IVF po IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUwaga! Skopiowałam sobie stary post:-P
Moje badania:
-najpierw do IUI (drożność, HSC, cytologia, wymaz, usg piersi, morfologia+ OB, hormony{ FT3,4 TSH, amh, estradiol, LH, prolaktyna, FSH }, Toxoplazmoza IgG, IgM, CMV IgG IgM, różyczka, glukoza, insulina, chlamydia, czystośc pochwy, Mycoplasma/ureaplasma, WR, antygen HBs, HCV, HIV, HBc,grupa krwi
Potem do IVF
- do refundacji (liczy się wiek, FSH, AMH)
-dalej kazał mi zrobić morfologia, OB, APTT, potas, sód, wymaz z kanały szyjki, no i znowu wirusówki HBSantygen, HCV, HBC HIV, WR, Toxoplazmoza, CMV (tu aptt do znieczulenia, a wirusówki, bo tamte były już "przeterminowane- straciły 6mcy")
- kariotypyGrosiaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNinkali dzięki od razu wiem co będę miała do zrobienia :*
teraz najważniejsza jest refundacja - FSH i AMH musi być ważne pol roku i te wyniki tzn AMH 1,35 są z 5 miesięcy z hakiem. Jeśli z nimi nie zdąże się zakwalifikować i każą mi zrobić nowe to na bank będą znowu bardzo niskie w okolicach 0,6 wiec dupa z refundacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 13:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGrosiaa, ale jak do wizyty jeszcze AMH i FSH są ważne to weźmiesz i już lekarz może ustalić wszystko:-) on zapiszę Ciebie i potem już wszystko na spokojnie. Możesz mu powiedzieć że zależy Ci by ten wynik przeszedł,bo po stymulacjach spadnie amh i nici z refundacji. To też człowiek. Nawet jak będą w dniu wizyty ważne dwa tygodnie.
-
Grosiaa wrote:sylwia80 - dziekuje od razu mi lepiej
najgorsze te ciągle rozczarowania no nawet z wizyta na którą czekam prawie 2 miesiące....
a powiedz proszę kogo polecasz?
Ja wcześniej byłam u Niedbały właśnie ale ta niedostępność jej mnie strasznie wkurzała i teraz jestem u Palaszewskiego.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Grosia o o ja !!! Też bym się wkurzyła ale dobrze że już próbowałaś sytuację i zapisałaś się szybko do innego gin.
A jaka refundacja ?? Czego ?? -
nick nieaktualnyHalszka112 mam na myśli dofinansowanie w ramach miejskiego programu, ale z tego co czytałam to do refundacji leków też chyba trzeba mieć określony wynik AMH i FSH choć nie jestem pewna bo to będzie moje pierwsze podejście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 13:54
-
nick nieaktualny
-
Grosiaa ja byłam na dwóch pierwszych wizytach u Jeżaka! Nic się nie bój, to jest konkretny facet,od razu da ci skierowania na badania. Teraz jestem u palaszewskiego,ale tylko dlatego,że wydaje się być bardziej wesoły.a jak zauważyliście z do87 mamy specyficzne poczucie humoru.
Oczywiście poszłam dziś na hcg (mimo tego że jutro mam USG, wiem wiem nic nie piszcie ) 983,47!Grosiaa, Niusja, ninkali lubią tę wiadomość
Plemniki-morfologia1%, liczba ok, hba83%
14.02.2017 punkcja,11 pęcherzyków,7komorek,6 zaplodnionych
19.02.2017 transfer1blastusi6dniowej4aa, (3krio6dn)
4dpt5,76 5dpt13,6 7dpt32,45 9dpt69 10dpt134 12dpt214 14dpt462 16dpt983 21dpt4823 -
nick nieaktualnyka87 - jezu jak ja się cieszę z Twojego sukcesu. Czytam od początku i kibicuje!!! W sumie jesteś moją motywacją do ivf niech beta szybuje
musze się zastanowić czy w takim razie nie wole Palaszewskiego, bo już mam tak serdecznie dość lekarzy, chce kogoś ludzkiego kto wykaże się choć odrobiną zainteresowania i zaangażowania
inka1985 - nie mam pojęcia mam nadzieję że nieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 14:04
-
inka1985 wrote:Dziewczyny a czy do refundacji trzeba miec określony przebieg starań? czy musi być udokumentowany rok leczenia? wiecie coś?
My nie mieliśmy udokumentowanego roku leczenia. W klinice jesteśmy od października 2017 roku. Lekarz dał nam takie jakby "skierowanie" ze swoim podpisem, które zostało złożone w Urzędzie Miasta.Grosiaa, inka1985 lubią tę wiadomość
Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
Salve Medica Łódź 2017
HSG (drożne) XI 2017
Nasienie super
Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
03.02.2020 ct - <0,2
Immunologia: KIR BX i brak 3.
MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
Histerioskopia 2020 -
Grosiaa zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze. Teraz jak sa po drodze kłody to strasznie podcina skrzydła (sama jestem na tym etapie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 21:04
Grosiaa lubi tę wiadomość
Starania od 05.2015
hsg ok,hba87% IgA,IgG0%, fragmentacja dna 21%; nasienie ok
I iui 23.11.2017
II iui 12.04.2018
III iui 06 i 07.06.2018
30.07.2018 laparoskopia
IV iui 04.09.2018
V iui 27.10.2018
Szczepienia limfocytami
IVF-3 transfery nieudane
2021 ciąża naturalna
2023 ciąża naturalna -
Grosiaa wrote:Halszka112 mam na myśli dofinansowanie w ramach miejskiego programu, ale z tego co czytałam to do refundacji leków też chyba trzeba mieć określony wynik AMH i FSH choć nie jestem pewna bo to będzie moje pierwsze podejście.
Acha a u nas w miescie nie ma takiej refundacji -
nick nieaktualny
-
skórka33 wrote:Grosiaa to super że już masz nowy termin, ja też mam wizytę 14.03.
Dziewczyny czy któraś z Was brała Prenatal Uno? Mi dr polecił właśnie to, a tak się zastanawiam czy można to zastąpić np. Witaminer Prenatal?
Mój lekarz kazał to sobie wykupić. Dodatkowo przepisał Vigantol w kroplach (8kropli/dzień)
Wcześniej brałam Fertilcare i w sumie to nadal go biorę tyle że co drugi dzień.Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
Salve Medica Łódź 2017
HSG (drożne) XI 2017
Nasienie super
Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
03.02.2020 ct - <0,2
Immunologia: KIR BX i brak 3.
MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
Histerioskopia 2020 -
nick nieaktualnyHalszka112 dla mnie to jest paranoja, że nie ma dofinansowania w całej Polsce, wiem że każdy ma inne poglądy polityczne, ale żeby chu...j strzelił ten cholerny PIS ( przepraszam jeśli kogoś uraziłam - na polityce się nie znam chodzi mi tylko o te kwestię)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 14:14
Niusja, ninkali lubią tę wiadomość
-
Grosiaa wrote:Halszka112 dla mnie to jest paranoja, że nie ma dofinansowania w całej Polsce, wiem że każdy ma inne poglądy polityczne, ale żeby chu...j strzelił ten cholerny PIS ( przepraszam jeśli kogoś uraziłam - na polityce się nie znam chodzi mi tylko o te kwestię)
Ja też się nie znam ale masz rację niech ich strzeli !!!!! -
Grosiaa wrote:Halszka112 dla mnie to jest paranoja, że nie ma dofinansowania w całej Polsce, wiem że każdy ma inne poglądy polityczne, ale żeby chu...j strzelił ten cholerny PIS ( przepraszam jeśli kogoś uraziłam - na polityce się nie znam chodzi mi tylko o te kwestię)