Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › IVF stymulacja hormonalna - pytania i wątpliwości
Odpowiedz

IVF stymulacja hormonalna - pytania i wątpliwości

Oceń ten wątek:
  • Nessie Autorytet

Wysłany: 10 marca, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agelee wrote:
    Polecam pani wyciszenie Endometriozy przed transferem lub stymualcją. Zupełnie inaczej się przechodzi procedurę. Ja nie mogłam czasami znieść bólu endometriozy na początku stymulacji a wiadomo, że nie można brać na przykład ibupromu wtedy. A teraz byłam.po wyciszeniu 5 miesięcy na Ryeqo i było super. I gdyby nie dali zabójczych dawek leków to myślę, że mogłoby być lepiej niż wcześniej. Bo na USG w 1dc było aż 9 pęcherzyków. Niestety przez duże dawki 3 się zrobiły dominujące i tylko jedna ładna komórka pobrana. Zarodek dzięlił się ładnie do 5 doby ale nie osiągnął blastocysty :(

Tak, lekarka właśnie zaproponowała mi wyciszenie przed transferem i tak będę robić.
    Czasem trzeba szukać lekarza, który może mieć na nas pomysł 😮‍💨

👩🏻 35 +
    Mięśniaki, endometrioza III/ IV stopnia, niedoczynność tarczycy
    675 w PAI-1, C677T w MTHFR - hetero
    Niska ferrytyna
    Kariotypy OK ✅
    FraX OK ✅
    AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25) -> 0,4 (01.26) -> 1,1 (03.26)

👨🏻zdrowy ✅
    Starania od 2022 roku

1 IVF
    2024 ->1xMII, degeneracja 2 dzień, 0❄️

2 IVF
    2025 -> 1❄️4CC -> 8t 💔

VIII -> biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
    XI -> histeroskopia (adenomioza, zapalenie) -> antybiotyk

3 IVF
    Il 2026 -> 2xMI, degeneracja 1 dzień, 0 ❄️

4 IVF (podczas czekania do AK)
    VIII 2026 -> 2xMII, 1 degeneracja 5 dzień, 1❄️3AA🤞

histeroskopia, wyciszenie
    XI transfer?
‹ 1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ