🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do finansowania to doktor Maria powiedziała, że widzimy się 2 dnia cyklu I wyliczyła że to będzie 2 grudzień. Zapytałam się jak ze stymulacją w grudniu, bo okres świąteczny miałam na myśli a doktor od razu powiedziała, że pewnie boją się państwo o finansowanie ale proszę się martwić na pewno w grudniu zaczniemy. Dodatkowo też powiedziała że kończy mi się ważność w styczniu badań wirusowych i mówi, żebym po miesiączce przyszła to zrobimy na fundusz. I tak samo dziewczyny w rejestracji żeby wykorzystać fundusz nie robić prywatnie. Ludzi bardzo dużo i było kilka par w ogóle po raz pierwszy. Także nie wiem jak to jest....Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
On 40 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
biopsja endometrium CD56 >200❌️
Cross Match- 60,2%❌️
4 cykle wyciszenia jajników
✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️ -
Nie wiem, ja takie informacja dostałam dziś. Niby na transfery mają zabezpieczone. Staram się tym nie denerwować, pociśniemy suple, odpoczniemy. Jednego malucha w domu mam, pocieszy sie jedynactwem jeszcze trochę. Generalnie szukam pozytywów👱♀️94'+👦90'
Naturals 👶 2022
ONA
31 lat, AMH 3,14
ON
35 lat, oligospermia
22.07.25 rozpoczęcie stymulacji
2.08.25 punkcja -> ❄️❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A 1 ❄️ prawidłowy
FET 30.09 ❌️ -
Może to zależy od lekarza? Nie wiem, lekarze mają jakąś pulę i może doktor A już je wykorzystał? Ja w sumie w klinice nie przechodziłam jeszcze stymulacji, żadnej procedury więc może na jedną procedurę mają jakieś środki? Kompletnie nie wiem
Lumira lubi tę wiadomość
Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
On 40 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Cross Match- 60,2%❌️
aleks.123 wrote:Powiem Ci tylko że niepokój nie mija 😅 Ja w tym tygodniu przez pół dnia nie czułam ruchów małej a ogólnie jest dość ruchliwa, zdążyłam już płakać w domu, naczytać się w internecie, wybierać się na sor , najeść słodkiego a ostatecznie bobas popołudniu uderzył z podwójną mocą. Ale co się strachu najadłam to moje.
Potwierdzam, niepokój chyba już zawsze będzie 🙈 Też miałam podobnie, najpierw przeczytałam jakąś historię (nie wiem po co to sobie zrobiłam 🙈), nie czułam ruchów Malucha i już zaczęłam sobie jakieś głupoty wymyślać. Na szczęście w nocy uderzył i stwierdziłam, że niepoważna jestem 😅 Można się niepotrzebnie nakręcić. Pozytywne myślenie dobrze wpływa - i na nas i na Maluchy
@Magdalena88 - kurczę, słabo z ta torbielą, myślałam, że już dzisiaj ruszycie
Trzymam mocne kciuki za grudzień w takim razie, obyście wtedy mogli już na serio zacząć.
@Cykrzycowa - oby beta nadal tak ładnie rosła 🍀✊️ Co do zdjęcia - nie dostawałam przy transferach, rzeczywiście w Invicta dostawaliśmy zdjęcie zarodka. Ale też jakoś nie upominałam się o zdjęcie - dla nas to już trochę "rutyna" z transferami była 🙈
EDIT: @Lumira - teraz doczytałam, że brak środków 🫣 Masakra, myślałam, że w naszym gdańskim Boćku nie ma problemów z finansowaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 15:27
Kariotypy ok; AMH 4,8 (IX 2024)
-cross-match X 39%, XII 61%, V 45,5%
-allo-MLR 38% X, V 55,6% komórki NK 9%, KIR AA
Naturals 🤗 24.06 β 60.9, 26.06 β 141, 28.06 β 360.9, 02.07 β 2108; 15.07 CRL 0,98 cm 141 ud/min
02.08 CRL 2,85 cm; 21.08 Sanco ok, prenatalne - ryzyka niskie 🤞
Klinika nr 2 od 09.2024:
IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ok i 1 mozaika
IVF 5 10.2024 - 1 PGT-A ok, 1 ?
- transfer VIII 04.03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
- transfer IX 05.04 5.2.3 💔
Klinika nr 1 2021-08.2024
4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
3 IVF z PGT-a: IVF 2❄️ nieprawidłowy. IVF 3 z 3❄️ dwa ok. Dwa transfery z Accofil:
-transfer❄️ 5.1.1 udany (06.2023), wada rozwojowa, 💔12+5
-transfer❄️5.2.3 (03.2024) - 💔
IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07.2024), 💔6 +0.

-
Lumira wrote:Nie wiem, ja takie informacja dostałam dziś. Niby na transfery mają zabezpieczone. Staram się tym nie denerwować, pociśniemy suple, odpoczniemy. Jednego malucha w domu mam, pocieszy sie jedynactwem jeszcze trochę. Generalnie szukam pozytywów
Nie wiem czy na transfery maja zapewnione, bo ja jestem po stymulacji i tylko przygotowuje się do transferu i usłyszałam od doktora A., ze nie wiadomo czy dojdzie do skutku czy będzie starczyć funduszy.👩🏻💼31 🧔🏻♂️32
Endometrioza IV stopnia
Adenomioza
Starania od 2018
Oba jajowody usunięte
Trzy procedury IVF
Cztery transfery
-
@Magdalena bardzo mi przykro, że ta torbiel nie zniknęła 😔 podejrzewam jakie to jest frustrujące. Trzymam kciuki, żeby w grudniu zniknęła i wyniki pozwoliły na start stymulacji ✊
@Lumira czyli jednak problem ze środkami dotarł i do naszego bociana 😔 słabo, że to jedyny czynnik, który stopuje i nie pozwala iść dalej z leczeniem. Marne pocieszenie, ale dobrze, że już prawie połowa listopada. Życzę Wam, żeby jak najszybciej zleciał czas do stycznia.
@Katia wydaje mi się, że przy AZ, gdy jest się już w ciąży, potem rodzi się to wyczekane i wymarzone dziecko to zapomina się o genetyce. Trzymam kciuki, żeby telefon zadzwonił i żebyście mieli jak najmniej takich myśli 😘
@Cukrzycowa trzymam kciuki za betę 😊 jeśli pierwsza beta w klinice jest pozytywna to trzeba wykonać dodatkowo jeszcze 1-2 oznaczenia bety w klinice, zgodnie z zaleceniem lekarza. Zdjęć zarodków w bocianie raczej nie dają, przynajmniej o tym nie słyszałam. Byłam na pierwszej wizycie po transferze, na której jeszcze nie było serduszka i nie dostałam zdjęcia usg. Dr A twierdzi, że zdjęcie usg daje dopiero jak jest serduszko i potwierdzona ciąża kliniczna 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 15:36
Katia86 lubi tę wiadomość
-
No właśnie, widziałam Twój post. Trzymam kciuki Ofelia, żeby dla Was mieli, bo odwoływanie transferów to zupełnie nieporozumienie 😔 nawet jeśli zostaliście poinformowani, no to kurcze
Ofelia lubi tę wiadomość
👱♀️94'+👦90'
Naturals 👶 2022
ONA
31 lat, AMH 3,14
ON
35 lat, oligospermia
FET 30.09 ❌️ -
Mimi7 wrote:@Magdalena bardzo mi przykro, że ta torbiel nie zniknęła 😔 podejrzewam jakie to jest frustrujące. Trzymam kciuki, żeby w grudniu zniknęła i wyniki pozwoliły na start stymulacji ✊
@Lumira czyli jednak problem ze środkami dotarł i do naszego bociana 😔 słabo, że to jedyny czynnik, który stopuje i nie pozwala iść dalej z leczeniem. Marne pocieszenie, ale dobrze, że już prawie połowa listopada. Życzę Wam, żeby jak najszybciej zleciał czas do stycznia.
@Katia wydaje mi się, że przy AZ, gdy jest się już w ciąży, potem rodzi się to wyczekane i wymarzone dziecko to zapomina się o genetyce. Trzymam kciuki, żeby telefon zadzwonił i żebyście mieli jak najmniej takich myśli 😘
@Cukrzycowa trzymam kciuki za betę 😊 jeśli pierwsza beta w klinice jest pozytywna to trzeba wykonać dodatkowo jeszcze 1-2 oznaczenia bety w klinice, zgodnie z zaleceniem lekarza. Zdjęć zarodków w bocianie raczej nie dają, przynajmniej o tym nie słyszałam. Byłam na pierwszej wizycie po transferze, na której jeszcze nie było serduszka i nie dostałam zdjęcia usg. Dr A twierdzi, że zdjęcie usg daje dopiero jak jest serduszko i potwierdzona ciąża kliniczna 🤷♀️
Dziękuję kochana 😘 nie lubię siebie za te swoje myśli🫅86🤵85
Kariotypy prawidłowe
Starania od 2017
3 IUI- bez powodzenia
2022 zaczynamy przygodę z IVF (dziś wiem, że długa i bolącą)
4 IVF z własnych komorek- słaba odpowiedź na stymulacje tylko 2 transfery.
I transfer 6.03.2023- ciąża do 9.5 TC💔
II transfer IV/24- cb.
Decyzja o zmianie kliniki VI/2024 🦢
Poprzednia nie miała swojego banku komórek.
IX/2024 IVF z KD na 6 zarodków 3 ❄️
1 transfer❄️4.1.1 październik- beta 0
2 transfer❄️ 4.2.2 grudzień- beta 0
3 transfer ❄️ 4.2.3 05.03.2025 (tak dokładnie 2 lata po pierwszym poronieniu) 10 dpt- 60 😍
12 dpt- 152😍😍
Krwawienie i krwiak podkosmówkowy 17.04 wyrok poronienie zatrzymane 6.5 TC 💔💔💔
Zaczynamy z immunologia
Kir prawidłowy, ANA nie wykryto, cross-match 27.9%
Allo MLR 0%
6 procedura IVF z KD brak zarodków 😔
I co dalej? Nie wiem
Zaczynamy 7 procedurę z własnych komórek
4 komórki 4 zarodki
❄️5.1.1 i 5.2.3 pgta 0 poprawnych 💔 -
@Magdalena co za pech kurczę, oby ten grudzień był w końcu szczęśliwy i lepszy. Dr Maria na pewno wie co robi i dobrze was poprowadzi.
Co do środków to jestem w szoku, właśnie sprawdziłam że 30 października nasz bocian na ig dodał post że w gdańskim bocianie są środki na nowe kwalifikacje, minął tydzień i nagle nie ma. Bardzo dziwna sprawa. Szczęście w nieszczęściu że do końca roku 1,5 miesiąca od stycznia będzie nowa pula. Może środki są na wykończeniu i dlatego dr A tak mówi że nie ma żeby w razie czego się zabezpieczyć.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
marzec 2025 - transfer nieudany ❌
9.06.25 - transfer, 7dpt ⏸️ 8dpt - 69, 9 dpt - 119, 11 dpt - 283
5.07.25 - jest ❤️ -
Powiem Wam, że ja nie rozumiem dalej o co chodzi z tym finansowaniem. Ale byłam z mężem i doktor Maria mówiła, że w grudniu na pewno zaczniemy, że cały grudzień embriolodzy pracują i nawet jakby punkcja miała wypaść przed świętami to działamy. Także próbuję rozkminić jak to działa i nic nie wiem. Na pewno były 2 pary, które miały te pierwsze wizyty kwalifikacyjne i dla mnie to trochę bez sensu, że kwalifikują nowe pary, a nie ma na transfer dla pary w procesie....Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
On 40 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Cross Match- 60,2%❌️
MagdaLena88 wrote:Powiem Wam, że ja nie rozumiem dalej o co chodzi z tym finansowaniem. Ale byłam z mężem i doktor Maria mówiła, że w grudniu na pewno zaczniemy, że cały grudzień embriolodzy pracują i nawet jakby punkcja miała wypaść przed świętami to działamy. Także próbuję rozkminić jak to działa i nic nie wiem. Na pewno były 2 pary, które miały te pierwsze wizyty kwalifikacyjne i dla mnie to trochę bez sensu, że kwalifikują nowe pary, a nie ma na transfer dla pary w procesie....
Właśnie tez jestem w szoku. Tłumaczę to sobie tak, ze może doktor A. Po prostu ma większa wiedzę bo jest dyrektorem kliniki i zaczyna już wspominać o tym pacjentka żeby nie było rozczarowania.
Ale tez to w sumie dziwne bo może być dyrektorem kliniki, ale pozostali lekarze tez powinni mieć wierzę na ten temat. A kiedy rozmawiałaś z doktor Maria?
Może to świeża sytuacja, ja miałam wizytę dwa dni temu.
👩🏻💼31 🧔🏻♂️32
Endometrioza IV stopnia
Adenomioza
Starania od 2018
Oba jajowody usunięte
Trzy procedury IVF
Cztery transfery
-
Ja byłam wczoraj🫣 i sama doktor Maria mówiła, że na pewno się boją państwo o finansowanie ale w grudniu zaczynamy. Więc nie wiem czy to jest tak, że każdy lekarz limit czy para ma jakiś limit? My nie zaczęliśmy nawet procedury więc nie wiem, może nasza pula jest. Ale doktor Maria z nami wyszła i w recepcji mówiła dziewczynom , że kończą mi się wymazy i wirusowki i mówiła żebyśmy nie robili prywatnie tylko do nich przyjechali i robili po miesiączce na fundusz.Ofelia wrote:Właśnie tez jestem w szoku. Tłumaczę to sobie tak, ze może doktor A. Po prostu ma większa wiedzę bo jest dyrektorem kliniki i zaczyna już wspominać o tym pacjentka żeby nie było rozczarowania.
Ale tez to w sumie dziwne bo może być dyrektorem kliniki, ale pozostali lekarze tez powinni mieć wierzę na ten temat. A kiedy rozmawiałaś z doktor Maria?
Może to świeża sytuacja, ja miałam wizytę dwa dni temu.Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
On 40 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Cross Match- 60,2%❌️
Dzisiaj byłam u ginekologa poza kliniką i mamy 7mm Kropeczka z serduszkiem 🥹❤️
Dopiero teraz staje się to dla mnie prawdziwe 🥹 jedna z najpiękniejszych chwil w naszym życiu ❤️
MagdaLena88, Lumira, Thoruviel, Julia24 lubią tę wiadomość
-
Mimi7 wrote:Dzisiaj byłam u ginekologa poza kliniką i mamy 7mm Kropeczka z serduszkiem 🥹❤️
Dopiero teraz staje się to dla mnie prawdziwe 🥹 jedna z najpiękniejszych chwil w naszym życiu ❤️
Super wieści, niech sie rozgaszcza na dobre
Mimi7 lubi tę wiadomość
👱♀️94'+👦90'
Naturals 👶 2022
ONA
31 lat, AMH 3,14
ON
35 lat, oligospermia
FET 30.09 ❌️ -
Cześć.
Któraś z Was była może w klinice i ma jakieś nowe wieści co do refundacji?
Niby wiem, ze mogą odwołać transfer, bo sam doktor A. Mnie ostrzegł, ale ciagle mysle o tym i interesuje mnie jak bieżącą sytuacja ?
Czy którejś z was już odwołali transfer ?👩🏻💼31 🧔🏻♂️32
Endometrioza IV stopnia
Adenomioza
Starania od 2018
Oba jajowody usunięte
Trzy procedury IVF
Cztery transfery
-
Mimi7 wrote:Dzisiaj byłam u ginekologa poza kliniką i mamy 7mm Kropeczka z serduszkiem 🥹❤️
No to już całkiem dorodny kropek, cudownie ❤️
Mimi7 lubi tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
5.07.25 - jest ❤️ -
Ofelia wrote:Cześć.
Któraś z Was była może w klinice i ma jakieś nowe wieści co do refundacji?
Niby wiem, ze mogą odwołać transfer, bo sam doktor A. Mnie ostrzegł, ale ciagle mysle o tym i interesuje mnie jak bieżącą sytuacja ?
Czy którejś z was już odwołali transfer ?
Hej! Ja czekam na miesiączkę, jak wszystko dobrze pójdzie to początek przyszłego tygodnia jadę do Gdańska i napiszę Ci tutaj co mi powiedziano. Nas prowadzi dr Maria, ale, że jestem raczkująca w temacie to nie wiem czy wszystkie wizyty będą u niej, czy może ktoś inny mi rozpisze stymulacje na przykład? No ja też się stresuje przez tą sytuacje opisywaną tutaj... -
Lucy2801 wrote:Hej! Ja czekam na miesiączkę, jak wszystko dobrze pójdzie to początek przyszłego tygodnia jadę do Gdańska i napiszę Ci tutaj co mi powiedziano. Nas prowadzi dr Maria, ale, że jestem raczkująca w temacie to nie wiem czy wszystkie wizyty będą u niej, czy może ktoś inny mi rozpisze stymulacje na przykład? No ja też się stresuje przez tą sytuacje opisywaną tutaj...
Hej, ja w następnym tygodniu tez mam wizytę, bo przygotowuje się do transferu i właśnie jestem w nerwach czy się odbędzie czy może już odwołują dziewczyny.
Ja już trzy razy miałam stymulację i było tak, ze jak mój doktor prowadzący był niedostępny to stymulację rozpisywał ktoś inny,👩🏻💼31 🧔🏻♂️32
Endometrioza IV stopnia
Adenomioza
Starania od 2018
Oba jajowody usunięte
Trzy procedury IVF
Cztery transfery
-
Lucy2801 wrote:Hej! Ja czekam na miesiączkę, jak wszystko dobrze pójdzie to początek przyszłego tygodnia jadę do Gdańska i napiszę Ci tutaj co mi powiedziano. Nas prowadzi dr Maria, ale, że jestem raczkująca w temacie to nie wiem czy wszystkie wizyty będą u niej, czy może ktoś inny mi rozpisze stymulacje na przykład? No ja też się stresuje przez tą sytuacje opisywaną tutaj...
U mnie raz się tak zdarzyło że dr Maria była chyba na jakimś szkoleniu i pierwsze leków do transferu rozpisał mi dr Walentyn. Jeśli się stresujecie to warto zadzwonić na infolinię, tam najlepiej będą wiedzieć czy transfery są odwoływane.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
5.07.25 - jest ❤️