🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiula wrote:No faktycznie zaszalałaś z tymi 🥚, jeszcze się okaże ,że będziesz miała całą armię do wykorzystania 🫣😁🤞
A lekarz sam zadecydował o zapłodnieniu wszystkich? Było to wcześniej omawiane ?
Ja z tego co zrozumiałam to u mnie niezależnie ile będzie jajek to zapładniają tylko 6 i ciekawa od czego to zalezy 🤔
Jak poprosiłam czata gpt żeby przewidział ile powinnam na końcu miec zdrowych zarodkow to oszacował między 1 a 3, więc to mi pokazało, że jednak dobrze zrobiliśmy z tym zapladnianiem wszystkiego.PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️ -
Misiula wrote:A jak się ma nasza Magdalena ? Kiedy robisz pierwsza betę i czy będziesz robić wcześniej sikańce ? 😊
I tez nam pani doktor mówiła, że w programie można zapłodnić więcej niż 6 po 35 roku życia.
Insane, bardzo to smutne i takie przykre, że byłaś wtedy sama. Nospę i pyralginę mam w domu, bo właśnie kiedyś mnie złapał w sobotę o 21 ból głowy I mąż musiał jechać po pyralginę 15 kilometrów. Oby już teraz było tylko lepiej i Kropeczek pięknie się zadomowił u Ciebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 18:20
kicia_kocia, Insane lubią tę wiadomość
Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl +Rekovelle
05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 -
kicia_kocia wrote:Insane, współczuję🫂. U mnie to wyglądało bardzo podobnie przy ataku poprzedniej hiperki. Na ten ból malo co pomaga, po prostu mija po jakimś czasie. W szpitalu dawali mi paracetamol i coś przeciwbolowego w czopkach.
Masz możliwość zrobienia usg żeby sprawdzić czy Ci się płyn zgromadził w otrzewnej?
U mnie poza wielkim bolącym brzuchem głównym objawem hiperki jest ból kości krzyzowej/ogonowej. Ten plyn za macicą uciska tamten obszar i powoduje ból.
Ogólnie lekarka kazała mi, jak się do rana by nie poprawiło, jechać do kliniki na pilną konsultację, ale się poprawiło. Ten brzuch rano już był nawet względnie miękki. Jeśli nie będę miała takiego ostrego nawrotu, to przeczekam do wizyty normalnej… potwierdzającej ciążę albo jej brak…
Muszę psychicznie od tych wszystkich wizyt odpocząć.
Ja myślałam o pierwszej becie w środę, ale po tym wszystkim już chce mi się tylko płakać. Na razie sobie testuję, dzisiaj już prawie nie ma śladu zastrzyku. W razie niepowodzenia, to im dłużej będę bez bety, tym dłużej będę sobie mogła żyć nadzieją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 18:38
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️ -
Insane, brzmi przerażająco to, co piszesz. Dobrze, że udało Ci się opanować ten ból chociaż i dzięki za info, co może pomóc w razie w. Nie zwlekaj z wizytą jeśliby Ci się nie poprawiało. Mam nadzieję tak jak reszta dziewczyn, że będzie to znak, że ciąża 💚
MagdaLena, te leki mocno na Ciebie działają co nie? Dobrze, że masz możliwość odpoczynku i regeneracji.
Tak jak kicia_kocia pisała, u mnie też zapładniali wszystkie komórki bo już 36 a niedługo 37 lat 🙄
Dalej jestem przybita ale z dobrych wieści zbliża się powódź stulecia 🩸 i myślę, że jutro najpóźniej w sobotę się pojawi i od razu umawiam się do doktorka. Funkcjonuję trochę na autopilocie bo ten nieudany transfer trochę mnie przeorał więc mam nadzieję, że z nowym cyklem trochę odżyję. Chodzę codziennie na treningi odkąd się dowiedziałam, że transfer nieudany więc też tutaj nadrabiam i będę się powoli szykować na kolejną próbę.
Czekam na dalsze wieści od Was i trzymam mocno za Was wszystkie kciuki 💚kicia_kocia, MagdaLena88, Nowa2024, Alicee2024 lubią tę wiadomość
Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
👱 29l
Wszystko ok 🍀
👩🏻 36l
Wszystkie badania ok, regularne owulacje 🍀
AMH 4.51
Kariotypy ✅️
07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
11/12.24 stymulacja Lamette 2 IUI nie miała miejsca + pęcherzyk nie pękł. ❌️
12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
2-10 dc Ovaleap 150 j.m.
7-10 dc Orgalutran 0.25mg
20.01.25 I monitoring 6l & 6p 🥚
23.01.25 II monitoring 8l & 6p🥚
25.01.25 punkcja 🏥 10 🥚 ➡️ 7🪺
30.01.25 transfer ET 💔
❄️❄️❄️ 🥹 -
Karolove wrote:Insane, brzmi przerażająco to, co piszesz. Dobrze, że udało Ci się opanować ten ból chociaż i dzięki za info, co może pomóc w razie w. Nie zwlekaj z wizytą jeśliby Ci się nie poprawiało. Mam nadzieję tak jak reszta dziewczyn, że będzie to znak, że ciąża 💚
MagdaLena, te leki mocno na Ciebie działają co nie? Dobrze, że masz możliwość odpoczynku i regeneracji.
Tak jak kicia_kocia pisała, u mnie też zapładniali wszystkie komórki bo już 36 a niedługo 37 lat 🙄
Dalej jestem przybita ale z dobrych wieści zbliża się powódź stulecia 🩸 i myślę, że jutro najpóźniej w sobotę się pojawi i od razu umawiam się do doktorka. Funkcjonuję trochę na autopilocie bo ten nieudany transfer trochę mnie przeorał więc mam nadzieję, że z nowym cyklem trochę odżyję. Chodzę codziennie na treningi odkąd się dowiedziałam, że transfer nieudany więc też tutaj nadrabiam i będę się powoli szykować na kolejną próbę.
Czekam na dalsze wieści od Was i trzymam mocno za Was wszystkie kciuki 💚
Ogromnie Ci współczuję tego wszystkiego. Myślę o Tobie często i o całej naszej in vitrowej grupie tutaj. Coś na razie nie mamy szczęścia, ale mam nadzieję, że los się zaraz odmieni. Całe szczęście masz śnieżynki.
I niech ktoś kiedyś przy mnie powie, że in vitro to pójście na łatwiznę…Karolove, Misiula lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
In vitro to cholernie ciężka droga. Przecież nikt nie myśli, a idę na in vitro bo nie chce mi się starać naturalnie. Za nami miesiące i lata starań i niepowodzeń. To zostawia ślad na psychice..chyba już na zawsze. Karolove, mocno tulę i wierzę, że drugi transfer będzie udany!
Insane, miałaś transfer dzień później, więc zgodnie z zajęciami mojej kliniki w poniedziałek powinnaś zrobić proga i estradiol. Ja zastrzyk miałam 10 dni temu, ciekawe czy został czy się wypłukał?
Karolove, najgorszy ten utragestan. Nie wiem czy przez to, że biorę go doustnie, ale zawroty głowy są koszmarne. Do tego ta mgła mózgowa jak po covidzie. Poszłam do łazienki wziąć estrofen, stałam przy szafce i kompletnie nie wiedziałam co mam zrobić. Zeszłam na dół i dobrze,że mąż się zapytał czy wzięłam lek, bo bym zapomniała, że powinnam go wziąć!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 19:19
Karolove lubi tę wiadomość
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Ech, chyba najcięższe w in vitro jest to, że tak wiele może pójść nie tak a proces jest tak bardzo rozłożony w czasie. Kwalifikacja, stymulacja, kolejne transfery. Normalnie co miesiąc jest kolejna szansa a tutaj musimy dlugo czekać na kolejną i nie wiadomo jak się ona skończy 😕
Insane, współczuję ci tego stanu. Mam nadzieję, że będzie Ci już coraz lepiej 🍀
Karolove, rozumiem twoj stres, dobrze że chociaż możesz wrócić do treningów. Chciałabyś w kolejnym cyklu podejsc do kolejnego transferu?
Ja dziś poprosiłam o cykl przerwy między stymulacja a transferem, wiec transfer dopiero w kwietniu. Z jednej strony to czekanie jest ciężkie, ale z drugiej czuję, że potrzebuję pożyć normalnie zanim znów będę uziemiona po transferze.Nowa2024, Karolove lubią tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
kicia_kocia wrote:Ech, chyba najcięższe w in vitro jest to, że tak wiele może pójść nie tak a proces jest tak bardzo rozłożony w czasie. Kwalifikacja, stymulacja, kolejne transfery. Normalnie co miesiąc jest kolejna szansa a tutaj musimy dlugo czekać na kolejną i nie wiadomo jak się ona skończy 😕
Insane, współczuję ci tego stanu. Mam nadzieję, że będzie Ci już coraz lepiej 🍀
Karolove, rozumiem twoj stres, dobrze że chociaż możesz wrócić do treningów. Chciałabyś w kolejnym cyklu podejsc do kolejnego transferu?
Ja dziś poprosiłam o cykl przerwy między stymulacja a transferem, wiec transfer dopiero w kwietniu. Z jednej strony to czekanie jest ciężkie, ale z drugiej czuję, że potrzebuję pożyć normalnie zanim znów będę uziemiona po transferze.
Świetna decyzja, przynajmniej jajniki dojdą do siebiekicia_kocia lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
W ogóle bardzo Wam polecam tę jogę implantacyjną. Kiedyś joga była u mnie dwa razy dziennie, wstawałam wcześniej by zrobić praktykę rano i potem na wieczór. Ale od kilku miesięcy robiłam nieregularnie. A ta implantacyjna bardzo relaksuje, i naprawdę to jedyny czas, kiedy głowa mi odpoczywa.
kicia_kocia, Karolove, Alicee2024 lubią tę wiadomość
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Insane wrote:Rano obudziłam się z bólem brzucha, ale myślałam, że to takie „pokarmowe”, bo po transferze trochę sobie pojadłam (ale też nie jakoś przesadnie). No i cały dzień mnie ten brzuch po prostu bolał, ale do przeżycia. I dosłownie chwilę po 16:00 dostałam nagle tak ostrego bólu dołu brzucha i krzyża, że ledwo doszłam po apap, wodę i dotoczyłam się do łóżka. I tak do mnie nagle doszło, że to skurcze są. Wzięłam dwa te apapy i nic. A jak na złość mój mąż pojechał rano w delegację i byłam sama. Nie miałam nospy i już naprawdę rozważałam karetkę, póki kontaktowałam. No ale wydzwoniłam męża i on w 1,5 godziny był w domu, kupił mi po drodze nospe i espumisan. Wzięłam dwie nospy i dalej nic. Napisałam do swojej lekarki, to kazała wziąć jeszcze dwie nospy i pyralginę ewentualnie. Po wizycie w toalecie minimalnie zrobiło mi się lepiej, więc wzięłam trzy espumisany i do 4 w nocy z przerwami trochę spałam. O 4 nie wytrzymałam i wzięłam tą pryralginę.
Rano jeszcze coś czułam, w tej chwili jest nawet dobrze. Ale nospą i espumisanem się wspomagam delikatnie.
Brzuch miałam tak wzdęty i bolesny, że to dramat. Jajniki też. Ból był taki rozlany po całej jamie brzusznej. Jakbym kichnęła, to bym chyba umarła.
Także do wszystkich dziewczyn: nospa i espumisan obowiązkowo w domu! I pyralgina na ewentualnie wyjątkowy atak bólu. Bo jak w środku nocy złapie, to mogiła.
A na wadze dzisiaj z dnia na dzień miałam kilogram mniej, co mi się naprawdę nie zdarza. Nawet w opisach hiperki piszą raczej o wzroście wagi.
No ale na tą chwilę jest ok.
Ojej biedna, dobrze że mężowi udało się wrócić. Jak się teraz czujesz? Mam nadzieję że te objawy ustały ale naprawdę strach jak jest się samemu w domu 🫣 jak to się mówi nawet nie ma kto podać szklanki z wodą. Przerażające jest to jak faktycznie coś się dzieje. Trzymaj się i mam nadzieję że to tylko jednorazowa akcja🙏
Dziś z mężem uznaliśmy że fajnie żyć sobie tak bez tych wizyt u lekarza i tych seksow bo teraz te dno to trzeba, tą przerwa dużo nam dała ale też mieliśmy kryzys w małżeństwie..
W ogóle dziś serce pęka mi na pół 💔 i płakałam bo byliśmy z psem u weterynarza i nasz członek rodziny 🐕 ma guza jądra oraz guza w brzuszku który nie wygląda dobrze. Musimy zrobić dokładne usg i bad krwi oraz bardzo na niego uważać żeby czasem ten w brzuszku mu nie pękł. To już wiekowy piesek i nie wiadomo czy serce wytrzyma zabieg. Serce mi pęka bo nie wiem czy on to przeżyje a ja utratę ukochanego psiaka 🐕💔😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 21:22
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
MagdaLena, a gdzie ją można znaleźć? Polecasz coś konkretnego na YouTube? U mnie w klinice jest książka o jodze na płodnosc, ale tylko ja przewertowałam czekać na punkcję, bo nie mialam wtedy do tego glowy
MagdaLena88 lubi tę wiadomość
31.01 start IVF
Patisonek 25 wrote:Ojej biedna, dobrze że mężowi udało się wrócić. Jak się teraz czujesz? Mam nadzieję że te objawy ustały ale naprawdę strach jak jest się samemu w domu 🫣 jak to się mówi nawet nie ma kto podać szklanki z wodą. Przerażające jest to jak faktycznie coś się dzieje. Trzymaj się i mam nadzieję że to tylko jednorazowa akcja🙏
Dziękuję ❤️ i naprawdę kupcie sobie te leki i niechby się nawet miały nie przydać.
Pytajcie też przed transferem lekarza, co nawet profilaktycznie poleca wziąć na skurcze. Niech Was nic nie zaskoczy, tak, jak mnie zaskoczyło.
Edit:
Kochana bardzo Ci współczuję sytuacji z pieskiem. Wiem, jak to jest 😞 serce pęka 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 21:53
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
kicia_kocia wrote:MagdaLena, a gdzie ją można znaleźć? Polecasz coś konkretnego na YouTube? U mnie w klinice jest książka o jodze na płodnosc, ale tylko ja przewertowałam czekać na punkcję, bo nie mialam wtedy do tego glowy
Ja mam takie zapisane też od dziewczyny z forum. Polecam również.
Joga do owulacji
- [ ] https://m.youtube.com/watch?v=aNRSBaHWmaU
- [ ] https://www.youtube.com/watch?v=VGMdIGIAcuw
- [ ] https://www.youtube.com/watch?v=Q8Zud9Dimek
- [ ] https://www.youtube.com/watch?v=bQeWjXQU-co
- [ ] https://www.youtube.com/watch?v=FxhG_kfzaAc
A tu na 2 week wait - czyli takie bardziej na wspomaganie zapłodnienia i zagnieżdżenia - spokojniejsze pozycje
- [ ] https://www.youtube.com/watch?v=IknYBw2Mm8M
- [ ] https://www.youtube.com/watch?v=fK1VtF2P_Tg
- [ ] https://www.youtube.com/watch?v=NbRl0PK1NyA
- [ ] https://www.youtube.com/watch?v=D-sHZAiSEx4
kicia_kocia lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
Insane mam nadzieję, że nie bez powodu Kropek tak cię przeczołgał, a po to, żeby za parę dni dać o sobie znać, że nadal tam jest i nigdzie się nie wybiera 😘🍀🍀🍀
Patisonek przykro mi ze względu na psiaczka 🫂 mam nadzieję, że bidaczysko pożyje jeszcze bez cierpień 🥺Patisonek 25, Insane lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Dziękuję kicia_kocia, tak, tęskniłam za regularnymi ćwiczeniami więc to na pewno dobrze mi na głowę działa. Na pewno wypróbuje tę jogę, kilka lat temu trenowałam bardzo regularnie jak jeszcze za granicą mieszkałam ale potem przestałam po przeprowadzce do Polski 🙈 ale chętnie skorzystam, zapiszę sobie te linki! I tak, jeśli lekarz nie będzie widzieć przeciwwskazań to podejdę od razu do kolejnego transferu, u mnie nie było takich przygód jak u Was i mam nadzieję, że teraz jeszcze bardziej dojdę do siebie. I na pewno inaczej psychicznie się przygotuję, w sensie pomyślę jak zrobić z testowaniem bo nie lubię ale czekanie na Betę było okropne...a tak to test wiem od razu więc chyba się przełamię. Bo najgorsze było czekanie, nawet kiedy zobaczyłam wynik to była ulga bo wiedziałam na czym stoję, bez niepewności.
Patisonek mega mi przykro, mocno tulę 🫂Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
👱 29l
Wszystko ok 🍀
👩🏻 36l
Wszystkie badania ok, regularne owulacje 🍀
AMH 4.51
Kariotypy ✅️
07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
11/12.24 stymulacja Lamette 2 IUI nie miała miejsca + pęcherzyk nie pękł. ❌️
12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
2-10 dc Ovaleap 150 j.m.
7-10 dc Orgalutran 0.25mg
20.01.25 I monitoring 6l & 6p 🥚
23.01.25 II monitoring 8l & 6p🥚
25.01.25 punkcja 🏥 10 🥚 ➡️ 7🪺
30.01.25 transfer ET 💔
❄️❄️❄️ 🥹 -
Ja nie wiem czy to ta pogoda tak dzisiaj zadziałała, czy pełnia księżyca, ale dzisiaj cały dzień w głowie siedziała myśl gdzieś zasłyszana ze.. "in vitro - droga na skróty". I tak sobie analizowałam nasze emocje, przebyta droge i te wszystkie nasze forumowe historię i aż się zaśmiałam przez łzy..
Wchodze na forum a tu takie info.. ☹️
Karolove bardzo Cię wspieram 🫂 i myślę o Tobie mimo, że troche Cię tu mniej ostatnio. Wierzę, że zbierzesz w sobie siłę i niebawem ruszycie z kopyta z kolejnym transferem 😘
Patisonek cholernie współczuję sytuacji z psem. Nie da się przygotować na takie informacje i na najgorsze.. ponad rok minął od straty mojego pierwszego psa. Do tej pory boli. Drugi teraz leży koło mnie i jak sobie pomyślę, że mogłoby mu coś się stać.. 😭🫣
Joga implementacyjna - zapisana na przyszły tydzień. Dzięki dziewczyny za polecajki ❤️ nigdy nie próbowałam jogi. To może być ciekawe doświadczenie 😊Karolove lubi tę wiadomość
♀️29 l
- 5.24 - udrożnienie jajowodu
- hormony, MUChA, aTG, aTPO , ASA, ANA - ok
-zespol antyfosfolipidowy - ujemny
- kariotyp - ok
- AMH 5,11
- kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
- HLA-C C1/C2
♂️ 33 l
- 4. 24 - embolizacja ŻPN
- obniżone parametry nasienia
- kariotyp - ok
Cross-match 36,3% ❌
10.2024 - IUI ❌
11.2024 - IUI ❌
--> zmiana kliniki<--
28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
10.01.2025 - start stymulacji - 150jm Ovaleap, Cetrotide 0,25 mg, Gonapeptyl Daily
23.01 -Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 ❄️🥹
18.02 - transfer
••Zostań z nami Maluszku••🤍 -
Patisonek bardzo współczuję.. Sama mam 2 koty I psa i jak mi chorują to umieram z nerwów. A kot nas przetestował, bo miał już 2 operacje ratujące życie. Ja traktuję zwierzaki jak członków rodziny....🫂
Jeżeli chodzi o jogę to ja po prostu wpisałam w YT joga na implantację zarodka i wyskoczyła joga ,którą prowadzi miła pani z Indii. Widzę, że ma też jogę na owulację i poprawienie jakości komórek. Praktyka trwa 22 minuty. I jest na poziomie mniej niż początkującym. Ja kiedyś chodziłam na jogę ,gdzie ćwiczyło się na podwieszanych chustach. To był dziwny wybór 😃Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Dzięki dziewczyny za wsparcie❤️ domyślam się że te sytuację z Waszymi pupilami tez nie są łatwe bo dla nas to też członek rodziny ale nie wiem czy w tym wieku jego serce wytrzyma operacje. Nawet nie chce myśleć że mogło by go zabraknąć 😭 każdą sytuację z zwierzętami przeżywam jak i Wy.. w przyszłą sobotę zapadnie decyzja co dalej robimy ale do tego czasu stres 🥺Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Patisonek 25 wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie❤️ domyślam się że te sytuację z Waszymi pupilami tez nie są łatwe bo dla nas to też członek rodziny ale nie wiem czy w tym wieku jego serce wytrzyma operacje. Nawet nie chce myśleć że mogło by go zabraknąć 😭 każdą sytuację z zwierzętami przeżywam jak i Wy.. w przyszłą sobotę zapadnie decyzja co dalej robimy ale do tego czasu stres 🥺
Ja ustaliłam z moimi zwierzakami,że mają żyć na ludzkie jeszcze 120 lat. I trzymam się tej deklaracji! Mam nadzieję że one też.Alicee2024, Patisonek 25, kicia_kocia, Karolove, Nowa2024 lubią tę wiadomość
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Dziewczyny, powiem Wam, że wczoraj zaczęłam bardzo intensywnie ładować białko, tak 2g na kg masy ciała i dziś czuję sporą poprawę. Co prawda oznacza to że jem tylko twarożek i jajka 😂, ale wolę tak kilka dni przetrwać niz męczyć się z hiperką. Jakby któraś z was doświadczała hiperki to polecam maksymalne ładowanie białka, pomaga 🫶
Mq1991, Insane, MagdaLena88, Karolove, Nowa2024 lubią tę wiadomość
31.01 start IVF
Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️