X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Kasia1991 ja właśnie liczę na to że w grudniu uda mi się podejść do mojej pierwszej IUI. Ponad miesiąc przyjmuje miovelie plus dodatkowo od 3 do 7 dc lamette i miovelie nac. W najbliższych dniach mam wizytę żeby zobaczyć czy to pomoglo w "produkcji" pęcherzyków. Mogłabys napisać coś więcej jak wygląda sama IUI. Rozumiem że na wizytę muszę się wstawić z partnerem. On musi oddać nasienie do jakiegoś pojemnika. Potem nasienie jest poddawane jakiemuś badaniu i dopiero "podawane" mi? Długo to trwa od oddania materiału przez partnera do samego zabiegu inseminacji?

Hej.

W bocianie to wyglada tak. Ok. Godziny przed IUI partner oddaje nasienie gdzie oni je wirują w specjalnej maszynie i wybierają najlepszych „ chłopaków” i podkręcają ich z jakimś płynem.

Ty przychodzisz na umówiona wizytę i to wyglada jak zwykle badanie cytologiczne. Podają ci nasienie męża szczelnie zapakowane już gotowe do działania. Chwile czekasz i potem do domu poprawiać 🙂

Ja czekam na okres i będę podchodzić do 3 IUI.
    Ja przyjmowałam aromek od 3-7 dc. Potem 9 dnia był monitoring - miałam 3 pecherzyki po 14mm, 17mm i 23 mm jakoś tak. Po tym robiłam testy owulacyjne i przy dwóch pełnych kresjach robiłam zastrzyk z ovitrelli i na drugi dzień była inseminacja na 1 pękniętym , 2 pękający a 3 nie pękł . Ale to nie dało nic bo się nie udało.

Pierwsza udana miałam na podobnych pęcherzykach sle były w trakcie inseminacji nie pęknięte i może ho był klucz sukcesu.

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Hej.

W bocianie to wyglada tak. Ok. Godziny przed IUI partner oddaje nasienie gdzie oni je wirują w specjalnej maszynie i wybierają najlepszych „ chłopaków” i podkręcają ich z jakimś płynem.

Ty przychodzisz na umówiona wizytę i to wyglada jak zwykle badanie cytologiczne. Podają ci nasienie męża szczelnie zapakowane już gotowe do działania. Chwile czekasz i potem do domu poprawiać 🙂

Ja czekam na okres i będę podchodzić do 3 IUI.
    Ja przyjmowałam aromek od 3-7 dc. Potem 9 dnia był monitoring - miałam 3 pecherzyki po 14mm, 17mm i 23 mm jakoś tak. Po tym robiłam testy owulacyjne i przy dwóch pełnych kresjach robiłam zastrzyk z ovitrelli i na drugi dzień była inseminacja na 1 pękniętym , 2 pękający a 3 nie pękł . Ale to nie dało nic bo się nie udało.

Pierwsza udana miałam na podobnych pęcherzykach sle były w trakcie inseminacji nie pęknięte i może ho był klucz sukcesu.
    Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. A w którym dniu cyklu miałaś IUI. Ja wizytę kontrolna mam w 10 dniu cyklu i zobaczymy co tam się na tworzylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. A w którym dniu cyklu miałaś IUI. Ja wizytę kontrolna mam w 10 dniu cyklu i zobaczymy co tam się na tworzylo.

IUI miałam w 11 dc.
    Dziś byłam na wizycie i zaczynam od 3-7 czyli od soboty stymulację z aromkiem i za tydzień 18.12 monitoring i pewnie dwa dni po inseminacja chyba już ostatnia.

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    IUI miałam w 11 dc.
    Dziś byłam na wizycie i zaczynam od 3-7 czyli od soboty stymulację z aromkiem i za tydzień 18.12 monitoring i pewnie dwa dni po inseminacja chyba już ostatnia.
    A pamiętasz ile płaciłas za IUI w bocianie? Tzn czy za to "odwirowanie" plemników też jest jakaś dodatkowa opłata? Czy płacisz tylko 800zl za inseminacje. Jak miałaś inseminacje na niepeknietych pęcherzykach to dostałaś zaraz po inseminacji zastrzyk z ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków czy same miały peknac? Ja może w tym tygodniu podejdę do iui. W 10 dniu cyklu mam dwa pęcherzyki 15mm więc duża szansa na iui w przyszłym tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 05:30

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Ja mam taki problem, tylko nie związany z niskim progesteronem - bo po owu mam ładny ale z podwyższoną prolaktyną i endometriozą. Teraz na domiar złego wyszła jeszcze adenomioza, więc u mnie plamienia min 4-5 dni przed @

A jak wykryli Ci tą adenomioze ?

Bo w zasadzie ja też zawsze miałam i mam plamienia przez okresem, kiedyś brałam nawet bromergon bo miałam prolaktynę za wysoką

Ja myślę nad wizytą u Bączka ale to po nowym roku, na razie jakas konsultacja badania i pytanie czy ma jakiś pomysł na nas czy tylko ivf 😟

wombi lubi tę wiadomość

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    2 ❄️❄️
    10.2024 2 transfer 👎
    11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎
  • wombi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    A jak wykryli Ci tą adenomioze ?

Bo w zasadzie ja też zawsze miałam i mam plamienia przez okresem, kiedyś brałam nawet bromergon bo miałam prolaktynę za wysoką

Ja myślę nad wizytą u Bączka ale to po nowym roku, na razie jakas konsultacja badania i pytanie czy ma jakiś pomysł na nas czy tylko ivf 😟
    U mnie wyszla adenomioza na usg. Potwierdzona w 3 cyklach badaniem. Zmiana ma ok 1cm wiec mala i nic z tym raczej się nie zrobi :/

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk robiłam dzień przed inseminacja o 21.
    Płace 800 zł i tam mam już wszystko. U mnie inseminacja prawdopodobnie w sobotę

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2020, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Zastrzyk robiłam dzień przed inseminacja o 21.
    Płace 800 zł i tam mam już wszystko. U mnie inseminacja prawdopodobnie w sobotę
    Ja dziś jadę na kolejny monitoring zobaczymy ile podrosly pęcherzyki. W sumie dzisiaj mam 13 dzień cyklu. Ale test owulacyjny negatywny. Mam dzisiaj mieć też zrobiony wynik LH i estradiolu i chyba progesteronu. Nastawiam sie że iui wyjdzie pewnie gdzieś w środę więc zapytam dzisiaj o zastrzyk.

• Marzena8501 Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam do sprzedania 2 opakowania cyclogest 400 mg 15 globulek. Kupiłam opakowanie za 80 zl a oddam za symboliczną kwotę. Dajcie znać gdybyscie byly zainteresowane :)

• mQ Debiutantka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Proszę o informację czy znacie może Panią doktor- Izabelę N. która także jest jednym z lekarzy w klinice? Jak wasze wrażenia? Do TB raczej nie ma szans się dostać...

• Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mQ wrote:
    Witajcie. Proszę o informację czy znacie może Panią doktor- Izabelę N. która także jest jednym z lekarzy w klinice? Jak wasze wrażenia? Do TB raczej nie ma szans się dostać...

Hej a jakie są teraz terminy do doktora TB?

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Iza nowak często towarzyszy na wizytach u TB. Jestem po 5 wizycie w klinice i jestem u TB a wszystkie wizyty były przy współudziale Izy nowak. Wydaje się sympatyczna. Ona też przeprowadzała mi badanie droznosci. Sprobuj do TB mi się zawsze udaje do niego umówić nie na jakiś strasznie odległy termin tylko prawie z marszu. Chyba że teraz już ma tak dużo klientek.

• alauda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem pacjentką TB i myślę, że dosyć szybko można dostać się do niego na wizytę. Jedynie na pierwszą wizytę czekałam jakiś tydzień... może 10 dni.
    I także na każdej wizycie u doktora obecna jest doktor Nowak, oprócz zabiegu IUI tydzień temu, który przeprowadził wyłącznie TB.

Może cięzko teraz o termin, bo z tego, co mi doktor mi powiedział, będzie on na urlopie chyba do końca roku i w razie czego mam umawiać się do doktor Nowak.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Lońka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt dziewczyny! 😘🌲🎁

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie jest prawdopodobieństwo, że test da wynik prawidłowy w 12 dniu po owulacji?
    Jutro chciałabym właśnie zrobić test w 12 dpo. Dziś odebrałam pozytywny wynik na koronawirusa i nie przechodzę niestety łagodnie i chciałabym się czymś wspomóc...

Wszystkiego dobrego dla Was na Nowy Rok. Nie może być gorszy od tego. Dbajcie o siebie.

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,czy któraś z Was ma jakieś informacje dotyczące dofinansowania dla mieszkańców Szczecina w Bocianie? Będzie za jakiś czas czy jednak nie?

• alauda Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dziewczyny, jakie jest prawdopodobieństwo, że test da wynik prawidłowy w 12 dniu po owulacji?
    Jutro chciałabym właśnie zrobić test w 12 dpo. Dziś odebrałam pozytywny wynik na koronawirusa i nie przechodzę niestety łagodnie i chciałabym się czymś wspomóc...

Wszystkiego dobrego dla Was na Nowy Rok. Nie może być gorszy od tego. Dbajcie o siebie.

Jeśli implementacja nastąpiła wcześniej, to test mógłby wyjść pozytywny. Ale tutaj chyba nie ma zasady....

Ja robiłam ostatnio test 11 dni po owulacji/IUI i dało się zobaczyć drugą kreskę. Podejrzewam, że może była to ciąża biochemiczna albo jeszcze "pozostałość" po Ovitrelle.
    Zrób test dla pewności, może trochę Cię to uspokoi.

Dużo zdrowia życzę!

Butterfly23 lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie. W przeciągu dwóch tygodni jak pęcherzyki ładnie urosna to być moze podejdę do iui u TB. I mam pytanie. Mój mąż bardzo emocjonalne podchodzi do kliniki. Obawiam się że może mieć blokadę z oddaniem nasienia w klinice. Czy któraś z was dowozila material z domu do kliniki lub towarzyszyla mężowi/partnerowi w klinice przy oddawaniu nasienia? Chciałabym uniknąć sytuacji że mąż się tak zblokuje i nie odda nasienia w dniu owu i iui i kolejny cykl pójdzie na straty. A może ktoś z was mrozil plemniki i wie jaki to jest koszt?

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie. W przeciągu dwóch tygodni jak pęcherzyki ładnie urosna to być moze podejdę do iui u TB. I mam pytanie. Mój mąż bardzo emocjonalne podchodzi do kliniki. Obawiam się że może mieć blokadę z oddaniem nasienia w klinice. Czy któraś z was dowozila material z domu do kliniki lub towarzyszyla mężowi/partnerowi w klinice przy oddawaniu nasienia? Chciałabym uniknąć sytuacji że mąż się tak zblokuje i nie odda nasienia w dniu owu i iui i kolejny cykl pójdzie na straty. A może ktoś z was mrozil plemniki i wie jaki to jest koszt?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:

Mój mąż oddawał już w sumie 4 razy nasienie. I mówi że najlepszy komfort miał właśnie tutaj. A oddawał ( w szpitalu w policach, w szpitalu na unii i w vitrolive)

Najgorzej było w policach , bo gdy był w akcji ktoś za klamkę pociągnąć 😂 ale mój podchodzi do tego tak że wie ile ja muszę przejść i te 15 min. I godność faceta to jest nic.
    Wiem że bardzo ważne jest zeby wyleciało wszystko , żeby to było bardzo sterylne wiec pomoc mężowi nie jest wskazana i tym bardziej nie zrobisz w domu tego tak sterylnie jak tam.

Co do mrożenia to gdzieś tu na forum czytałam że można mrozić ale te nasienie jest już po odmrożeniu trochę osłabione.

oregano84 lubi tę wiadomość

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ