X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF Sierpień 2021
Odpowiedz

IVF Sierpień 2021

Oceń ten wątek:
  • Kalamea Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenefer wrote:
    Ja panikara melduję się z kropką (bo to ona będzie na bank 😅) na pokładzie. Blastocysta 2BB pięciodniowa. Trochę się zdziwiłam na fotelu, bo podobno bardzo dobrze rokowała jako zarodek....Endometrium na moją prośbę sprawdzone 11mm i progesteron > 60. Betę mam wykonać 14dpt (ta jasne 🤣). Leki 2x duphaston 1x estrofem 3x luteina dowcipna i nieszczęsny Neoparin 1x

Moja rada na transfer- zabierzcie ciepłe skarpety. Ja po transferze zmarzłam leżąc 20 minut na fotelu bez spodni przykryta tylko w miejscu intymnym taką gazą czy jak to się tam nazywa 🙄

Najważniejsze, że już po. Teraz tylko czekanie...😜

Niech się Kropeczka mocno przytula 🥰❤️❤️

Jenefer lubi tę wiadomość

• 2012 - Początek starań • PCOS • Adenomioza • słaba jakość nasienia

06.07.2021
    I IMSI II Transfer FET: blastka 5AA ❄️

🌙 6 dpt ⏸ !! 🙊
    🌙 7 dpt Beta 46,3 🥰
    🌙 9 dpt Beta 134,7 😍
    🌙 14 dpt Beta 1 357,6 🤩
    🌙 24 dpt Pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🐣
    🌙 35 dpt ⭐ 7+1 Mamy 1,26 cm człowieczka z bijącym serduszkiem 😭😭♥️♥️♥️♥️
    🌙 23.08.2021 - 9+3 2,65 cm ♥️ tętno 180 ♥️
    🌙 13.09.2021 Badania prenatalne - przezierność karkowa i kość nosowa prawidłowa, Dzidzia mierzy 66,6 mm, czekamy na wyniki krwi

🌙 W marcu 2022 spełniło się marzenie mojego życia!! Na świat przyszedł nasz największy Skarb 💙💙💙

ed7e008b70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella wrote:
    🎉
    🍀SIERPIEŃ 2021🍀
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Poniedziałek, 02 Sierpień
    Estrella:usg 🍀🤰✊Wracam z usg. Dostałam skierowanie do szpitala jak do 12.08 nic się nie zacznie. Lekarz stwierdził że w obecnej sytuacji wyjazd do Danii na szkolenie dobrze mi zrobi. Wygląda na to że rozrost pęcherzyka zatrzymał się po ostatniej wizycie. Miejmy nadzieję że jednak samo się to puste jajo oczyści i na jesieni podejdziemy do drugiej procedury :)
    Kaś844: usg 🍀🤰 Jesteśmy po wizycie :)Dzieć ma się całkiem nieźle - nawet trochę potańczył :P :) Obecnie mamy 2.80cm ludzia także nie ma żartów ;)
    Asinek: usg 🍀🤰
    magg85: usg 🍀🤰
    zetakasiaa: podgląd kurnika 🥚🍀od wczoraj stymulacja clomid latrezole gonalf menopur clexan
    Dzudi: beta 🍀 13 dpt - 769 mIU/ml 🎉
    Elewina: beta 🍀
    By_ann: beta 🍀 27 dpt - 40361 mIU/ml 🎉
    Gosia895: beta 🍀 13 dpt - 271,1 mIU/ml 🎉
    szamanka91: transfer 🍀✨ Podano 3 dniowego kropusia
    Nasza historia: transfer 🍀✨ Podano blastusia
    Alina89: podgląd kurnika 🥚🍀 Jutro włączam Gonal, za tydzień kolejny podgląd kurnika 🙂 09.08

Wtorek, 03 Sierpień
    Stokrotka 86: usg prenatalne 🍀🤰 💗💗💗💗💗Jestem już po usg genetycznym- chłopiec ma prawie 6, 4 cm i jak na tą chwilę wszystko jest ok🙂 serduszko prawidlowe-158 uderzeń/min.Kręcił się niesamowicie, robił fikołki i nawet siusiu zrobił jak lekarz próbował sprawdzić pęcherz 😁 ewidentnie bardzo charakterny😉
    Nika01: usg 🍀🤰Melduję po wizycie dziś 27 dpt mamy ❤️ 6t5d. Wszystko jest dobrze póki co kolejna wizyta za 3 tyg.
    Kejtusia: usg 🍀🤰 Chciałam tylko napisać, że już nie jestem w ciąży... Tzn. poronienie zatrzymane. Jutro idę do szpitala. Wiem że nie jestem jedyną, ale świat mi się zawalił... Krwiak okazał się silniejszy niż moje małe dziecko... 😢😭 Na razie znikan z tad, czekają nas kolejne badania, kolejne podejście... Nie wiem kiedy to wszystko... Znowu to znane uczucie, że nie będziemy rodzicami... :(
    By_ann: usg 🍀🤰 zarodek i ❤(28dpt) lekarz ocenił na 6t4d
    la: beta 🍀
    Zielone.Slońce: test 🍀 test negatywny :(
    Kasia1991: transfer 🍀✨ Ja już po ☘️😃Wyszłam sobie z pracy na transfer i wróciłam spacerkiem. Czuje się super. A bardziej to znam już te uczucie tych „ mróweczek”. Na pokładzie Ania ( bo coś czuje , że córka 🤭) blastka 4AA + embryoglue 🙏🏻🍀
    Catlady: usg przed transferem 🍀Dzisiaj wszystko ok, 2 ładne pęcherzyki na lewym jajniku, endo 6,9mm. Transfer w przyszłym tygodniu między czwartkiem a sobotą.
    AnnaMD: punkcja 🍀 Hej, melduję się po dzisiejszej punkcji :) U mnie pobrano 12 jajek, nie mam pojęcia ile jest dojrzałych i jakiej klasy. Teraz czekam na telefon od embriologa za 3-5 dni i sram w gacie ze strachu a z drugiej strony jestem szczęśliwa, że to wszystko już się dzieje!

Środa, 04 Sierpień
    prosiulek: usg prenatalne 🍀🤰 Ja już po usg . Pomiary bardzo dobre . Lekarz nie chciał zdradzić plci , mówił że to wróżenie. Powiedziała mu że lekarz ( dziewczyny z wątku) ocenił na podstawie zarodka że będzie dziewczynka. Odpowiedział " no to muszę się zgodzić " 😁😁Maz marzy o córce.W piatek/ poniedziałek wyniki sanco ;)
    Makt: usg przed transferem 🍀Dziewczyny jestem po wizycie.Sprawa wyglada tak ze zostaly nam już słabsze zarodki. Obraz endometrium w usg dziś nie jest jednorodny, wiec pani doktor chce mi podać implant podskórny (reseligo) po owulacji, który wprowadzi organizm w stan sztucznej menopauzy, wyciszy totalnie moje hormony i dzięki temu śluzówka ma się złuszczyc do zera, na wypadek gdyby był tam jeszcze jakiś stan zapalny albo mikropolipy których nie widać na usg (choć dzisiejszy obraz może sugerować ze jakieś się tworza). Implant działa ok 4 tyg wiec transfer wypadłby końcem września. Mam już dość… 😔😔
    Joasik: beta 🍀 8 dpt -182 mIU/ml 🎉
    Dzudi: beta 🍀 15 dpt - 2120 mIU/ml 🎉
    Gosia895: beta 🍀 15 dpt - 576,9 mIU/ml 🎉

Czwartek, 05 Sierpień
    Robaczek: usg 🍀🤰Jest ❤ ale mam też duża torbiel gdzieś tam obok wiec się martwię troche
    Czereśnia: usg 🍀🤰 Dziewczyny u nas tez wszystko ok ! Pęcherzyk ciążowy odpowiedni do wieku ciąży, na serducho jeszcze za szybko - za dwa tygodnie na wizycie powinno już być ładnie widoczne. Kolejna wizyta już u mojego giną prowadzącego 18 sierpnia.
    Dreamscometrue: beta🍀 8 dpt Beta HCG 48,18 mIU/ml 🎉
    Klaudiaaaa: usg przed transferem 🍀 Jeju ja tak się dzisiaj stresowałam ta wizyta , aż doktor się ze mnie śmiał , zawsze na luzie a dzisiaj jakaś masakra tak mnie spięło 🙈 endometrium 8,5 doktor powiedział ze całkiem fajne. Można zmienić mi datę transferu na dzień wcześniej ☺️ Czyli 11 sierpnia ☺️ Narazie wszystko idzie dobrze 🥰 teraz muszę was nadrobić , mam czas to będę czytać w drodze ☺️
    kate2friend: USG🍀🤰Ja juz po wizycie. Bedzie druga coreczka😊 wazy juz 150g i z usg wychodzi o tydzien starsza 🥰 zaslaniala sie rekami i nie mam zdjecia 3d, tylko zwykle z usg wkleje jak bede w domku.
    Catlady: usg przed transferem 🍀U mnie usg ok, endo 8,9mm, pęcherzyki ok 20mm. Upuściłam krew na proga, estradiol i lh i odświeżam stronę ale wyników jeszcze nie ma. Dzisiaj biorę 1,5 zastrzyka ovitrelle, od soboty 2x1 Prolutex. We wtorek ostatni podgląd endo i badanie proga, i jeśli wszystko ok to w środę transfer 😱
    Dzudi: USG🍀🤰U nas wszystko dobrze! Ciąża w macicy, pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtkowym 😍
    majka_o: transfer 🍀✨ Maleństwo u Mamusi 🥰 ❤ jedziemy na frytki 😁 ja na chwilę nie będę podczytywała forum ale na pewno odezwę się jak zrobię betę, bo na sikańca chyba nie mam nerwów 😉
    Monika Endi:transfer 🍀✨ podano 2 kropusie

Piątek, 06 Sierpień
    Limoncia: usg prenatalne 🍀🤰 My już po prenatalnych, wszystko ok, dziecko rośnie, niestety nie dało się ustalić płci. Brzdąc ma już 6cm 🎉
    jaina_proudmoore: usg prenatalne 🍀🤰 Już po badaniu 🥰zdrowy chłopak -77 mm 🙂🍀💗💪wszystkie pomiary bardzo ładne🎉
    Paulina1190: punkcja🍀Jestem po punkcji, lekarz powiedział, ze pobrali 26 komórek🎉
    By_ann: usg 🍀🤰 Plamienia, a właściwie brudzenia ustały. Lekarz mówił że mogło to być spowodowane pęknięciem jakiegoś naczynka i nie ma co się stresować. Na USG wszystko ok, serduszko biło. Więc nastawiam się pozytywnie :)🎉
    prosiulek: wyniki SANCO 🍀🤰 Zdrowa dziewczynka 🥰🎉
    Kotek84: punkcja 🍀Ja już po dzisijeszej punkcji. Mimo moich ogromnych obaw, że pęcherzyki były za małe udało się pobrać 8oocytów, z czego jest 5 dojrzałych komórek. Doktor powiedziała, że od podania Ovitrelle do punkcji komórki jeszcze rosną (całe szczęście!)🎉
    Gosia895: beta 🍀 17 dpt 1088🎉

Sobota, 07 Sierpień
    Agnes92: beta🍀 Beta <0,2😔
    Falafela: beta🍀 beta 66,3 🎉
    Joasik: beta 🍀 Beta 11 dpt - 921🎉
    Ika: punkcja 🍀

Poniedziałek, 09 Sierpień
    Kasia2602: usg prenatalne 🍀🤰Po prenatalnych wszystko dobrze chociaż badanie nie należało do przyjemnych.Dr strasznie naciskał mi na brzuch bo maleństwo nie chciało współpracować i żyło swoim życiem.No i wychodzi na to,że będzie córeczka,ale mówił,że jeszcze może się zmienić 🎉
    pik86: beta 🍀Beta powtórzona w 12 dpt <2, 30. 😣
    Falafela: beta🍀beta 150 :D
    Aneta8: usg 🍀🤰Melduję się po wizycie. Maluszek pięknie się rozwija, serduszko zwolniło i biło 165 ud/min. Odetchnęłam 😌 dziś nam się synuś wspaniale zaprezentował w całej okazałości z klejnotami na wierzchu 😆 Odebrałam też wyniki PAPPY, no te wyliczenia ryzyk wyszły dramatyczne, ze skierowaniem do genetyka i na amniopunkcję. No ale chowam je głęboko na koniec teczki i do nich nie wracam 🎉
    Alina89: podgląd kurnika 🥚🍀Jestem po podglądzie , doktor nie mówił ile pęcherzyków ale dość ładnie to wygląda, estradiol 1400 , a wzięłam 7 zastrzyków Gonalu. W środę 11.08 kolejny podgląd,punkcję doktor widzi najpóźniej w sobotę ale to mi w środę da znać konkretnie 🙂🎉
    zetakasiaa: podgląd kurnika 🥚🍀znowu 2 jajka.skasowany cykl..ja sie zabije....
    Kotek84: transfer 🍀✨świeży transfer 3 dniowego zarodka + 3 poszły do mrożenia.🎉
    Sandrunia: beta 🍀Tak jak myślałam beta 0,2 🙁 odstawiam już dziś leki bo nie ma sensu dalej brać
    Agnes92: usg przed transferem 🍀Update . Po konsultacji z lekarzem, podchodzimy z marszu po ostatniego malucha. Odstawiam leki, prawdopodobnie za 3-4 dni pojawi się @ i zaczynam z estrofemem. Na koniec sierpnia powinniśmy zabrać ostatniego wojownika🎉
    Kasia1991: test🍀 Update test negatywny 😔✊
    Dreamscometrue: beta 🍀 12 dpt - 318,90 mlU/ml🎉
    Pauliś: punkcja 🍀

Wtorek, 10 Sierpień
    Megi-x: usg 🍀🤰To byly długie dwa tygodnie od ostatniego usg, ale całe szczeście wszystko jest wporzadku. Maleństwo ładnie rośnie ma już 2.74cm🥰 Kolejne usg prenatalne za 3 tygodnie.🎉
    Kalamea: usg 🍀🤰Mamy 1,26 cm człowieczka z bijącym serduszkiem!!! 😭😭😭😭😭😭 Nie możemy ciągle w to uwierzyć, jesteśmy odrealnieni i fruwamy gdzieś mentalnie...🎉
    Catlady: usg przed transferem 🍀Ja już po wizycie, transfer jutro 10:30 😱😱😱😱😱😱 Stres milion. Aż mnie brzuch boli🎉
    MDW: podgląd kurnika 🥚🍀 Lewy jajnik prawie nie zareagował na stymulacje. Są trzy pecherzyki wielkości 8-9 mm. W prawym jest 10 pęcherzyków ok 9-11 mm. Dostałam zastrzyki na zatrzymanie owulacji i jeszcze mam brać Gonal. Kolejna wizyta w sobotę z usg i progesterone i estradiolem.🎉
    agrafka130: beta 🍀 7dpt - 40,66 mlU/ml🎉
    szamanka91: test 🍀 Update Test pozytywny 🎉
    Jo_an: punkcja🍀pobrano 11 komórek

Środa, 11 Sierpień
    Laura121: usg 🍀🤰Ja już po USG 🙂kolejny raz Pani dr potwierdziła że będzie dziewczynka. Serduszko ładnie bije, ruchliwa strasznie, mierzy już około 17 cm i waży 230g. Krwiak praktycznie zszedł, zostały jakieś resztki🎉
    Lis: usg 🍀🤰U mnie brak akcji serca, beta z 25dpt tylko 7500. Kochane, życzę Wam wszystkim spełnienia Waszych marzeń. To mój ostatni wpis, żegnam się z Wami dziewczyny. :(
    Kasia1991: beta 🍀Moja beta 8dpt 2,26🎉✊
    MDW: podgląd kurnika 🥚🍀Byłam na wizycie z usg na podglądzie stymulacji. 5 dzień stymulacji i estradiol 106,4 a progesteron już 1,32. Także szans na transfer tym miesiącu przepadły przez ten progesteron. Estradiol też nie jest szalony ale w prawym jajniku jest ok. 10 szt pęcherzyków a w lewym tylko 3 szt. Nie wiadomo oczywiście czy one wszystkie będą rosły, ten estradiol chyba powinien iść jakiś znacząco w górę gdyby tak było. Też specjalnie nie czuję jakiegos bólu związanego z taką ilością pęcherzyków. Kolejna wizyta w sobotę z progiem i estradiolem. Punkcja może być we wtorek lub środę.
    Alrauna1987: histeroskopia 🍀Ja po histero. I jestem zdania ze warto ją zrobić po cc . U mnie błona śluzowa endometrium byla wrosnieta w bliznę po cc. To teraz odstawić tabsy i ruszam z cyklem crio.
    Nula8: usg🍀🤰nas lekarz dalej trzyma w niepewności, więc płeć poznamy 06.09 na drugich badaniach prenatalnych 😊 póki co dzidzia waży ok. 188g, szyjka długa, łożysko na tylnej ścianie, a u mnie +1kg na wadze 😅🎉
    Paulina1190: transfer 🍀✨Ja jestem już po, wszystko tak szybko się działo. Pasażer na pokładzie 🥰🥰🥰✊✊Płakałam jak powiedzieli, ze juz podany i znalazł się w idealnym miejscu w endometrium. Coś pięknego! Podano zarodekarodek 4.1.1 ❤🎉
    Klaudiaaaa: transfer 🍀✨Ja już po , strasznie szybko to wszystko poszło , mam wrażenie ze kilka sekund to trwało 🙈 bete mam zrobić dopiero 21.08 ale pewnie nie wytrzymam tyle , i relanium mam wziąć jeszcze dziś wieczorem i jutro 2 x , a jestem po tym strasznie przymulona 😏 doktor nic nie mówił o nospie w razie co , a ja przez to przymulenie zapomniałam zapytać .🎉
    Catlady: transfer 🍀✨Dziewczyny, my już po transferze. Wszystko poszło gładko, a ja poczułam takie przyjemne ciepło rozchodzące się od środka jak dr wprowadzał zarodek🎉
    Makt: wizyta i instalacja implantu reseligo🌼Sam implant jest umieszczony w strzykawce zakończonej jakby metalowa rurka ostro zakończona. Jak to zobaczyłam to się trochę przestraszyłam ze takie grube 😂 na oko z pół cm to ma. ale tłuszczyk na brzuchu chyba mnie uratował 😂 pani złapała fałdkę tuż pod pępkiem i się wbiła prawie na płasko (rownolegle do brzucha). Nic nie poczułam. Później coś się zacięło, jakby implant nie wyskoczył z igły, docisnęła tłok, kliknęło i chyba wyszło bo już się dało wyjąc igle. Poczułam lekkie szarpnięcie (jak przy wyciąganiu drenów). Po chwili jakby lekkie szczypanie i tyle :)
    Kalka34: transfer 🍀✨Ja już jestem po. Niby miałam pełen pęcherz ale ciężko było się dostać do macicy i nic nie było widać na obrazku. Ale jakoś się udało🎉
    Ew: transfer 🍀✨
    Alina89: podgląd kurnika 🥚🍀Estradiol 2500, progesteron 0,8 . Punkcja w piątek, pęcherzyków dużo na obu jajnikach.🎉
    ka.: transfer 🍀✨
    Falafela: beta🍀Update Beta 196 przyrost 30 %, w Poniedziałek było 150 😔✊
    szamanka91: beta 🍀Zrobiłam bete 9dpt i jest 34,2 mIU/ml🎉
    Walcząca i wygrana: beta 🍀
    Joasik: beta 🍀 Beta 15dpt - 4871mIU/ml🎉

Czwartek, 12 Sierpień
    Joasik: usg 🍀🤰Ja dziś po usg. Ale robił mi klasycznie, nie dopochwowe ( stwierdził ze nie będzie mnie męczył ) i jest pęcherzyk 7/8 mm z tego co pamietam . Nie mówił nic o ciałku tylko ze wszystko jest Ok . Ja w stresie nawet nie zapytałam .
    Ika: transfer🍀✨
    Evie: transfer🍀✨

Piątek, 13 Sierpień
    agrafka130: beta 🍀 10 dpt - 122,18 mIU/ml🎉
    Falafela: beta🍀 beta 131 :(
    Alina89: punkcja 🍀Dziewczyny już po punkcji, mamy 7 fajnych komórek. Będzie świeży transfer 🥰
    Jo_an: transfer🍀✨ podano 3 dniowego kropusia 8A🎉

Sobota, 14 Sierpień
    Nasza historia: beta 🍀 12 dpt - 94 mIU/ml🎉✊
    MDW: podgląd kurnika 🥚🍀Wszystkie pecherzyki rosną więc prawdopodobnie zostanie pobranych 13- co uważam za sukces przy moim amh. Nie obyłoby się jednak bez zmian planu, które nie są mi na rękę. Punkcja jednak w czwartek, nie we wtorek. Mam wziąć 36 h przed i ovitrelle i Gonapeptyl 🤢
    Paulina1190: beta 🍀3 dpt - 0 beta mIU/ml✊
    Dzudi: usg 🍀🤰Ja już po kontroli, wszystko jest dobrze. Ciąża się rozwija prawidłowo, serduszko bije 🥰🎉
    Monika Endi:beta 🍀 10 dpt - 116,7 mIU/ml🎉

Poniedziałek, 16 Sierpień
    ZielonaPaprotka: usg 🍀🤰Ja już po wizycie w klinice i mamy dwa ❤️❤️. Jak na ten dzień wszystko wyglada super. Z usg wychodzi 7+1🥰 Jesteśmy mega szczęśliwi 🥰
    Dzudi: usg 🍀🤰Ja już po wizycie w klinice. Dzieciątko ma 6mm, serduszko bije głośno i wyraźnie (doktorek puścił dźwięk na chwilkę) 😍 To była nasza ostatnia wizyta w klinice 😅
    Robaczek:usg 🍀🤰Ja już po wizycie, z dzidzia wszystko ok. Ale torbiel mi się nie zmniejszył, ogólnie Pani doktor mówi, że dobrze, że mnie nie boli bo mogłoby mnie boleć i to porządnie. Mam się oszczędzać więc będę brać l4.🎉
    Alina89: transfer🍀✨8a już u mamusi ❤️ 1*8a , 1*6a i 1*2a nadal się dzieli, jeżeli coś dotrwa będą mrozić w 5 dobie.
    Monika Endi:beta 🍀 12 dpt - 355,3 mIU/ml🎉
    Catlady: beta 🍀 5 dpt - 12 mIU/ml🎉
    Nasza historia: beta 🍀 14 dpt - 236 mIU/ml🎉
    Madzik_: podgląd kurnika 🥚🍀Jestem po kolejnym przeglądzie przed punkcją. Pecherzyk duże ale lekarz jeszcze dodał jeden dzień zastrzyków bo wyniki z krwi jeszcze nie wskazuje na owulke. W środę znowu będziemy kukać. Może już ustalimy termin punkcji.
    Dreamscometrue: beta 🍀 19 dpt - 4479 mlU/ml🎉
    agrafka130: beta 🍀 13 dpt - 244 mIU/ml🎉
    AntoNina: beta 🍀 8 dpt - 10,2 mIU/ml🎉✊
    By_ann: usg 🍀🤰Hej, ja byłam wczoraj na USG i dziabąg ma już ok 2,1cm :p wczoraj był 8t4d :) powiem Wam, że do mnie to jeszcze nie dociera :p
    majka_o:beta 🍀 11 dpt - 136 mIU/ml🎉

Wtorek, 17 Sierpień
    Paulina1190: beta 🍀6 dpt - 17,89 mIU/ml🎉
    Joasik: beta 🍀 Beta 15dpt - 4871 mIU/ml🎉
    Gosia895: usg 🍀🤰Dziewczyny wracamy z wizyty 🥰 kropek mierzy całe 3mm, serduszko widoczne na USG❤️ z USG wychodzi 6+1 🥰
    Patki: beta 🍀 8 dpt - 27,4 mIU/ml 🎉

Środa, 18 Sierpień
    Czereśnia: usg 🍀🤰Dziewczyny u mnie niestety nic z tego nie będzie. Niewyraźny zarodek, nie widać echa serca. ✊
    la: usg przed transferem 🍀Mam piękne 9,5mm endometrium. Transfer wtorek o 12:40. Dokładny miesiąc po pierwszym transferze, też 24 był.
    Catlady: beta 🍀 7 dpt - 35 mIU/ml 🎉
    Ew: beta 🍀 7 dpt - 0,2 mIU/ml :(
    Kalka34: beta 🍀 7 dpt - 0,2 mIU/ml :(
    kręcona: transfer🍀✨Jestem dziś po 2 transferze. Transfer 5 dniowej blastki. Blastka 4.2.1 obumarła zaraz po rozmrożeniu i musieliśmy czekać na drugą 😞ostatecznie udało się zatransferowac 3.3.2.
    AntoNina: beta 🍀 10 dpt - 10,18 mIU/ml🎉✊
    Madzik_: podgląd kurnika 🥚🍀Jestem po wizycie. Punkcja w PIĄTEK o 9.00. Spada mi poziom Estadriolu. Lekarz mówi, że działamy odrazu i nie czekamy.
    Babydream94: usg przed transferem 🍀 Ja dzisiaj po wizycie u gina. Endo ładne 7.1 mm. Kontrol jeszcze w piątek i transfer albo środa albo czwartek:)
    ka.: test 🍀 test negatywny :(
    Klaudiaaaa: test 🍀test pozytywny :)
    Evie: beta 🍀 6 dpt - 48 mIU/ml 🎉
    Nasza historia: beta 🍀 16 dpt - 619 mIU/ml🎉
    Lis: USG🍀🤰Dziewczyny, z racji mojego ostatniego postu, w którym napisałam ze brak serca na usg chciałam dodać sprostowanie. Dziś (7+1) byłam na wizycie na której zobaczyłam 1cm Wojownika i 152 ud/min ❤️

Czwartek, 19 Sierpień
    Krakowska: usg przed transferem🍀
    Jusia88: punkcja🍀Finalnie pobrano 9 komórek, mieli problem z lewym jajnikiem bo nie dość że jest wysoko to jest zrost z macica ale lekarz dał radę 💪🏻 Jutro info ile się zaplodnilo a we wtorek transfer, zastanawiamy się nad liczbą zarodków lekarz coś zasugerował żeby pomyśleć o dwóch, mamy czas do poniedziałku na podjęcie decyzji ale najpierw zobaczymy ile się zapłodni i ile dotrwa ✊🏻🍀🤞🏻
    MDW: punkcja🍀Pobrano 13 oocytow, czyli wszystkie zgodnie z planem. Jutro po 13.00 mam dzwonić ile było komórek dojrzałych i ile się zapłodniło. Skorzystaliśmy ostatecznie z fertille chip.
    Estrella: usg kontrolne - Ja wczoraj byłam na wizycie kontrolnej. Ponoć wszystko wygląda ok, ale wg ginekolog moje jajniki jeszcze nie ruszyły po poronieniu a dodatni test owulacyjny może być spowodowany huśtawka hormonów. Podejdę jeszcze w poniedziałek do lekarza bo cały czas mnie coś kłuje a te zdjęcia z USG co mi dała są nieczytelne. Będę spokojniejsza jak drugi lekarz rzuci na to okiem.
    Paulina1190: beta 🍀 8dpt - 37,29 mIU/ml🎉
    Klaudiaaaa: beta 🍀8 dpt - 23,31 mIU/ml🎉✊
    Marcelina84: beta 🍀 7 dpt - 90 mIU/ml🎉
    prosiulek: usg 🤰🍀Na usg wszystko w porządku 😊
    Czereśnia: usg 🍀🤰Jestem po kolejnym usg, wrzucę Wam zdjęcie dla porównania z tym z wczoraj.
    Jest pęcherzyk żółtkowy i zalążek zarodka, wg. Dr za kilka dni będzie serduszko i czasami tak jest, ze to serduszko jest ciut później. Na jego oko jest ok.
    ka.: beta 🍀 8 dpt - < 2 mIU/ml :(
    majka_o:beta 🍀 13 dpt - 351 mIU/ml🎉
    agrafka130: beta 🍀 16 dpt - 639,9 mIU/ml🎉
    AntoNina: beta 🍀 11 dpt - 16,91 mIU/ml🎉✊

Piątek, 20 Sierpień
    Kaś844: usg prenatalne🍀🤰Jestem po pierwszych prenatalnych :) Wszystko wygląda superowo :)
    Synuś 😍 ma już ponad 5cm i odwala tańce-wygibańce w brzuchu :)
    Ana87: usg prenatalne 🍀🤰Ja już po prenatalnych. Bąbel cały i zdrowy, wszystko ma na swoim miejscu. Test pappa też wyszedł dobrze, więc teraz tylko się cieszyć. Jedynie co lekarza martwi to podwyższone leukocyty w moczu, mam powtórzyć za tydzień i zobaczymy.
    Catlady: beta 🍀 9 dpt - 92 mIU/ml🎉
    Babydream94: usg przed transferem 🍀 Endo ma 8.1 więc ponoć dobrze. I od jutra zaczynam zastrzyki z prolutexu. Mam nadzieję, że tym razem wszystko skończy się happy endem.
    Jenefer: podgląd kurnika 🥚🍀Dziś u mnie podgląd był, 6 pęcherzyków (AMH 0,41), więc szału nie ma, ale jak na mnie to i tak zawsze coś. Jeszcze małe, więc leki bez zmian i kolejny podgląd w poniedziałek.
    Madzik_: punkcja🍀Pobrano 8 komórek (super wynik pomimo spadania estradiolu lelarz powiedział). Transfer niestety będzie przesunięty na następny cykl.
    Evie: beta 🍀 8 dpt - 143 mIU/ml 🎉
    Ika: beta 🍀 8 dpt - 18,6 mIU/ml 🎉✊
    AntoNina: beta 🍀 12 dpt - 23,68 mIU/ml🎉✊

Sobota, 21 Sierpień
    Klaudiaaaa: beta 🍀 10 dpt - 39,49 mIU/ml 🎉✊
    Paulina1190: beta 🍀 10 dpt - 62,84 mIU/ml 🎉
    agrafka130: beta i usg 🍀 18 dpt - 2733 mIU/ml; na usg pęcherzyk ciążowy 4,5 mm🎉
    Joasik: beta 🍀 25 dpt - 48900 mIU/ml 🎉

Niedziela, 22 Sierpień
    Evie: beta 🍀 10 dpt - 347 mIU/ml 🎉

Poniedziałek, 23 Sierpień
    ka.: beta 🍀
    Joasik: usg 🍀🤰Ja już po wizycie Usg . Jest serducho ! 💜 ale dosłownie 5 min przed wizyta jak wchodziłam po schodach polało się ze mnie sporo żywej krwi . Bolało mnie dziś podbrzusze jak na okres wzięłam wszystko co mogłam , w aucie ze stresu chyba jeszcze bardziej i potem nagle boom .. Dr przyjęła mnie od razu . Nie widzi żadnego krwiak itp . Dostałam leki przeciwskurczowe itp . Za tydzień na usg i pod telefon mamy być od wypadku …
    Czereśnia: usg 🍀🤰Niestety bez dobrych wieści. Ciąża odpowiada 6 tygodniowi. Widoczne echo zarodka, bez akcji serca. Muszę pomyśleć czy chce zabieg czy odstawić leki i czekać. :(
    Krakowska: usg przed transferem🍀
    Jenefer: podgląd kurnika 🥚🍀Dziewczyny, dziś po podglądzie kurnika okazało się, że jutro kolejny podgląd 🙄, bo nierówno rośnie rosną pęcherzyki. Dwa już gotowe, a cztery jeszcze za małe. Może jutro uda się ustalić dzień punkcji.
    Ika: beta 🍀 11 dpt - 39,4 mIU/ml 🎉✊
    Robaczek: 🍀🤰Ja wczoraj miałam wizyte i ogól ie to wszystko ok. Maluszek skakał sobie i Pani doktor miała problem, żeby zmierzyć bicie serca, ale się udało. Ma już 3.54 cm. Niestety torbiel nadal jest i nic się nie zmniejszyła, ale mam nadzieję, że nie będzie rosła.
    Nika01: 🍀🤰Wczorajsza wizyta przebiegła pomyślnie, krwiaczek się wchłania, maleństwo ma się bardzo dobrze 🥰 mierzy już 3 cm😍 9t5d.
    Alicja w Krainie Czarów: 🍀🤰A mój Młody malutki 1350 gram :( troszkę się zestresowalam.
    AntoNina: beta 🍀 15 dpt - 41 mIU/ml🎉✊

Wtorek, 24 Sierpień
    jaina_proudmoore: usg 🍀🤰
    Dreamscometrue: usg 🍀🤰Ja już po USG. Maluch 6 mm i bije serduszko 120/min. Popłakałam się ze szczęścia. 🤗 Dzisiaj jest 27 dpt. Wychodzi 6w3d
    Jusia88: transfer 🍀✨
    Dzudi: usg 🍀Wszystko jest w porządku, dzidzia mierzy 1,26cm, serducho bije jak dzwon. Doktor mówił, że przy pęcherzyku zrobił się lejek delikatny i stąd mogę jeszcze plamić/krwawić. Przepisał dupka 3x1 profilaktycznie bo zaraz odstawiam utrogestan.
    Catlady: beta 🍀 13 dpt - 689 mIU/ml🎉
    la: transfer🍀✨Jestem po transferze, jednej blastki 4.1.1, rozmroziła się bardzo ładnie.
    Klaudiaaaa: beta 🍀13 dpt - 122,95 mIU/ml🎉
    Iskrzynka: beta 🍀 8 dpt <2,3 mIU/ml :(
    Alrauna1987: usg przed transferem 🍀ja po podglądzie i jak wszystko pójdzie ok to piątek 27.08 mam transfer ...endo mam takie samo jak 3 lata temu 9.1 mm więc liczę że to dobry znak 😉
    Jenefer: podgląd kurnika 🥚🍀
    ByA: beta🍀 14 dpt - 2175 mIU/ml🎉

Środa, 25 Sierpień
    Babydream94: transfer🍀✨Blastuś na pokładzie. Niech teraz się wgryza ✊✊✊❤❤❤
    Ika: beta 🍀 13 dpt - 28 mIU/ml :(
    Ewera: beta 🍀
    Paulina1190: beta 🍀 14 dpt - 40,54 mIU/ml :(
    Alina89: beta🍀 9 dpt - 0,22 mIU/ml :(

Czwartek, 26 Sierpień
    Marcelina84: 🍀🤰 14 dpt melduję piękny pęcherzyk :)
    Jenefer: punkcja🍀Dziewczyny ja już po punkcji. Leżę w pięknej bocianowej pościeli i czuję się jak po studenckiej imprezie 😂 Teraz odpoczywam i zobaczymy co powie lekarz,co im się udało pobrać. Oby było z czym walczyć dalej.
    Klaudiaaaa 15 dpt - 317 mIU/ml🎉
    Catlady 15 dpt - 1668 mIU/ml🎉
    ByA: beta🍀 16 dpt - 4394 mIU/ml🎉

Piątek, 27 Sierpień
    I am waiting for a miracle: usg 🍀🤰
    Jo_an: beta 🍀
    Paulina1190: beta i usg 🍀🤰
    Alrauna1987: transfer 🍀✨
    la: beta 🍀
    ByA: usg 🍀🤰
    Evie: beta 🍀

Sobota, 28 Sierpień
    Morwa: usg 🍀🤰
    Alina89: beta 🍀
    Megi-x: usg prenatalne🍀🤰
    Krakowska: transfer 🍀✨

Poniedziałek, 30 Sierpień
    Kaś844: usg 🍀🤰
    Monikaa933: beta🍀

Wtorek, 31 Sierpień
    Robaczek: 🍀🤰

🎉
    🍀WRZESIEŃ 2021🍀

Środa, 1 Wrzesień
    Laura121: usg🍀🤰

Czwartek, 2 Wrzesień
    luthienn: beta🍀

Marcelina84: 🍀🤰

Poniedziałek, 6 Wrzesień
    Laura121: badanie połówkowe🍀🤰

Środa, 8 Wrzesień
    Catlady: usg 🍀🤰
    prosiulek: usg 🍀🤰
    Dzudi: usg 🍀🤰
    Klaudiaaaa: usg 🍀🤰

Czwartek, 9 Wrzesień
    Robaczek: badania prenatalne 🍀🤰

Piątek, 10 Wrzesień
    Makt: wizyta kontrolna

Poniedziałek, 13 Wrzesień
    Kalamea: badania prenatalne 🍀🤰

Środa, 15 Wrzesień
    Laura121: usg🍀🤰

Kolejny pięknie poprowadzony miesiąc🥰
    Na wstępie chciałabym się przywitać👋👋 Jako że nikt się nie zdecydował na założenie września, zrobiłam to za was 🤪 Ja raczej z tych czytających niż piszących więc prowadzenie zostawiam innym 😋

⏩⏩⏩https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/wrzesien-2021,22217.html

Klaudiaaaa, pik86, Marcelina84, Gosia895, Jenefer, _kosteczka_ lubią tę wiadomość

• Makt Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Prawdę mówiąc pierwszy raz o tym słyszę. Znam tylko "zalecenie" o ananasie i frytkach z Maca 🙂

Dobrze jest podbić ilość białka w diecie bo białko to budulec tkanek ;) ale nie musza to być nutridrinki, może być jogurt z duża zawartością białka czy odżywka białkowa ;)

Pambi lubi tę wiadomość

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Robaczek Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasik wrote:
    Dziewczyny mam pytanie technicznie do tych w trakcie lub po ciąży :)
    Kolejna wizytę mam 10w5d , i wtedy mam dostać skierowanie na prenatalne itp :) długie są terminy ? Są problemy z zapisywaniem bo jednak będę miała 3 tyg od tamtego czasu na zrobienie a nie chce prywatnie i zastanawiam się czy nie będzie za późno żeby umówić wizytę itp . Bo wiem ze z czasem oczekiwania na wizyty to zawsze różnie :) robiłabym w Gyncentrum w Kato :)
    Zadzwoń i umów się na badanie prenatalne, ja tak zrobiłam umówiłam się 2 tygodnie temu, a wczoraj dostałam skierowanie. Pani w recepcji pytała się czy badanie na nfz czy prywatnie więc powiedziałam, że nfz i tyle.

Joasik lubi tę wiadomość

2016 29.08 - punkcja pobrano 15 komórek, 9 prawidłowych, zapodniono 6 i mamy 6 zarodków.
    03.09.2016 podano 2 zarodki trzydniowe i został z nami 1 - Natalka.
    Zostało 4 ❄❄❄❄ ( 2 trzydniowe i 2 blastki)
    2020 powrót po rodzeństwo - badania i leczenie gronkowca
    1.03.2021 criotransfer, podana blastka - nieudany.
    31.03.2021 crotransfer - kolejna blastka - nieudany
    Kwiecień- histeroskopia - wszystko ok
    31.05.2021 - criotranafer podany zarodek trzydniowy ( drugi hodowany do blastki i ponownie zamrozony)- nieudany
    02.07.2021 criotranasfer blastki
    07.07.2021 beta 22- 6 dpt.
    08.07.2021 beta 42- 7 dpt
    19.07.2021 beta 6842 - 17 dpt

7470rjjgfwkskiid.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie w imieniu prowadzącej - czy znajdzie się chętna dusza do prowadzenia watku ze statystykami i kalendarzem?

age.png

age.png

6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Robaczek Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was, trochę mnie nie było bo miałam wyjazd. Gratulacje pozytywnych bet, ostatnio dużo ich było. Oby pieknie przyrosty ✊

Makt, Jenefer, Monikaa933, Kalamea lubią tę wiadomość

2016 29.08 - punkcja pobrano 15 komórek, 9 prawidłowych, zapodniono 6 i mamy 6 zarodków.
    31.05.2021 - criotranafer podany zarodek trzydniowy ( drugi hodowany do blastki i ponownie zamrozony)- nieudany

7470rjjgfwkskiid.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek wrote:
    Nadrobilam Was, trochę mnie nie było bo miałam wyjazd. Gratulacje pozytywnych bet, ostatnio dużo ich było. Oby pieknie przyrosty ✊

A ty jak się czujesz?

age.png

age.png

6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Klaudiaaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    Ponawiam pytanie w imieniu prowadzącej - czy znajdzie się chętna dusza do prowadzenia watku ze statystykami i kalendarzem?

Pambi a ty ? 😁 tak ładnie wychodzi Ci opisywanie wszystkiego 🥰

Pambi lubi tę wiadomość

💁‍♀️ 31L : PCOS , AMH 6,33 , HSG- jajowody niedrożne
    💁 33L : wszystkie wyniki ok

28.06.2021r-IVF start
    Mamy 4 ❄️ z 5 doby i 6 komórek ⛄️
    08.21-1 FET blastka 4.1.1
    8dpt -23 ,10dpt -39 ,13dpt -122 ,15 dpt -317 ,17dpt -683,
    20dpt -1611 ,24dpt -3484 ,26 dpt -6692(USG jest❤️)
    12tc-wada megacystis
    14tc serduszko przestało bić 😢synek 💔👼
    02.22-2 FET bl 4.1.1 - cb
    04.22 histeroskopia -zrost w macicy
    04.22-3 FET bl 4.1.1 👎
    05.22-4 FET bl 3.1.2
    Beta HCG :8dpt-146,10dpt-366,12dpt-964,15dpt-3723
    18dpt-10326,25dpt - crl 3,6 mm i ❤️
    9/10 tc 💔👼córeczka🥺
    Poronienie(zespół Turnera)

Naturalny CUD
    05.11.22⏸️beta 145,930 mIU/ml
    07.11 beta 422,530 mIU/ml
    09.11 beta 1420,380 mIU/ml
    12.11 beta 8371,640 mIU/ml
    13w1d prenatalne + pappa Ok, ryzyka niskie 👧
    21w5d połówkowe Ok ,380g 👧
    30w5d III prenatalne Ok, 1400g 👧
    Ariana Ur. SN w 40w2d 14.07.2023r 3330g i 53 cm 👧
  • la Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza beta 50,3 176% przyrostu w 48h. Szczerze mówiąc dalej trudno mi w to uwierzyć, że nareszcie wyszło.

Evie, Annn90, Dzudi, Cytrynka 123, Klaudiaaaa, Anka84, Limoncia, Babydream94, Ewelka02, Catlady, Swatka, Hekate, Jusia88, Alrauna1987, Kasia2602, Marcelina84, luthienn, Makt, pik86, Gosia895, aganieszkam, Jenefer, Juka2018_1, Morwa, Monikaa933, Pambi, Yoselyn82, Leoncja, Kalamea lubią tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaaaa wrote:
    Pambi a ty ? 😁 tak ładnie wychodzi Ci opisywanie wszystkiego 🥰

Klaudiaaaa bierz pierwszy tydzień wiem że chcesz ;p Potem cię ktoś zamieni :) a najwyżej będę edytować swój pierwszy wpis i dodawać link do początku kolejnego tygodnia żeby było czytelnie ;) Miesiąc się już zaczął więc im dłużej będziesz zwlekać tym będziesz miała więcej do nadrobienia ;p

Pambi lubi tę wiadomość

• Annn90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dam rade - ale postaram sie jak moge :)
    Czami możecie mnie upominać jak czegoś zapomnę a może ktoś będzie chciał pomóc :D
    Bądźcie wyrozumiałe bo to mój pierwszy raz :P
    Zapraszam!

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf-wrzesien-2021,22218,1.html?sd=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 11:24

Catlady, MDW, Pambi, Jusia88, luthienn, Makt, pik86, Gosia895, aganieszkam, Nika01, Jenefer, Morwa, Yoselyn82, _kosteczka_, Kalamea lubią tę wiadomość

InviMed Wrocław 🍀
    9.02.2021 - punkcja: pobrane 22 oocyty z czego 18 dojrzałych
    12.02.2021 - transfer 3 dniowych Maluszków ❤️❤️
    7 dpt - beta 23,6 U/l, 10 dpt - beta 186,6 U/l, 12 dpt - 443,4 U/l, 14 dpt - 928,6 U/l, 20 dpt - 7497 U/l
    28 dpt - zarodek 5mm z ♥️
    25.03 - Maleństwo 1,8 cm
    28.04 - prenatalne - będzie Synuś 💙
    29.10 Oliwier przyszedł na świat 👶🏻👩🏻‍🍼
    Podejście nr 2 ♥️
    5.12.2023 - transfer ❄️🍀
    6dptw - beta 35,7 U/l, 8dpt - beta 140,3 U/l, 10dpt - beta 417,1 U/l, 13dpt - beta 1633,2 U/l, 17dpt - beta 9944,7U/l, 22dpt - beta 38817,3 U/l, 28dpt - 8mm Malucha z bijącym ♥️
    Mamy ❄️
    event.png
    age.png
  • Klaudiaaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annn90 wrote:
    Czami możecie mnie upominać jak czegoś zapomnę a może ktoś będzie chciał pomóc :D
    Zapraszam!

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf-wrzesien-2021,22218,1.html?sd=1

Ja postaram się pomoc jak coś ☺️

Annn90 lubi tę wiadomość

💁‍♀️ 31L : PCOS , AMH 6,33 , HSG- jajowody niedrożne
    💁 33L : wszystkie wyniki ok

28.06.2021r-IVF start
    Mamy 4 ❄️ z 5 doby i 6 komórek ⛄️
    08.21-1 FET blastka 4.1.1
    8dpt -23 ,10dpt -39 ,13dpt -122 ,15 dpt -317 ,17dpt -683,
    20dpt -1611 ,24dpt -3484 ,26 dpt -6692(USG jest❤️)
    12tc-wada megacystis
    14tc serduszko przestało bić 😢synek 💔👼
    02.22-2 FET bl 4.1.1 - cb
    04.22 histeroskopia -zrost w macicy
    04.22-3 FET bl 4.1.1 👎
    05.22-4 FET bl 3.1.2
    Beta HCG :8dpt-146,10dpt-366,12dpt-964,15dpt-3723
    18dpt-10326,25dpt - crl 3,6 mm i ❤️
    9/10 tc 💔👼córeczka🥺
    Poronienie(zespół Turnera)

Naturalny CUD
    05.11.22⏸️beta 145,930 mIU/ml
    07.11 beta 422,530 mIU/ml
    09.11 beta 1420,380 mIU/ml
    12.11 beta 8371,640 mIU/ml
    13w1d prenatalne + pappa Ok, ryzyka niskie 👧
    21w5d połówkowe Ok ,380g 👧
    30w5d III prenatalne Ok, 1400g 👧
    Ariana Ur. SN w 40w2d 14.07.2023r 3330g i 53 cm 👧
  • Robaczek Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    A ty jak się czujesz?
    Ogólnie dobrze, choć czasem mi niedobrze. Wczoraj byłam u lekarza, maluszek rośnie. Myślałam, że będę mogła zejść z leków, ale lekarz jeszcze kazał wszystko nadal brać. A u Ciebie ? Juz wrzesien😃

Makt lubi tę wiadomość

7470rjjgfwkskiid.png
  • Jusia88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Dzisiejsza beta 50,3 176% przyrostu w 48h. Szczerze mówiąc dalej trudno mi w to uwierzyć, że nareszcie wyszło.

Super beta 🍀✊🏻🤞🏻

la lubi tę wiadomość

Starania od 2019 🚼
    👱🏼‍♀️33👱🏻‍♂️34
    ▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
    ( operacja jajowód zachowany )
    ▪️Maj 2021 klinika w De
    Endometrioza
    Zrost lewego jajnika z macicą
    Lewy jajowód niedrożny
    ▪️Sierpień 2021 IVF
    Protokół długi
    19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
    Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
    24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
    Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
    Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
    Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
    Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
    13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
    20.09 Mamy ❤️
    12.10 Wizyta 👩🏼‍⚕️ CRL 3cm 😍
    03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
    04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
    17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙

Marcel 23.04.2022 16:51
    Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
    2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰

202204235378.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek wrote:
    Ogólnie dobrze, choć czasem mi niedobrze. Wczoraj byłam u lekarza, maluszek rośnie. Myślałam, że będę mogła zejść z leków, ale lekarz jeszcze kazał wszystko nadal brać. A u Ciebie ? Juz wrzesien😃

Za 9 dni wizyta i tego się trzymam :)

Robaczek lubi tę wiadomość

age.png

age.png

6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annn90 wrote:
    Zapraszam!

Pomożemy jak coś :)

age.png

age.png

6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Kalamea Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoncja wrote:
    Jestem już po pierwszym transferze. Masakra. Najpierw leżałam na fotelu z 40 minut, bo okazało się, że mam jakiś zakręt w macicy i lekarz nie mógł umieścić cewnika. W międzyczasie kazał mi 2 razy opróżnić trochę pęcherz. Następnie zawołał drugiego lekarza i ten też miał problem z założeniem cewnika. Kazali mi opróżnic cały pęcherz i odpocząć godzinę. Po godzinie i przy praktycznie pustym pęcherzu udało się łatwo umieścić zarodek 😊

Czyli z małymi przygodami, ale Kropek jest w domku, teraz niech się urządza 🥰❤️😘

Leoncja lubi tę wiadomość

06.07.2021

🌙 6 dpt ⏸ !! 🙊
    🌙 7 dpt Beta 46,3 🥰
    🌙 9 dpt Beta 134,7 😍
    🌙 14 dpt Beta 1 357,6 🤩
    🌙 13.09.2021 Badania prenatalne - przezierność karkowa i kość nosowa prawidłowa, Dzidzia mierzy 66,6 mm, czekamy na wyniki krwi

🌙 W marcu 2022 spełniło się marzenie mojego życia!! Na świat przyszedł nasz największy Skarb 💙💙💙

ed7e008b70.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Prawdę mówiąc pierwszy raz o tym słyszę. Znam tylko "zalecenie" o ananasie i frytkach z Maca 🙂

Jeszcze Ciepłe skarpetki i pyszny rosołek 🥰

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kalamea Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luthienn wrote:
    Cześć dziewczyny, ja miałam robić betę dopiero 2.09 ale dziś (7dpt) byłam na morfologii i przy okazji zrobiłam betkę i jest 31 🤭 co prawda rano prawie dostałam zawału, bo wczoraj na teście blada kreska, a dziś rano test negatywny 😳 to były testy z allegro, odradzam 😋 z kolejnego moczu już się pojawił z powrotem cień a na facelle z rosmana ładna kreseczka 🥰 oby dalej szło dobrze 😊

Super, potwierdza się, że teściuszki to kłamczuszki 😁 Gratulacje i pięknych przyrostów 😘

06.07.2021

🌙 6 dpt ⏸ !! 🙊
    🌙 7 dpt Beta 46,3 🥰
    🌙 9 dpt Beta 134,7 😍
    🌙 14 dpt Beta 1 357,6 🤩

ed7e008b70.png
  • Kalamea Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasik wrote:
    Hej dziewczyny !:)
    Ja dziś po usg . Z dzidzia wszystko Ok , brak krwawień 🤩
    Ma już 1,4 cm i tętno 166 . Mega się cieszę i trochę stres mi zszedł :) kolejna wizyta dopiero za trzy tyg muszę jakoś przetrwać No i już pomału mam schodzić z estrofemu i odstawić prolutex . Tylko cyclogest i duphaston, neoparin mi zostanie :)

Cudowne wiadomości 🥰♥️♥️

06.07.2021

🌙 6 dpt ⏸ !! 🙊
    🌙 7 dpt Beta 46,3 🥰
    🌙 9 dpt Beta 134,7 😍
    🌙 14 dpt Beta 1 357,6 🤩

ed7e008b70.png
‹‹ 297 298 299 300 301
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ