X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
Odpowiedz

🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢

Oceń ten wątek:
  • Ofelia Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2801 wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny jak to u Was wyglądało? Czy po stymulacji często przesuwają lekarze w czasie transfery?

U mnie póki były środki nic nie było przestawiane, wszystko szło zgodnie z planem.
    Właśnie dlatego jestem ciekawa jak to będzie teraz wyglądać.

👩🏻‍💼31 🧔🏻‍♂️32
    Endometrioza IV stopnia
    Adenomioza
    Starania od 2018
    Oba jajowody usunięte
    Trzy procedury IVF :(
    Cztery transfery :(
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy mi doktor Maria mówiła, że są środki na moją stymulację w grudniu. Raz miałam wizytę u dr Hasik, bo to była sobota, a lekarze mają 2 wolne soboty w miesiącu. chyba jedyne ryzyko to sobotnie wizyty, bo dr Maria chyba jest codziennie. Ja w tygodniu żadnych problemów nie miałam by się do niej dostać.

Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
    On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match- 60,2%❌️
    4 cykle wyciszenia jajników
    ✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️
  • rosanaliściu Koleżanka

Wysłany: 13 listopada, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2801 wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny jak to u Was wyglądało? Czy po stymulacji często przesuwają lekarze w czasie transfery?

Oczywiście, że to się zdarza i jest to całkowicie normalne. Często po punkcji jesteśmy przestymulowane, pojawiają się torbiele i pierdylion innych rzeczy może się wydarzyć po drodze. Sztuką nie jest zrobienie transferu a przygotowanie organizmu aby zrobić to dobrze.

• Lumira Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2801 wrote:
    Hej! Ja czekam na miesiączkę, jak wszystko dobrze pójdzie to początek przyszłego tygodnia jadę do Gdańska i napiszę Ci tutaj co mi powiedziano. Nas prowadzi dr Maria, ale, że jestem raczkująca w temacie to nie wiem czy wszystkie wizyty będą u niej, czy może ktoś inny mi rozpisze stymulacje na przykład? No ja też się stresuje przez tą sytuacje opisywaną tutaj...

Mi stymulacje rozpisywał mój lekarz, ale w trakcie stymulacji byłam dwa razy u innych lekarzy. To samo podczas przygotowania do transferu, starałam się umawiać do prowadzącego, ale jeżeli konkretnego dnia był niedostępny to byłam też u innych. Transfer miałam na cyklu naturalnym wspomaganym, więc tych podglądów było dużo. Ja miałam transfer przesuwany, bo jajniki nie wróciły do siebie po punkcji. Później dr H chciała przesunąć mój transfer, bo znalazła małego polipa w szyjce macicy, ale mój lekarz stwierdził że to nie jest przeszkoda i do transferu podeszłam. Nie udał się, beta nawet nie drgnęła, no ale nie wiemy czy to przez to czy cokolwiek innego na to wpłynęło, czy po prostu statystyka. Tak to nic nie miałam przesuwane, póki środki były. Jestem sama bardzo ciekawa co Wam powiedzą, skoro u mnie taka sytuacja. Jeszcze przesunięcie stymulacji ze względu na finanse jestem w stanie zrozumieć, ale przesuwanie transferów to mega lipa

👱‍♀️94'+👦90'
    Naturals 👶 2022

ONA
    31 lat, AMH 3,14

ON
    35 lat, oligospermia

22.07.25 rozpoczęcie stymulacji
    2.08.25 punkcja -> ❄️❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A 1 ❄️ prawidłowy
    FET 30.09 ❌️
  • Lumira Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to nie rozumiem dlaczego mi w ogóle tej wizyty nie odwołali, po co jechałam na hormony itd skoro środków nie ma 💁‍♀️

👱‍♀️94'+👦90'
    Naturals 👶 2022

ONA
    31 lat, AMH 3,14

ON
    35 lat, oligospermia

FET 30.09 ❌️
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2801 wrote:

Mi w sumie nigdy się nie zdarzyło bo zawsze po punkcji było wszystko książkowo ale tak jak dziewczyny piszą może się zdarzyć przesunięcie. Jedyne co mi się przytrafiło to byłam chora w cyklu kiedy miał być transfer, brałam antybiotyk i mimo że do transferu bym wyzdrowiała bo to był sam początek cyklu to dr Maria powiedziała że lepiej przesunąć na kolejny cykl.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer nieudany ❌

9.06.25 - transfer, 7dpt ⏸️ 8dpt - 69, 9 dpt - 119, 11 dpt - 283

5.07.25 - jest ❤️
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę to w większości klinik jest ten schemat, hormony gotowe i na wizycie mówią że środków brak. Ja nie wiem jak oni dysponują tymi środkami. Czy od razu dostają całość na pacjenta na te 6 procedur czy jak?

Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
    On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match- 60,2%❌️
    4 cykle wyciszenia jajników
    ✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️
  • rosanaliściu Koleżanka

Wysłany: 13 listopada, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to jest kwestia tego, że zbliża się koniec roku a statystyki gonią...

• Lumira Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co masz na myśli, że statystyki gonią?

Mi jeszcze lekarz mówił, żebym przyszła na usg w grudniu około 20 dc, żeby nas w styczniu nic nie zaskoczyło (torbiel itd). Ale i tak chyba wtedy akurat wypadnie nasz wyjazd świąteczny, więc przeczekam do stycznia

👱‍♀️94'+👦90'
    Naturals 👶 2022

ONA
    31 lat, AMH 3,14

ON
    35 lat, oligospermia

FET 30.09 ❌️
  • rosanaliściu Koleżanka

Wysłany: 13 listopada, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Z tego co widzę to w większości klinik jest ten schemat, hormony gotowe i na wizycie mówią że środków brak. Ja nie wiem jak oni dysponują tymi środkami. Czy od razu dostają całość na pacjenta na te 6 procedur czy jak?

Aż wierzyć mi się nie chce, że zlecają branie hormonów, jesteś gotowa do transferu i mówią że niestety nie bo nie ma kasy. Każdy kto rozpoczął procedurę z góry ma zamrożone fundusze na jej dokończenie.

@ Lumira, ostatnio o tym myślałam i to jest moja droga dedukcji, może jest tak, że przesuwają te środki pomiędzy pacjentami tam gdzie powodzenie transferu jest najwyższe. Klinika też pewnie musi rozliczyć się ze środków i pokazać wyniki.

MagdaLena88 lubi tę wiadomość

• Czekająca Nowa

Wysłany: 14 listopada, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Byłam dziś w klinice, fakt że dopiero zaczynamy przygodę z refundacją, doktor nam powiedziała że na listopada nie ma środków może na grudzień coś zostanie to będą się odzywać, a jak nie to zaczynamy w styczniu. Nie wiem jak niestety z zaczętą procedurą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 09:04

• Lucy2801 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca wrote:
    Hej

Byłam dziś w klinice, fakt że dopiero zaczynamy przygodę z refundacją, doktor nam powiedziała że na listopada nie ma środków może na grudzień coś zostanie to będą się odzywać, a jak nie to zaczynamy w styczniu. Nie wiem jak niestety z zaczętą procedurą.

To znaczy wybraliście się dziś po prostu na wizytę kwalifikacyjną, dobrze rozumiem?

• Czekająca Nowa

Wysłany: 14 listopada, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już wcześnie chodziliśmy, dziś musieliśmy dostarczyć ostanie badania genetyczne i podpisywaliśmy regulamin, więc tak można to nazwać:)

• Ofelia Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca wrote:
    Hej

Po Pani wiadomości zadzwoniłam na recepcję i zapytałam jak z parami, które już są w trakcie leczenia - niby środki są.

👩🏻‍💼31 🧔🏻‍♂️32
    Endometrioza IV stopnia
    Adenomioza
    Starania od 2018
    Oba jajowody usunięte
  • Lucy2801 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelia wrote:
    Po Pani wiadomości zadzwoniłam na recepcję i zapytałam jak z parami, które już są w trakcie leczenia - niby środki są.

Ja też dzwoniłam, bo za parę dni mam mieć miesiączkę. Dwa razy mnie Pani doktor zapewniała, że zaczynamy... Mamy czekać miesiąc lub dwa teraz na liście 💔

• Czekająca Nowa

Wysłany: 14 listopada, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy razem do stycznia, szybko zleci. Razem zawsze raźniej:)

• Ofelia Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2801 wrote:
    Ja też dzwoniłam, bo za parę dni mam mieć miesiączkę. Dwa razy mnie Pani doktor zapewniała, że zaczynamy... Mamy czekać miesiąc lub dwa teraz na liście 💔

Mam wizytę w następnym tygodniu, jestem w trakcie przygotowania do transferu i się zastanawiam czy nie napisać do doktora A. Czy już coś wie i czy transfer ma szanse się odbyć… nie wiem czy zawracać mu głowę, ale czy sens jest tam jechać, badać krew i zwalniać się z pracy jak odwołają.

👩🏻‍💼31 🧔🏻‍♂️32
    Endometrioza IV stopnia
    Adenomioza
    Starania od 2018
    Oba jajowody usunięte
  • Czekająca Nowa

Wysłany: 14 listopada, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam jeszcze informację, że w tym tygodniu zapadła decyzja że na ten miesiąc już nie ma środka, może dlatego Pani doktor zapewniała bo nie miałam jeszcze informacji.

• Czekająca Nowa

Wysłany: 14 listopada, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisz , będziesz miała konkretna informację i będziesz spokojniejsza.

• Lumira Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelia wrote:
    Mam wizytę w następnym tygodniu, jestem w trakcie przygotowania do transferu i się zastanawiam czy nie napisać do doktora A. Czy już coś wie i czy transfer ma szanse się odbyć… nie wiem czy zawracać mu głowę, ale czy sens jest tam jechać, badać krew i zwalniać się z pracy jak odwołają.

Pewnie, napisz, po co masz w takiej niepewności być. Trzymam kciuki żeby dla Ciebie na transfer mieli zabezpieczone środki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 11:57

👱‍♀️94'+👦90'
    Naturals 👶 2022

ONA
    31 lat, AMH 3,14

ON
    35 lat, oligospermia

FET 30.09 ❌️
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ