🍒🌸🍀~ IVF SIERPIEŃ~ 🍀🌸🍒
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny Universe Updates🌎✨
Chyba trafiłam z tematem bety i testowania w 5 dpt.
Gdyby nie wyjazd w sobotę w dziką głuszę to pewnie bym zrobiła dziś ( 6dpt) i jechała do diagnostyki w sobotę do Słubic bo w Berlinie w wknd laby zamknięte🫣
Mam wynik i oczywiście jest zagwozdka bo wyszedł graniczny:
Beta HcG: 5.2 lUIm
Progesteron: 56 ng
Mój lekarz nie był zachwycony samowolka - kazał mi powtórzyć w piątek.
Także tak. Dla tych co lubia adrenalinę i mają niskie ciśnienie- beta w 5 dpt to must have🤣🥳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 13:49
Hania2010, aleks.123, Luna_94🌛, Frankfurterka, NadiaaL, pinkola, HolyFantasia, Anoli88, Śnieżynka 91, jo_ana, Groszek90, kotciołek, aga12345, Megan07, Kate@@, Nadzieja25, Dina, Linka89, Yahu, Jenny93, Joanna29, hope28 lubią tę wiadomość
👨🏼(33) - ok👸🏽(41) + 🐕 +🐕🦺
📍AMH 2024-1,39 FSH- 6.1
⏳22cs
🌱- wege
✅Cykle reguralne + owulacja, MUCHA - ok
✅BIRADS- 2
✅Hormony, tarczyca, insulina, homocysteina 5.6
✅KIR Bx-y- wszystkie implantaycjne
✅HyCoSy 04.24- oba drozne
✅ANA, ASA
✅Allo mlr 46.60% - 08.24
✅cross match -5%- 08.24
✅CD 138 - zaleczony 2/10- 06.24
🚨NK- 17%, Cytokiny- TH1, Mutacje- PAI 1, C677T, HPV 16
2022
IVF 1#❄️❄️❄️- 1xCB
IVF 2#❄️❄️❄️❄️ - 2x CB
2023- starania naturalne
04.2023- 6tc 👼🏼
07.2023- CB
2024
IVF #3 PGT-A ❄️❄️❄️
IVF # 4 niezbadane ❄️❄️❄️❄️❄️
📅- 09.08- 5.AB. VET+AH+EG ✊🏼🥑
🩺- 5dpt, Beta-5.2
🩺- 7dpt, Beta-13.6
🩺- 10dpt, Beta-25.2. CB😔
💊- Clexane, accofil 1/3, encorton 7.5 mg, acard 150 mg, tona proga, nospa, scopolan, byropyllium
📆 wrzesień - histeroskopia + II konizacja😔 -
Ostoya wrote:Cześć wszystkim
Mam nadzieję, że trochę mi pomożecie . Zwracam się głównie do doświadczonych staraczek, otóż od 3 lat staramy się z mężem o dziecko. Naturalnie nie udało się nigdy, natomiast po drugiej IUI zaszłam w ciążę. Niestety nasze szczęście nie trwało długo i poroniłam samoistnie w 8 tyg. W tym miesiącu ponownie spróbowaliśmy IUI, ale niestety też nic z tego nie wyszło, nawet z zastosowaniem fertile chip. Zdecydowaliśmy z naszym lekarzem, że jak 3 IUI się nie uda to chcemy podejść do IVF. Jednak nie bardzo wiem czego możemy się spodziewać. Idziemy do naszej kliniki i co dalej? Czy na decyzję o zakwalifikowaniu do rządowego programu czeka się długo? Czy powinniśmy zwrócić wcześniej na coś uwagę? Wykonać jakieś badania genetyczne, których w trakcie trwania programu nie można wykonać? Ze wszystkich badań, które robiliśmy do tej pory, jedyny problem na jaki napotkaliśmy to słaba morfologia, 1%. Immunologicznie i fizycznie wszystko u nas ok, ale genetyki nie wykonywaliśmy, oprocz badań z fragmentacją DNA (w pakiecie z wiazaniem z kwasem hialuronowym), wszystko wyszło super. U mnie też ok, owulacje naturalne i amh 3,64 hormony w normie. Wiem, że wiecej dowiemy się w klinice, ale z tym to też roznie bywa... Na forum czasem jest wiecej wiadomości 🙈 i jest tak, że jak ktoś już przeszedł pewną drogę to ma swoje spostrzeżenia i doświadczenie. Bardzo liczę na waszą wyrozumiałość i doświadczenie dziewczyny
Wszystko zależy od kliniki, bo podobno są już kliniki, które mają wyczerpane środki na ten rok i nie przyjmują nowych pacjentek, podobno Novum w Warszawie tak ma, ale może to być tylko plotka. Generalnie idziesz po prostu do swojego lekarza w klinice i on wam od razu powie. W większości klinik od razu podpisujecie dokumenty o przystąpieniu do programu (dlatego lepiej isc we dwoje na tę wizytę). Czekasz na początek nowego cyklu i wtedy startujecie ze stymulacją. Co do tych badań to różnie w zależności od kliniki, raczej nikt Ci nie zabroni zrobić jakiegoś badania, bo jesteś w programie, tak mi się wydaje. Jedyne z genetyki, co większość robi to kariotypy u obojga, jeśli nie macie.Ostoya lubi tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Hej dziewczyny, pamiętacie moją rozkminę co ja zrobię z 16 zarodkami w 3 dobie? No to wynik jest taki, że w 5 dobie zamrożono jeden zarodek 4AB, a w 6 dobie kolejne dwa 4AB i 4BA. A więc zostałam z trzema zarodkami. Reszta zdegenerowała 😥 Sama się z siebie śmieję jak szybko przeszłam ze strachu co zrobić gromadką mrożaków do strachu, że mam tylko 3 szanse 🤷
Podpowiedzcie mi proszę czy dobrze myślę, że te dwa zarodki z 6 doby są lekko opóźnione i mają mniejsze szanse?
Podczytuję Was codziennie i trzymam kciuki za każdą z Was ❤️Ona 33':
-stwardnienie rozsiane (8 lat leczenia immunomodulącego 😕)
-niedoczynność tarczycy
- kariotyp ok ✅
AMH: 3,26
On 34':
-kryptozoospermia, pojedyncze żywe plemniki 😕
- kariotyp ok ✅
25.07 start stymulacji
07.08 punkcja 🤞 --> 24 🥚
❄️4AB, ❄️ 4AB, ❄️4BA -
Mam nadzieję, że trochę mi pomożecie . Zwracam się głównie do doświadczonych staraczek, otóż od 3 lat staramy się z mężem o dziecko. Naturalnie nie udało się nigdy, natomiast po drugiej IUI zaszłam w ciążę. Niestety nasze szczęście nie trwało długo i poroniłam samoistnie w 8 tyg. W tym miesiącu ponownie spróbowaliśmy IUI, ale niestety też nic z tego nie wyszło, nawet z zastosowaniem fertile chip. Zdecydowaliśmy z naszym lekarzem, że jak 3 IUI się nie uda to chcemy podejść do IVF. Jednak nie bardzo wiem czego możemy się spodziewać. Idziemy do naszej kliniki i co dalej? Czy na decyzję o zakwalifikowaniu do rządowego programu czeka się długo? Czy powinniśmy zwrócić wcześniej na coś uwagę? Wykonać jakieś badania genetyczne, których w trakcie trwania programu nie można wykonać? Ze wszystkich badań, które robiliśmy do tej pory, jedyny problem na jaki napotkaliśmy to słaba morfologia, 1%. Immunologicznie i fizycznie wszystko u nas ok, ale genetyki nie wykonywaliśmy, oprocz badań z fragmentacją DNA (w pakiecie z wiazaniem z kwasem hialuronowym), wszystko wyszło super. U mnie też ok, owulacje naturalne i amh 3,64 hormony w normie. Wiem, że wiecej dowiemy się w klinice, ale z tym to też roznie bywa... Na forum czasem jest wiecej wiadomości 🙈 i jest tak, że jak ktoś już przeszedł pewną drogę to ma swoje spostrzeżenia i doświadczenie. Bardzo liczę na waszą wyrozumiałość i doświadczenie dziewczyny
Witaj Ostoya, fajny nick troche jak nazwa jakiejs Norweskiej wyspy
Rozgosc sie, byle nie na dlugio
Dziewczyny na pewno pomoga w sparwach refundacji, ja podchodze komercyjnie wiec mam znikoma wiedze na ten temat. Jesli jednak z nami zostaniesz, to chetnie pomoge w dalszej drodze jak juz bedziesz miec wybrana klinike (jest watek na Ovu, ktos ostatnio pytal jaka jest najlepsza) plus kwalifikacje i bedziesz miec rozpisany plan dzialania.
Gdybys chciala to ustaw sobie stopke i wpisz najwazniejsze info o sobie, leczenie. Na jakim etapie jestescie, to nie jest wymagane ale ulatwi Tobie i nam zycie, nikt nie bedzie sie x razy pytal o to samo jak to zrobic - jest na pierwszej stronie.
Trzymam kciuki za dalsza droge i Twoje marzenia!
Ostoya lubi tę wiadomość
👨🏼(33) - ok👸🏽(41) + 🐕 +🐕🦺
📍AMH 2024-1,39 FSH- 6.1
⏳22cs
🌱- wege
✅Cykle reguralne + owulacja, MUCHA - ok
✅BIRADS- 2
✅Hormony, tarczyca, insulina, homocysteina 5.6
✅KIR Bx-y- wszystkie implantaycjne
✅HyCoSy 04.24- oba drozne
✅ANA, ASA
✅Allo mlr 46.60% - 08.24
✅cross match -5%- 08.24
✅CD 138 - zaleczony 2/10- 06.24
🚨NK- 17%, Cytokiny- TH1, Mutacje- PAI 1, C677T, HPV 16
2022
IVF 1#❄️❄️❄️- 1xCB
IVF 2#❄️❄️❄️❄️ - 2x CB
2023- starania naturalne
04.2023- 6tc 👼🏼
07.2023- CB
2024
IVF #3 PGT-A ❄️❄️❄️
IVF # 4 niezbadane ❄️❄️❄️❄️❄️
📅- 09.08- 5.AB. VET+AH+EG ✊🏼🥑
🩺- 5dpt, Beta-5.2
🩺- 7dpt, Beta-13.6
🩺- 10dpt, Beta-25.2. CB😔
💊- Clexane, accofil 1/3, encorton 7.5 mg, acard 150 mg, tona proga, nospa, scopolan, byropyllium
📆 wrzesień - histeroskopia + II konizacja😔 -
NadiaaL wrote:Hej dziewczyny, pamiętacie moją rozkminę co ja zrobię z 16 zarodkami w 3 dobie? No to wynik jest taki, że w 5 dobie zamrożono jeden zarodek 4AB, a w 6 dobie kolejne dwa 4AB i 4BA. A więc zostałam z trzema zarodkami. Reszta zdegenerowała 😥 Sama się z siebie śmieję jak szybko przeszłam ze strachu co zrobić gromadką mrożaków do strachu, że mam tylko 3 szanse 🤷
Podpowiedzcie mi proszę czy dobrze myślę, że te dwa zarodki z 6 doby są lekko opóźnione i mają mniejsze szanse?
Podczytuję Was codziennie i trzymam kciuki za każdą z Was ❤️
Mniejszych szans raczej nie mają, po prostu później przeszły do stadium blastocystyNadiaaL, HolyFantasia lubią tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Kingus 1 wrote:Hej co miałaś na wysokie NK, jaki miałaś wynik?
Rozpoczęcie starań: 2019
Pierwsze in vitro: 2020
I procedura: 3 zarodki, 3-dniowe
I transfer podanie 2 zarodków
Udało się 🥰 Synek 💙2021
II transfer 2023 ostatni zarodek, beta 0😐
II procedura: 5 zarodków, dwa 5-dniowe, trzy 6-dniowe
III transfer podanie 1 zarodka
Udało się 🥰 Córeczka ❤️
Zarażenie parwowirusem B19, martwy poród w 22tc😭 2024
IV transfer podanie 1 zarodka
Beta 0😐
V transfer beta:
7dpt 30
9dpt 73
11dpt 210
13dpt 425
15dpt 1509
22dpt pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte
29dpt mamy❤️
🧔31 lat, mała ilość nasienia
👧34 lata, wysokie nk, mutacja mthfr, pai (encorton, intralipid, neoparin, witaminy metylowane) -
Anoli88 wrote:Ja też mam teraz rozkminę bo planowałam robić betę w 6dpt, a będzie to dopiero 12dni po Ovitrelle...
Ja robiłam betę w 12 dniu po Ovitrelle i mi wyszła 0,1 też to był 6 dpt♀️89
PCOS, amh 11,89
Kariotypy ok
♂️87
Żylaki powrózka nasiennego
Morfologia 0%
Kariotypy ok
Rozpoczęcie in vitro 04.2023
12.2023 - punkcja, pobrano 13 zapłodnione 11 do 5 doby zostały 3 zarodki 5.1.1, 5.1.1 (przebadane PGTa) i zarodek 5.1.2 (nie przebadany)
Hiperstymulacja (woda w przetoce tydzień wyjęty z życia)
04.2024 cykl sztuczny
transfer zarodka 5.1.1
5 dpt- beta 0,2 ❌
06.08.2024 cykl naturalny wspomagany
transfer zarodka 5.1.1
6 dpt- beta 0,1 ❌ -
MrsMuggels graniczny na szczęście ma prawo jeszcze w tym dniu taki być. Z dozą optymizmu patrzyłbym na piątek, jest naprawdę fajna szansa że będzie dobrze✊
Po prostu musi w piątek wyskoczyć do tych minimum 20 i będzie dobrze, bety początkowe pięknie szybują w zdrowych ciążachWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 14:40
MrsMuggels lubi tę wiadomość
-
Groszek90 wrote:Nk 23% Encorton 1.5 tabletki od dnia transferu i intralipid, tydzień przed, w dniu transferu i w razie udanego transferu co 3 tygodnie chyba do 20tc 😀
Hej u mnie wyszedł wynik 400/10 ale kompletnie nie wiem co to znaczy i ile to procent. Też mi dr Sydor przepisał 2 tabletki 7 dni przed transferem i potem 1,5 tabletki od dnia transferu, jeśli się uda to tak jak piszesz przez 3 miesiące.Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
NadiaaL wrote:Hej dziewczyny, pamiętacie moją rozkminę co ja zrobię z 16 zarodkami w 3 dobie? No to wynik jest taki, że w 5 dobie zamrożono jeden zarodek 4AB, a w 6 dobie kolejne dwa 4AB i 4BA. A więc zostałam z trzema zarodkami. Reszta zdegenerowała 😥 Sama się z siebie śmieję jak szybko przeszłam ze strachu co zrobić gromadką mrożaków do strachu, że mam tylko 3 szanse 🤷
O kurczę faktycznie sporo odpadło 🥺 ale trzeba cieszyć się tym co jest i wierzyć, że jest ten jedyny wśród nich. Ja miałam 18 zarodków, aktualnie wykorzystałam 3, nie wiem ile jeszcze przede mną, ale czasami mniej znaczy więcej, głowa do góry.
Te dwa rosły po prostu wolniej i zajęło im dłużej uzyskanie tego etapu, ale wcale nie znaczy to że nie mają szans, po prostu leniuszki z nich.
MrsMuggels to żeś teraz zasiała ziarno niepewności 🤓
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 14:43
NadiaaL lubi tę wiadomość
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0% 😞
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Kingus 1 wrote:Hej u mnie wyszedł wynik 400/10 ale kompletnie nie wiem co to znaczy i ile to procent. Też mi dr Sydor przepisał 2 tabletki 7 dni przed transferem i potem 1,5 tabletki od dnia transferu, jeśli się uda to tak jak piszesz przez 3 miesiące.
To wynik cd56 zapewne, ten procentowy bada się z krwi w badaniu test IMK.Groszek90 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0% 😞
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
NadiaaL bardzo czekalam na twoj wynik. Trzy to piekny wynik! Jest sie z czego cieszycNadiaaL lubi tę wiadomość
🧔🏻Czynnik męski/ wnętrostwo/ kryptozoospermia
👩🦰 AMH ok 2, reszta w normie
*1 procedura pICSI/FAMSI z separacją. pickup- pobrano 10 kumulusow/6 MII/3 zaplodnione/ 0 zarodkow 😭
**2 procedura pICSI/FAMSI z separacją+ aktywacja oocytow+ embryoGEN.
08.20 pickup- pobrano 7 kumulusów/6MII/ mamy 4❄️❄️❄️❄️
10.20 FET 1x ❄️ 5.2.2
3dpt : 37 mlU (pozostalosc po ovitrel);6dpt: 25 mlU;10 dpt: 166 mlU
14dpt: 965 mlU
18dpt: 3593 mlU /20 dpt krwawienie jest pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
31dpt:❤️🐻
10.23 FET 1x5.2.2
6dpt 27mlu
8tyd brak akcji serca💔
04.24 FET 5.1.1
5dpt 16,6 mlu;8dpt beta 171mlU;22dpt 745mlU 😢
06.24 FET
7dpt 6,5 😣 -
My byliśmy pod koniec lipca na kwalifikacji w Oviklinice w Warszawie. Lekarz zapoznał się z naszymi wynikami - u mnie w sumie hormony, AMH, kariotyp, pytał o witamine D itd. U męża wyniki nasienia, hormony, usg ze względu na żylaki i kariotyp. Udokumentowanych starań w klinice niepłodności mieliśmy tylko od stycznia 2024, ale ze względu na ciężki czynnik męski od razu invitro w naszym przypadku. Już wcześniej mieliśmy to sugerowane. Myślę, że u Was będzie podobnie.
Dostaliśmy karteczkę z badaniami do wykonania (wirusowe, plus ja wymaz na chlamydia i biocenozę), dla mnie recepta na estrofem przed stymulacją a od recepcji dokumenty refundacji do podpisania (weźcie dowody osobiste). Wizyta i badania za darmo. Że akurat byłam w czasie miesiączki doktor poprosił, aby wrócić pod koniec cyklu na wizytę z rozpisaniem stymulacji - mam ją jutro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 15:01
Ostoya lubi tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
Kingus 1 wrote:Hej u mnie wyszedł wynik 400/10 ale kompletnie nie wiem co to znaczy i ile to procent. Też mi dr Sydor przepisał 2 tabletki 7 dni przed transferem i potem 1,5 tabletki od dnia transferu, jeśli się uda to tak jak piszesz przez 3 miesiące.
Rozpoczęcie starań: 2019
Pierwsze in vitro: 2020
I procedura: 3 zarodki, 3-dniowe
I transfer podanie 2 zarodków
Udało się 🥰 Synek 💙2021
II transfer 2023 ostatni zarodek, beta 0😐
II procedura: 5 zarodków, dwa 5-dniowe, trzy 6-dniowe
III transfer podanie 1 zarodka
Udało się 🥰 Córeczka ❤️
Zarażenie parwowirusem B19, martwy poród w 22tc😭 2024
IV transfer podanie 1 zarodka
Beta 0😐
V transfer beta:
7dpt 30
9dpt 73
11dpt 210
13dpt 425
15dpt 1509
22dpt pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte
29dpt mamy❤️
🧔31 lat, mała ilość nasienia
👧34 lata, wysokie nk, mutacja mthfr, pai (encorton, intralipid, neoparin, witaminy metylowane) -
Groszek90 wrote:A miałaś robione nk z krwi czy przy okazji histero? No ja z krwi i wynik procentowy mi wyszedł ale to było w 2020 to może teraz inaczej oznaczają😀Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
Starania od 2019 , 1 poronienie
I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭
maj 2024 II procedura
( Puregon, Menopur, Ganirelix)
05/24 punkcja 💉 Pobrano 14komorek ,9 🥚 mamy 2 ❄️❄️4AB ,4 BC
08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik -
Zarodki z szóstej doby mają taką samą szansę jak te z piątej doby. Wiele dziewczyn ma ciążę właśnie z zarodka z szóstej doby!
NadiaaL lubi tę wiadomość
Starania od lutego 2024.
39 lat, AMH 2, 84
czynnik męski oligospermia
Kariotypy ✅
03.2024 stymulacja Menopur + Ganirelix
03.2024 punkcja, 8 🥚, zapłodniło się 6 🥚.
Przetrwały 2 ❄️❄️4BC i 5BC. Nieprzebadane.
Polip w macicy po stymulacji, wizyty u kilku lekarzy.
Lekarz prowadzący radzi robić transfer na polip...
06.2024 Histeroskopia w Novum z usunięciem polipa.
Biopsja endometrium - brak stanu zapalnego.
07.2024 transfer 2 zarodów, nieudany, brak implantacji.
07.2024 zmiana lekarza, nowa stymulacja.
Rekovelle + Oraglutran.
31.07.2024 Punkcja. Pobrano 18 🥚, dojrzałych 18 🥚. Lekarz kazał zapłodnić wszystkie, zapłodniło się 11 🥚.
Przetrwało 6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 4AB, 4AC, 4BB,4BB,4BB, 4CB.
Badanie PGT: 1 zdrowa ❄️ 4AB.
1 nieprzebadana ❄️4AC (nie dało się przebadać).
Transfer 6.09 - nieudany.
Lekarz sugeruje zbadać immunologię.
27.09. - pierwsza wizyta u immunologa. -
EwelWer dziękuję za wiadomość.
Pierwszą betę robię w 6dpt z uwagi na to, że klinika ma taką usługę jak opieka w trakcie zagnieżdżania się zarodka z badaniami hormonalnymi. No i pierwszy wynik I konsultacja odbywają się właśnie w 6dpt.
Mimo wszystko będę mieć na uwadze, że może wyjść Ovitrelle jeszcze na pierwszym badaniu.
Rocznik 88.
Starania od grudnia 2021.
Kariotyp 🆗
AMH 12.2022 4.71
AMH 04.2024 2.07
PAI 1 homozygotyczna (4G/4G)
HSG marzec 2023 - niedrożny lewy jajowód (wodniak).
1 IUI 06.2023, nieudana.
2 IUI 08.2023, nieudana.
Endometrioza, usunięcie jej ognisk, usunięcie lewego jajowodu (laparoskopia) wrzesień 2023.
12.06.2024 rozpoczęcie stymulacji 💉
21.06.2024 punkcja, pobrano 10 kumulusów, 6 komórek. Uzyskaliśmy 4 ❄️❄️❄️❄️
17.07 transfer ❄️BL.4.1.1 (AH, EmbryoGlue) - nieudany, beta 6dpt nie ruszyła.
14.08 transfer ❄️BL. 3.2.2 (AH, EmbryoGlue)🤞
7dpt Beta-HCG 49 mlU/ml PGR 43,80 ng/ml
9dpt Beta-HCG 131 mlU/ml PRG 45,7 ng/ml
12dpt Beta-HCG 814 mlU/ml
14dpt Beta-HCG 1994 mlU/ml
21dpt CRL 2,6mm i❤️
28dpt CRL 7mm
9+3 CRL 28,1mm
11 CRL 47mm
11 + 5 CRL 53mm prenatalne 🆗 -
Luna_94🌛 wrote:Ja badałam w 5 dpt, testy robiłam od 3 dpt (przez przypadek, byłam pewna, że jest 4 dpt 🙉) - ale tak naprawdę może coś wyjść, a nie musi i byłam tego w pełni świadoma. Klinika zlecała dopiero 7 dpt, ale ja do tego czasu już miałam jedną betę zrobioną i znałam przyrost
Ale wiesz, miałaś też rozwiniętą blastkę, dodatkowo przebadaną więc już nakłutą i szybko poszło z implantacją. Ale w większości przypadków to nic nie wnosi poza mnóstwem nerwów...jo_ana lubi tę wiadomość
1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo
Transfer 2 blastocyst maj 2019- ❤❤styczeń 2020 mamy dwie córeczki
2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby
3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1
Zmiana kliniki:
4 stymulacja październik 2023-
3 blastocysty, po PTG-A, wszystkie zdrowe.
19.07 transfer 4AA
10 dpt beta 300
13 dpt beta 1010
24 dpt jest ❤
👩🦰 34 lata 👨 37 lat
-
frankapzn wrote:A czy nk z krwi są adkewatne do nk z macicy pobranych podczas biopsji 🤔? Pytam z ciekowsci
Nie są wychodzą całkiem inne wartości, te z macicy podobno znacznie częściej są poza normą niż te z krwi.frankapzn, Kluska lubią tę wiadomość
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Co mi się dzieje w jelitach przy tej stymulacji 🤯 bulgotania, jeździ strasznie. Nie pamiętam już odczuć przy poprzednich, przypomnijcie mi czy to tak jest 😓33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %