IVF po IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nika77 wrote:Ooo to Ty Aguleczka też tam jesteś!!!ale fajnie,że już jesteśmy trzy w tym samym miejscu!będziemy omawiały na bieżąco co nam zlecają lekarze z tej samej kliniki.U Ż.byłam raz na podglądzie przy stymulacji jak nie było G.
A Ty już rozpoczęłaś przygotowania do in vitro ?jak to u Ciebie wygląda?Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
Acard 75, Metformina 1000xr,
Encorton
02.2017 IUI c.b. 12 dpo beta hcg 20, 14 dpo beta 13
O5.2017 II IUI - C.B.
06.2O17 III IUI c.pozamaciczna resekcja jajowodu
01. 2018 IV IUI - nieudana
Dr Paśnik leczenie, -
Klara Wysocka wrote:Mam receptę, ale jeszcze nie wykupioną, bo czekamy jeszcze kilka miesięcy z IVF.
Ja nie mogę brać antyków ze względu na mutacje mthfr i krzepliwości krwi, dlatego mój lekarz obrał protokół ultrakrótki. Swoją drogą, też z wrocławskiego Invimedu -
Tym razem też pewnie biochemiczna bo beta drgnęła z 3 do 5 czyli tyle co nic ale jednak coś tam się zadziało. I tak myślę czy w w międzyczasie nie pojechać do immunologa żeby jakieś badania zrobił. Bo jak się okaże że mój organizm traktuje zarodek jak wroga to in vitro można sobie robić a i tak nic z tego.Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
Encorton
O5.2017 II IUI - C.B.
Dr Paśnik leczenie, -
mamaporaz2 wrote:A co masz oprócz mthfr ze nie możesz antykow? Ja mam mthfr hetero i brałam bez problemu i długi protokół. Tyle ze zespol antyfosfolipidowy mimo dodatnich ana mam wykluczony...
Ja mam polimorfizm genu MTHFR c.665C>T (homozygota mutacyjna w obu allelach).IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Ja czekam też na wyniki mutacji MTHFR i jeszcze innych 5 ( w pakiecie robiłam) oraz kariotyp. Już bym chciała zacząć przygotowania do ivf doczekać się nie mogę.
To jest nas kilka osób z wrocławskiego invimedu widzę. Fajnie dziewczyny że jest taki wątek.Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
Encorton
O5.2017 II IUI - C.B.
Dr Paśnik leczenie, -
A co do badań do ivf to napiszę co my mamy:
Ma taką tabelę gdzie są wypisane badania podst obowiazkowe i badania zlecane z dobrą praktyką lekarską i tak
Ja: badania podst Hiv, HCV, vdrl, chlamydia DNA z moczu, czystość pochwy, toksoplazma igm igg, rubella igm igg, cytologia
Ja : badania dodatkowe HbsAg, kariotyp, cftr, grupa krwi, amh, tsh
Mąż: badania pods Hiv, HbsAg, Hcv, Vdrl
Mąż badania dodatkowe badanie nasienia kariotyp cftr kons urologiczna delecje chromosomu YAguleczka lubi tę wiadomość
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎 -
Iwkaaa wrote:A co do badań do ivf to napiszę co my mamy:
Ma taką tabelę gdzie są wypisane badania podst obowiazkowe i badania zlecane z dobrą praktyką lekarską i tak
Ja: badania podst Hiv, HCV, vdrl, chlamydia DNA z moczu, czystość pochwy, toksoplazma igm igg, rubella igm igg, cytologia
Ja : badania dodatkowe HbsAg, kariotyp, cftr, grupa krwi, amh, tsh
Mąż: badania pods Hiv, HbsAg, Hcv, Vdrl
Mąż badania dodatkowe badanie nasienia kariotyp cftr kons urologiczna delecje chromosomu Y
Protokol długi zaczyna ok 21dc agonista (np gonapeptyl), leki do stymulacji wlacza sie gdy organizm sie wyciszy (e2 ponizej 60) po ok 14dniach agonisty, oba leki bierze sie do terminu wyznaczenia punkcji.
Wskazania np. niskie AMH, endometrioza
Krotki protokol zaczyna sie w 2/3dc i po ok 4/5dniach wlacza sie antagoniste (np. Orgalutran).
Wskazania np. wysokie AMH, PCOS
Tabletki antykoncepcyjne nie dwrerminuja tego jaki protokol zostal zastosowany, mozna je brac zarowno przed dlugim jak i krotkim protokolem. Mozna tabl w ogole nie brac i przy krotkim i przy dlugim.
Edit: tu macie liste wszystkich badań wymaganych przez ustawe:
Grupa krwi wykonuje para
HbsAg wykonuje para
a-HCV wykonuje para
a-Hbc wykonuje para
HIV wykonuje para
WR wykonuje para
CMV IgM wykonuje para
CMV IgG wykonuje para
Toxo IgM kobieta
Toxo IgG kobieta
Rubella IgM kobieta
Rubella IgG kobieta
Biocenoza pochwy
Cytologia kobieta
Chlamydia metoda PCR wymaz z szyjki macicy
Badania do refundacji lekow:
AMH (powinno sie robic 2/3dc)
FSH 2/3 dzień cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 11:13
-
Bella93 ja napisałam to co mam w dokumencie który dostałam od kliniki nie mam zamiaru nikogo wprowadzić w błąd napisałam to co klinika kazała mi zrobić
Ale dziękuję za infoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 11:39
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎 -
Witam, chyba i na mnie powoli przyszedł czas przenieść się na ten wątek. Co prawda czekam na pozbycie się torbieli, ale podjęliśmy z M decyzję o zmianie kliniki i wytoczeniu cięższej amunicji. Mam od tego wszystkiego łeb jak sklep i strasznie się boje, ale chyba taka jest kolej rzeczy u każdej z nas.
Póki co będę Was podczytywać i uczyć się na waszym przykładzie Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamusieAguleczka, PolaWaw lubią tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
mamaporaz2 wrote:Ja mam hetero dokładnie ta sama
Pytam z ciekawości Metyle, acard, coś jeszcze?
Jakieś jeszcze przypadłości inne się Ciebie trzymają?IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Żadnego acardu, brałam femibon i pregne nie same metyle, od ok 10tc biorę clexane ale w sumie uparlam sie troche po rozmowie z hematolog, pierwsza ciąża na zwykłym kwasie bez problemów 9 lat temu i zdrowy dziec.wyniki badan krzepliwosci typu d dimery, aptt itd zawsze ładne.
Póki co 26tc dziec rosnie jak na drożdżach przepływy w lozysku piękne. Kwas przed ivf oczywiście ponad normę i homocysteina 11 z hakiem. Mam hashimoto i te wysoko dodatnie ana i endometrioza. Wg nifty dziec zdrowy.
-
tolerancyjna wrote:Witam, chyba i na mnie powoli przyszedł czas przenieść się na ten wątek. Co prawda czekam na pozbycie się torbieli, ale podjęliśmy z M decyzję o zmianie kliniki i wytoczeniu cięższej amunicji. Mam od tego wszystkiego łeb jak sklep i strasznie się boje, ale chyba taka jest kolej rzeczy u każdej z nas.
Póki co będę Was podczytywać i uczyć się na waszym przykładzie Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie
Chociaż trzymam &&& że cud nastąpi i nie będziesz potrzebowała z nami tu przebywać. (A tak wogole to ja równo że 3 tyg mam transfer,więc już też mam zamiar być w ciąży przez następne 38tygodni, no może 37:) )tolerancyjna, Truskawkowa90, Aguleczka, PolaWaw lubią tę wiadomość
Plemniki-morfologia1%, liczba ok, hba83%
14.02.2017 punkcja,11 pęcherzyków,7komorek,6 zaplodnionych
19.02.2017 transfer1blastusi6dniowej4aa, (3krio6dn)
4dpt5,76 5dpt13,6 7dpt32,45 9dpt69 10dpt134 12dpt214 14dpt462 16dpt983 21dpt4823 -
Miałam dziś wizytę, 5 dc, jest 10 pęcherzyków, endometrium 6,7, estradiol 367,5, progesteron 0,11. Mój lekarz mówi że jest bardzo dobrze i wszystko idzie zgodnie z planem jeszcze we wtorek wizyta i prawdopodobnie w czwartek punkcja.
Iwkaaa, ninkali, Aguleczka lubią tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Dziewczyny ale mam teraz jazde...ciągle rozmyślam nad tym,co należałoby u mnie jeszcze zbadać,co mogłabym zrobić,jakie leki zastosować,żeby jak najlepiej przygotować się do in vitro.
Dwa lata temu po poronieniu,ginekolog ze zleconych badań,stwierdziła,że mam zespół antyfosfolipidowy i od tego czasu biorę Acard,później jak znowu tylko chwilowo byłam w ciąży,brałam Clexane,ale to była ciąża biochemiczna więc i tak nic nie dało,później po owulacji też brałam Clexane,ale i wtedy efektu w postaci ciąży nie było.
Jak po roku powtórzyłam badania na nadkrzepliwość i poszłam z wynikami do hematologa,to powiedziała,że ani wtedy ani teraz nie mam tej nadkrzepliwości,ale Acard nie zaszkodzi brać.I nie wiem czy rzeczywiście tego nie mam,a jak mam to nie można brać antyków...noooo jasny gwint,tak mnie to wszystko męczy!!!
I tak się zastanawiam,czy nie wypytać lekarza jeszcze o IUI z Clexane plus steryd???czy takie połączenie coś by dało?czy jeśli iui jest w niektórych przypadkach tak mało skuteczna plus wiek,to lepiej już nie czekać tylko zawalczyć z in in vitro?
Kurde i jeszcze łazi mi po głowie taka myśl,co w przypadku gdyby żadna komórka się nie zapłodniła?to wtedy już zupełna klapa?
nika77 -
mamaporaz2 tak jestem już rocznik 77 i właśnie wiem,zdaję sobie z tego sprawę,że to naprawdę już ostatni moment na starania,z resztą lekarz od razu powiedział,
jak do niego trafiliśmy,że musimy że wszystkim zdążyć do pół roku czyli czas mamy co najwyżej do maja/czerwca,a ponieważ za info vitro z lekami płacimy bez żadnej refundacji to wiem,że to będzie tylko ten jeden raz i dlatego mam tyle rozkminiań.nika77 -
nika77 wrote:mamaporaz2 tak jestem już rocznik 77 i właśnie wiem,zdaję sobie z tego sprawę,że to naprawdę już ostatni moment na starania,z resztą lekarz od razu powiedział,
jak do niego trafiliśmy,że musimy że wszystkim zdążyć do pół roku czyli czas mamy co najwyżej do maja/czerwca,a ponieważ za info vitro z lekami płacimy bez żadnej refundacji to wiem,że to będzie tylko ten jeden raz i dlatego mam tyle rozkminiań.nika77 lubi tę wiadomość
-
nika77 wrote:mamaporaz2 tak jestem już rocznik 77 i właśnie wiem,zdaję sobie z tego sprawę,że to naprawdę już ostatni moment na starania,z resztą lekarz od razu powiedział,
jak do niego trafiliśmy,że musimy że wszystkim zdążyć do pół roku czyli czas mamy co najwyżej do maja/czerwca,a ponieważ za info vitro z lekami płacimy bez żadnej refundacji to wiem,że to będzie tylko ten jeden raz i dlatego mam tyle rozkminiań.
Wiem,że jesteśmy innymi"przypadkami",ale może najlepiej posłuchać się lekarza, co on radzi.powiedziec mu o swoich wszslkich wątpliwościach.zadawac pytania i niech lekarz zaproponuje coś.
Chociaż powiem szczerze,że taki kozak ze mnie tu na forum,a sama zawsze u dr mam pustkę w głowienika77 lubi tę wiadomość
Plemniki-morfologia1%, liczba ok, hba83%
14.02.2017 punkcja,11 pęcherzyków,7komorek,6 zaplodnionych
19.02.2017 transfer1blastusi6dniowej4aa, (3krio6dn)
4dpt5,76 5dpt13,6 7dpt32,45 9dpt69 10dpt134 12dpt214 14dpt462 16dpt983 21dpt4823