IVF po IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKa87!!! Anielka:-*
Grosiaa, tak do refundacji masz FSH,amh,wiek do 35rz.
Inka1985,nie! Znam osobę,która miała od razu ivf,bo np IUI że względu na słabe parametry sensu nie miało.
Dziewczynki,a może skoro mój M je ten antybiotyk,to dać mu suplementy na te kilka dni na poprawę nasienia? On wyniki ma ok. Ale żeby mi ten antybiotyk nie popsuł. To może by brał coś te dwa tygodnie? Jest sens? Nigdy nic nie brał -
nick nieaktualny
-
ninkali wrote:Ka87!!! Anielka:-*
Grosiaa, tak do refundacji masz FSH,amh,wiek do 35rz.
Inka1985,nie! Znam osobę,która miała od razu ivf,bo np IUI że względu na słabe parametry sensu nie miało.
Dziewczynki,a może skoro mój M je ten antybiotyk,to dać mu suplementy na te kilka dni na poprawę nasienia? On wyniki ma ok. Ale żeby mi ten antybiotyk nie popsuł. To może by brał coś te dwa tygodnie? Jest sens? Nigdy nic nie brał
Refundacja na leki jest do 40 roku życia, FSH poniżej 15, AMH powyżej 0,7.
Grosiaa lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Grosiaa wrote:sylwia80 uratowałaś mnie właśnie przed zawałem...dziękuję
Dofinansowanie do IVF w Warszawie tez jest do 40 roku życia.
Grosiaa, inka1985 lubią tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualnyRety, ja to wiem od gina. Serio! A byłam u niego w styczniu. Mówił mi,że żeby refundacja leków to amh nie mniej niż 1, wiek i to FSH(ale nie pamiętam normy). Grosiaa, zawału nie miej!
Ja to czasem mam wrażenie, że w każdej części PL sprawy iui czy ivf żyją własnym życiem.... (Ja jestem we Wro)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 14:54
Grosiaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki,a może skoro mój M je ten antybiotyk,to dać mu suplementy na te kilka dni na poprawę nasienia? On wyniki ma ok. Ale żeby mi ten antybiotyk nie popsuł. To może by brał coś te dwa tygodnie? Jest sens? Nigdy nic nie brał[/QUOTE]
Spermogeneza plemników trwa 72 dni, wiec raczej nie ma to sensu..Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
Salve Medica Łódź 2017
HSG (drożne) XI 2017
Nasienie super
Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
03.02.2020 ct - <0,2
Immunologia: KIR BX i brak 3.
MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
Histerioskopia 2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ninkali chyba nie ma sensu ale jak masz w domu to przecież nie zaszkodzą, nie? Bron boziu nie kupuj tylko daj co masz:D A i tak bidulek jest zdołowany to daj mu i bedzie miał wrażenie ze cos sam działa No wiesz, takie placebo
Tylko dziewczyny mnie poprawcie jeśli miałabym zaszkodzić !ninkali, Grosiaa, Iwkaaa lubią tę wiadomość
Starania od 05.2015
hsg ok,hba87% IgA,IgG0%, fragmentacja dna 21%; nasienie ok
I iui 23.11.2017
II iui 12.04.2018
III iui 06 i 07.06.2018
30.07.2018 laparoskopia
IV iui 04.09.2018
V iui 27.10.2018
Szczepienia limfocytami
IVF-3 transfery nieudane
2021 ciąża naturalna
2023 ciąża naturalna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDo,ja właśnie nic nie mam! On nigdy nic nie brał! Dobra! A może lepiej go pocieszyć i wmówić, że jest bdb! Oooo, to tylko facecika:-P delikatne stworzenie, nie to co my:-D mój gin (facet) mówi,że jakby facetów leczył, to by rzucił zawód! Bezpośrednio ma kontakt, ale głównie kobietki napędzają walkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:02
Iwkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiusja wrote:My nie mieliśmy udokumentowanego roku leczenia. W klinice jesteśmy od października 2017 roku. Lekarz dał nam takie jakby "skierowanie" ze swoim podpisem, które zostało złożone w Urzędzie Miasta.
-
nick nieaktualnyninkali wrote:Rety, ja to wiem od gina. Serio! A byłam u niego w styczniu. Mówił mi,że żeby refundacja leków to amh nie mniej niż 1, wiek i to FSH(ale nie pamiętam normy). Grosiaa, zawału nie miej!
Ja to czasem mam wrażenie, że w każdej części PL sprawy iui czy ivf żyją własnym życiem.... (Ja jestem we Wro)ninkali lubi tę wiadomość
-
Ninkali daj mu nawet zwykłą witaminę C, placebo, może zdziałać cuda a co do antybiotyku, to zadzwonię do naszego opiekuna i przy okazji zapytam....babeczka lekarzem nie jest ale współpracuje z całym zespołem od ivf
ninkali lubi tę wiadomość
Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
Salve Medica Łódź 2017
HSG (drożne) XI 2017
Nasienie super
03.02.2020 ct - <0,2
Histerioskopia 2020 -
inka1985 wrote:Dzięki wielkie, bo my też od października, więc sie trochę martwiłam. Długo się ogarnia te wszystkie formalności? jakie macie doświadczenia? warto się starć o dofinansowanie czy to odwleka temat w czasie?
Wiesz co to zależy jak na to patrzeć. Wniosek złożyliśmy pod koniec listopada i czekaliśmy na otwarcie budżetu na 2018 rok aż do chyba 10 lutego wiec długo, ale przez ten czas mąż brał leki na poprawę nasienia ja też uzupelnialam wit D i inne witaminyki. Wysępiłam wszystkie badania , które mogą (ale nie muszą)np. Usg piersi cytologia próby wątrobowe. Jak dla nas dofinansowanie to jedyna szansa...UM rekompensuje do 5000 tysięcy jednorazowo, więc jak dla nas to kupa kasyinka1985 lubi tę wiadomość
Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
Salve Medica Łódź 2017
HSG (drożne) XI 2017
Nasienie super
03.02.2020 ct - <0,2
Histerioskopia 2020 -
nick nieaktualny
-
ninkali wrote:Grosiaa, padłam! No i trzymamy się tego, co Sylwia napisała!
Wiem to z własnego doświadczenia, leki miałam refundowane, a mam więcej niż 35 lat. A może Ci chodzilo o to ze po 35 roku życia można zapłodnić więcej niż 6 komórek ?
Dziewczyny Wy przynajmniej macie szanse na dofinansowanie.
Ja za całe leczenie od samego początku płacę. Na NFZ miałam tylko laparoskopię i przy stymulacji niektóre leki refundowane. Nie jestem w stanie zliczyć tego ile pieniędzy już wydałam, zresztą co Wam będę tu mówić o kosztach, same wiecie jak z tym jest. Dodam, że po drodze straciłam pracę, m. in. ze względu na częste nieobecności. Cóż nie wszyscy rozumieją. Ale jakoś dajemy radę. Żyjemy w miarę normalnie, inwestujemy w dom, ale jakby nie było pieniądze odłożone "na dziecko" kończą się. Najbardziej żałuję, że nie zdążyłam na rządowe ivf, ale wtedy nie sądziłam, że będzie mi to potrzebne. Gdybym miała szansę dostać jakiekolwiek dofinansowanie od miasta, nie wahałabym się ani chwili. -
nick nieaktualny