KIERUNEK - Białystok
-
WIADOMOŚĆ
-
jestem 4dpt 5-dniowej blastki w Bocianie, lekarzem prowadzącym jest dr Grygoruk, natomiast transfer robił dr Pietrzycki (już drugi tam zresztą). Mamy jeszcze 3 śnieżynki na zimowisku. Ogółem to moje drugie IVF a trzeci transfer w tym pierwszy crio.
Wczoraj puściły mi nerwy i płakałam jak dziecko, dzisiaj jest lepiej. Czuje jajniki, czasami jakieś kłucie, to czekanie mnie wykańcza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 11:03
-
Cześć Dziewczyny, polecicie jakiegoś dobrego androloga lub urologa z Białegostoku? Mamy problem z ruchliwością plemników i chcemy sprawdzić czy mój T. nie ma przypadkiem jakichś żylaków czy innego cholerstwa.
-
nick nieaktualny
-
Between my nic nie chcemy operować, bo nawet nie wiem czy jest co Chcemy sprawdzić dlaczego ma słabe nasienie, bo suplementy niby trochę poprawiły parametry, ale nadal ruchliwość jest poniżej normy
A zmieniając temat: jak się czujesz? Już niedługo będziecie razem Jak ten czas pędzi! -
Dzisiaj 7dpt 5 dniowej blaski. Zrobiłam test, taki super-czuły, płytkowy, jest druga kreska, dosyć widoczna, pojawiła się w czasie podanym na teście.
Jutro ide na bete i sama nie wiem czy moge zaczynać się cieszyć. To moje pierwsze dwie kreseczki a staram sie ponad 4 lata.
Dzisiaj mija 14 dzień po ovitrelu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 16:25
Nadira lubi tę wiadomość
-
Kwiatek8608 - gratuluje ja jestem 4dpt 5 dniowej blastki, też w 7dpt chce zatestować. Trzymam kciuki za jutrzejszą bete
kwiatek8608 lubi tę wiadomość
5 lat starań ... 2011.12 laparoskopia- endometrioza 2014.11 IUI 2015.09 HSG- drożne oba 2017.11 ICSI Bocian 2017.12 crio - 1 blastka czeka -
nick nieaktualnyhipisiątko wrote:Witam. Mogę dołączyć ??
My zdecydowani na ivf i Białystok ale zupełnie nie wiemy do kogo i do jakiej placówki ?? W wolnej chwili przeczytam wątek.
Czy w Białym od razu będą sugerować ivf czy przeprowadzają stymulacje przy naturalnych staraniach ??
Ja polecam Kriobank. Lekarze po wyniach badan mowia czy jest sens pchac kase w inna metode jak IVFhipisiątko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalPog wrote:Between my nic nie chcemy operować, bo nawet nie wiem czy jest co Chcemy sprawdzić dlaczego ma słabe nasienie, bo suplementy niby trochę poprawiły parametry, ale nadal ruchliwość jest poniżej normy
A zmieniając temat: jak się czujesz? Już niedługo będziecie razem Jak ten czas pędzi!
A raz lepiej raz gorzej. Zalezy od dnia. Mowia, ze ciaza to taki wspanialy okres...sraty taty... -
hipisiątko wrote:Witam. Mogę dołączyć ??
My zdecydowani na ivf i Białystok ale zupełnie nie wiemy do kogo i do jakiej placówki ?? W wolnej chwili przeczytam wątek.
Czy w Białym od razu będą sugerować ivf czy przeprowadzają stymulacje przy naturalnych staraniach ??
Hej mi nikt nie sugerował od razu ivf a nawet gdy sama poruszalam temat odradzono.hipisiątko lubi tę wiadomość
-
hipisiątko wrote:Powiem Wam szczerze, że odkąd zaczęliśmy starania i w luźnych rozmowach przewinął się remat ivf to od razu miałam na myśli bociana z Białegostoku. Nie wiem dlaczego ale jakoś tam mnie ciągnie. Niedawno zaczęłam czytać wasz wątek i mam mętlik w głowie.
Z tego co zauważyłam bardzo dużo ludzi z całej Polski przyjeżdża do Białegostoku nawet z zagranicy. Bocian ma bardzo wysoki % udanych zabiegów ivf.hipisiątko lubi tę wiadomość
-
hipisiątko wrote:Ja mam endomentrioza i wszędzie ręce rozkładają i rylko ivf nawet stymulować nie chcą niczym innym niż clo.
hipisiątko lubi tę wiadomość
-
Between wrote:A raz lepiej raz gorzej. Zalezy od dnia. Mowia, ze ciaza to taki wspanialy okres...sraty taty...
-
Udało się!!!!
beta 162,4 a progesteron 45,62.
Dr Grygoruk powiedzial ze to swietne wyniki, w środe kolejna weryfikacja....
cudzie trwaj tak długo na Ciebie czekałam<3Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 18:56
hipisiątko, SoniaK lubią tę wiadomość
-
hipisiątko wrote:Uwielbiam takie wiadomości.
kwiatek ty chyba gdzieś z lubelskiego ?
Które to było podejście do ivf ??
miałam pierwsze in vitro (styczeń/luty 2016r) w ab ovo i klapa na maxa, tranfer w 3 dobie praktycznie sfragmentowanego zarodka, tak poprostu aby na siłe podać zarodek! Zero mrozaków. Mam na to swoją teorię ale nie chce oczerniać na forum i podsumuje to tak... stanowczo nie polecam a wręcz odradzam!
lipiec 2017r pojawiliśmy się w Bocianie, krótki protokół, punkcja i transfer 3 dniowego zarodka w sierpniu- nie udało się. Nie załamałam się jak po ab ovo bo do mrożenia poszły bardzo dobrze rokujące blastocysty. 10.11 kolejny transfer blastki 3AB i jestem w ciąży. Zostało nam 3 blastki .hipisiątko lubi tę wiadomość
-
kwiatek8608 - możemy porozmawiać na priv? Dodałam Cię do przyjaciółek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 11:10
kwiatek8608 lubi tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰