumiem 36 h przed punkcja. Ale pan doktor przepisał mi jeszcze jedno opakowanie Ovitrelle i mam zrobić przed transferem. Powiedzcie proszę czy wiecie po co robi się przed transferem??
Nie pomogę bo nie wiem, ja też miałam tylko jeden przed punkcją
I dziękuję za kciuki ❤ -
ka87 wrote:Ninkali ja brałam estrofem (i to dużo), mi nic po nim nie dolegalo. Ale wiem że jego się bierze i dowcipnie i doustnie. Jaką Ty masz drogą to przyjmować? Rety za max 19 dni będziesz miała 2 kropki ahhh. Odliczam! ❤️
Grosiaa ja miałam tylko jeden zastrzyk, i ja miałam punkcje o 8 w poniedziałek więc dr kazał wziąć punktualnie o 20 w sobotę zastrzyk. Muszę cię pochwalić za te jajeczka. Brawo
A co u mnie i mojej do 87. Chyba troszkę nas jej ostatnie niepowodzenie ostudziło. Wiem,że badania jej się kończą i musi przed kolejna iui powtórzyć.ale namowie ją żeby się odezwała.
Mój Mikołaj ma już 13tygodni i 5dni. Jego matka rośnie jak na drożdżach w czwartek wybieram się na zakupy do Lidla bo mają być ciuszki ciążowe, bo dupa już nie ta sama odczuwam potrzebę, żeby już coś dla maluszka kupić,ale chciałabym pójść z moją sis. Wiem, że jak ogląda rzeczy dla maluszków to jej serce pęka.a ja nie chcę jeszcze jej pograzac.dzielnie będę czekać,a i ona będzie miała w brzuszku fasolkę i będzie gotowa żeby wpaść w wir zakupów.do z jednej strony cieszy się moim szczęściem,a z drugiej sama nie jest szczęśliwa.
Nie chcę was więcej zameczac opowiadaniami moimi, bo boję się że każdym moim wpisem niechcący Was ranie.
Ka to jest bardzo trudna sytuacja. W tamtym roku gdy ja starałam się już ponad dwa lata moja przyjaciółka zaszła w ciążę w pierwszym cyklu i bratowa ktora starała się też ok 2 lat. Bardzo się cieszyłam że im sie udało i nie siedzą w tym bagnie ale czułam też zazdrość i trochę przepłakałam. Teraz te bobaski są na świecie i kocham je bardzo, całuje, noszę, przytulam ale bardzo bym chciała żeby obok nich było też moje i mojego M dziecko. Chyba to normalne. Z M mamy razem 5 chrześniaków czyli rodzicami jesteśmy może to ma nam wystarczyć...
Także Ka pisz do nas, jak sie miewasz Ty i Mikołaj bo my chcemy czytać też te szczęśliwe zakończenia ❤ka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGrosiaa, ja miałam by pękło wszystko:-D on mówił by torbiel się nie zrobił. Jest ok:-D
Ka87+Mikołajek! Och rosnijcie!!!! A rozumiem Wasze rozsterki. Ucałuj Do!!! wszystko się ułoży!!! My z Do będziemy rodzić za rok!!!! Tak czuję w kościach!!!!
P.s. estrofem mam do gęby:-P
ka87, Halszka112 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ka nie zadręczaj się takimi myślami. My też się doczekamy, tylko jeszcze troszkę musimy popracować nad tym naszym magicznym szczęściem :*
A nasza kochana do niestety 'musi swoje przejść'. Wiem co piszę, bo moja siostra też ma maluszka. Kocham go nad życie, ale mam dni, że jak go tulę to serce mi pęka i chce mi się płakać. Dziewczyny, to normalne! Raz jest lepiej, raz gorzej...
Damy radę!!! Grunt to nie poddawać się i dążyć powoli do celu. Chociaż czasem bywa pod góręGrosiaa, ka87, Halszka112, Aśka32 lubią tę wiadomość
31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
Motylku to jest ten test fragmentacji dna w plemnikach?
Jeżeli tak to u nas wynik jest 11%
Mój M robił też test hba i wynik to 78% (a norma powyżej 80%)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 07:48
Plemniki-morfologia1%, liczba ok, hba83%
14.02.2017 punkcja,11 pęcherzyków,7komorek,6 zaplodnionych
19.02.2017 transfer1blastusi6dniowej4aa, (3krio6dn)
4dpt5,76 5dpt13,6 7dpt32,45 9dpt69 10dpt134 12dpt214 14dpt462 16dpt983 21dpt4823