X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kliika Katowice
Odpowiedz

Kliika Katowice

Oceń ten wątek:
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie załamałyście.. też leczę się u dr Paligi ale widzę, że będę musiała wybrać kogoś innego, a ona bardzo mi odpowiadała :-(

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wszystkie jesteśmy w tej samej sytuacji:) Jak mi Paliga robiła inseminację i wtedy pochwaliła się swoją ciążą to się śmiałam, że w takiej sytuacji nie ma wyjścia tylko inseminacja musi zakończyć się ciążą bo do jakiego lekarza ja będę chodzić:)

Mimi86, Karolina1111, godaweri lubią tę wiadomość

• godaweri Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie o drze Cholewa? Ktoś chodzi? Jakieś opinie?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    A co powiecie o drze Cholewa? Ktoś chodzi? Jakieś opinie?

Sympatyczny, cierpliwy, życzliwy, odpowiada wyczerpująco na pytania. Jakie sa efekty jego "pracy" nie wiem, bo moim prowadzącym nie jest, ale miałam z nim styczność, gdy mojego gina akurat nie było.

godaweri lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc idąc jeszcze za ciosem... ( nie zabijcie mnie proszę :* ) dr Mańka...?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunelabym "sympatyczny" z poprzedniej wypowiedzi ;) jesli chodzi o dra M., zmienilabym to slowo na "przyjemny w obyciu". Reszta bez wiekszych zmian.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... nie wiem czy moje rozumowanie jest dobre, ale czy to wstrzymanie kwalifikacji jest tylko w Provicie? W Katowicach są jeszcze 2 kliniki, które są w programie, jednak żadna nie otrzymała tak dużego dofinansowania. Głupieje już (szczególnie w obliczu wczorajszych wyborów) i zastanawiam się czy się przepisać gdzieś....

• godaweri Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno powinni Cie przekierować, jesli sie okaże w lipcu, ze nie są w stanie obsłużyć w Provicie, do innej kliniki, która ma jeszcze fundusze i nie ma tylu chętnych. Nie wiem, jak to jest z przepisywaniem, ale moze trzeba poczekać do lipca, bo oni sami nie wiedza ile jeszcze kasy dostana i jak to dalej bedzie z realizacja.

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam cierpliwie do lipca i najwyżej jak coś wtedy będę się martwić. Co do Paligi chyba faktycznie mniej pacjentów przyjmuje bo udało mi się umówić do niej dzisiaj na jutro i nawet mogłam wybierać czy wolę jutro czy piątek.

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm może rzeczywiście trzeba poczekać i zobaczyć co będzie w lipcu, ale jak tu czekać cierpliwie :)

• godaweri Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    Karolina1111 wszystkie jesteśmy w tej samej sytuacji:) Jak mi Paliga robiła inseminację i wtedy pochwaliła się swoją ciążą to się śmiałam, że w takiej sytuacji nie ma wyjścia tylko inseminacja musi zakończyć się ciążą bo do jakiego lekarza ja będę chodzić:)

Sluchaj Kochana czy Ty tez lezalas tylko przez chwilkę ok.5min po inseminacji u dr Paligi? Bo ja leżalam krotko. Byla to moja pierwsza iui i jestem bardzo tym rozczarowana. Po pierwsze myslalam, że każe mi mieć pełny pęcherz, nie kazala, po drugie chwilę po zabiegu kazała wstać. Wszyscy piszą o pełnym pęcherzu i leżeniu. Martwię się, czy to nie zmniejsza skuteczności iui.

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz przecztałam, że tutaj też o to pytasz;) Widocznie Paliga wszystkich tak trzyma, u mnie to trwało tyle ile jej zajęło zmiana czegoś na leżance i chwile siedziała przed usg coś gadając

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też mi nic nie mówiła o pełnym pęcherzu ale jak mąż oddał nasienie to już nie sikałam i jeszcze kawę wypiłam. A powiedz mi godaweri czym Cie stymulowała przed inseminacją?

• godaweri Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    I też mi nic nie mówiła o pełnym pęcherzu ale jak mąż oddał nasienie to już nie sikałam i jeszcze kawę wypiłam. A powiedz mi godaweri czym Cie stymulowała przed inseminacją?

Ja chodzę do innego lekarza. U niej miałam tylko insemkę. Miałam stymulację 1x na dzień 2-6dc clo i ovitrelle na pęknięcie. Urosly 2 pęcherzyki, ale tylko jeden dojrzał. Drugi przestał niestety rosnąć. Następnym razem lekarz mówił, że zmieni lek albo da większą dawkę. A Ty czym byłaś stymulowana? Ile miałaś pęcherzyków. Trochę jestem rozczarowana tą insemką....Strasznie szybko to wszystko, bez pełnego pęcherza, krótkie leżenie..Jakoś mi się nie podobało.

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko będę trzymać kciuki,żeby inseminacja była skuteczna! Ja miałam w poprzednim cyklu apo letro na stymulację i były 3 pęcherzyki z czego 2 pękły. Teraz mi dała menopur w zastrzykach, w poniedziałek jadę sprawdzić co tam się zadziało po nich

• godaweri Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    Mimo wszystko będę trzymać kciuki,żeby inseminacja była skuteczna! Ja miałam w poprzednim cyklu apo letro na stymulację i były 3 pęcherzyki z czego 2 pękły. Teraz mi dała menopur w zastrzykach, w poniedziałek jadę sprawdzić co tam się zadziało po nich

Znowu będziesz u niej podchodzić do inseminacji?

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ona mnie prowadzi i nie lubię zmieniać lekarzy. Ale to będzie moja druga i ostatnia inseminacja.

• godaweri Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmela a czemu nie robisz więcej? Te 3 to chyba taki standard...

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam przekonana, że będą 3 ale ona mi na ostatniej wizycie powiedziała, że 2 bo jak się nie uda to w moim przypadku nie ma sensu więcej robić..

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja tez sie zaczynam oswajac z mysla o inseminacji
    pare dni temu mialam laparoskopie z histeroskopią + HSG wszystko wyszlo ok, jajowody drozne,macica bez zrostów po łyżeczkowaniu, jedno ale - mialam miec nakluwane jajniki zeby przywrocic mi owulacje a tego nie zrobili bo nic o tym nie pisze na wypisie, wiec nie wiem co teraz, pewnie jakies leki na owulacje...
    9.06 mam wizyte w provicie to pewnie sie dowiem co dalej.
    pozdrawiam

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ