IVF po IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Grosiaa wrote:Niusja a gdzie robicie invitro - chodzi mi o miasto. Nam w klinice mówili , że to o d ręki i że formalności załatwia klinika, a ja tylko podpisuje wniosek
Łódź. Może już teraz szybciej to trwa bo zaczął się rok. I faktycznie klinika wszystkim się zajmuje. My tylko płacimyGrosiaa lubi tę wiadomość
Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
Salve Medica Łódź 2017
HSG (drożne) XI 2017
Nasienie super
Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
03.02.2020 ct - <0,2
Immunologia: KIR BX i brak 3.
MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
Histerioskopia 2020 -
nick nieaktualnySkórka, chyba nikt z nas:( Leków też nie miałaś refundowanych? Ja na nfz je i hsc, a wszystko prywatnie.... szkoda, ze moje miasto nic nie dokłada...ech
Odpisał mi gin, kazał brać 2x2 fertilman plus...ale dziadostwo drogie, musze je namierzyć w aptece dziś...Ech płać i płacz... A najgorsze jest to, ze my mamy taką determinację, że zapłacimy i zjemy wszystko... -
Niestety kasa leci jak woda
Ja miałam niby dofinansowanie na leki ale i tak z 1000zl na stymulacje wydałam i to nie koniec.
Ninkali mój M też brał fertilman plus a potem profertil i zawsze kupowałam przez neta z apteki gemini bo było najtaniej i wysyłka kurierem ale Tobie pewnie zależy na czasieIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎 -
Ninkali, mój brał fertliman plus chyba z 4 opakowania, i tez zamawiałam tak jak iwkaa w gemini, tam było najtaniej. U nas owszem podniosło niektóre parametry ale żeby to był jakiś ogromny efekt to nie. Kup Androvit plus. Chyba w każdej aptece dostępny.
Ja miałam zniżki tylko na leki do stymulacji przy ivf. Reszta wszystko 100%
Prawdę mówią, że gdy pojawia się dziecko to staje się inwestycją na całe życie, a my inwestujemy w nie zanim się jeszcze urodzi a nawet żeby się w ogóle pojawiło.
-
nick nieaktualnyskórka33 wrote:Dziewczyny Wy przynajmniej macie szanse na dofinansowanie.
Ja za całe leczenie od samego początku płacę. Na NFZ miałam tylko laparoskopię i przy stymulacji niektóre leki refundowane. Nie jestem w stanie zliczyć tego ile pieniędzy już wydałam, zresztą co Wam będę tu mówić o kosztach, same wiecie jak z tym jest. Dodam, że po drodze straciłam pracę, m. in. ze względu na częste nieobecności. Cóż nie wszyscy rozumieją. Ale jakoś dajemy radę. Żyjemy w miarę normalnie, inwestujemy w dom, ale jakby nie było pieniądze odłożone "na dziecko" kończą się. Najbardziej żałuję, że nie zdążyłam na rządowe ivf, ale wtedy nie sądziłam, że będzie mi to potrzebne. Gdybym miała szansę dostać jakiekolwiek dofinansowanie od miasta, nie wahałabym się ani chwili. -
nick nieaktualnyDofinansowanie jest aktualnie tylko w kilku miastach w Polsce, bo rząd wycofał poprzedni ogólnopolski program i teraz samorządy same finansują program invitro ze swoich budżetów .
Ja mam to szczęście ze jestem z Warszawy a samorząd warszawski finansuje, ale większość dziewczyn niestety nieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 16:15
-
nick nieaktualnyGrosiaa wrote:Dofinansowanie jest aktualnie tylko w kilku miastach w Polsce, bo rząd wycofał poprzedni ogólnopolski program i teraz samorządy same finansują program invitro ze swoich budżetów .
Ja mam to szczęście ze jestem z Warszawy a samorząd warszawski finansuje, ale większość dziewczyn niestety nie -
inka1985 wrote:AAA, teraz rozumie, faktycznie to jest ylko kilka większych miast w PL, jakoś mieszkając w WAW nie wzięłam tego pod uwagę Ja nie wiem czy uda nam się dostać jakiekolwiek dofinansowanie. Jutro mam wizytę u lekarza i mam nadzieję, ze będziemy już rozmawiac o szczegółąch czyli gdzie, jak i co. Czy to jest tak, że lekarz wystawia "skierowanie" na dofinansowanie a potem się idzie na jakąś komisję do NFZ czy coś? przepraszam, jeśli zadałąm glupie pytanie, ale tak jak pisałam jeszcze nie miałam okazji pogadac z lekarzem.
Wypełniliśmy z M trochę papierów I oddaliśmy do recepcji. Potem telefon z kliniki, że zostaliśmy zakwalifikowani do programu. Potem wizyta ok 20 dnia cyklu...lekarz zlecił branie witamin do tego Metronidazol i tantum rosa. Od 1 dnia kolejnego cyklu juz zastrzyki na stymulację i badania hormonów. Na tym etapie na razie jesteśmy.inka1985 lubi tę wiadomość
Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
Salve Medica Łódź 2017
HSG (drożne) XI 2017
Nasienie super
Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
03.02.2020 ct - <0,2
Immunologia: KIR BX i brak 3.
MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
Histerioskopia 2020 -
nick nieaktualnyskórka33 wrote:Ninkali, mój brał fertliman plus chyba z 4 opakowania, i tez zamawiałam tak jak iwkaa w gemini, tam było najtaniej. U nas owszem podniosło niektóre parametry ale żeby to był jakiś ogromny efekt to nie. Kup Androvit plus. Chyba w każdej aptece dostępny.
Ja miałam zniżki tylko na leki do stymulacji przy ivf. Reszta wszystko 100%
Prawdę mówią, że gdy pojawia się dziecko to staje się inwestycją na całe życie, a my inwestujemy w nie zanim się jeszcze urodzi a nawet żeby się w ogóle pojawiło. -
Ja bym wzięła tylko androvit.
Wy nie macie problemów z nasieniem, a sam antybiotyk może ale wcale nie musi zaszkodzić. Ja bym w fertilman nie szła, bo to jest typowo na jakość nasienia a Was ten problem nie dotyczy. Do tego ta cena. Zresztą pamiętam, że tam pisze na opakowaniu, że trzeba brać przez 3 miesiące żeby był rezultat. Wy z tego co rozumiem macie porostu wziąć jakieś wspomagające witaminy, tak na wszelki wypadek. -
nick nieaktualny
-
Ja bym dala fertilman bo o ile sie nie mylę androvit nie zawiera glutationu, a to ważne od katem stresu oksydacyjnego, a mysle ze tu wlasnie chodzi o dna plemników lekarzowi...a nie ogólnie o wyniki nasienia...niewiele Wam zostało juz czasu, koszty i tak wysokie całej procedury wiec chyba lepiej juz dołożyć i miec poczucie ze sie zrobiło wszystko co moglo
ninkali lubi tę wiadomość
-
Ja jak zwykle zielona w tych tematach tylko czytam, a nie podpowiem- Przepraszam siostro
ninkali lubi tę wiadomość
Plemniki-morfologia1%, liczba ok, hba83%
14.02.2017 punkcja,11 pęcherzyków,7komorek,6 zaplodnionych
19.02.2017 transfer1blastusi6dniowej4aa, (3krio6dn)
4dpt5,76 5dpt13,6 7dpt32,45 9dpt69 10dpt134 12dpt214 14dpt462 16dpt983 21dpt4823 -
Witam, mam na sprzedaż leki pozostałe po stymulacji do In Vitro. Kupowałam je po cenach pełnopłatnych ponieważ nie miałam refundacji:
Fragmin 5000 - 17 strzykawek- 100 zł (cena za opakowanie 10 szt kosztuje 110 zł)
Neoparin 40mg- 17 strzykawek - 100 zł( cena za opakowanie 10 szt- 112 zł)
Lutinus- 30 tabletek- 100 zł
Encorton - 45 tabletek- 40 zł
Gonal f 150j- 170 zł 0(płaciłam 240 zł) nowy nie otwarty i nie mieszany trzymany w lodówce
w razie pytań : [email protected]Prawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578 -
skórka33 wrote:Ninkali decyzja jest Twoja. Ja zostaje przy swoim zdaniu. Mam też nadzieję że ani choroba ani antybiotyk w żaden sposób na Wasze plany nie wpłyną i tego Ci życzę.
Mamaporaz2 Ty ciążę prowadzisz w Macierzyństwie? -
nick nieaktualnyZ okazji naszego święta wszystkiego najlepszego koszyka kobietki!!!
Mamaporaz2 ja te kciuki to trzymam tak mocno,że białe ręce mam! Będzie dobrze!!!
Iwkaa trzymam kciuki, zaraz będzie kropek!!!!!
Ka87,siostro! Za Ciebie i Anielke!!!!
Miłego dnia życzę!!!!
Halszka112, Iwkaaa, Niusja, inka1985 lubią tę wiadomość
-
Hey, Ninkali dzięki i ja również życzę Wam kobietki Wszystkiego co najlepsze !!!
A za Was Ka,Iwkaaa i Mamaporaz2 trzymam mocne mocne kciuki !!!!
I czekam na relację -
Dziewuszki my już na miejscu !!!
Dzięki za miłe słowa!!
Ależ mi nie dobrze, jak ja nie lubię być na czczo i jeszcze ta jazda autem masakra jakaś...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 14:14
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎